|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Gibanje ploda
24.3.2010 7:12:36   
natasarobi
Pozdrav!

Noseča sem 21t3d pa moram rečt, da kaj pogosto in močno ne čutim pikice. Nekaj ''prhutanja'' sem začutila cca v 19t in takrat se mi zdi večkrat na dan.

Sedaj se mi zdi, da je vse skupaj izginilo. Enkrat so mi povedali da se zna zgoditi, da gibe lahko začutiš šele po 21t. Zanima me kako je bilo pri vas in ali potem gibi postajajo čedalje močnejši ali se zgodi, da kakšen dan ne čutiš ni?

Ne bi rada delala panike, sem pa bolj nervozna glede tega, ker sem imela težave v preteklosti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Gibanje ploda
24.3.2010 7:56:47   
Anonimen
Če si prvič noseča, potem začutiš malo kasneje gibe kot tiste, ki so bile večkrat noseče. In če imaš kakšen kg preveč, tudi čutiš kasneje. Prav normalno pa je, da kakšen dan ne čutiš gibov, to je tak čas, pri meni je bilo isto. Gibi postanejo tam okoli 30. tedna drugačni, bolj čutiš, kako se otrok premika, prej čutiš pa kako brca...

(odgovor članu natasarobi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Gibanje ploda
24.3.2010 9:05:00   
julka8
tudi pri meni so bili gibi okoli 20.tedna zelo rahli in ne ravno pogosti, sem sicer prvičuser posted image . potem okoli 25.tedna in naprej so se pa gibi zelo okrepili in postali pogosti in bolje čuteči. sedaj, pri skoraj 34.tednih pa je v trebuhu nogometno prvenstvouser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Gibanje ploda
24.3.2010 9:15:22   
Martinčka
mene je prvič dobro brcnil naš črviček okoli 17tedna ko sem morala v bolnico... kot da bi mi želel povedat da on je čist vreduuser posted image ... potem pa skoraj dva tedna nisem kaj dosti čutila... tu pa tam kdaj kakšen mehurček pa še to sam zato ker sem skos ležala in sem bila bolj pozorna...
v 20tedni se je začelo kar bolj čutiti in v 21t je čutil že brcike tudi moj mož. danes v 23 t je noter takšno kot da bi jih imela pet ne pa samo enega...

kakorkoli, vsaka je drugačna in jaz ti priporočam če si v skrbeh da si kje sposodiš AngelSound pri kakšni prijateljici ali pa si ga mogoče kupiš in lahko lepo preveriš kako bije srček in se pomiriš... tako sem jaz delala preden sem dobro čutila brcike da sem bila mirna da je vse ok.

(odgovor članu julka8)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Gibanje ploda
24.3.2010 13:46:18   
ZoyaEva
Jaz sem prve gibe začutila tam nekje pri 18 tednih enako kot si opisala. Tam okoli 21t pa se je vse bolj umirilo. V tem obdobju se namreč poveča količina plodovnice in zato lahko otročka slabše čutiš.
Jaz sem zdaj v 32 tednu. Otroček je bolj nežen, a ga čutim vsaj 10 x na dan.

Ti pa še pošiljam kaj poreče na to temo dr. Pušenjak :

''''Nekje vsaj do 25 ali 26. tedna občutenje ploda ni konstantno in ga celo po več dni skupaj včasih ni čutiti. Proti temu ni "zdravila". Vzrok je verjetno v tem, da količina plodovnice v tem času raste hitreje kot plod, ta pa je tako ali tako še precej droben. Skratka, brez skrbi, to je normalno. ''''


Tak, da mislim da je tudi pri tebi tako in se bodo gibi sčasoma zgostili ter bolj jih boš čutila. Če pa te bo še vedno strah , pa se oglasi pri G naj ti naredi UZ. Včasih otročka sploh ne čutiš, zdravnik pa na UZ vidi kako miga na veliko.  Lahko pa si nabaviš tudi AngelSound.

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Gibanje ploda
24.3.2010 14:16:53   
natasarobi
ZoyaEva- hvala za trud, da si še od Pušenjaka mi posredovala odgovro. Sem ravno danes na MONu iskal odgovor - večinomo sa bili podobni kot temu, ki si ga ti posredovala, ampak brez konkretne razlage.

Prejšni teden sem imela morfologijo in je bilo vse ok, tako, da verjetno je res moj strah odveč (tudi zaradi izkušenj v preteklosti), zaradi nervoze pa si Angelsounda nočem kupiti (da ne bi skoz nekaj preverjala). Je pa verjetno bolj to, da pogrešam metuljčke, ker je zelo prijeten občutek, ko čutiš otročka.


(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Gibanje ploda
25.3.2010 10:54:10   
ZoyaEva
Ni problema, tukaj smo da si pomagamo. Tudi meni so punce tle gor že veliko pomagale! 

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Gibanje ploda
25.3.2010 11:26:59   
natasarobi
No, da povem - sem se zvečer po celodnevni akciji mal vlegla na kavč, da sva se z mojim pogovarjala (sem mu neki razlagala) in se je mali oglasil (kar močno).

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Gibanje ploda
25.3.2010 12:40:32   
ZoyaEva
user posted image user posted image Fajn! 

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Gibanje ploda
25.3.2010 13:07:02   
divans1
Super!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Gibanje ploda
29.3.2010 15:22:36   
nejrika
Pozdrawljene ...

Mene tud nekai zanima sem v 24 tednu nosecnosti in ploda necutim ze 2 dni na malo ga cutim ali pa se mi mogoce to samo zdi da ga cutim,ker me to toliko muci da nwm wec kaj naj.Zanima me ali ima katera iste iskusnje kot jaz,ker nwm kaj naj naredim zdaj 8.4 imam pregled pr ginekologu nwm ali naj cakam ali naj grem ze jutri ... boli me sicer nena nic ampak samo me to muci ce je wse ok z bebico?
Upam da mi bo katera znala swetowat .... hwala

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Gibanje ploda
30.3.2010 10:41:36   
ZoyaEva
Če ga čistpo nič ne čutiš , pojdi na pregled. Lahko, da je samo povečanje plodovne vode. A za vsak slučaj je boljše preveriti kot da se tako sekiraš!  

(odgovor članu nejrika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?