|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Postojna - je katera dejansko rodila v vodi?
7.4.2011 20:18:45   
pasijonka
Torej, v Postojni navajajo, da je odvisno od porodnice, ali želi biti v vodi samo do iztisa in dejansko roditi zunaj, ali tudi poroditi dete v vodi. Kolikor sem spremljala, sem zaenkrat naletela le na komentarje, da te na koncu vedno potegnejo ven in hop na posteljo. Zato resnično prosim, da se javi tista, ki ji je dejansko uspelo tudi roditi v vodi (ali če katera pozna primer iz prve roke). Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Postojna - je katera dejansko rodila v vodi?
7.4.2011 20:59:34   
maa2010
...jaz sicer nisem bila v Postojni, ampak v Murski Soboti v vodi. Zelela sem roditi v vodi, na koncu pa sem si samo lajsala bolecine v vodi. Uradno stalisce babic je, da prvorodke ne morejo roditi v vodi, kot drugorodka pa bi to slo bolj verjetno. Tako, da sem bila cele pol ure v vodi, sicer pa mi voda tudi ni tako super pomagala pri lajsanju bolecin, boljsi je bil tens aparat na kriz.
Moje osebno mnenje je, da babice nimajo izkusenj z porodom v vodi, niti ne vedo kako in kaj to poteka v vodi… V teoriji ze, ampak praksa user posted image
Meni je bil najbolj sproscajoc in najmanj bolec polozaj na vseh 4, pa so me pred iztisom obrnili na klasicni polsedeci polozaj za iztis. Skratka, ce imas zeljo roditi v vodi, potem vztrajaj in ne popustiti!!! Ne glede na stalisce babice, ki bi morale pomagati pri porodu, ne pa ga ovirati.

(odgovor članu pasijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Postojna - je katera dejansko rodila v vodi?
7.4.2011 22:15:58   
nusi
pasijonka jaz ti sicer res iz srca želim, da bi ti porodni načrt uspel v celoti in prav je, da razmišljaš o tem, samo ponavadi gre potem vse po svoje user posted image . jaz sem imela tudi vse premišljeno in potem niti 1 stvar ni bila po "planu". Sploh kot prvorodka boš malo izgubljena in boš pač ubogala babice, ki jih v Po po večini kar hvalijo in čeprav mogoče ne bo tako, kot si sedaj želiš, boš sigurno dobro opravila. Imej v mislih to, da boš mogoče rodila tudi na najbolj klasičen način in povem ti, da boš takrat tolk "notri", da se vsaj tisti čas s tem ne boš obremenjevala. Nam so rekli, da je iztis na suhem, tako da bo verjetno kar držalo kar si drugje prebrala. Se strinjam, da je sploh prva porodna izkušnja zelo pomembna, ko pa sedaj gledam za nazaj se pa bolj osredotočam na cilj in me je manj strah drugega poroda, kot me je bilo prvega (pa nisem še noseča, pišem pač tako, za naprej).

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Postojna - je katera dejansko rodila v vodi?
7.4.2011 22:57:40   
pasijonka
Nusi, najlepša hvala za tvoj komentar.
S porodom ali vsaj njegovim bolečinskim delom se skušam čim manj ukvarjati. OK, vem, kaj si želim in česa ne in tudi kaj lahko v naših porodnišnicah pričakujem. Zato je plan A tujina. Se pa popolnoma zavedam, da lahko ne bo izvedljiv, zato seveda razmišljam o alternativnem scenariju (pa tudi o najslabšem možnem). Glede na to, da imam le še teden dni do PDP, se mi zdi, da sem kar skulirana (no, pa iskreno, malček že naveličana svoje okornostiuser posted image


(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Postojna - je katera dejansko rodila v vodi?
7.4.2011 23:17:40   
DragonLady
Moja  mama je mojo najmlajšo sestrico rodila v Postojni, bila v vodi, vendar je bil sam iztis "na kopnem"...user posted image  Sama sem prvič rodila na Ptuju, kjer imam grozne izkušnje-popadke sem več ali manj morala preležati na hrbtu. Drugič pa sem rodila v MB, pa jih moram pohvaliti in se jim resnično zahvaliti. Sem jih prosila za žogo, saj ti sedenje in rahlo guncanje na žogi razbremeni medenico in olajša bolečine-povem iz lastnih izkušenj. Dohtar, mislim, da je bil celo primarij...me je prišel pogledat v sobo, kjer sem ravno predihavala popadke na žogi. Me je pogledal in vprašal, če mi paše, da sedim in se guncam. Sem mu rekla, da mi fuuuul olajša popadke in bolečino in ga hkrati vprašala, če moram na posteljo ležat. Pa me je sivi možakar pogledal, se mi prisrčno nesmehnil in rekel: "Zarad mene lahko tudi na lustru rojevate, če vam je lažje. Samo CTG mašina ma malo  prekratke kable, hehe." Ti povem, da sem bila prav prijetno presenečena. Vem, da je odvisno od porodnice in od osebja, ki takrat momentalno dela, ampak moja izkušnja v MB porodnišnici je pozitivna. Res, da nimajo poroda v vodi, ampak si ga niti nisem želela.

Drugače pa je en ginekolog, dr. Miglar v MB, velik pristaš alternativnih porodov. Sem bila pri njemu nekajkrat samoplačniško, saj ima tu le privat ambulanto. Je pa velik stručko v Feldbachu...dosti žensk hodi rojevat k njemu čez mejo.Kakorkoli že, srečno pri porodu! user posted image

(odgovor članu pasijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Postojna - je katera dejansko rodila v vodi?
8.4.2011 7:54:36   
pasijonka
maa2010 in DragonLady, tudi vama hvala za komentar.
Se mi pa zdi, da v resnici ne bom našla ženske, ki je pri nas rodila v vodi.

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Postojna - je katera dejansko rodila v vodi?
8.4.2011 8:49:02   
benika
Ja, jo boš. Teodoro75 kontaktiraj na ZS.

(odgovor članu pasijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?