|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Starševski dodatek in dsp
28.4.2007 13:38:03   
bajsek
Čao

a je res možno dobivat oboje: starševski dodatek in dodatno socialno pomoč (mati samohranilka študentka, no kmal bom pa na zavodu, ker bom diplomirala)?

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Starševski dodatek in dsp
28.4.2007 18:46:28   
sergy
Seveda je možno.
Starševski dodatek je okoli starih 40 tisoč, socialna pa za mati samohranilko z enim otrokom okoli 75 tisoč.
Od 75 odštej starševski dodatek in preživnino pa dobiš znesek socialne denarne pomoči.

(odgovor članu bajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Starševski dodatek in dsp
2.5.2007 0:11:50   
Maggie
Če si sicer upravičena do dsp, dobiš poleg starševskega dodatka po rojstvu otroka (175eur) še razliko do dsp, do katere si upravičena (če imaš polno dsp, znaša to ok. 30 eur). Dobiš tudi dodatek za enostarševsko družino (okoli 61,67eur). Takoj po rojstvu dobiš dsp tudi za otroka (okoli 61,67eur) - za to moraš dati seveda novo vlogo, ko se ti rodi otrok. To v praksi pomeni, da dobiš kar nekaj odločb, ki spreminjajo prejšnjo.

Vendar pa te csd pozove, da z otrokovim očetom urediš preživnino na sodišču in potem otrok ni več upravičen do dsp, v kolikor dogovorjena preživnina presega znesek 61,67eur (in skoraj ne more biti nižja). Ti potem ta sporazum neseš na csd in ti izdajo novo odločbo, pri kateri je pomembno, da veš, da ti v dohodek ne smejo šteti otrokove preživnine. To pomeni, da tudi če preživnina znaša 1000eur, se ne šteje v dohodek, ki se upošteva pri dsp. (Se pa preživnina upošteva pri otroškem dodatku).

Ti tako dobiš poleg starševskega dodatka še 30eur razlike do polne dsp in 61,67eur dodatka za enostarševsko družino oziroma razliko med 267eur in tvojimi dohodki (starševskim dodatkom). Tvojega dohodka je v končni fazi za 267eur.

(odgovor članu sergy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?