|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nočno hranjenje... obupani
18.7.2005 9:19:47   
Petra P.
Kaj nam je storiti? Vid je star 8,5 meseca, pa o prespani noči ni ne duha ne sluha. Poizkusili smo že vse, od "mehkih", do "trdih" metod. Za zdaj je najboljša opcija, da dobi vsakič ko se zbudi 2 dl mlekca po steklenički in pol spet malo spi. To ponavljamo 2-3 x na noč. Če ni stekleničke, pa se zbudimo tudi 15 x. Oba z atijem sva že čisto izmozgana...

A ne pravi teorija, da bi zdaj ne rabil več nočnega obroka? Ampak poje vse. In sicer res joče, ne le nekaj "cmevka".
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Nočno hranjenje... obupani
18.7.2005 9:52:56   
ronja5
Zvečer mu daj gosti obrok, keksolino, rižolino,... pol pa še joško, ponoči pa samo čaj ali vodo. Pa duda tudi dela čudeže, vsaj pri nas.
Želim vam veliko prespanih noči!

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Nočno hranjenje... obupani
18.7.2005 11:14:50   
rainbow
Haj!

Eden od pogojev, da lahko začneš odvajat s hrano ponoči je, da ti čez dan dovolj je, ne samo zvečer.
Ko je to zagotovljeno, potem začneš s čajem/vodo/dudo, seveda ne bo šlo takoj.
Al pa ga kaj druga moti, da se toliko zbuja; kaj spi v sobi skupaj z vama??
jaz sem tudi mojo skoraj tri mesece odvajala o hranjenja, potem pa smo se preselili in je dobila svojo sobo in od takrat dalje spi celo noč; ne vem, če je to povezano, lahko pa da v odbobju rahlega spanca (REM faze) sliši vaju (obračanje, smrčanje...) in da se zato zbudi. Ne vem, verjetno se motim.

Bo še katera dala kakšno idejo

lp:rozica:

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Nočno hranjenje... obupani
18.7.2005 11:33:26   
Anonimen
isto sem js gruntala pr prbližn isti starosti. tamal je jedla ponoč pa konc, ko se je zbudila je bla lačna, duda ni zalegla, čaj je samo odletel, hotla je mlek. in ga je dobila, samo da sem začela količino zmanjševat iz 2 deci, na 180, pa pol na 150 ml, pa na deci, pa na pol deci in to tko da sem vsak teden mal manj ji dala. pol je pa en dan sama nehala jest ponoč, je mleko kr odrinla. ne morš ga pa nič prsilt, če je lačn je lačn, podnev ga pa tut ne morš fulat k purana. ko bo telo njegovo dovolj zrelo bo že sam nehov, tačas boste pa mogl še mal potrpet

lp, lara

(odgovor članu Petra P.)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Nočno hranjenje... obupani
18.7.2005 14:49:04   
MINEJA
Mi smo zvečer dajali gost obrok:keksolino, čokolino, ... Od takrat naprej ni več potreboval nočnega obroka.
Poleg tega se je kljub temu zbujal in je nekaj stikal in jamral. Pa je včasih zgubil dudico, včasih je bil žejen, včasih pa se je želel samo malo potolažiti.
Poskusila sva tudi s svojo sobico in ga pustila jokati a nisva vzdržala več kot eno noč. Bilo je prehudo obema ...
V knjigi E. Pentley:Otroško spanje brez joka v sanje sem prebrala veliko koristnih stvari. Kot so napisale moje predhodnice:otroci imajo v svojem spanju močna obdobja spanja in lahka obdobja. In v zadnjem se otrok skoraj prebudi. En otrok se lahko v tem obdobju potolaži z dudo, ninico in zaspi naprej, drugi otroci pa tega ne znajo in se zbujajo. teh obdobij je pa na noč več (od 3-5). Naš mali je že bil tak, da se sam ni znal potolažiti. Sedaj je star leto in pol in zaspi v svoji posteljici in se redkokdaj zbudi!

Punce, vse bo minilo, s tem se tolažite!:bravo::bravo::bravo:

LP!
:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Nočno hranjenje... obupani
18.7.2005 22:31:33   
Anja167
Enej je star 1 leto, pa o prespani noči ni ne duha ne sluha. Kaj nam je storiti? :)-
Nič, pridno čakajmo in sprejmimo to kot dejstvo. Vsi otroci pač ne spijo celo noč.

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Nočno hranjenje... obupani
20.7.2005 13:17:51   
Petra P.
anja, kako pa vstanete in greste v službo?

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Nočno hranjenje... obupani
20.7.2005 20:23:58   
Anja167
Haha, sem šla danes prvič v službo. Tako da še ne vem... :)- K sreči imam avgusta dopust. Res sem optimist in upam, da bo do septembra kaka čudežna sprememba (na bolje, jasno). Sicer pa je plan B, da bom hodila spat prej kot zdaj. Če bo nuja, kar takrat kot Enej. Ni vrag, da se od 20h do 6h zjutraj ne bom naspala. Itak pa mi spimo skupaj, tako da nočno dojenje mojega spanca ne prekine drastično. Je pa naš primer malo lažji kot vaš, Petra P., ker se dojimo. Če moraš narediti stekleničko, je vse veliko težje. Se še spomnim, kako je bilo, ko sem prva dva tedna vztrajala z nočnim dojenjem na stolu. :( Mi smo zato ubrali kar najlažjo varianto.

Še glede hranjenja: Če veš, da vaš vse poje in da se sicer, če mu ne date, veliko večkrat zbuja, mu po moje lahko zaupaš, da je lačen. Enej šele zadnji teden manj zavzeto je, tako da počasi že lahko rečem, da se bolj kot ne crklja. Prej je pa res res jedel in bil lačen. Tako da jaz ne verjamem, da vsi otroci lahko pri 4 mesecih prespijo noč brez hranjenja. In se povsem strinjam z LARO. LP.

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Nočno hranjenje... obupani
25.7.2005 16:24:29   
Petra P.
Dosti sreče z vstajanjem in to. :sloncek:

Sicer pa smo bili danes pri pediatrinji in ji omenili naše nočno hranjenje in je rekla, da se tu pač ne da pomagat. Pri 18 mesecih!!! da mu lahko začnemo menjavat hrano z vodo :(. Torej je pred nami še res huda količina neprespanih noči.

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?