|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zgodnja nosečnost in viroza
18.9.2008 13:36:34   
mayflower
Jutri se mi prične 8. teden nosečnosti. V torek sem zbolela (utrujenost, pehlad)-danes sem šla do zdravnika. Diagnoza viroza. In zdej sem vsa prestrašena- ker vem,da so v zgodnji nosečnosti viroze zelo nevarne. Poznam eno punco, ki jo po preboleli virozi v 4. mesecu splavila. Dejte mi mal povedat vaše izkušnje.... Bom zelo vesela.

_____________________________

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zgodnja nosečnost in viroza
18.9.2008 13:38:04   
Lorencia
hmm...bom se malo pozanimala, nisem pa vedela - da zna biti viroza tako nevarna. VSO SREČO in da se pozdraviš čim hitreje, ter da si čim manj pod stresom ( tudi to škodi )

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zgodnja nosečnost in viroza
18.9.2008 13:42:20   
tojeto1
Ne bi te rada strašila, vendar tud od mojega moža sestra je pri 4. mesecih splavila, razlog naj bi bil viroza v 15 tednu.
Vendar mislim, da ni preveč za skrbet. Ginekologinja naj ti pri vsakem pregledu naredi UZ in te fajn pregleda.
Tud jaz sem imela pri 8 tednih rota virus, pa so me potolažili. Vendar mi sedaj ful bolj pogledajo plodek.

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zgodnja nosečnost in viroza
18.9.2008 13:52:27   
Anonimen
http://med.over.net/forum5/read.php?19,1046129,1046129#msg-1046129

(odgovor članu mayflower)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zgodnja nosečnost in viroza
18.9.2008 13:52:36   
Anonimen
http://med.over.net/forum5/read.php?19,1027917,1027926#msg-1027926

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zgodnja nosečnost in viroza
18.9.2008 16:09:52   
Inigo
hej nosečk!

tudi jaz sem imela hudo virozo v kombinaciji z gnojno angino v zgodnji nosečnosti (mislim, da je bilo okoli 10 tedna). bila sem v bolnišnici. prejemala sem dvojne antibiotike (hiconcil in sumamed), ter neka zdravila in fiziološko intravenozno (infuzija). bila sem kar dolgo v bolnici. non stop so me spremljali tudi z UZji. bilo je kar hudo... ko sem prišla iz bolnice pa sem staknila še abstinenčni šok. zaradi antibiotikov. ker sem jih tako dolgo dobivala, se jih je telo navadilo. ko pa sem z njimi prenehala, mi je zatekel jezik in nisem mogla dihati... to pa je povzročilo začasno odsotnost okusa... še danes imam rahlo gladek jezik. ampak okus se je vrnil...

danes imam skoraj 3 mesece starega fantiča. zdravega ko dren! zelo hitro raste in napreduje ko šus!

skratka... lahko si bre skrbi. lepo počivaj in delaj tako kot ti je naročil zdravnik. in bo!

pa srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zgodnja nosečnost in viroza
18.9.2008 18:43:18   
TINKA05
OJ.
Tudi sama sem od 9-13 tedna ležala doma. Neke vrste gripe  - kašelj, vročina okoli 39, boleče grlo. Zdravnica mi ni dala ničesar. Samo ležanje, sirup za izkašljevanje in čaj z medom in limono. Vsake dva dni sem šla k zdravniku, da mi je poslušal pljuča, da ne bi staknila pljučnice.

In.. z mojim user posted image  je OK. Sva v 31 tednu. Svetujem ti počitek. Srečno.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zgodnja nosečnost in viroza
5.5.2011 13:26:54   
petraKJ
jaz sem imela hudo virozo, verjetno gripo v 5 tednu.  vročina je bila 4 dni neprestano nad 38 stopinj in je dosegla 39,5.  V 11. tednu sem splavila.  Ne vem sicer, če je bila za to kriva viroza. včasih se zgodba za nekatere tudi sabo konča. kolikor pa poznam druge zgodbe, so bile le-te vesele. LP.

(odgovor članu TINKA05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zgodnja nosečnost in viroza
5.5.2011 21:53:32   
tybysy
IZVIRNO SPOROČILO: mayflower

Jutri se mi prične 8. teden nosečnosti. V torek sem zbolela (utrujenost, pehlad)-danes sem šla do zdravnika. Diagnoza viroza. In zdej sem vsa prestrašena- ker vem,da so v zgodnji nosečnosti viroze zelo nevarne. Poznam eno punco, ki jo po preboleli virozi v 4. mesecu splavila. Dejte mi mal povedat vaše izkušnje.... Bom zelo vesela.


Joj, mayflower, ne vem, če boš vesela, ko boš prebrala odgovore user posted image
Napišeš, da VEŠ, da so viroze v zg. nosečnosti nevarne, potem bi rada pa še te slabe izkušnje brala. In bo cela nosečnost ena sama GROZA, ker boš samo čakala, kdaj bo šlo kaj narobe. Verjemi, noben ginekolog ne bo potrdil, da so omenjeni splavi posledica viroze. Ker pač obstaja miljon razlogov za splav.

Jaz sem dobila hudo virozo (verjetno gripo) dva dni po tistem, ko sem zvedela, da sem noseča. Torej v 4.-5. tednu. Bila pa sem bolna kot še nikoli v življenju. Tri tedne sem bila na bolniški, pa še potem sem cel mesec počivala na stopnicah, da sem prišla v prvo nadstropje. Čisto vso energijo mi je pobralo. Jemala sem Lekadole (tudi po 2 skupaj), veliko pila in ležala, ker mi je zdravnica zabičala, da ne smem spustiti vročine nad 38oC. Donosila in rodila sem zdravo punčko, ki ima zdaj 6 mesecev.

Moja soseda je zdaj četrtič noseča.  Na začetku vsake! nosečnosti je bila bolna. Pa ima tri zdrave otroke in čez en mesec pričakuje četrtega. Ona je bila prva, ki mi je rekla "ti si pa noseča", ko ni še nihče vedel. Ne vem, očitno je nosečnost za telo takšen šok, da se te tudi bolezen hitreje prime.

V glavnem - ne troši energije za razmišljanje, kaj gre lahko narobe in ne spravljaj telesa v dodaten stres. Poglej, noseča si, bolna si, pa še sekiraš se zaradi tega. Se ti zdi to v redu?? Razmišljaj pozitivno, počivaj in se čim prej pozdravi, potem pa uživaj sto na uro user posted image



(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?