|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bi se odločile za otroka?
28.12.2011 18:29:08   
tanika*
Treutno sva z možem v resni dilemi. Odločava se ali naj poskusiva narediti otroka ali ne. Oba sva stara manj kot 30 let, vendar imam jaz že dlje časa ginekološke težave, v januarju grem tudi na laparoskopijo. Zaradi vseh težav mi priporočajo čim prej imeti otroka, pa tudi strah naju je, če bi sploh zanosila, zato nočeva predolgo čakati.
Težava se pojavi z najinimi službami. On je redno zaposlen vendar ima prikazano minimalno plačo (oz. še manj) ostalo dobi na roke. Kot samo plačo dobi cca. 900 € Jaz sem zaposlena za določen čas, v Aprilu naj bi mi podaljšali pogodbo (skoraj sigurno), vendar ponovno samo za 1 leto. Če zanosim nimam velikega upanja, da bi me služba čakala, saj sem pri privatniku. Sicer imam 6. stopnjo izobrazbe, vendar me služba nebi kar tako čakal drugje.
Na kakšno pomoč države lahko računam? Če bi štela zadnjih 12 mescev bi dobila nekje 650 € porodniške. Kaj še mi pripada? Računam zato, ker imava 400 € najemnine + vsi stroški in se bojim kako bova živela potem ko bi imela otroka.
Resnično si ga želiva, vendar otrok mora nekaj jesti in nočeva se zaleteti vrat na nos v nekaj.
Kaj mi svetujete?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bi se odločile za otroka?
28.12.2011 19:10:26   
blaža
glede na vaše dohodke,.. vama ne pripada nič dodatnega, kokor jaz vem.

Jaz sem po obeh porodniškah ostala brez službe,..pa smo se znašli in preživeli. Mogoče bi si lahko, če bo sila, tvoj mož še kako honorarno delo našel popoldne, če bo res kriza z denarjem.

No sej prav , da razmišljata o tem kako bosta tole zvozila, ampak glede na to, da sta oba zaposlena, pa čeprav v podnajemu,.. ne vidim razloga , da se ne bi odločla za otroka. Pol bosta pa sproti vidla kako bo in počasi furala.

jaz sem mela službo za stalno,.. pa se je zakompliciralo, ko sem zanosila,.. sem komaj do porodniške prišla takrat,..cela štala v glavnem, pa sem vse preštudirala, da bo ja ok,.. pa sva bila tudi podnajemniika.

No sedaj imam dva otroka, uredili smo si, da snimo več podnajemniki, kupli stanovanje, imam dva krasna otroka,.. celo službo sem po sedmih letih dobila ( pa ne da ne bi v mes delala, le službe nisem imela ), no sedaj mi je še to ratalo,..user posted image

vse se pol nekako obrne,.. razmišljaj pozitivno. nekaj pogojev maš že ok, če sta oba zaposlena, vse drugo je pa itak,.. nihče ti ne more nič garantirat kako se stvari obnrejo, ampak, če sta pripravljena delat, bosta nekako šla skozi, pa če bo še ne vem kakšna kriza.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu tanika*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bi se odločile za otroka?
28.12.2011 19:33:22   
Bojana 29
Če si otroka želita v akcijo. Tudi jaz sem po obeh porodniških zgubila službo - v javnem sektorju (tako pač naša država skrbi in spodbuja rojstvo otrok user posted image ). Sedaj že skoraj leto in pol iščem službo pa slabo kaže (sem iz MB in imam 7. stopnjo izobrazbe - ekonomija). Mož ima približno 1200 eurov neto plače in smo upravičeni samo do otroškega dodatka (do sedaj je bil 115 eurov) - imava pa dva otrok. Če bi se še enkrat morala odločiti bi ravnala enako. Živimo skromno, vendar nam ničesar ne manjka. 

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bi se odločile za otroka?
28.12.2011 22:08:08   
UOBERC
veselo na delo. Jaz imam porodniške 600 evr, partner plače 800-900 evrov. Stroške imava za 1100 evr, to se pravi lahko zapravimo cca 20 evr na dan. Smo pa 4., In med te stroške ne spadajo planice pa bencn za avto,.....! Se boste že znašli! Če boš pa dojila, kar ne dvomim samo vstrajati je trba pa se lahko še tok manj sekiraš. Ni rečeno da se bo takoj prijelo sploh pa če imaš težave. Jaz vama želim, da bo čim prej nov član na poti. PA SREČNO user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bojana 29)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bi se odločile za otroka?
28.12.2011 22:38:10   
Kliki
V akcijo. se strinjam s predhodnicama.

(odgovor članu UOBERC)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bi se odločile za otroka?
28.12.2011 22:42:30   
ronja
Ja. Zame bi bilo to, da mi grozi, da bom težko zanosila večji strah kot pa to,d a bom težko obdržala službo.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bi se odločile za otroka?
29.12.2011 6:40:04   
josephine27
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ja. Zame bi bilo to, da mi grozi, da bom težko zanosila večji strah kot pa to,d a bom težko obdržala službo.


se tud jaz strinjam. konec koncev se na nobeno službo v današnjih časih ne moreš 100% zanesti. kdo ti pa lahko garantira da boš čez 5 let več zalužila kot zdaj?
.


_____________________________



(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bi se odločile za otroka?
29.12.2011 11:17:37   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ja. Zame bi bilo to, da mi grozi, da bom težko zanosila večji strah kot pa to,d a bom težko obdržala službo.


podpis!

Čez naprimer 2 leti boš službo že nekje našla, zanosila pa mogoče ne več.
Če imaš slučajno PCO (in greš zato na laparoskopijo) se s časom stanje le slabša, kot so meni razložili in s tem tudi možnost zanositve. user posted image

V akcijo torej, pa boš videla, ko bo otrok se vse nekako uredi.
Glede pomoči države... Mislim, da z omenjenimi plačami že presegata kakršnokoli pomoč, razen kakih 100€ otroškega dodatka.
Če bo mož dobil 900 in ti 650 porodniške + 100 OD, sta realno gledano kar na solidnem... če sta skromna...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bi se odločile za otroka?
29.12.2011 11:29:41   
ribica.
 
odvisno kaj ti predstavlja večji problem: to da mogoče nikoli ne boš imela otroka ali to da boš morala živeti varčno??  Ko si odgovoriš na to vprašanje, so vse stvari  jasne :)

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bi se odločile za otroka?
29.12.2011 13:58:56   
tanika*
Hvala vsem za odgovore. Sva se pogovarjala in sigurno bova takoj po posegu poskusila zanositi. Nima smsila čakat v nedolgled, ker situacija ne bo nikoli idealna. Pač neki strah vedno obstaja, sploh če imaš neke fiksne stroške in ostaneš brez plače.
Me je pa sigurno bolj strah da otrok ne bo, kot pa kaj bo s sedanjo službo.
Zdaj pa prvo poseg, potem bomo pa videli.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bi se odločile za otroka?
29.12.2011 18:14:32   
Star_a
Služba gor ali pa dol.vedno se nekaj najde. ja,bi se odločila za otroka in sem se tudi v real lif-u

(odgovor članu tanika*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bi se odločile za otroka?
2.1.2012 18:46:11   
Poka
Midva sva čakala, pa zdaj ne gre tako zlahka, pa imava materialno skoraj vse, kar sva hotela, kljub temu nikoli ni idealno, vedno neke skrbi, ampak zdaj se ne bi sekirala, tudi če ostanem brez, ker bi že nekako. To je po nekaj letih tega, ko je bilo vedno nekako - v glavnem, iz situacij vem, da znam poskrbet zase. Vsa ta ceremonija okol zdravnikov je veliko težja user posted image Otroka ne uspše vsakemu dobit, službo je še pa vsak, ki se je potrdudil in po mojem da je otrok ful velika motivacija. 

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bi se odločile za otroka?
2.1.2012 19:01:22   
amyZ
Jaz bi rekla tako, če bi res izgubila službo po koncu porodniške lahko še vedno najdeš kaj drugega. Recimo, res da imaš 6 stopnjo izobrazbe, ampak če teče voda v grlo pač vzameš karkoli je, četudi za 500€. Nekaj je. Vse nas skrbi kako bo, ko bo otrok, ampak v glavnem se vedno vse poklapa. Midva sva v tem času že nekaj navarčevala, tako da je za hude čase, če slučajno pridejo. Sicer pa se stisne pa je, saj potem se naučiš kaj so prioritete in kaj ne, otrok pa tudi ne rabi vsega. Za jest se vedno kaj najde, za drage igrače pa niti ni nuje, tako da saj gre. Včasih na tesno ampak gre.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Bi se odločile za otroka?
6.1.2012 9:45:31   
phelps
Sem strinjam s predhodnicami, kar v akcijo user posted image . Poskusita le zmanjšati stroške (najem), če se le da oz. če imata možnost - npr. bivanje pri starših, če je prostor in če ste ok z odnosi.

_____________________________

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Bi se odločile za otroka?
8.1.2012 11:24:22   
vrtnica00
če imaš ginekološke probleme in si želiš otroka. tu ni kaj razmišljat. vse se bo že nekk finančno uredilo, če pa čakaš na idealno pa mogoče otroka nikoli ne bo...
ker so primeri, ko so čakali, kljub ginekološkim problemom in nasvetov zdravnikov, pa majo danes vse kar si lahk finančno zaželijo, ampak dojenčka pa ni... 

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?