|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zapleti pri noricah
20.4.2008 9:04:04   
A.N.J.A.
Sem že malo iskala, pa ne najdem podobne teme. Skratka moj mlajši sin je imel zelo hudo obliko noric. Imel jih je povsod, dobesedno. Dobil je tudi afte po jeziku in grlu...
No in kot da to ni bilo dovolj je 8 dan noric začel bruhat - najprej so mi v ZD rekli, da je mogoče dobil še kakšno virozo, ki trenutno razsaja. No, v petek zjutraj ga je začelo pa zanašat. Zaletel se je v podboj od vrat, po opoldanskem spancu je dobesedno privijugal do mene.
Šla sva v ZD in takoj so ga poslali na infekcijsko. Tam sva prespala, v soboto pa itak ne delajo nobenih preiskav. Zdaj sva z začasno odpustnico doma, v ponedeljek morava pa nazaj na preiskave.
Naj bi bil to najpogostejši zaplet pri noricah, prizadane pa 1:1000 otrok.
Ima kdo kaj izkušenj  s tem? Baje ni zdravljenja, samo mine v 2-4 tednih. Vseeno me skrbi. Se le vseskupaj dogaja v glavi - prizadet je centralni živčni sistem oziroma srednje uho - center za ravnotežje. Nihče mi ni razložil na kakšen način prizadet, kaj se dejansko dogaja, zato me zanima, če tukaj kdo kaj več ve.
No, sem se razpisala zdaj.
Vsaka informacija mi bo v veliko pomoč.
Lp
Anja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zapleti pri noricah
20.4.2008 9:14:25   
altati
http://vestnik.szd.si/st2-10/st2-10-621-627.htm

če malo 'poguglaš,' najdeš ogromno člankov na to temo...

(odgovor članu A.N.J.A.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zapleti pri noricah
20.4.2008 9:18:48   
A.N.J.A.
Ja, to sem tut jaz najdla, pa so zgolj statistični podatki. Mene zanima bolj konkretno za ta primer, kaj se lahko zgodi, na kaj moram biti pozorna... Je bolje slišat od enega laika, ki je imel izkušnjo s tem.
Hvala vseeno za link
Lp
A

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zapleti pri noricah
20.4.2008 9:49:20   
piščanc
pomagati ti ne znam, upam pa da se kmalu pozdravita. tudi moj mlajši je bil zaradi noric na infekcijski. tam je veliko strokovnjakov, pa tudi veliko bleferjev. žiga je dobil virolex v žilo, pa še za škrlatinko antibiotike, do bakterijske okužbe je prišo v bolnici, ker je imel imnuski sistem zelo ohromljen.

pri menjavi steklenic za infuzijo mu je le ta padla celo na glavo, na srečo prazna. sestra se je opravičevala, ampak na srečo ni bilo hujšega kot modrica. za norice mu je najbolj pomagalo kopanje v raztopini modre galice, rane od pik so se takoj pozdravile. najprej pa je prišel v roke eni zdravnici, ki mu je rane prelepila z nekim obližem user posted image , seveda je bilo stanje grozljivo.

po enem tednu je prišel domov, vse OK. potem je bil še en teden doma, skoraj pa me je kap, ko je SPET dobil norice. no te je pa normalno prebolel. zgleda, da je virolex samo uspaval virus, ni ga pa prebolel. tako so norice izbruhnile spet. na srečo jih je drugič hitro prebolel, brez infekcijske.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu A.N.J.A.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zapleti pri noricah
20.4.2008 10:08:21   
A.N.J.A.
Moj malček je norice že skoraj do konca prebolel doma - res da par noči nismo spali, pa 8 dan so se mu spet nove naredile, ampak to kar dobro prenaša. Največji problem zdaj je izguba ravnotežja... In za to baje ni zdravila. Nima vročine, mal občasno bruha, pa siten je itak user posted image  Kdo pa ne bi bil v taki situaciji.
Problem je v tem, ker 100% bi vedeli kaj mu je, če bi mu naredili magnetnoresonančno sliko glave... Ampak to je kar komplicirano, morjo mu dat narkozo, pa 1 uro ima glavo pod temi magneti... Dr. Pokoren je rekel, da mu tega ne bi rad delal in da bo to zadnja opcija. Najprej bodo probal naredit nekek druge - lažje preiskave, prav velik pa ne, ker ga z noricami ne smejo prov velik prevažat po oddelkih user posted image  Začaran krog. Ostane mi pač upanje, da ima prav in da bo čim prej izzvenelo samo... user posted image  Upam da čim prej. Smo hotli it na počitnice na Bol čez 1.maj, zdaj pa ne upam... Če bi prišlo do kakršnih koli zapletov...

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zapleti pri noricah
21.4.2008 18:12:20   
A.N.J.A.
No, midva sva doma - ima vnetje malih možganov kot zaplet pri noricah. zdravila za to ni, imava pregled spet v petek, naj bi pa samo šlo nazaj. Baje je naš še OK, ker vsaj lahko hodi, baje nekateri otroci niti vstat ne morejo s postelje, ker se jim tako vrti...
Skratka, baje bomo OK.
Lp
A

(odgovor članu A.N.J.A.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zapleti pri noricah
21.4.2008 22:36:59   
piščanc
joj, bogi revček. zdaj je es njno da zelooo paziš nanj, ker tako močno vnetje ne bo prešlo kar brez zapletov. nočem te strašiti, ampak bolezen  lahko pusti posledice. upam, da bo kmalu zdrav. ampak jaz bi vseeno šla na morje čez 1. maj, če bo v em tednu zdrav. ker morje dela nčudeže

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu A.N.J.A.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zapleti pri noricah
22.4.2008 11:53:05   
A.N.J.A.
Morje že, morje, samo ne Bol na Braču - si sploh ne upam razmišljat kaj bi bilo, če se mu stanje poslabša, trajekti vozijo se mi zdi 3krat na dan, najbližja bolnica Split pa po mojih informacijah ni kraj kamor bi poslala svojega otroka. Bomo raje tukaj nekje blizu, v Sloveniji. Se bomo imeli sigurno tut fino.
Hvala za lepe želje
Lp
A

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zapleti pri noricah
22.4.2008 12:07:27   
Naja31
Uf, madona. Božček!!!!

To ne moreš verjeti kaj je vse mogoče.
Držim pesti da bo kmalu zdrav.

Jaz se tudi ne bi upala iti na Bol. A lahko spremenite rezervacijo?

(odgovor članu A.N.J.A.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zapleti pri noricah
22.4.2008 12:31:49   
A.N.J.A.
Bomo videli, mogoče bomo morali nekaj vseeno plačati. Ampak ni vredno reskirat.
Posledic pa naj ne bi bilo nič... Upam, da res ne...
LP
A

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zapleti pri noricah
23.11.2012 19:03:48   
a.š.v.
Zdravo!
Moja pupa ima iste simptome, zato me zelo zanima, kako se je končalo?

(odgovor članu A.N.J.A.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?