|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost in PDI
24.6.2010 9:28:56   
Anonimen
Živjo vsem skupaj!

Upam, da ne odpiram teme, o kateri je bilo že veliko govora, ampak ko sem po brskalniku iskala, nisem velik našla na to temo. Torej, zanima me ali ima katera izkušnje z učenjem za pravniški državni izpit (pravosodnega po domače) med nosečnostjo in potem s samim izpitom? Ali je časa dovolj? Kdaj ste šle delat izpit (pred ali po porodu)? Ker bom mogla ostat doma (zdravnikov nasvet, zaradi zdravstvenih razlogov), bi rada ta čas vsaj koristno unovčla. Sicer enega otroka že imam, ampak bo dopoldan v varstvu, tako da računam, da bi imela ene 6 ur na dan frej za učenje. Nisem pa še delala pripravništva, tak da ne vem ali je sploh realno za pričakovat, da nardim izpit, če nimam prakse, kljub učenju. Vem sicre, da obstajajo neki tečaji al seminarji, sam ne vem, če so kej koristni.

Za odgovore že v naprej hvala!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečnost in PDI
2.7.2010 14:23:43   
iusfrajla
Pozdravljena,

trenutno se pripravljam na ustni del PDI-ja, ki bo na mojo grozo že čez slab teden, za nosečnost pa sem izvedela
šele predvčerajšnjim. Torej si najbrž predstavljaš mojo skoncentriranost.
Morda zato ne sodim v skupino nosečnic, od katere pričakuješ odgovor, pa to bom vendarle povedala vsaj mojo izkušnjo s pripravami na PDI, če ti bo morda v pomoč.

Torej, nisem opravljala pripravništva na sodišču, niti ne delam v kakšni takšni službi, da bi imela stik s sodno prakso.
Na študijskem dopustu sem od 1.2., kolokvij sem opravljala aprila, junija pa pisni del. učila sem se definitivno več kot 6 ur na dan, najmanj po 8, z izjemo redkih dni, ko pač ni šlo. Vikendi so seveda vključeni.

Definitivno se da narediti ta izpit brez pripravništva na sodišču, ti pa toplo priporočam, da se udeležim seminarja
zaradi tehnike pisanja sodb. Jaz sem obiskovala Iztek-ov seminar  in sem res ogromno odnesla. Predavatelja sta super, individualne konzultacije imaš, res se splača, čeprav je drago.

moje mnenje je, da je najbrž bolj smiselno to dati skozi pred porodom (tudi na izpitu srečaš kar nekaj nosečnic), seveda če se ok počutiš.

toliko na kratko, če potrebuješ kakšen bolj konkreten nasvet, se pa javi.





(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nosečnost in PDI
4.7.2010 21:28:12   
arruba
Zdravo,

jaz sem delala PDI pred tremi leti in pol (uhh kako čas leti) - sicer  nenoseča, trenutno pa se ravno uči moj user posted image , tako da sem se zdaj spet vsega spomnila, kako je bilo. Pa ni bilo najbolj fajn, priznam. Učit sem se začela 15. julija in imela pisnega novembra in ustnega decembra, s tem da prvi mesec sploh nisem mogla preklopit od službe na študij in sem se efektivno uspela učit max. 3-4 ure na dan. Kasneje pa seveda bistveno več - sploh med pisnim in ustnim je bila pri meni cela norija - 14 ali več ur na dan..Imela pa sem narejen upravni izpit, tako da sem bila na ustnem oproščena dveh področij (upravno in evropsko, zdaj ti sicer oprostijo samo še  upravno, ampak se vseeno splača, ker sicer začneš hitro mešati institute ZPP in ZUP-a). Pred PDI-jem sem delala v odvetniški pisarni in ti lahko povem, da sedaj, ko se uči moj user posted image , vidim, da rabiš bistveno več časa, če ne delaš v pravosodju, ker se moraš ogromno stvari naučit iz zakonov in literature, medtem ko so sodniškim in odvetniškim pripravnikom popolnoma jasne iz prakse.

Ne vem sicer, v katerem mesecu nosečnosti si in kdaj nameravaš iti na izpit - če si še bolj na začetku nosečnosti, bi ti rekla, da se potrudi in pohiti ter naredi PDI čim prej. Če pa planiraš izpit že v zadnjih mesecih nosečnosti, bi jaz na tvojem mestu raje počakala in ga šla delat kasneje, saj se lahko med porodniško tudi organiziraš tako, da ti par ur na dan nekdo pazi otročka, ti pa se učiš - tako je zdaj naredila moja sodelavka, ki gre na izpit septembra. Zdaj 'pa lahko greš delat npr. upravnega pa v miru narediš kolokvije in tečaj za pisanje sodb, ker če nisi imela stika s sodiščem in pisanjem sodb, boš brez tega na izpitu le stežka uspela, saj je treba vsaj približno vedeti, kako izgleda sodni spis.

Zakaj tako mislim: glede na to, da je treba imet kar "zicleder", ti bo verjetno težko, če se boš morala intenzivno učit v zadnjih mesecih nosečnosti, ker boš težko sedela več ur skupaj. Računaj na to, da se pisni sedaj piše na PF v predavalnici, kjer si blazno utesnjen, s trebuščkom pa bo še toliko težje..pa da v nosečnosti postanemo ful pozabljive, pa seveda, da je ta izpit izredno stresen, kar najbrž ni najboljše za otročka..res pa je, da poznam tudi punco, ki je šla na ustnega v 9. mesecu z megatrebuščkom in iz'pit naredila v prvo.

Srečno obema, pa držim pesti, da vama bo uspelo!


(odgovor članu iusfrajla)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nosečnost in PDI
5.7.2010 12:27:25   
Anonimen
No sem že obupala, da se bo katera javila in povedala svojo zgodbo, ker dolgo ni bilo nobenega odgovora. Danes pa za hec še enkrat pogledam in vidim, da sta kar dve, odgovorle. Haval obema za odgovore.

Ius frajla, držim pesti. Ziher bo vse ok.

Drgač pa... Sama imam ZUP in izpit iz državne uprave (al kako se mu že reče, sej sem že pozabla) že narejen. Sam kaj se zdaj še prizna. Ker vem, da je bilo govora, da so ukinli sedaj, da se ne prizna več. Sedaj pa pravita, da se nekaj vendarle še prizna.

Sama sicer še nisem noseča. Ampak sem razmišljala, da bi, ker bom v naslednji nosečnosti zagotovo doma, se učila za izpit. V prvi sem anmreč delala do zadnjega, ker ni bilo problemov, za naslednjo mi je pa zdravnica pojasnila, da ne bo šlo. In ker nisem tip človeka, ki bi sedel križem rok, se mi zdi smiselno, da čas, ko bi bila frej, izkoristim, za nekaj, za kar sicer v življenju verjetno ne bom našla časa.

Zanima me tudi, kje sta si nabrali literaturo? Na strani od ministrstva za pravosodje, sem že pregledala seznam literature. Samo me pa zanima, ali sta se kar iz zakonov učile, al kako.

Glede zicledrauser posted image me pa ne skrbi, ker sem se ga že na faksu navadla.user posted image Sej ne tolk hudo, sam morš pa notr past in imet mir. sej zato bi se pa dopoldan učila, ko bi otroka v vrtec peljala, mož pa bi bil v službi, in bi doma bil mir.

(odgovor članu arruba)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nosečnost in PDI
5.7.2010 12:30:00   
Anonimen
Joj kolk pravopisnih napakuser posted image

Popravljam samo najnujneše.

torej....  HVALA in ne havaluser posted image obema za odgovor.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nosečnost in PDI
5.7.2010 15:01:21   
arruba
Upravni izpit je zdaj res nekoliko drugačen, kot smo ga delali mi, ko je bil še izpit za imenovanje v naziv al kako se mu že reče (tisti izpit z 9 področji). Zdaj mislim da je bolj poudarek samo na ZUP-u in se na PDI-ju prizna le upravni del, evropsko & ustavno pa moraš še vseeno opravljati. Ne vem pa, kako je, če imaš opravljen "tastari" izpit, ki je bil obsežnejši - najbolj zanesljivo informacijo glede tega boš dobila na MP pri ge. Barbari Merlak, ki jo lahko pokličeš med uradnimi urami.

Kar se tiče literature, sem se jaz učila pretežno po zakonih, za nekatere sem imela zraven tudi komentarje, ki pa jih nisem predelala v celoti - samo pri posameznih členih oz. institutih, ki so se mi zdeli bolj pomembni ali pa če mi kaj ni bilo jasno, sicer pa ne, saj bi za učenje po komentarjih rabila kakih 5 let, toliko je materiala user posted image
Imela sem komentar OZ, SPZ, ZPP pa ZK (posebni del), ki pa sem ga imela le s seboj na pisnem, sicer ga nisem niti pogledala. Kazensko materialno sem študirala po učbeniku s faksa skupaj s KZ, proces pa po ZKP, delno skupaj s knjigo Dežman/Erbežnik. Pa vse članke, ki so navedeni v seznamu, sem tudi predelala, ter najpomembnejše sodbe US - npr. glede zamudnih obresti. Za kaj več pa niti nisem imela časa, saj sem imela le 3 mesece in pol od začetka učenja do pisnega.

če te zanima še kaj več, se mi lahko javiš na ZS, da nas ne bo kaki administrator za ušesa, češ da ta tema ne spada sem user posted image

Iusfrajla, srečno naslednji teden - ustni že zdaleč ni tako grozen, kot se ti zdi, sploh če imaš kolikor toliko normalno komisijo. Držim pesti!

< Sporočilo je popravil arruba -- 5.7.2010 15:06:45 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nosečnost in PDI
27.7.2010 17:50:28   
petka03
Jest grem delat oktobra... in sem v 6 tednu. Upam,da trebuh na ustnem ne bo obteževalna okoliščinauser posted image

(odgovor članu arruba)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nosečnost in PDI
27.7.2010 23:06:49   
arruba
ah neeee, kvečjemu olajševalna user posted image user posted image
Srečno tudi tebi pa čim bolj humano komisijo ti želim!

(odgovor članu petka03)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nosečnost in PDI
1.9.2010 14:15:14   
letalo
Ewo tudi sama sem imela tako izkušnjo. V letu 2007 sem opravljala pripravništvo na sodišču. Februarja 2008 sem zanosila, začela intenzivno študirati in v juliju, cca v šestem mesecu nosečnosti, že s kar velikim trebuhom uspešno zagovarjala ustni del. Kaj naj rečem - naporno, me kar strese če pomislim da bi mogla še enkrat skozi to, ampak kjer je volja, tam je moč. Menim, da nisem imela na ustnem nobene potuhe zaradi nosečnosti, če ne bi znala, bi padla. Če danes gledam nazaj, ko imam skoraj dvo letnega fantka, si rečem - bolje tedaj kot zdaj. Prvič bi mi bilo škoda odrivat sinka stran od mene zato da bom študirala, drugič enostavno ni časa, sploh pa ne v prvem letu, ko dojiš, vstajaš ponoči, se privajaš na totalno drug življenjski režim, bog ne daj da ima otrok ali ti še kakšne zdravstvene težave. Ko postaneš mamica, se ti take zadeve, kot je PDI, zdijo banalne. Skratka moj predlog: sfajtaj zdaj, ne bo lahko, a potem bo definitivno še težje!!!!

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nosečnost in PDI
2.9.2010 9:22:02   
sbnc
Jaz sem zanosila med pripravništvom na sodišču in sem sprva planirala, da bom šla definitivno na izpit pred porodom. No, v teku nosečnosti sem si premislila, še posebej, ker bi bil sam izpit proti koncu nosečnosti, ker sem z vsakim dnem težje sedela in ne bi mogla sedet skupaj par ur za učenje. Poleg tega sem imela kar precej dela s pisanjem sodb na sodišču, pa še v službi sem imela kar precej dela.
Sedaj ko gledam za nazaj, vem da sem se prav odločila, ker bi bilo zame preveč stresno in mislim, da ni vredno tvegati med nosečnostjo. Pač ga bom šla delat kasneje, po porodu, čeprav sem tudi jaz najprej mislila, da bi zaradi izpita preživela manj časa z otrokom in se mu ne bi mogla toliko posvetiti, samo menim, da je potrebna le dobra organizacija. Odločitev je pa v vsakem primeru individualna, odvisno od počutja in časa, ki ga imaš na voljo za učenje med nosečnostjo.

Lp

(odgovor članu letalo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nosečnost in PDI
20.9.2010 12:36:34   
lojerca
IZVIRNO SPOROČILO: iusfrajla

Pozdravljena,

Jaz sem obiskovala Iztek-ov seminar  in sem res ogromno odnesla. Predavatelja sta super, individualne konzultacije imaš, res se splača, čeprav je drago.





Ej, na internetu ni več kaj najti o tem seminarju???


Hvala , lp

(odgovor članu iusfrajla)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nosečnost in PDI
22.9.2010 9:46:39   
iusfrajla
oj, lojerca, prilagam povezavo.

http://www.pdi.si/

Arruba, hvala. Izpit se zdaj že zdi daleč, sem že malo pozabila na te muke. Dejansko res ni tako težko, kot sprva misliš.

srečno vsem!

(odgovor članu lojerca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nosečnost in PDI
10.10.2010 19:36:32   
Pety17
Oj,

sama sem opravila PDi pred 4 leti,...in je kar stresno, ampak,...kot so ti ze ostale napisale (jaz nisem bila noseca takrat, sem bila pa malo po zadnjem obsevanju na Oi) tako da ti lahko recem le to,...cimprej tem bolje, moje mnenje, ker ce odlasas, ni fino, je pa ers, da odvicno v katerem mesecu si,...

kakorkoli se bos odločila, stiskam pesti, fulllllll
ce te zaniam kaj glede pdi, kar vprasaj, tudi zato smo tukaj.-), jaz bom pa nazaj postavila kako glede nosecnosti:-)

(odgovor članu iusfrajla)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nosečnost in PDI
19.10.2010 22:14:34   
Anonimen
Lep pozdrav!

Me prav veseli, da sem našla ta forum s to temo. Namreč tudi sama sem v dilemi. Se sicer že pripravljam na pdi, namen imam delati januarja ali februarja, glede na to, da še hodim zraven v službo, bi pa že resnično želela otroka. In glede na to, da to ni tako lahko kar z danes na jutri, ne vem ali naj že kar sedaj začnem delati na zanositvi ali počakam po opravljenem izpitu. To sicer, če bo čisto vse po sreči pri izpitu pomeni šele tam marca ali aprila in glede na to, da vsaj velika večina ne zanosi takoj, lahko računam na porod tam enkrat leta 2012! Bolj ali manj vse moje kolegice so imele ali imajo ''rizične'' nosečnosti (močne slabosti, bruhanje, utrujenost,...) in se zato resnično sprašujem, kako nosečnost vpliva na učenje. Resnično pa ne bi želela izpita še bolj prestavljati, ker ga tako ali tako že vlečem zaradi službe predolgo.

(odgovor članu Pety17)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nosečnost in PDI
7.6.2011 10:56:05   
ASSS
Pozdravljene!

Prav nasmešek se mi je prikradel na obraz, ko sem videla vaše komentarje:)Glede PDI, mislim. Tudi sama si želim že družine, a bi rada še pred tem opravila PDI. To se mi zdi nemogoče opraviti, saj ko prebiram seznam literature, se mi zdi, da potrebujem leto dni, da preberem vse tiste zakone, kaj šele, da se naučim,... Zato bi prosila, vse tiste, ki so ga že opravile, če mi lahko svetujejo, kakšen sistem učenja so imele (aja, delam zraven, čeprav si nameravam vzeti prosto nekaj mesecev, ko bom dejansko imela namen iti opravljat PDI) in koliko natančno je potrebno znati. Vsak nasvet bo več kot dobrodošel.
Pozdravček:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nosečnost in PDI
15.7.2011 18:04:31   
Anonimen
Jaz se kar pridružim tej temi, čeprav nisem noseča, imam pa doma 2 vrtičkarja. Trenutno sem na sodišču in se počasi pripravljam na začetek intenzivnega učenja. Tudi jaz bi prosila za kak nasvet, kako se študija lotiti. Je kakšna na forumu, ki ima izkušnjo, kako opravljati pdi z dvema majhnima otrokoma?

Sicer pa - želimo si še enega user posted image in nekako se motiviram tako, da se tega lotimo takoj, ko naredim pravosodni user posted image .

Upam, da ta tema ne bo zamrla in jo še kakšna potegne ven z arhiva user posted image

(odgovor članu ASSS)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nosečnost in PDI
17.7.2011 18:32:35   
darchy82
Tud jst bi se pridružila tej temi user posted image
Pri meni je tako da imam opravljenega pripravništva 2 leti v notariatu. Konec decembra se mi konča porodniška, tako da bom naslednje leto opravila še preostalih 8 mesecev pripravništva, tako da bi imela potem nekako pogoje za PDI. Sicer pa računam da bi po opravljenem pripravništvu šla še enkrat na porodniško (če bo sreča user posted image ), pa me zanima če je sploh možno, da bi v tem času (med naslednjo porodniško) se pripravila in naučila za PDI? A je katera s podobno izkušnjo?


_____________________________

25.01.2011 se nama je pridružila Lana,
29.09.2012 pa se nam je pridružil še Aljaž :))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nosečnost in PDI
19.7.2011 15:39:59   
ina11
Hm... Jaz sem delala PDI noseča in mi je bilo super! Niti malo se nisem živcirala, ker je bila v prvem planu skoz moja mala... Marsikdo se čudi, kako mi je uspelo in kako težko je moralo bit, jaz pa pravim, da mi je bilo verjetno lažje ravno zato, ker se nisem obremenjevala. Pisnega sem delala v 7. mesecu, ustnega sem si pa morala prestavit zaradi komplikacij v nosečnosti. Ustnega sem nato naredila, ko je bila princeska stara 3 mesece. Kako, še zdaj ne vem. Vse je šlo z lahkoto, brez stresa. Pa ne mislim z lahkoto glede učenja, ker ni lahko, pač pa glede počutja... Vem samo, da se nisem ne vem koliko učila, saj niti ni bilo mogoče, ko pa sem se, sem se pa na polno...
Veliko sreče vsem, ki se boste lotile!!!

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: nosečnost in PDI
19.7.2011 15:42:27   
ina11
Aja, še to... Od šestega meseca naprej sem bila na bolniški, prej v službi, in v tem času sem se učila, koliko je pač šlo...Skratka, ni nemogoče!

LP

(odgovor članu ina11)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: nosečnost in PDI
1.8.2011 11:59:54   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: ina11

Hm... Jaz sem delala PDI noseča in mi je bilo super! Niti malo se nisem živcirala, ker je bila v prvem planu skoz moja mala... Marsikdo se čudi, kako mi je uspelo in kako težko je moralo bit, jaz pa pravim, da mi je bilo verjetno lažje ravno zato, ker se nisem obremenjevala.


Pod tole se kar podpišem...tudi jaz sem delala PDI ko sem bila noseča, in sicer sem šla na pisnega že v 8. mesecu, ustnega se imela manj kot 4 tedne pred rokom...pa mi je bilo tako fajn...počutla sem se fajn, problemov nisem imela...bila pa sem skozi doma in se lepo učila...PDI pa mi je res šel skozi tako nekako na lahko...po moje bi bila čisto drugačna zgodba kot če bi ga šla delat prej (nenoseča) ali pa zdej ko imam malo princesko....bi mi bilo škoda časa za učenje, ga raje preživim z njo...

sem pa delala pripravništvo na sodišču, tako da glede tega pa ne vem svetovati kako je če ne delaš pripravništva....


_____________________________

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu ina11)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: nosečnost in PDI
1.8.2011 17:58:33   
Anonimen
Še eno vprašanje bi imela, ne toliko vezano na učenje......jaz sem tudi na sodišču in razmišljam, da bi poskusila zanositi in spraviti pred porodom PDI pod streho. Zanima pa me, kako ste ve uredile s porodniško? Na PDI se lahko prijaviš en mesec pred koncem pripravništva - če bi bila noseča bi mi pred porodniško zmanjkalo nekaj mesecev zaposlitve....in s tem je potem povezana pravica do porodniške in višina le-te. Kak nasvet, kako ste ve to uredile?

Hvala!

(odgovor članu mucica2)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: nosečnost in PDI
7.9.2011 17:18:34   
matejchy
A lahk vprašam kako dolgo ste čakala na vrsto, da ste prišle na sodišče, da ste lahko opravljale pripravništvo? Ste prišle notri glede povprečja ocen ( in kakšno je fajn imet povprečje) ali na podlagi podane vloge? Sama imam še eno leto študija in diplomo, vendar v prihodnosti bo treba it delat PDI in me zanima, če mi lahko katera poda kakšno informacijo.

_____________________________

*** Vse kar počneš, počni z ljubeznijo ***

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: nosečnost in PDI
11.11.2011 9:50:23   
sbnc
matejcy, jaz sem v ljubljani čakala 5 let, povprečje 7,8. v celju sem prišla v roku 1 leta na vrsto, sem pa res kasneje oddala vlogo in ne takoj po diplomi, ker nekako nisem pomislila na druga sodišča. sem se pa potem iz celja prestavila na ljubljansko sodišče, tako da sem se v celje vozila samo 1 mesec, obravnave pa itak nimaš vsak dan, ampak 1 ali 2 na teden.

(odgovor članu matejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: nosečnost in PDI
11.11.2011 16:39:52   
matejchy
Hvala za odgovor.

_____________________________

*** Vse kar počneš, počni z ljubeznijo ***

(odgovor članu sbnc)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: nosečnost in PDI
30.11.2011 15:43:07   
ina11
OJ!
Jaz sem delala PDI brez pripravništva, ko sem izpolnila pogoje po delovni dobi... Sem pa bila zmenjena s sodniki, da sem napisala par sodb... Tudi brez pripravništva je šlo brez nekih problemov, res pa sem bila prej zaposlena na sodišču, in sem nekak bila v tem (stil pisanja, izražanje itd)...
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?