|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Diabetes, part 41
23.6.2005 12:21:57   
Alja1
Halo, halo, tukaj Alja, je kdo doma?

Nekako tako bi lahko začela ...

Vidim, da smo zelo pridne pri pisanju in da sproti ažuriramo vsako novičko :grrr:

Priznam, tudi sama nisem bila "pridna", ampak dejansko ni bilo pri meni čisto, ampak res čisto nič novega ... do včeraj.

Ne, ne, nisem postala srečka :nosecka:, sem pa na dobri poti, da mi to kmalu uspe.

Drage moje, cukrčke, naslednji teden me priklopijo na črpalko :bravo: (Karin, hvala za nasvet, zadeva je uspela. Imaš :kava: v dobrem).

Kaj mi svetujete, katero črpalko naj izberem. Možnost imam za Disetronicovo ali Minimedovo? Mogoče katera ve, kakšna je razlika?

In kako ste drugače? Upam, da vas poletna vročina ne "ubija" preveč, da otroci pridno rastejo, da se trebuščki veselo večajo in da imate lepe cukre.

Digi, tebi bi zaželela veselo dobrodošlico :bravo:
Če te zanima kakšna konkretna stvar, kar vprašaj, drugače pa malo pobrskaj po naših starih "debatah".

Imamo že v naših vrstah, kakšno novopečeno :nosecka:, ali pa mogoče kakšno mamico?

Upam, da se boste kaj oglasile ...

Vroč pozdravček iz CE!

P.S.
Med 30.06. in 08.07. (razen vikenda) sem vsak dan dopoldne v LJ (edukacije na Zalokerju in pričetek zdravljenja s črpalko na KC). Ste za kakšno :kava: v dopoldanskih ali popoldanskih urah?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Diabetes, part 41
23.6.2005 21:55:15   
Kinokija
Vou, koncno napredek :bravo:

Razlika med Minimedovo in Disetronickovo je v tem, da pri D. vstavljaš kar Humalogove ampule, pri Minimedovi pa je treba insulin prečrpavati, zato je D. črpalka za odtenek večja. Druge razlike ni, edino mogoče pri D. kateter vstavljaš ročno, pri M.pa imaš baje neko sprožilno napravo. Sama imam D. črpalko.

Kako pa kaj druge nosečke? Jaz komaj lezem po tej vročini, še dobro, da sem na bolniški, ker me že moljenje nosu ven iz hiše v vročini čisto ubije. Kg gredo pridno :pujs: trebuh imam kot da sem 2 dni pred rokom, pa imam še 2,5 meseca. Sem vprašala Sketljevo, pa je rekla, naj se ne sekiram. Aja, BTW, sedaj sem imela že mnogo srečanj z Sketljevo in niti enkrat ne morem reči, da je bila neprijazna, da kaj ni hotela povedati. Na vsako vprašanje odgovori, je pa res, da je bolje, da počakaš, da konča z pregledom, nato na koncu zastaviš vprašanja.

Ponoči slabo spim, malo že mislim na porod :( pa kako bo, pa potem, kako se bova znašla z dojenčkom. :zmeden:

Aja, začela sem 28. teden, mala ima 1,1 kg ;) Sem vprašala Sketeljco, če lahko pogleda.

Ajsha se nič ne javi, sedaj je pa že 100 % nazaj v službi. Pa druge mamice, Medi, Katja???????

Nosečke, pa ve, vas tudi vročina muči?

Alja, sedaj pa hop na morje in :sloncek: za :modri:

LP Kinokija :nosecka:

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Diabetes, part 41
28.6.2005 23:14:31   
Medvedka
Hellou, ženskice!

A vam je kaj vroče? Meni se niti ne zdi kriza (sem pač levinja in mi vročina kar paše), le za medvedkico nikoli nisem ziher, a jo bom prav oblekla oziroma slekla, da ne bo preveč. Po sebi se namreč ne morem kaj dosti ravnati, ker sem itak bolj ko ne zmrznjen človek in me prej zebe kot pa mi je vroče.
Sicer pa je medvedkica pravi srček :love:, ki pridno raste - 7.julija bomo že praznovali celega pol leta! Uf, kako čas beži... :kuza:

Da ne pozabim, Digi, dobrodošla med nami! Sprašuješ, kako je bilo z zanositvijo... Nama je na srečo uspelo zanositi praktično v prvem poskusu. No, za prvo nosečnost je trajalo sicer kake tri mesece, se mi zdi, ker nisem bila še čisto ziher, a bi ali ne bi. Pa sva nekaj delala na tem, pa spet ne in tako naprej. Ko sem tako drugič dobila menstruacijo, sem se pa že malce zasekirala, kaj pa, če je kaj narobe in sva se zelo resno lotila zadeve... In sem zanosila. Žal se prva nosečnost ni srečno iztekla in so mi naredili čiščenje v 10.tednu. Ko sva se po tem spet lotila, pa je uspelo v prvem poskusu, rezultat pa je čudovita medvedkica.
Upam, da bo tudi vama kmalu uspelo. Držim pesti.

Alja, čestitam za črpalko. Naj ti dobro služi, pa naj bo ena ali druga! Držim pesti za dobre cukre in za :modri:!

Zadnjič sem govorila s Katjo, ki je polno zasedena s službo in družino. Mene je ful morilo, kaj čisto sta imeli takrat s Tomažičko, ko je bila čutiti ful obupana, češ da ji ful ne priporoča imeti še enega otroka. Sem mislila, da je bilo kaj ful narobe, pa je bila menda le Tomažička slabe volje in ji je odsvetovala ponovno zanositi.

Aja, to moram še povedati: 20.junija sem imela prvi pregled po porodu (7.1.), so mi pogledali KS, pa GHbA1c, pa micral ter izmerili pritisk pa težo in veste, kdaj sem dobila naslednjo kontrolo??? Ne boste verjele, 10.februarja!!!! 2006.leta!!!! Ko bi bil vsaj kak bolj ornig pregled...
Ko sem prišla noter, me je vprašala, kako kaj, takoj nato pa, če že kaj načrtujem naslednjega otroka. Me je ful šokiralo, ker baje sicer ni najbolj navdušena nad večimi otroki, mene pa je vprašala, kot da je čisto samoumevno, da se bom odločila za še enega :duda:. No, sem rekla, da zaenkrat še ne načrtujem, ker se mi zdi še prezgodaj, pa je rekla, da vpraša le zato, da ve, kdaj me spet naročiti... Sem pogledala uro šele, ko sem prišla ven iz ambulante in nisem mogla verjeti, kaj piše... Sem razmišljala, da bi šla nazaj in jo vprašala, če se ni slučajno kaj zmotila...
Kakorkoli že, upam, da nisem potrebovala podrobnejšega pregleda in da je z mano vse OK. In da bo vse OK tudi februarja, leta 2006!

Nič, se bom počasi poslovila, ker je ura že sto!

Nosečke, naj vam ne bo preveč vroče, vse pa uživajte v poletju!

Srečno!


Medvedka

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Diabetes, part 41
30.6.2005 17:36:38   
Kinokija
Ojla, kaj zdej, vse na dopustu?

Medi, me veseli, da sta z medvedkico v najlepsem redu. Kar tako naprej :sloncek:

Me pa zanima, si nekaj mesecev nazaj govorila, da razmisljala o tem, da bi prekinila z crpalko in zacela nazaj z navadnim sistemom insulinov, kako si se zdaj odlocila?

Drugace pa za Tomazicko jaz sedaj opazam, da niti eni punci, kar jih srecujem v cakalnici, ni odsvetovala drugega ali vec otroka, ocitno je zamenjala misljenje, ce ni kakih hudih posledic... zato me se vedno zanima, zakaj je Katji odvsetovala drugega otroka, skoda, ker se nic ne oglasi, da bi razjasnila zadeve...

Aja, za crpalkarice imam eno vprasanje. Ta vikend grem k nasim domacim na obisk na morje (Izola, da ne boste panike zgnjale :zmeden2: ), kako urediti tole zadevo s katetrom? je dovolj, ce dam un "zamasek" , zapiralo, ki ga das, ko se tusiras, ali je treba se kaj vec :grrr: Blazno si zelim svoje oblino telo namociti v morsko vodo 8)

Imejte, se lepo, Kinokija. :nosecka:

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?