|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečniški išias
22.4.2008 14:15:09   
tejkaz
Še katero daje?
Že v prvi nosečnosti me je mučila ta nadloga. Po porodu je izginilo, zdaj pa spet. Začelo se je kakšen mesec nazaj, zdaj en teden je pa obup. Včasih se komaj obdržim na nogah, ker me tako prime. Kot en krč vse od riti in po celem stegnu. Najbolj strah me je stopnic in ko nosim svojo prvorojenko.
Ali katera ve, kako to preprečiti oziroma omiliti? Hvala

_____________________________

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nosečniški išias
22.4.2008 14:58:23   
Naja30
Ojej, a to je išias? Ja, sem trpela zarad teh bolečin, sploh v 2. nosečnosti. Za znoret, kako me je včasih po nogah žgalo!
Pomaga masaža. Mene je dragi masiral fajn po živcih po nogah in je bilo bolje. Pomaga tudi, da si dvigneš noge med spanjem in blazina med nogami.

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nosečniški išias
22.4.2008 21:12:35   
orka
Ciao.
Tudi jaz sem to dozivljala v prviuser posted image   in sedaj se mi v tretji user posted image spet začenja. V prvi mi je g. rekla da je to zato ker maternica ko raste pritiska na živec. Me je pa večinoma bolelo ko sem dolgo stala na nogah, sem namreč gostinka, ko pa sem šla v bolniško je pa težava minila, v drugi user posted image  sem bila pa itak od začetka na bolniški in se mi ni dogajalo. Torej verjetno pomaga počitek.user posted image

_____________________________

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nosečniški išias
23.4.2008 8:03:14   
aluš
Podobno kot pravi orka. Meni se je to zgodilo v prvi nosenosti. Zaelo se je pa v petem mesecu (PA SPLOH NISEM IMELA VELIKEGA TREBUHA). So mi skoraj oi ven padle, ko mi je zdravnica rekla, da je to iias, da ker nosim bolj spodaj maternica pritiska na en ivec. e danes (po enajstih letih) vem, da je bila to leva noga. Sem hodila ko kura. Imela sem pa sicer poveini sedee delo. Je pa dejansko zginilo naslednji dan po porodu. V drugi nosenosti do te nadloge ni prilo. Res mogoe zaradi bolnike od konca etrtega meseca dalje (sem mogla fajn poivat). Nasveta pa al nimam. Po moje (vsaj po izjavah zdravnice takrat)mine z nosenostjo.

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nosečniški išias
23.4.2008 8:22:38   
jolly123
Uf jaz sem v četrtem mesecu pa me včasih tako zaboli direkt čez hrbet v nogo, sem mislila da so kakšni krči, ker me mine čez en cajt. A vas skoz boli, mate še kake druge simptome? 

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nosečniški išias
23.4.2008 9:21:44   
tejkaz
Danes menda RR sumnike pozira. Bom pisala brez
Jaz tudi nimam velikega trebuha, sploh se nisem se nic zredila. Imam pa sedece delo. 8 ur na dan sem za racunalnikom. Popoldan pa na nogah s hcerkico. Je pa cisto od dneva odvisno. Vcasih me tako boli, da res komaj hodim (in to samo desna noga), vcasih me pa prav nic ne boli cel dan.
Z masazo sem ze poskusila, pa prav nic ne pomaga.
Jolly, po mojem so to eni krci, ker mene stisne v predelu zadnjice in se bolecina razsiri po celi nogi. Traja pol minute in spusti. Vcasih me naslednji stisne ze naslednjo minuti, vcasih sele cez uro.
Res je pa to huda nadloga, se posebej ker moram v dnevu prehoditi kar precej stopnic in tudi moja hci mi ne prizanasa z nosenjem.
Alus, meni je tudi v prvi nosecnosti izginilo naslednji dan po porodu in se do pred enim mesecem sploh ni pojavilo.
Moram omeniti to svojemu G. Saj verjetno me bo odslovil s tem da maternica pritiska na zivec in to bo to.
Hvala punce, vsaj em da nisem edina s to tezavo user posted image


_____________________________

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nosečniški išias
24.4.2008 22:38:22   
beyba
punce jst sem mela eno hujših oblik oz. jih mam še....

Začelo se je v hrbtu, potem se je bolečina počasi selila v levo nogo, ki je iz dneva v dan postajala vedno bolj zatečena, vijolična in trda...stem da začelo se je v soboto, iz torka na sredo me je moj peljal v porodnoišnico, ker me je tolk bolel trebuh, pa nisem vedla a je od išiasa al bi kdo že rad prišel pogledat kaka je žurka tuki. No ugotovili so mi nosaečniški išias, tri dni sem se premetavala po porodnišnični postli, i ker so mi dajal sam leakdole(3* proti bolečini/dan) sem v petek klicala svojo ginekologinjo naj me spravi ven, ker mene tuki zdravil ni nihče. Vsak dan so me na viziti vprašal,i:

otroka čutite?
na veliko potrebo ste šli?
Kaki krči, bolečine v trebuhu?

Pa so šli naprej, nihče me tut vprašal ni kako je z nogo, kljub temu da sem se v petek že komaj iz sobe do WC-ja privlekla. Vpetek so mi dal odpustnico kjer je pisalo dase pacjentka počuti bolje, zato so jo dali v domačo oskrbo. V soboto pa doma tut na nogo nisem mogla stopit, premaknit jo njisem mogla, ni bilo položaja v katerem nebi noga bolela. Bila je čist vijolične barve, full zatečena in trda ko full napeta mišica. Bolečina je bla pa taka kot naprimer kadar pretiravaš z vadbo, potem imaš drugi dan muskelfiber, in ko je ta na višku zmogljivosti, pa te nekdo na to mišico potem pritisne in drži tako 24 ur na dan. Bolela me je predvsem prednja stegenska mišica, notranja stegska mišica in celotna zadnja mečna mišica, pa kita, ki giblje nogo v dimljah. Ta bolečina je bila tako neznosna, da nisem v naslednjih 4 dneh spala nič. Prejokala sam cele noči in velik del dneva, mešalo se mi je že od tega. Obrnila sem se na homeopatinjo in bioenergeta, ki sta me  potem počasi sestavla skupi vsaj v tolikšni meri da kolikor toliko lahko skrbim zase. Po prihodu iz bolnišnice so starši skrbeli zame 24 ur na dan. Od tega sem bila 12 dni popolnoma nepokretna, nosili so mi kahlo v posteljo in mi prestavljali nogo vsakič ko sem se želela premaknit.

Kasneje sem se pozanimala še v porodnišnici ljubljana, kjer mi je priznana ginekologinja razložila da je tako hudih primerov 1% da ne izbirajo po starosti, teži, številu nosečnosti..da je popolnoma naključno in odvisno od hormonov. Takoj ko je zadeva postala malo znosnejša, sem jo lahko blažila z gelom, za hlajenje mišic za športnike, pa potem ko sem lahko nogo spustila iz vodoravnega položaja povijanje noge z elastičnim povojem. Ko pa sem po 5 tednih zopet začela malo lažje hodit , pa uporabljam nosečniški pas ki podpira trebuh in krepi medenični obroč, ki je zaradi hormonskih motenj zrahlan)- le tega j epriporočila fizioterapevtka v porodnišnici.

Prvič sem slišala in doživela da se ti lahko zgodi kaj takega...tako da delim z vami, če bo mela katera podobno izkušnjo da je vsaj na netu nekje evidentirano. Ko so se težave pojavile sem mela do konca nosečnosti še 13 tednov zdej jih imam pa slabih 7.

Upam da nobena ne bo doživela kaj takega....

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nosečniški išias
25.4.2008 14:30:09   
Jullija
beyba, pa to je grozno! Boga user posted image

In doktorji ne morejo nič narediti? user posted image

(odgovor članu beyba)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nosečniški išias
25.4.2008 14:49:46   
mya26
Pozdravljene! Jaz sem imela podobne težave, s tem da se je bolečina ratezala od križa (riti) do
kolena, nižje ne. V 1.user posted image sem hodila fiziterapijo, kjer so mi pokazali vaje za globoko trebušno mišico in je ful pomagalo, sedaj v 2.user posted image pa sem dobila še Bvitamine za jest in res pomaga. te jem od 3. meseca, sedaj imam še 5T do konca in mi je G rekla da naj bi jih jedla še kake 2 meseca po porodu.

Upam, da bo kateri pomagalo.

(odgovor članu Jullija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nosečniški išias
17.5.2011 11:32:09   
LIJJA
Živjo, vidim, da na to temo dolgo časa ni bilo nič. no, jaz imam že od 10t s tem probleme. če jih ima še katera - tuki semuser posted image

(odgovor članu mya26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?