|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj prvič tv?
2.5.2010 10:57:34   
soncica01
zanima me, pri kateri starosti ste prvič pustile otroku gledati tv, recimo risanke in za kako dolgo? Naša je stara 15 mesecev, pa ji do sedaj še nisem puščala, sem pa opazila, da z velikim zanimanjem začne gledati, če pride v dnevno sobo in je tv slučajno prižgana.

Zato me zanima, kdaj ji lahko pustim počasi gledati tv in koliko časa je sploh pametno pustiti gledati takšne male.


Hvala za vaša mnenja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj prvič tv?
2.5.2010 12:09:54   
livia
Tv gledata od rojstva, saj imamo tv prižgan tudi, ko sta otroka v dnevni z nami. In itak, da pogleda, če je kaka taka muzika ali pa glasovi, ki jih pritegnejo. Mlajša je začela aktivno gledati malo prej kot starejša, ker pač vidi sestrico, da gleda. Ima pa pri 27 mesecih bolj malo potrpljenja, da bi prav sedela in gledala. Redko celo risanko zvečer pred dnevnikom. Večja 4 leta bi pa itak skoz tv gledala, a ji omejimo. Sedaj, ko smo več zunaj včasih cel dan nič ne gleda. Drugače pa dobi za ene pol urce risank.

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj prvič tv?
2.5.2010 12:55:42   
TaMaSa
Moja tam nekje pri enem letu.Kar naenkrat ni vec hotela lepo jesti,v bistvu ona ne bi skoraj nic,pa sem jo zamotila z risankami.Prej je tv ni zanimal.

_____________________________

Nas pogled nikoli ni tako popacen, kot takrat, ko gledamo sebe.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj prvič tv?
2.5.2010 13:31:57   
Anonimen
Pri nas je kot dojenček, do 1 leta skoz gledala TV, v bistvu so bli samo programi z muziko. Potem po enem letu je ni sploh zanimala. Komaj zdaj pri 2 letih včasih gleda kakšno risanko, še najraje animal planet.user posted image

(odgovor članu TaMaSa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj prvič tv?
2.5.2010 14:19:46   
klara2007
kaj pa vem...mi imamo skoz prižgano, pa ko hoče tudi kaj pogleda...če je kakarisanka, pesem...
drgač pa ji damo večkrat dvd nosi,pa je vsaj malo pri miruuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj prvič tv?
2.5.2010 16:58:06   
lilka
Pri prvi sem bila zelo dosledna, sem redno ugašala TV in smo raje imeli radio, pri tadrugem pa ne, že pri 9M gleda Nodija, kar otrpne ko ga vidi, ker ga pač tavelika gleda, pa sem mu ga dala tudi dopoldne večkrat, da v miru popijem kavo. pač tako je, prvič sem se zelo izogibala tv ja, zdej ga pač gleda....

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu klara2007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj prvič tv?
2.5.2010 19:02:37   
Zofy
Mi smo začeli z risanko za lahko noč jeseni, ko je imela dobro leto in pol. Več kot toliko pa redko gledamo, le v nedeljo živ žav.

_____________________________

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.


(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kdaj prvič tv?
2.5.2010 19:06:31   
gita10
Mojega do tretjega leta sploh ni zanimala - hvala bogu, če denas pomislim. Edino če je bila kakšna muzika, ki mu je bila všeč. Pri treh letih pa ko, da bi ga zasvojila - sedaj ga na veliko vlečemo stran.
Moje mnenje- dlje ko boste zdržali bolje bo.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj prvič tv?
2.5.2010 23:37:37   
polma
Pri nas je TV durh marš prižgan, pa se po mojih izkušnjah začnejo težave s posedanjem na kavču začnejo okoli 5ega leta, ko začnejo debatirat med sabo v vrtcu o risankah. Oziroma že prej, če gledam sosedove fante, ki so ben teni, spajdermeni, bakugani... Negativne posledice sekundarne socializacije user posted image . Je kar dosti odvisno tudi od vsakega otroka posebej. Naša zjutraj pijeta kakav  obvezno pred TV.  

_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kdaj prvič tv?
3.5.2010 7:19:48   
ledenaa
Tv smo imeli non sto prižgan,tako da ga je "gledal" od rojstva.
Rianke pa drugače od cca 1 leta za cca pol urce do urco na dan

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kdaj prvič tv?
3.5.2010 8:46:47   
Metuljček Cekinček
Pri nas med tednom TV prižgemo ob 19. uri (med vikendi pa zjutraj gledamo risanke), pa ne zaradi otrok, ampak zato, ker se mi zdi, da ob prižganem TV-ju ne znamo nič "pametnega" početi. Če je TV ugasnjen, pa smo skoz v akciji - kuhamo, pospravljamo, se igramo ...

Drugače pa, starejšega so začele zanimati risanke pri dveh letih, mlajša pa pri dvajsetih mesecih še ne kaže zanimanja. Pogleda uvodno špico in zapleše, ko pa se risanka začne, gre vstran.

Sama vidiš, kakšno zanimanje kaže za risanke in koliko časa jim je sposoben slediti. Če kaže zanimanje, mu za začetek predvajaj eno risanko dnevno. Pri takšni starosti mu bodo verjetno najbolj zanimivi Telebajski.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kdaj prvič tv?
4.5.2010 13:33:10   
Zvezdica91
Moja je v soboto začela gledat neko risanko Poko na poptv. No ko jo je blo konec pa jok. user posted image user posted image user posted image user posted image Stara 1 leto.user posted image

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kdaj prvič tv?
4.5.2010 13:37:57   
poli*
Pri 13 mesecih je začela gledat Nodija in edino to je pomagalo, da je popila 3dl soka/čaja- če ne ni bila pri miru niti minuto.

(odgovor članu Zvezdica91)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kdaj prvič tv?
4.5.2010 13:40:13   
viv_
Nikoli nobenih omejitev... ta velika je vedno rada gledala TV, tamala je pa začela šele tam nekje pri 3 letih. Včasih prav sede kakšna ura risank, da je mal miru user posted image  Zdej bi pa lahko pred tvjem viseli 24/7 tko da smo mal omejitve postavili.

Nisem pa dovolila nikoli jest pred TVjem. Je se pa lepo za mizo.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kdaj prvič tv?
4.5.2010 21:12:56   
sanelaa
Tv imamo vedno prižgan..........tako da ga je praktično gledal že kot novorojenček. Zdaj je star 18 mesecev, pa se redkokdaj zgodi da bi tv prav gledal. Pozoren postane če je kakšna fajn reklama al pa dobra muzika.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kdaj prvič tv?
5.5.2010 7:32:56   
barni
TV imamo prižgan po 18. uri (itak smo ponavadi do takrat zunaj). Za vikende nas ni doma, ne dovolim pa, da se zjutraj prižge TV, izjemoma sedaj, ko gleda JIM JAM, itak pa zdrži keko minuto ali dve max.

Pri nas ni bilo navade gledati TV, tako da smo pozno začeli "gledati" risanke. Tudi če je bila TV prižgana, ni pokazala zanimanja zanjo in je raje počela kaj drugega. Nekako po drugem letu je začela kazati malo več zanimanja za risanke, ko je šla v vrtec. Pa še to ni nekega hudega navdušenja. Ne predvajamo risank na DVDjih ipd, kar je pac na programu JIMJAM in to je to.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kdaj prvič tv?
5.5.2010 14:58:46   
mate0ja
Mi se v soboto in nedeljo zjutraj še mal crklamo in gledamo otroške oddaje.  S tem, da sm zravne in komentirava, ker sama slika je ne zanima preveč. Sicer sm pa že dvakrtat zalotila atija, ko ji je naredil telebajske, da je imel par minut mir pred njo. user posted image  Te bi pa gledala do onemoglosti, se mi zdi. Ji pa manjka še par tednov do drugega rojstnega dne.

_____________________________

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kdaj prvič tv?
5.5.2010 22:34:40   
Haps
Priznam, da tudi jaz kdaj prižgem tv, za kakšne pol ure miru ali pa da vsak v miru spijem kavo.
Načeloma pa ni dobro, da predšolski otroci preveč gledajo tv. Naredili so ponazoritev aktivnosti možganov z lučkami. Med spontano igro so možgani popolnoma rdeči, torej so zelo zelo aktivni, med gledanjem tvja, pa je več kot pol teme. Pojavljajo pa se tudi teorije, da je eden izmed vzrokov za hiperaktivnost ter slab učni uspeh ravno gledanje tv. Otrok se namreč preko tvja navadi na vizualizacijo, migetanje slik- non stop nekaj dogaja. V težavah se znajde, ko mora nato v šoli kar naenkrat v svoji glavi sam od sebe narediti vizualizacijo prebranega. Mislim, da, če je zdrava mera, da ni nič narobe z gledanjem tv, konec koncev se lahko na tak način tudi veliko nauči. 

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?