|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stanovanjski kredit
17.9.2010 15:50:55   
anonimen123
Sem se na novo registrirala.
Me zanima kaj bi ve naredile v tej situaciji. Pred štirimi meseci sem ostala brez zaposlitve in sem se prijavila v partnerjevem podjetju. Na račun mi je nakazoval plačo, sedaj sem dobila zaposlitev v enem podjetju in začnem oktobra. Sedaj pa kje je problem?
Partner mi je dajal plačo na račun mesečno okoli 1100 eurov (z malico in prevozom) in dal pogodbo za nedoločen čas. Se pravi da imam 3 mesece prilive na osebni račun. Partner ne more dobiti kredita (dolga zgodba), zato sva se odločila da ga probam jaz vzeti. Kaj narediti v tem primeru: službo rabim, mi bo tudi plača v tem podjetju prav prišla, ampak bom imela minimalno in pogodbo samo za mesec, a drugi teden sem imela namen oddati na banko papirje za stanovanjski kredit. Naj povem, da je to edina možnost da dobim ta kredit. Službe, ki sem jo končno dobila pa nebi rada zavrnila. Naj povem da najemnino plačujeva 450 eurov.
Na banki sem dobila info izračun. 73000 eurov na 25 let po 330  eurov mesečno. In 10000 eurov bi položila gotovine, a na banki imam še 15 mesecev za odplačevat kredit za avto, ki je 187 eurov mesečno.
Kako naj se sedaj v tej novi službi, ki jo bom nastopila dogovorim o vsem? Ima kdo kako pametno idejo?
Vsak nasvet bo dobrodošel.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stanovanjski kredit
17.9.2010 16:18:46   
m_o_i
z minimalno placo, ki ti je zagotovljena tocno in samo en mesec bi ti rada odplacevala v naslednjih mesecih cca. 530€ kredita?!

ne razumem, kaj bi se ti rada pogovarjala v tej novi sluzbiuser posted image
delodajalec ti bo trgal, kolko ti bo pac lahko; nek minimum ti mora ostat(sanja se mi ne, kolko je to trenutno). in glede na zgoraj izracunan znesek bos tenko piskala vsak nadaljni mesecuser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu anonimen123)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: stanovanjski kredit
17.9.2010 18:27:44   
ajataja
vse banke imajo zakonsko določeno da ti mora ostat 562e neto ,ker ne gledajo vseh dodatkov ampak samo neto plačo,kar po napisanem sodeč tvoja plača ne presega ne vem koliko s tem da ti odštejejo še stari kredit in če imaš še kaj drugega na banki-trajniki recimo.U glavnem ostat ti mora mesečno 562 e neto na računu,če pa imaš zaposlitev samo za 1 mesec pa itak ne dobiš kredita pa gledajo prilive za 6 mescev nazaj.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: stanovanjski kredit
17.9.2010 18:40:18   
enkratna
Za konkretnejše odgovore bi bilo dobro vedeti malo več. Razumem tvoje razloge, zakaj takole "kombiniraš".

1. Si dobila informativni izračun na podlagi ustno povedanega podatka o plači (oz. zadnjih treh), ali si banki že dala kakšne papirje in je torej ta cifra že "verodostojna"?
2. Ali za kredit zaprošaš pri banki, kjer partner (kot s.p., d.o.o. ali fizična oseba?) ni dobil kredita?
3. Bodoča služba "naj te ne skrbi" v smislu, da ti bodo pri plači lahko trgali le toliko, kot je zakonsko dovoljeno in mogoče banko obvestili, da tvoja plača pri njih ne zadošča za celotni odtegljaj. Ali pa bodo v celoti zavrnili administrativno prepoved in boš morala sama poravnavati dolg direktno banki. Dokler boš imela anuiteto redno poravnavano, si brez skrbi. Seveda boš morala o menjavi delodajalca obvestiti banko sama. Sicer obstaja možnost, da tega ne narediš (kršiš pogodbena določila), temveč poravnavaš sama vsakokratno aniteto. To bi "laufalo" do trenutka, ko boš prvič zamudila. Takrat bo banka poslala opomin tebi in staremu delodajalcu, ta jim bo odgovoril, da nisi več pri njih, nato bodo poslali poizvedbo kje delaš, poslali novemu delodajalcu UIP, itd... in od tu se ponovi zgodi kaj bo novi delodajalec naredil.
4. Ne razumem točno, kaj misliš s pologom 10.000€ gotovine (je to gotovina za plačilo kupnine)? Misliš polog tega denarja za poplačilo omenjenega kredita za avto? Raje poplačaj predčasno avtomobilski kredit, počakaj nato 1 teden (da si banke preko SISBON baze izmenjajo podatke in se pokaže, da je kredit poplačan) ali pa imej s sabo potrdilo, da si ta kredit poplačala. Tako bi morala biti odobritev kredita bolj "gladka"...

Toliko zaenkrat... upam, da ti bo kaj od tega uporabno oz. če imaš dodatna vprašanja, vprašaj.



(odgovor članu anonimen123)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: stanovanjski kredit
17.9.2010 18:54:09   
ajataja
Služba jo lahko še kako skrbi ker če ni redne službe ni kredita nekatera podjetja pa banka sama preveri če sploh poslujejo dobro .Torej za 330 e kredita mesečno mora bit tvoja plača neto okrog 900e če poplčaš stari kredit v nasprotnem primeru pa potrebuješ še večjo plačo.Imam informacije direkt iz banke ker je tam zaposlena moja teta.

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: stanovanjski kredit
17.9.2010 19:11:18   
enkratna
ajataja, ko sem dejala, da naj jo bodoča služba ne skrbi, je bilo to napisano v smislu birokracije/papirologije z novo službo - ne pa v smislu, kaj bo s samo službo. V novi službi sploh ne rabijo vedeti za kredit do točke, ko bodo trgali od plače ji toliko, kot lahko zakonsko. UIP bo namreč izpolnjena v moževem podjetju, bodoče podjetje pa bo UIP dobilo od banke (če bo anonimna123 sporočila po 1.10. menjavo delodajalca), ali pa niti ne bo opazilo, da sama odplačuje kredit (in da ni trgano od novega delodajalca, katerega naziva/naslova zavestno in mimo pogodbe ni sporočila v banko).

Predvidevam, da se v takšno "operacijo" ne bi spuščala, če ne bi imela dobrega ozadja (možev dohodek), v primeru če bi ostala brez dohodka.
Kot sem jaz razbrala iz posta anonimne123, ona službo ima - trenutno ima pogodbo za nedoločen čas že 3 oz. 4 mesece (v moževi firmi). In ravno zato želi kredit vzeti zdaj, pred pričetkom v novi službi ko še ima vse OK prikazano (solidno plačo, nedoločen čas). Kasneje dobiti kredit (in "solidno cifro") bo težje najmanj iz razloga nižje plače, če bo pa zraven še pogodba za določen čas, pa kredita sploh ne bo dobila.

Vsi moji odgovori izhajajo iz vidika, v katerem je ona (želi stanovanjski kredit, ker raje plačujeta kredit kot najemnino, ki jo ravno tako morata plačevati, pa če ona ima službo ali ne, oziroma oba, ali pa letita ven). Tudi sama sem bančnica in vem, da ljudje pač prikrijejo ali prekrojijo podatke, da sploh dobijo kredit... In dokler ga bosta lepo odplačevala, bo vse OK... ko pa se pojavi prva, druga zamuda, bo pa štal(c)a.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: stanovanjski kredit
17.9.2010 19:14:57   
m_o_i
skoda, da bancniki niso tako prijazni in ustrezljivi takrat, ko se kaj zalomi pri vracanju kredita...

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: stanovanjski kredit
17.9.2010 19:23:27   
enkratna
škoda, da sploh moramo imeti banke! user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: stanovanjski kredit
17.9.2010 22:13:51   
ajataja
enkratna  se opravičujem če sem narobe razumela je pa težavno zdaj s temi krediti in tudi ni enostavno razložit nekomu kako in kaj in zato je najbolje da se vsak posameznik odpravi na banko in iz prve roke izve kako in kaj ker najbolj enostavno je tukaj na forumu bit pameten ker ne vemo vseh informacij.

(odgovor članu anonimen123)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: stanovanjski kredit
18.9.2010 9:18:33   
anonimen123
hvala vam vsem za odgovore. Naj povem, da mi pa moram dat za stanovanje,  kredit ni problem odplačevati, kr tudi že najemnino mesečno plačam, in verjemite da imam preliva preko svojega računa veliko več. Bila sem na dveh bankah, na podlagi plačilnih list so mi rekli koliko lahko dobim, vendar sem sama izrazila željo, da ne bi rada imela kredita več kot 400 mesečno. Zato smo prišli na idejo da bi vzela 2 kredita. 1ooo0 eurov- od tega bi poplačala 2900 eurov še kredita za avto, a 7000 je minimalno kar moram imet gotovine. Sej kritje bo, kr mesečno imam vsaj 500 eurov v naprej za vsak slučaj. Sej v ponedeljek bom odšla nazaj v službo, kjer bom začela delat in se probala pogovorit, če bi me lahko kako drugače zaposlili za ta čas, dokler ne dobim kredita.

enkratna- ifo. izračun sem dobila v banki na podlagi povedane cene nepremičnine, in nakazila zadnjih treh plač. Je rekel da so zadnje tri plačilne pomembne. Za kredit sem tudi vprašala na banki, kjer ima partner poslovni račun. Od teh 10000 bi poravnala kredit za avto.

ajataja- na obeh bankah, sem dobila info, da se mi pri kreditu upoštevata tudi malica in prevoz. user posted image  

Tuki nisem spraševala ali sem aposobna vračat kredit, ampak, kaj bi bilo najbolje narediti v mojem primeru, kr sm dobila novo službo. Ker počakali me ne bojo.

m_o_i - z minimalno plačo plačujem že tri leta po 450 najemnine, plus stroške, plus kredit za avto, pa verjemi da sem še kako stvar plačala. Tko da me to ne skrbi. Prej bi me skkrbelo, če bi sanjala o nepremičnini vredni 150 000 eurov, a obrok bi bil, kdo ve koliko. Do 500 eurov mesečno mi ni panike, samo več pa ni šans, zato sem tudi izrazila željo, da bi imela okorg 400, kr se bo obrok večal. user posted image





(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: stanovanjski kredit
18.9.2010 9:46:43   
enkratna
anonimna123, zakaj moraš iti v novo službo se dogovarjati? Če sem te prav razumela, tam nastopiš 1.10.2010 - tako da oddaj vlogo v banko čimprej, da dobiš kredit odobren še v septembru, ali začetku oktobra. Razen če se v novi službi dobro razumeš, torej da imaš VIP/privat veze, potem se pač probaj nekaj dogovoriti. Samo si pa res ne predstavljam kaj.

Vedi, da ti gotovinski kredit za 10.000 EUR zmanjšuje kreditno sposobnost za stanovanjski kredit. 10.000€ pomeni mesečna anuiteta med 120€ in 130€ na 8 let.
Če praviš, da prilivi niso problem, raje zaprosi banko za izredni limit 3.000€ (s tem poplačaj kredit za avto), in imej prosto plačo za stanovanjski kredit.
Če boš imela oba kredita, to pomeni, da ti ostane (če ne želiš več kot za 400€ mesečnih obremenitev iz naslova kredita), da ti za stanovanjski kredit na 30 let (!) ostane 270€ ali nekje med 50.000 in 55.000€ kredita.

ajataja, tukaj na forumih ponavadi itak doživljam(o) eno samo pametovanje  - če bo šla anonimna123 s tem, kar je povedala v prvem in nadaljnjem postu na banko, mi verjemi, da kredita ne bo dobila.

< Sporočilo je popravil enkratna -- 18.9.2010 9:47:36 >

(odgovor članu anonimen123)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: stanovanjski kredit
18.9.2010 15:23:54   
ajataja
Ali zavajaš nas tukaj ali tiste na banki nekaj tukaj ne štima in pika ,na take dohodke in take številke ki jih tukaj omenjaš 100% ne dobiš kredita .Na banki ti je lahko uslužbenec rekel da dobiš ker mu mogoče nisi prav povedala ampak vse gre preko zavarovalnice in tam te gladko zavrnejo.Poskusi pa vso srečo.

(odgovor članu anonimen123)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: stanovanjski kredit
18.9.2010 19:39:05   
enkratna
ajataja ima prav - pri sedanji plači 1.100€ tudi ne moreš imeti kaj dosti večjo obremenitev kot 400€.

Za gotovinske kredite imajo banke praviloma res zavarovalnice zadaj, tako da se gleda 1/3 dohodka (pri čemer prevoz in malica nista vključena) z omejitvijo, da ti ostane 562€ po odtegnjeni anuiteti. Stanovanjski krediti pa niso pri zavarovalnicah zavarovani, zato na bankah dostikrat upoštevajo vse prilive na račun, gledajo pa prosto tretjino, včasih celo prostih 40% ali celo 50% (ampak to že pri višjih dohodkih, npr. 40% pri neto plači 1.500€) - a smo spet pri minimalcu, ki ti mora ostati. Noben pravi bančnik pa ti ne bo ponudil takšnega kredita, kjer boš na koncu ostala na minimalcu...

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: stanovanjski kredit
18.9.2010 20:00:04   
anonimen123
ajataja- kaj ne štima? Sej če zračunaš 330 eurov stanovanjskega kredita + 187 eurov hitrega kredita je skupaj 517 eurov mesečno. Plačo pa imam prikazanao 1100 eurov z dodatki, in ko odšteješ vse to mi ostane 583. Bila sem še pri šefici svoje matične banke na kavi in sem jo vprašala za nasvet. Povedala mi je še neki koristnih info. tko da ni panike, sedaj samo upam da mi bojo v novi službi šli toliko na roko, če pa ne bojo šli pa je ne bom sprejela dokler ne rešim kredita in to je to. user posted image  Se bove pa še midve prihodnji teden pogovorile, mi bo pa ona dala kredit, če mi bojo kje komplicirali, je rekla ker me pač pozna mi bo šla na roko. Lepo vas pozdravljam.

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: stanovanjski kredit
18.9.2010 20:03:48   
m_o_i
Povedala mi je še neki koristnih info. tko da ni panike, sedaj samo upam da mi bojo v novi službi šli toliko na roko, če pa ne bojo šli pa je ne bom sprejela dokler ne rešim kredita in to je to.


se pardoniram, samo zdaj me pa ze res firbec daje, kaj naj bi ti v novi sluzbi sli na roko?!

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu anonimen123)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: stanovanjski kredit
18.9.2010 20:11:46   
ajataja
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

Povedala mi je še neki koristnih info. tko da ni panike, sedaj samo upam da mi bojo v novi službi šli toliko na roko, če pa ne bojo šli pa je ne bom sprejela dokler ne rešim kredita in to je to.


se pardoniram, samo zdaj me pa ze res firbec daje, kaj naj bi ti v novi sluzbi sli na roko?!

tudi meni ni več jasno kaj bi rada povedala s tole novo službo..Če pa misliš da se da kredit kar tako na lepe oči dobit ker pač poznaš šefico in hodiš k njej na kavo potem pa ti ne vem kje živiš.Pa tudi prav ,ampak mislim da v tem postu spet nekaj ne štima in nas nekdo malo zafrkava ker ne vem v čem je pol problem da greš na forum spraševat kako je s krediti če pa hodiš k šefici na banko  na kavo in že itak imaš vse informacije.user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: stanovanjski kredit
18.9.2010 21:23:18   
sanelaa
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

skoda, da bancniki niso tako prijazni in ustrezljivi takrat, ko se kaj zalomi pri vracanju kredita...


Brigita, bančniki so čist okej in se da z njimi čist lepo vse dogovorit. user posted image (sploh na Abanki)
Tudi če se pojavijo težave pri vračanju kredita se da zmenit za začasno zamrznitev.....

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: stanovanjski kredit
19.9.2010 11:36:00   
enkratna
anonimna123, kaj se sploh obremenjuješ? Če si se v banki tko fajn vse VIP zmenila, in glede na tvoj odnos do bodoče službe (da jim boš ti dajala pogoj kdaj in kako prideš!), je videti kot da imaš tudi tam že VIP zveze...

(odgovor članu anonimen123)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: stanovanjski kredit
19.9.2010 18:48:10   
petra87
bolj kot berem manj mi je jasno... anonimna123 očitno zelo dobro pelje. sama imam 2x njene plače, pa sem cca. mesec dni nazaj na banki iz firbca vprašala kako je s krediti za stanovanje / hišo, pa tudi referentko poznam že celo življenje, že odkar pomnim vidi mojo plačo ki je daleč od minimalne, pa mi je stvar obrazložila malo drugače. je pa res, da je v isti sapi povedala, da je res da bankirji dajo in obljubijo vse. potem pa to tudi hitro vzamejo če kaj zaškripa (no to je povedala bolj potiho user posted image  )... ni mi jasno kako lahko nekateri tako brezbrižno govorijo, medtem ko na drugi strani poslušaš kako je težko preživeti z minimalno plačo. in vem da je, saj vsi plačujemo račune. in bog ne daj, da kdaj česa ne plačaš. saj te pojejo user posted image  razen če imaš kake hude skrite rezerve user posted image  to je pa druga zgodba.... p.s. imaš ti od bank to pisno?

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: stanovanjski kredit
19.9.2010 19:42:56   
Anonimen
O čem bi se dogovarjala v novi službi user posted image . Kredit odplačuješ preko trajnika na banki in nima nobene veze z novo službo - dokler plačuješ, je vse ok.


(odgovor članu anonimen123)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: stanovanjski kredit
19.9.2010 21:24:27   
sazi
anonimna123 - razumem tvoje izračune in cel tvoj plan - razen tega, kaj ima nova služba s tem
je pa res, da ne vem, kakšen je postopek, če imaš solidno plačo in kredit, potem pa ti plača pade na minimalnouser posted image
jaz kredit odplačujem sama, banka pa vseeno ob vsaki spremembi obroka obvesti mojega delodajalca

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: stanovanjski kredit
20.9.2010 9:54:01   
2violina
bom malo hudomušno nasramna. Fant  (mož, partner)ji je umetno in na račun tega, da pride do ugodnega kredita zadnje tri mesece nakazal malo večjo OD. Vsaj tako razumem. In jo tudi zaposlil za nedoločen čas.  Vendar predvidevam, da ji tako visokega OD ne more nakazovat v nedogled. Zato gre nazaj v službo. Ker bo njen Od v novi službi samo minimalen z njim ne bo mogla dobit tako ugodnega kredita. Oziroma z minimalno plačo si kreditno nesposoben. Zato jo zanima ali se lahko z delodajalcem zmeni, da ji OD nakaže kako drugače in jo (spet predvidevam) ne zaposni za ta mesec. Itak, pa ji bo pogodbo podaljšeal (če ) za mesec dni.  Tako nekako če sem prav razumela. Fant (mož, partner) pa ne more dobit kredita preko SP. ja zakaj le????

_____________________________

Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: stanovanjski kredit
7.10.2010 10:29:48   
4A
Anonimna123 si uredila kredit? So tri plačilne liste zadostovale?

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: stanovanjski kredit
8.10.2010 10:22:20   
ČebelicaMaja
IZVIRNO SPOROČILO: enkratna

ajataja ima prav - pri sedanji plači 1.100€ tudi ne moreš imeti kaj dosti večjo obremenitev kot 400€.

Za gotovinske kredite imajo banke praviloma res zavarovalnice zadaj, tako da se gleda 1/3 dohodka (pri čemer prevoz in malica nista vključena) z omejitvijo, da ti ostane 562€ po odtegnjeni anuiteti. Stanovanjski krediti pa niso pri zavarovalnicah zavarovani, zato na bankah dostikrat upoštevajo vse prilive na račun, gledajo pa prosto tretjino, včasih celo prostih 40% ali celo 50% (ampak to že pri višjih dohodkih, npr. 40% pri neto plači 1.500€) - a smo spet pri minimalcu, ki ti mora ostati. Noben pravi bančnik pa ti ne bo ponudil takšnega kredita, kjer boš na koncu ostala na minimalcu...



pa daj naehajte ugibat... meni npr. so dali pri 1100 € redne plače in 200€ po podjemni pogodbi, kar itak ni vsak mesec - kredita 620€ mesečno na 30 let, pa še 70€ zavarovanja moram plačevat... to je bilo lansko leto.

Sicer smo ga že zmanjšali in naslednji mesec se mi zmanjša še zavarovanje, ampak poanta je, da dajo in  pika. Drugo vprašanje pa je, kako lušten je živet s takim kreditom nad glavo... midva sva šla v to, ker računava na nek priliv, sicer pa lahko povem, da ni preveč prijetnouser posted image

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: stanovanjski kredit
8.10.2010 11:00:04   
enkratna
ČebelicaMaja, tukaj ne gre za ugibanje. Delam v banki (sicer ne več na področju kreditiranja prebivalstva), zato sem si "drznila" zapisati tisto kar sem - in za tem še vedno stojim. Anonimna je jasno napisala, da njen partner ne more dobiti kredita (torej je kreditno nesposoben), tako da se pri kreditni sposobnosti ene osebe gledajo pač samo njeni dohodki.

V kolikor si ti v svojem primeru (na dane podatke) dobila toliko kredita, je to seveda zato tudi zato, ker si sklenila še dodatno zavarovanje za 70€. Banka ti je zagotovo pogojevala s tem odobritev kredita (torej so se spremenili pogoji, o katerih govori anonimna).
Vem, da številne banke odobravajo 50% bremenitev plače le pri dohodkih nad 1.500 EUR neto plače (posameznika) in da skoraj vedno zahtevajo, pri tako visokih zneskih, dodatno zavarovanje (s tem, da neradi sprejmejo ali pa sploh morebitno že obstoječe življenjsko zavarovanje, ki ga imaš, ampak ti prodajajo" svojega"). Če pa je tvoj partner/mož pristopil h kreditu kot porok/soplačnik, pa banka seveda gleda skupne dohodke obeh.

V času poostrenega nadzora nad bančnim poslovanjem, uvajanjem Basel II standardov v bančno prakso, dvigom minimalnih dohodkov, slabih gospodarskih/socialnih razmer, itd - je seveda odobritev kredita, kot je v tvojem primeru, prej izjema kot splošna bančna praksa.

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?