|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   JULIJ
19.7.2005 6:51:49   
CIPRESA
Spet jaz ta prva, zgleda da so Lono obdržali notri in ji ne bo treba več čakat na svojo štruco.

Pri nas pa še vse po starem, me na vsake toliko časa mal zvija ampak nič kar bi pomenilo kaj resnega. Od včeraj sem še vedno malo našpičena ker ...mah saj ni vredno le še par dni nas loči od naše male sreče pa bo pol vse pozabljeno. Včeraj sem še celo vidla da mi je še tedne narobe vpisala v knjižico, ja res je zmešana pa tole ni čist nič spodbudno za ostale nosečke, ker če zajebaš neko mašino si jo pač pokvaril, s človekom je pa malo drugače se meni zdi.

Tko da nič več ne vem kot zadnjič ne kolk sem odprta če sploh sem ne za popadke, ki seveda niso tapravi(tok sem sama pametna)ker mi ni pogledala lista iz CTG-ja, ja tole je prav noro.
Danes nesem samo dol sestri merilec pritiska da bova pogledali ali kaže enako moj kot njen, ker ga imam vedno veliko pri njej, če ne pa nevem kaj bom??? A če ga bom imela visokega RES a me pošljejo naprej????? Tud to nevem ker mi nič ne pove.
Če katera kaj ve in ima kake izkušnje z merjenjem pritiska prosim odgovore.

CIPRESA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   JULIJ
19.7.2005 6:58:29   
Nejči
Dobro jutro!
Ko sem že mislila, da ste mi vse julijke pobegnile si se končno oglasila ti Cipresa, še sreča sem si mislila, da nisem ostala sama v nestrpnem pričakovanju.
Nikar se ne jezi preveč zaradi ginekologinje, saj bo tvoj pritisk še višji - mislim, da smo zdaj že res julijke tik pred ciljem in da moramo samo še malo potrpet. Sicer pa jaz že 3 tedne nisem imela drugega pregleda kot vsak teden CTG. Na zadnjem pregledu pri moji ginekologinji jo je namreč nadomeščal drug, ki se je odločil, da se nas kar vseh rešii s tedenskimi CTG v porodnišnici. Tako, da sem sama tudi zaskrbljena in upam, da se iz CTG-ja res da razbrat vse pomembne podatke.
Kar se pa pritiska tiče, ti težko svetujem, saj imam sama zelo zelo nizkega (zgornji okrog 100). toda kolikor vem so pri visokem pritisku res ginekologi bolj pozorni na vsa dogajanja.

Nejči

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   JULIJ
19.7.2005 7:01:46   
CIPRESA
Doma si ga ravno zaradi tega ker imam pri njih vedno visokega non stop merim (3X na dan ko kašna stara mama) in nikoli ne preseže 130/80 vedno je tam okrog 120/70, pa sem ji že povedala sedaj pa misli da je moj merilec zanič... bomo videli.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   JULIJ
19.7.2005 7:40:35   
Jessy
Malo mi je dolgčas, pa se bom kar priključila vajini debati, saj navsezadnje se res selim od avgustovk k julijkam.

Glede pritiska...jaz sem ga tudi pri G imela povišanega (na začetku nosečnosti), pa mi je rekel, naj si ga en teden merim doma vsak dan ob isti uri. In sem ga res! Vse meritve sem zabeležila na listek, ki sem ga kar v materinsko vstavila, ter mu ob naslednjem pregledu pokazala. Seveda sem na pregledu spet imela povišanega, ampak, ker je videl, da je doma popolnoma normalen, sploh ni več omenjal pritiska.

Po moje je tvoj merilec čisto ok!!!

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   JULIJ
19.7.2005 8:53:05   
neni
Pogrešam Pio73, a je že čla na lepše???!!!
Upam, držim pesti.
:bravo::angel::bravo::angel:
Pa za ostale tudi :miska:
lp Neni

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   JULIJ
19.7.2005 8:58:02   
bobek05
Joj, Cipresa, imam par minut časa (ker Anej spi) in sem skočila na RR..

Kaj ti si še vedno doma?????? Kdaj imaš rok? Upam, da ne bom več dolgo, saj se še predobro spomnim, kakšna sem bila sama na koncu nosečnosti, pa sem rodila (hvala Bogu!!) 17 dni pred PDP!!!

Glede pritiska pa tole - Cipresa ne se sekirat. Jaz sem tudi imela probleme s pritiskom (1x 140/100) pa je nastala panika in sem si potem morala 1 mesec 3x na dan merit pritisk, pa je bil vedno normalen, potem pa, glej ga :hudicek: imam po enem mesecu pregled in še zjutraj si merim pritisk - vse normalno, vse OK (mislim, da nekje 120/70), potem mi ga pa sestra izmeri in skoraj dol padnem (135/90)!!! Pa mi ni bilo nič več jasno.. Sem pa ugotovila, da je moj BOLJŠI kot njihov (ga imajo še s prazgodovine na pumpico), pa tudi bolj živčna sem šla notri - tako da je po moje tudi to vplivalo...

Upam, da vredu opraviš in čimprej se spravi že rodit!! :)-

Bobek + Anej (1 mesec + 3 dni)

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   JULIJ
19.7.2005 9:38:11   
CIPRESA
Joj Bobek kako si želim da bi se te tvoje zadnje besede izpolnile da se čimprej spravim rodit, sam upam da pred naslednjim pregledom res grem ker jo videt ne morem tele moje G.

Ti si šla 17 dni pred ja jaz imam danes še 7 dni do roka pa res močno upam da me zagrabi, sem včeraj vidla na CTG-ju neke krivulje pri spodnjem grafu ki so segale nekatere do 50 nekatere pa čez, to ne pomeni da so bili že tapravi popadki ampak se vse pripravlja na to.

KOMAJ ČAKAM!!!!

CIPRESA :nosecka:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   JULIJ
19.7.2005 10:29:44   
malika
Ojla!

Cipresa, jaz bi na tvojem mestu šla v porodnišnico, povedala da me pač skrbijo določene stvari, da nič ne veš,da si panična zaradi pritiska itd. Tam te potem vzamejo pod drobnogled, se zavzamejo zate in ti vse razložijo-vsaj pri nas v MB je tako.

Sicer pa je pri nas vse OK in v kolikor sem si do danes ponoči ful želela rodit, zdaj upam, da bo piki miki počakal še enih par dni.Vito je danes ponoči namreč dobil ful visoko vročino(40) in takega ga ne morem pustit samega za 3 dni ali več :(( .

Upam, da se veliki brat hitro pozdravi, mali brat pa še malo počaka :angel::angel::angel:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   JULIJ
19.7.2005 11:17:38   
CIPRESA
Pa kaj ste šle vse ostale že rodit al kaj???

Smrka, pa Lona, pa .... na forumu Nosečnost in porod si oglejte kolk nas je še ostalo pa nevem sedaj a se vam ne ljubi pisat, al pa ste že vse v porodnišnicah???

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   JULIJ
19.7.2005 11:25:40   
Antigona
Ojla!

Jaz sem ravnokar iz pregleda. Mi je nardila CTG, zmerla pritisk in preverla vodo. Vse OK, in nič ne zgleda da bi se že kej pripravljal.
Tud jaz bi v četrtek kar rodila, naj luna malce vpliva na nas nestrpnice...:)-:)-:)-

Naslednji pregled pa šele na moj prvi PDP in to 28.7 (popravljen na 1.8.), ampak upam da ga ne bom dočakala :)- :)- :)-, da bom šla prej v Rim...

Pozdravljene,
:rozica: :rozica: :rozica:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   JULIJ
19.7.2005 11:29:15   
CIPRESA
Aha sem mogla mal zarobantat da ste se javile. Hecam se..

Antigona pol bova pa midve tiste ki bova skupaj pospremile vse julijke in nazadnje odšle tudi midve tudi jaz mam rok 26.07. pa mislim da bomo avgusta še kar čakali in čakali...

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   JULIJ
19.7.2005 11:31:29   
Antigona
Zgleda že tako... Mene bodo itak vse prehitele.

Pred dobro uro sem namreč dobila SMS od neke punce, ki sem jo spoznala na materinski šoli in je imela rok sredi avgusta, da je rodila punčko. Bravo za njo :bravo::bravo::bravo:, ampak prehitevajo nas pa kot po tekočem traku :)- :)- :)-

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   JULIJ
19.7.2005 11:50:12   
Anonimen
OOOo Julije moje zlate :rozica:

Jaz vam vsem skupaj želim, da bi čimprej šle rodit :bravo:
Sicer je pa vsaj vreme deloma naklonjeno :)-

Cipresa, jaz sem tudi rodila 6 dni prej....

Sej sploh ne vem, kaj nej napišem...tko mi je fajn brat vaše pisanje...pa se mi zdi, da se zadnji teden samo še o tem menite, kdaj pa kako pa čimprej :)- nisem vam nič fouš :)-

Skratka moj baby angel spančka...dodala sem nove slikice v album :bravo:

Držim pesti za vse vas julije moje...naj čimprej mine...sicer smo pa že skoraj 20tega...zdej zdej bo, boste vidle :bravo:

Vsaki enega :angel: za lepši dan!

Tinka in Gašper

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   JULIJ
19.7.2005 11:56:41   
Antigona
Joj kok je luštkan tale tvoj Gašper :bravo::bravo::bravo:, pravi :angel:

Kar lepo se cartajte in uživajte 9nebesa, sej bomo me tud kmal na tvojem mestu Tinka... :)

Lp
:rozica: :rozica: :rozica:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   JULIJ
19.7.2005 12:04:42   
CIPRESA
Joj Tinka kakšna luštkana štručka, ti kar malo zavidam ker se že crkljate, pa saj se bomo mi tud kmalu, so pa tok luštkani od vseh julij, da jih jaz kar 100X na dan pregledam in pol si zamišljam kakšen bo moj in kako bomo mi na istem kmalu.

Ampak nič nam ne preostane kot čiči pa čaki.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   JULIJ
19.7.2005 12:12:49   
pika_b
No pa še ena julijka se je oglasila po par dnevih.
To je bil malce naporen vikend, ampak smo preživeli.
Danes pa počivamo. Naš :duda: je nekam preveč miren, tako, da ne vem kaj se to dogaja. Trebuh tu pa tam otrdi, včasih me malce kaj pošpika, drugače pa je vse o.k.

Saj vem, da je še do konca meseca kar nekaj dni, ampak jaz bi že kar šla po svojo :duda:. Bomo videli kako bo v petek na CTG-ju.

Prav kar sem napisala, da se je umiril in glej ga, se je že oglasil.

Julijke želim vam lep in prijeten dan.

lp,pika_b :rozica:



(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   JULIJ
19.7.2005 12:16:18   
Teni_
Jaz vas tudi vsaki dan spremljam in pogledam, če je ze katera šla rodit. Zelim vam, da bo čimprej za vami, ker vidim, da ste ze malo nestrpne:)-. Ne vem sicer kako je to, ker sem 1. rodila 4 tedne prej, zdaj pa še imam ogromno časa. LP,Mojca:nosecka:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   JULIJ
19.7.2005 12:21:20   
Pia73
nO, PA DA SE VAM ŠE JAZ JAVIM,... SEVEDA ŠE V ENEM KOSU, SAJ JAZ VES ČAS PRAVIM, DA BOM MED ZADNJIMI,....

Sorry za velike črke,...

Skratka danes sem bila pri G. Mojo G nadomešča en star upokojenec. Pa niti ni vedel kaj bi z menoj počel,... 5x me je vprašal, če je bilo s prvo nosečnostjo in porodom vse v redu,..., kot da je sedaj to najpomembneje,... pa ni vedel ali bi me kar v porodnišnico poslal (ko me še nič ni pregledal), skratka užas. Sem že zjutraj možu rrekla, da najraje sploh ne bi šla h G, ker vem, da mi nič novega ne bo povedal. Sem kar slutila, da bo en fosil tam sedel, ker še nikoli nisem čula zanj.

Skratka pogledal in pretipal mi je trebuh in rekel, da je otrok velik. Zmeril mi ga je - trebuh. Nato pa se je sukal okoli UZ pa itak ni vedel niti kako se uklopi,.... Nato bi po moje s pregledom končala,.... Pa mu rečem, da moja G me pa vedno vaginalno pregleda, da vidi, če sem kaj odprta,.. Pa pravi, aja, pol bi vas pa lahko kar v porodnišnico poslal, čeprav ne vem, če je dobro sploh gledat,.... HALOO!!! Pa pravim jaz; veste meni se nikamor ne mudi, jaz bom počakala na našega :duda: samo zanima me, če je vse v redu, da ne bo kaj narobe,.... Pa me ded res še vaginalno pregleda,... Da ne govorim koliko dela je imel z avtomatskim stolom, iskanjem rokavice,.... Skratka rekel je, da je vse pripravljeno na porod, tako kot mora biti, da je maternični vrat zrahlan, da je :duda: že zelo nizko in da ko se bo začelo naj grem hitro, ker bo porod hiter,... Upam, da res! Aja, pa ga vprašam; koliko sem odprta pa pravi, da nisem, pa rečem, če mi je moja G zadnjič rekla,da sem odprta en prst, pa pravi, ja, ja,.. tako se reče,... :zmeden2:

No v petek na uradni PDP (prvi je bil včeraj) grem pa v porodnišnico na prvi CTG, če nas kaj prej ne preseneti ampak po mojem ne bo nič pred 25.07. Mi je lažje, če imam v glavi en kasnejši datum,...

Aja, pa veste kaj je še rekel tale G, da hruške ni za utrgati iz drevesa dokler je še zelena. In, to tudi jaz zelo dobro vem, tako da bom lepo v miru počakala, da se :duda: odloči kdaj nas želi spoznati,... 9nebesa9nebesa

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   JULIJ
19.7.2005 12:47:35   
CIPRESA
Pika in Pia sem vaju že proglasila skoraj za novo pečene mamice, pa se tudi vidim ne dasta kar tako hitro.

Ja še nekaj časa bodo zorele naše hruške zgleda da kar tja do avgusta.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   JULIJ
19.7.2005 12:48:24   
CIPRESA
Mojca tebi pa hvala za lepe želje.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   JULIJ
19.7.2005 13:15:39   
Talči
Hoj,
jaz sem tudi še tu. Danes bi samo spaaaaala in poležavala.... sem se komaj zvlekla do trgovine. Vsa okna sem zaprla in vklopila klimo. Se mi zdi, da prav težko diham. In takoj se utrudim.
:duda: je danes zelo miren. Upam, da to kaj pomeni. Sicer pa čakam, da mine še en dan in da se tako približam težko pričakovanemu trenutku.
Uživajte.
LP
Talči

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   JULIJ
19.7.2005 13:38:57   
CIPRESA
Heloo Talči ti še tudi med nami!!! Lepo da nas je proti večeru vedno več, jaz itak ne delam drugega kot visim tu gor pa papcam.

Glede pritiska pa je moj :love: sedajle nesel merilec dol k sestri pa je z mojim merilcem čist vse O.K. tko da nimam visokega pritiska moram pa čisto izključiti sol in tale teden jesti neslano hrano brez krzha pa tko naprej.

No še stradali bomo na koncu ..lepo!!! Ampak vse za našo malo :duda:.

Radovednica meni je mleko začelo (pa ne tečt ampak če pritisnem ga imam, pa še to ni mleko) tečt14 dni nazaj.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   JULIJ
19.7.2005 14:00:16   
Talči
Ja, Cipresa, ti visiš na RR, jaz tudi!
Pa skoraj nimam več kaj prebrati. Zdaj bom počasi začela kuhat, če se temu tako lahko reče. Bom kar sirove palačinke naredila. So hitro gotove. Kdaj pride moj :love: domov tako ne vem, pol pa grem spet malo pred TV.
Sem danes dobila po mailu eno tako sporočilo, ki bi mogoče lahko pomagalo, da bi bilo prej (malo vraževerja...), ti pošljem na mail.
Pa kopalnico bi morala še v red spravit, pa se mi ne da.
LP
Talči

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   JULIJ
19.7.2005 14:56:30   
CIPRESA
Radovednica meni je začel tam okrog 20t je pa to odvisno od vsake posebej tu ni pravila.

Talči hvala zdaj grem pa v akcijo.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   JULIJ
19.7.2005 15:14:09   
pika_b
Ola!

Radovednica mleko oz. mlezivo mi je začelo teči že v četrtem mesecu in to v potokih. Potem se je malce umirili, ampak teče mi pa vedno tako po kapljicah, še sedaj v 39t.

Trebuh mi je začel rasti proti koncu drugega meseca nosečnosti. Je pa čisto odvisno od vsake posameznice. Prijateljica je bila noseča skoraj pet mesecev in še sploh nihče ni opazil, da bi se ji trebušček kaj povečal.

Joj, tudi meni se ne da nič pospravljati. Samo poležavam, doma pa takšen nered. Ampak se mi enostavno ne da. Bo že. Saj bo še za pospravljat dovolj, ko bodo na svet privekali naši :duda:. Sedaj pa še malce lenarjenja :)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-

Sedaj pa se moram počasi zrihtat grem na obisk v porodnišnico. Sestrična je rodila prekrasnega fantka in ga gremo malce pokukat in si malce ogledat prostore, kje se bomo nahajali kar v kratkem času.

Lp,pika_b :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Resnična zgodba: Prazen trebuh in zlomljen...
Od nekdaj sem sanjala, da bom mama štirim otrokom. In tudi sem. Samo na drugačen način, kot sem si kadarkoli predstavlja...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?