|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
2.11.2010 18:54:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vztrajati z vrtcem? ...
2.11.2010 19:16:13   
kajajaka
če te kaj tolaži - pri nas je podobno... user posted image

Naša komunikativna, pogumna, vedno živahna, dobrovoljna, družabna dvoletna deklica je zadnja dva meseca takšna kot vaš... Poleg tega je bila že zdavnaj brez plenic - je hodila na kahlico, sedaj pa spet v hlače lula user posted image

Mi pač vztrajamo, ker smo mnenja, da rabi družbo in da 6 ur (8-14h) ni tako grozno. Si raje ne predstavljam kaj bi bilo, če bi jo imeli še nekaj let doma in bi potem šla v šolo in tam morala ostati 6 ur...
Ne vem, vedno sem mislila, da ne bo problemov, pa pač so. Upam,da bo boljše.
Me pa malo tolaži, ko vidim, da nismo edini s tem problemom.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vztrajati z vrtcem? ...
2.11.2010 19:27:41   
Anonimen
Metulj333, tiste otrok, ki poznam in ki od začetka niso radi hodili v vrtec - nikoli niso radi hodili, ne majhni, ne večji. Tudi če čakaš, da zraste, bo kasneje reakcija najverjetneje podobna in se boš vsakič srečevala z enako dilemo, do šole, naslednjih pet let. Tako da po moje, vztrajaj, če ste že začeli. Razen tisto nočno zbujanje, to me "moti" in ne vem, koliko časa si ga sposobna prenašati. Meni se odpelje po treh takih nočeh, ti si pa že navajena bolj hudega tempa, kar se noči tiče, se mi zdi.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vztrajati z vrtcem? ...
2.11.2010 21:08:59   
2ursae
ko je bil naš star 3 leta in je šel prvič v vrtec, je bilo tudi tako. No, ni ravno tulil, je bil pa zaradi vrtca v očitni stiski, saj je, ko je le mogel, povedal, da tja ne bi več hodil in tudi ponoči se je zbudil le zato, da bi mi povedal, da v vrtec noče. Naj povem, da je v vrtcu preživel dnevno le 4 ure, saj ga je hodil dedi iskat takoj po kosilu. Sicer doma ga nisem mogla imet, ker sem hodila v službo, a sem ga imela doma, ko je bilo le mogoče - predvsem, ko je bil mlajši bratec kaj bolan in sem bila na negi, kar je bilo kar velikokrat. Enkrat aprila ali maja sem ga pa preprosto vzela ven, ker sem obupala, pa tudi tašča se je ponudila, da bi ga pazila. Moram rečt, da je z vrtcem vsako leto boljše, zdaj, ko je predšolski, se je stanje res stabiliziralo in še kar rad hodi oz., bolje rečeno, mu vrtec ni več odveč.

Moj nasvet je: če se da, ga imej doma, ker tak mali otrok mora biti brezskrben in vesel, ne pa da mu na dušici leži tako breme. Morda drugo leto ne bo bolje, morda pa bo, tega ne moreš predvideti, dejstvo je, da sedaj imaš izbiro, drugo leto je pa ne boš imela in boš pač primorana vztrajati.


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vztrajati z vrtcem? ...
2.11.2010 21:41:36   
Laubica
Moj 3 letnik se je tudi grozno spremenil od kar mora v vrtec-prvi mesec smo grozno jokali ,zdaj je začel ponoči hodit k nama spat ,dudo bi imel kar celi dan v ustih pa še laske si puli ,grozno samo mora v vrtec ker druge možnosti ni je pa tam od 8-14 ,ta teden celo do 12,postal je zelo nemiren,pravi divjak ,prej pa tako pridno dete ,mož pravi da so nam ga zamenjali ker je včasih prav nemogočuser posted image

_____________________________

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vztrajati z vrtcem? ...
3.11.2010 6:40:00   
pelin
Še jaz predenj grem med svoje vrtičkarjeuser posted image ...Ja verjamem da mora biti grozno gledati, poslušati in podoživljati vse te tegobe , skozi katere gredo nekateri malčki...Sama vedno pred vstopom povem, da se morajo starši resnično odločiti ali bo otrok šel v vrtec ali ne. Resnično. Kajti to izpisovanje in vpisovanje je v večji meri  bolj škodljivo kot dobro. Če otroka izpišete takrat , ko mu je najhuje, mu bo takšen vrtec ostal v spominu in bo vpis čez čas še težavnejši. Sama pravzaprav razumem vse strše, ki težko dajo zjutraj  otroka od sebe , (sama sem bila tudi med takimi), vendar zavoljo otroka, potegnite iz pet ves optimizem, čimveč sodelujte z zaposlenimi v vrtcu, naj jih vodijo očki, dedki...pač tisti, na katere so manj navezani...Skratka , dopovejte svojemu srcu in s tem tudi otroku, da mu v vrtcu ne bo nič manjkalo, ne bo lačen, polulan, bolan....seveda pa bo pogrešal vas...to je normalno...seveda do neke meje...Aja , pa še to...sama imam v skupini deklico, ki jo mati po dveh letih še vedno pripelje na prag vsa solzna in vedno ponavlja, ja saj ne bom dolgo odsotna, ja saj boš zdržala, saj vem da si boga ker moraš v vrtec...user posted image Ob njej se mi vedno dvigne pritisk in sem ji tudi na gov. urah povedala, da tako ne gre...Žal nič ne pomaga...Seveda deklica ne pride čez prag na višku veselja, ko pa  vsako jutro posluša takšne litanije...Saj potem je čisto vredu in se zelo zabava, žal pa ji to slovo mamica vsak dan zagreni...
Skratka....vsem tistim, velikim in malim, iz srca želim, da bi lahko čim prej  spoznali vrtec v najlepši luči, da bi postale vaše noči brezskrbne , ter da bi vsako jutro z veseljem prihlačali v naše malo mesto...jaz že tečem...user posted image

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vztrajati z vrtcem? ...
3.11.2010 7:13:30   
uškinamama
Pri dveh letih je šel prvič v vrtec. V treh mescih si je nohte zgrizel do same korenine nohta, butal z glavo ob zid, se zbujal na 5 minut....da o boleznih ne pišem (psevdokrup, rota, škrlatinka + nevem koliko viroz). Po treh mescih smo ga izpisali.
Letos je šel spet (leto dni pred šolo) in je vse okej. Od prvega dne je tam svojih 6 ur. Zgovoren, nasmejan. Na prvih govorilnih sem bila prijetno presenečena , ko ga je vzgojiteljica pohvalila kot enega najbolj samostojnih in socialno zrelih otrok. No toliko o socializaciji v vrtcu user posted image .

Metulj, če ne gre ne gre. Ali imaš možnost kakšnega drugega varstva?

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vztrajati z vrtcem? ...
3.11.2010 7:28:09   
Volga
naš je nehal jokat decembra, okoli novega leta, se pravi štiri mesece tuljenja pred vrtcem. ampak sem vztrajala. potem kot bi odrezal, vse v redu, nikoli več joka.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vztrajati z vrtcem? ...
3.11.2010 10:44:29   
petea
Pri nas je bilo sedaj ob uvajanju nekaj tednov zelo napornih, tudi ponoči.

Sedaj pa nenadoma namesto vsakodnevnega 'Ne grem v vrtec!' cel vikende in ob popoldnevih delovnikov od 3-letnika poslušamo: 'Kdaj grem spet v vrtec?'.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vztrajati z vrtcem? ...
3.11.2010 14:21:21   
Lolek in Bolek
Metulj333, malo za vspodbudo; lani sem imela z mojim frkolinčkom celo leto borbe ob jutranjem odhajanju v igralnico.  V svoji skupini se je drugače odlično počutil, vzgojiteljici imel zelo rad. Ko pa sva hotela vstopiti in je zagledal jutranjo vzgojiteljico, ki je pomagala premostiti čas, da je prišla njegova, pa je trokiral na kubik, ker je IMO imel z njo neke neporavnane račune. Kaj, ne bom seveda nikoli izvedlela. Če bi želela to jutranjo vzgojiteljico opisati z eno besedo, bi napisala da je delovala hladno. Niti mi ni nikoli priskočila na pomoč, ker je dobeseno obračal na vratih in jokal. Ko je ni bilo oz. je bila tam zjutraj neka druga oseba, je bilo povsem drugače.! In tako je tudi letos, ker je bila premeščena v drugo enoto. Skratka, sem zelo hvaležna ravnateljici, da jo je premestila. Mislim, da morate stisniti zobe, pa bo mali doumel, da je ni druge kot da hodi. Mogoče rabi več časa? Na tvojem mestu, bi se pa o problemu pogovorila z njegovo vzgojiteljico, mogoče bi bilo pa dobro, da bi dobil več pozornosti tudi pri njej, vsaj kakšen teden. od tega, je ne bo nič manj, kvečjemu vi lahko pridobite - vsi skupaj!

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
3.11.2010 15:08:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lolek in Bolek)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vztrajati z vrtcem? ...
3.11.2010 20:52:49   
ThinkPink
Naša je v vrtcu od marca letos. Od marca do septembra se je vrtca branila kot hudič križa, zjutraj se je jokala že, ko se je zbudila, baje je v vrtcu večinoma cel dan jokala, ni hotela sodelovati, v glavnem katastrofa. Posledično je bila tudi nonstop bolna, saj je šla v vrtec samo viruse in bakterije pokasirat. Sedaj septembra pa so dobili novo vzgojiteljico, ki je rekla, da ne more verjeti, kakšna sprememba je pri njej. Vzgojiteljici je prejšnja rekla, da ona pa tak samo joče, novi pa je že po tretjem dnevu uspelo našo vključiti v igro z drugimi, tako da sploh ni več problema. Tudi njen sprejem je bolj topel -ko jo zjutraj pripeljem, jo takoj vzame k sebi, objame in mi mahata, prejšnja pa je že na ves glas grmela: Spet imamo sireno v vrtcu, pa daj ne joči, saj si pa velika ipd. Sklepam, da se ni kaj prida trudila, da bi našo motivirala. V glavnem naša sicer še zjutraj malo potarna, ko grem se po 3 minutah pomiri, lepo sodeluje in celo zgodbice iz vrtca nam pove, pred tem, pa o vrtcu sploh ni hotela govoriti. No, jaz bi se na tvojem mestu skušala pogovoriti z vzgojiteljico, morda pa mu ne odgovarja njen pristop?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vztrajati z vrtcem? ...
10.1.2011 23:25:03   
ninocka
Jst semmela tudi z drugim blazne probleme glede vrtca - uvajanje je trajalo 1 mesec, ker se nisem mogla premaknit od njega, sicer je začel histerično tulit, vzgojitljice ga nista smeli hranit, noben se ga ni smel dotaknit...je bil doma isti, tudi do moža se je enako obnašal.
Ampak sem ga vseeno pustila, ker pač nisem imela druge možnosti...da ne govorim, kakšno dretje je bilo vsako jutro preden sva ga oddala. Malo bolje je bilo edino, če ga je oddal mož, ampak tudi ne bistveno.
Čez počitnice je bil doma, naslednje leto ista zgodba, unesel se je šele proti koncu leta. Lani je bil spet doma čez poletje, ko smo štartali z vrtcem spet dretje, jok, kričanje...on ne gre v vrtec, njemu ni všeč...še zdaj ima izpade, da ne bo šel, če slučajno ne gre njegov starejši bratec je sploh kriza, za mlajšega mu je bolj vseeno.
Ko pa pride iz vrtca in ga vprašam, kako se je mel pa mi reče Ful dobr user posted image  Mene skrbi naslednje leto, ko gre tavelik v šolo, ker je tale naš že povedal, da on ne bo več hodil v vrtec, ampak bo šel z bratcem v šolo. Kljub vsemu se mi pa zdi, da vtrec nanj ful pozitivno vpliva in da je tam srečen.

S prvim in tretjim recimo nisem imela problemov, s tem da je najmlajši začel vrtec z letošnjim vrtčevskim letom in je zaradi bolezni ful malo tam (1 teden vrtca - 2 tedna doma).  

Kolikor nam je težko, ko otrok vrtca ne sprejema, jst mislim,da je vseeno bolje, da ostane tam in se ga navadi, pa imata samo kakšen dan v tednu, ko mu ni treba it. Ker ko bo moral v šolo, bo moral bit tam, če hoče ali noče in da se potem tam še s temi težavami ubadaš....



_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vztrajati z vrtcem? ...
11.1.2011 21:28:42   
frutka_
Metulj, verjamem da ti je težko. Si se pogovorila z vzgojiteljico? S pomočnico? V takih primerih je najbolje stopiti skupaj in nekaj ukreniti. Bomo vztrajali ali ne? Otroka najbolje poznaš sama. Kako reagira pri drugih, na obisku, v družbi otrok, je sramežljiv, navezuje stike, kaže interes do otrok, je odprt...? Ima nočne more tudi kdaj drugače ali je to postalo res izrazito komaj zdaj ob uvajanju? Če si imela dobro izkušnjo s prvim otrokom in vrtcem, verjetno želiš nekaj podobnega tudi drugemu. Res. Vprašaj tam pa se pol odloči.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Daj babici en`ga poljubčka ...
S takšnim navodilom ju pravzaprav čisto "povozim" in navajam na toleranco za zlorabo. Da bo tisti na drugi strani zado...
Otroci naj bodo bosi
Hoja brez čevljev je najbolj naravna in primerna za otroke, zato naj bodo ti čim večkrat bosi. Malo stopalce se namreč n...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?