|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zaprtost, bruhanje
18.9.2010 17:20:19   
lipikica
halo nosečke. zanima me če je imela katera podobne težave- zaprtost, po več dni in potem bruhanje in slabo počutje. je možna povezava, da ker nisem šla toliko časa na stranišče, da sem potem bruhala in se slabo počutila, en dan, so me noge bolele, kot pri gripi.sem zelo panična in kar naprej razmišljam da bi bilo mojmu dojenčku ki narobe, tako da komaj čakam da bo konec te nosečnosti in seveda da bo moja pikica zdrava.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zaprtost, bruhanje
18.9.2010 18:24:00   
m_o_i
zaprtost resi z donatom-toplega pijes na tesce zjutraj kaka 2 deciuser posted image  ce ne ze prej, te bo naslednji dan scistlo user posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zaprtost, bruhanje
18.9.2010 18:33:38   
Hope2
Nabavi si mleto laneno seme. Vsak dan 1 žlico pojej, daj v jogurt, musli, čokolino, na namazan kruh, na testenine, v rižoto... kamorkoli, do konca nosečnosti. Ni nujno da bo učinek takojšen (razen activia jogurt in seme zna najhitreje pognat), bo pa sigurno čez par dni in potem ne bo več problemov. Poleg tega pa ima seme še veliko omega 3 maščobe, ki bi jih naj itak nosečnica uživala, ker ugodno vpliva tudi na razvoj otroka. 

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 18.9.2010 18:34:12 >

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zaprtost, bruhanje
18.9.2010 19:52:54   
enkratna
lipikica, sem na istem kot ti - pa vsak dan spijem o.5l Donata (včasih več), jem ovsene kosmiče, pirin kruh... pa se vsake par dni "zaštopam".
Skoraj cele dneve preležim: če nisem zaprta, bruham in od slabosti, izčrpanosti niti stati ne zmorem, pa še trebuh me stalno boli (včasih bolj, drugič manj).

Mene je ginekologinja v Leonišču potolažila, da je to čisto pričakovano v nosečnosti in da nima vpliva na detece: le paziti moram, da ne dehidriram in da kljub slabostim jem.

Za laneno seme bi pa samo dodala, da ga je meni lekarnarka ravno pred kratkim odsvetovala v nosečnosti.
(http://www.goriskalekarna.si/nasi-izdelki/136-laneno-seme.html)

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zaprtost, bruhanje
18.9.2010 20:04:15   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: enkratna


Za laneno seme bi pa samo dodala, da ga je meni lekarnarka ravno pred kratkim odsvetovala v nosečnosti.
(http://www.goriskalekarna.si/nasi-izdelki/136-laneno-seme.html)


In tale lekarna ga pa svetuje za nosečnice http://www.obalne-lekarne.si/nasveti-farmacevta/nasveti-navodila-opozorila/nosecnost/

Meni ga je tudi svetovala ginekologinja. Tudi Pušenjak ga ne odvset_uje http://med.over.net/forum5/read.php?19,976858,976875#msg-976875


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 18.9.2010 20:09:36 >

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zaprtost, bruhanje
19.9.2010 11:37:33   
enkratna
Hope2, hvala za tale popravek.

No, pa naj bo človek pameten, če dobiva tako različne informacije od "verodostojnih oseb"??? user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zaprtost, bruhanje
19.9.2010 20:11:49   
Katalenca
Meni res pomaga donat vsako jutro na tešče, potem sledijo ovseni kosmiči, kakšno sadnje noter, zmešam z lanenim semenov, kupim tudi takšnega mletega, da telo lahko izkoristi esencialne maščobne kisline. Res ne vem zakaj bi bilo laneno seme prepovedano, celega itak izločiš z blatom. Kar pa je pomembno pri vseh vlakninah, da zraven spiješ dovolj vode oz. tekočine. Ker se vlaknine v črevesjo napnejo, lahko poberejo ostalo vodo, zato zraven spite tekočino, da ne bo zaprtja.
Zdele je pa sploh veliko sliv, ki tudi pospešijo prebavo, ali pa zvečer namoči suhe slive in jih zjutraj skupaj z vodo pojej. Ti bodo uredile prebavo.

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zaprtost, bruhanje
19.9.2010 22:16:10   
krokar
Ja zaprtost je kar pogosta pri nosečkah. Inče ni prebava urejena hitro pride do slabega počotja. Tud mene matra in ko po več dni negrem  na blato se mi pojavi slabost in glavobol- kot da bi bla bolana!! V 1. nosečnosti sem pila donat, pa slive em namakala in to jedla na tešče, v jogurt sem namakala laneno seme.... Tako so se mi te stvari zamerile, de mi še sedaj postane slabo, ko samo pomislim na to.
Zdaj v drugo pa po potrebi spijem sirup ISILAX MAMA, kateri je namenjen izključno nosečnicam, ne povzroča krčev in da se ga pit!! Lepo 2 žlici zvečer- ma ni potrebno vsak veser...in to je to!! Imajo ga v lekarni, ampak ne vsaki. Al pa če ga naročiš preko spleta!!!

(odgovor članu Katalenca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zaprtost, bruhanje
21.9.2010 13:12:40   
lipikica
dobila sem nov recept proti zaprtosti-edina stvar ki mi pomaga, pomagal mi ni niti sirup. na tešče popijem žličko jabolčnega kisa zmešanega z pol kozarca vode in popijem. seveda čez popijem še tekočine. pomaga.

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





3 pogoste stvari, ki pri nosečnici povzroč...
Pretirano nekritično sprejemanje informacij v nosečnosti lahko vodi v razvoj tesnobe. Kako preprečiti, da se pojavi stra...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?