|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pridobitev bolniške
22.9.2005 9:49:35   
ribica76
Tole vprašanje bo bolj za tiste, ki se vozijo daleč v službo. Namreč jaz imam do službe v eno smer 75 km, sem pa v 4 mesecu nosečnosti. Zaenkrat nimam problemov, razen strahu, da vsak dan nosim svojo glavo in glavo otroka dobesedno na pladnju po telih naših cestah    . Ginekologinji sem to omenila in je rekla, da zaenkrat me ne more dati na bolniško, za naprej pa se bova sproti zmenile. Mi je rekla, da je bila včasih preveč dobra in je dobesedno talala bolniške, punce so pa to izkoriščale. Pa ji povem, da jaz pač nisem taka, da sem že v prvi nosečnosti delala do konca, pa zato še prej 14 dni rodila !!! Nimam kaj reči, z ginekologinjo sva se lepo pogovarjale, med vrsticami mi je dala vedeti, da bom šla 'enkrat' na bolniško...
Kako ste si ve to zrihtale ? Se tudi še vozite v nižji nosečnosti ?

En lep pozdravček vsem
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Pridobitev bolniške
22.9.2005 10:21:22   
sazi
Noseča sem 19 tednov. Vsak dan se vozim v vsako smer 65 km. Na pogovor o škodljivosti vožnje mi je moj G rekel, da kot zdrava nosečnica se lahko vozim z avtom, letalom, aldjo, pač kolikor mi paše, le da nisem več kot 2 uri čisto pri miru. Tudi jaz sem bila malo razočarana (sploh ker imam še druge zdravstvene probleme, a tudi njih vsota ne znese dovolj za bolniško). Sem se že sprijaznila, da ne bom na bolniški, sicer je bilo pa v službi tako najhuje julija in avgusta, tako da bo zdaj kar šlo. Sem bila pa zadnjič pri moji osebni zdravnici in je sama predlagala, da se potem, ko bom pa že bolj noseča ne bi bilo ravno dobro, da se tako veliko prevažam. In prišla sem do ugotovitve, da bom pred nastopom porodniške še 1 mesec na porodniški - pač z napotitvijo moje osebne zdravnice, ki lahko da bolniško brez komisij za 1 mesec. Skupaj z dopustom (letošnjim in delom za 2006 v januarju) bom tako pred porodom skoraj 3 mesece doma (1 mesec porodniška, 1 bolniška, 1 dopust) - to pa se mi zdi zelo sprejemljivo...
Me je pa zdaj še malo bolj strah po naših cestah se vozit, ampak žal nimam izbire.
LP

(odgovor članu ribica76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Pridobitev bolniške
22.9.2005 10:25:39   
GATA
Sodelavka je dobila po 2 mesecih nosečnosti bolniško ker se je vozila iz okolice Trebnjega v Ljubljano. Drugače ni imela nobenih problemov.

(odgovor članu ribica76)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Pridobitev bolniške
22.9.2005 10:26:33   
sreča
Jaz sem svojemu ginekologu rekla, da imam krče v spodnjem delu trebuha (sem jih res imela-ne neprestano, ampak recimo 2x tedensko po par sekund, tako da se tudi premakniti nisem mogla). Pa me je dal takoj na bolniško v tretjem mesecu, potem so mi jo komisijsko podaljševali brez moje prisotnosti do konca nosečnosti. Zdravnico moraš razumeti, da če je vse ok, te ne more dati preventivno na bolniško, toda če meniš, da je bolje, da si doma poskusi s kakšno "finto"-če ti predpiše zdravila jih pa pač ne boš jemala.Konec koncev gre za vaju z otročkom-sploh, če si sicer pridna delavka. LP

(odgovor članu ribica76)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Pridobitev bolniške
22.9.2005 10:44:52   
sazi
GATA, jaz se vozim ravno v obratni smeri, pa ne duha ne sluha o kaki bolniški... Zelo je odvisno od G. Okoli mene so vsi "tok pametni" da naj pa G zamenjam. Ni šans. Ne bom šla menjat dobrega, strokovnega in prijaznega G samo zaradi tega, ker me ne pošlje na bolniško. Sicer pa čas tako hitro teče, da bo tole delo prav hitro mimo.

(odgovor članu ribica76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Pridobitev bolniške
22.9.2005 10:55:23   
GATA
Ja sazi zgleda da je full odvisno od G. Tko kot si napisala je tudi kar OK a ne? Konec koncev ni tok prijetno bit karnaprej doma - je kar malo dolgčaš.

Jaz sem imela na začetku krče ko sem se vozila pa tud če sem bila na nogah. Ni čisto nič prijeten občutek. Sedaj ko sem doma je full bolš. Sicer včeraj sem peljala sama, ko pa me je moj peljal sem pa kar plezala tako mi je trebuh otrdel. No ni vedno isto.

(odgovor članu ribica76)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Pridobitev bolniške
22.9.2005 12:36:36   
pinka1
Hej! Ja tudi jaz sem vozim 100 km na dan v obe smeri in moja G to ve. Jaz bi rada bila čim dlje v službi, ker se načeloma poleg normalnih nosečniških težav, počutim kr v redu. Ampak sva se zmenili (rok imam januarja), da bova nekje novembra kakšen mesec pred porodniško šli v bolniško ravno zaradi tega, ker so lahko takrat ceste že zelo slabe in ni za reskirat. Je pa drugače zelo razumevajoča in mi je to celo sama predlagala. Vse za otročka a ne? Tako bom nekje zadnja 2 meseca pred PDP doma! Sicer bo pa itak veseli december in se že veselim!!!

(odgovor članu ribica76)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Pridobitev bolniške
22.9.2005 12:50:36   
Anja**
... meni je zaradi tega zelela dat bolnisko ze na zacetku, samo sem se ji zahvalila, da se ne...

Sem se pa zjutraj, ko sem peljala, pocutila zelo dobro. Popoldan pa ziva katastrofa (utrujena ipd). Vedno sem ji povedala, ker je bilo res, da me boli na spodnji strani trebuha in obcasno mi je trebuh otrdeval (do 21 tedna). Potem sem pa dobila se rjavkast izcedek in vikend paket v porodnisnici. Potem pa vec ni blo sanse, da me ne bi dala na bolnisko.

Samo nmeni se od 10. junija pa do danes ze takoooo vlece, da bi raje bla v sluzbi

No, se 26 dni pa bo tu (upam, da malo prej)

Anja

(odgovor članu ribica76)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Pridobitev bolniške
22.9.2005 13:43:12   
ribica76
Saj to je, ker me že ta vožnja včasih tako ubija, pridem domov ko užeta cunja , doma pa je še treba kaj naredit, pa za otročka skrbet....skratka nič počitka !    Pa tako si želim še na aerobiko za nosečnice, po moje je ne bom dočakala

(odgovor članu ribica76)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Pridobitev bolniške
22.9.2005 13:48:08   
Andra
Jaz sem se vozila do konca, še dva dni pred porodom. Tudi na preglede k G sem se vozila 110 km daleč, ker MB ginekologom ne zaupam... Kilometri niso razlog za bolniško, ali pač?

(odgovor članu ribica76)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Pridobitev bolniške
22.9.2005 13:57:32   
pinka1
Andra! Meni sicer ni G rekla kakšen razlog bo napisala za bolniško, ampak mi je rekla, da me v zadnjih mesecih zna trebuh ovirat, pa refleksi se lahk poslabšajo itd....Kolkar sem jaz razumela, me bo ravno zaradi varnostnih razlogov dala mesec dni pred začetkom porodniške, še v bolniško.

(odgovor članu ribica76)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Pridobitev bolniške
22.9.2005 13:58:33   
pinka1
Andra! Meni sicer ni G rekla kakšen razlog bo napisala za bolniško, ampak mi je rekla, da me v zadnjih mesecih zna trebuh ovirat, pa refleksi se lahk poslabšajo itd....Kolkar sem jaz razumela, me bo ravno zaradi varnostnih razlogov dala mesec dni pred začetkom porodniške, še v bolniško.

(odgovor članu ribica76)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pridobitev bolniške
26.9.2005 14:29:05   
uniq
pozdravljene....sem sredi 6 meseca in s 1.9. sm nastopila bolniško. Delam v kuhinji kjer imamo fizično delo in sem ves čas izpostavljena vročini. Me je šefica tako rekoče odslovila in poslala k ginekologinji ker sem težko delala zaradi bolečin v križu in noge so mi otekale. Ginekologinja se mi je nekolko nasmihala in mi prav težko zapisala bolniško.....sedaj bo treba počakat na komisijo. Morem pa reči da se 100 bolje počutim kot prej ...nobenega otekanja, nobenih bolečin v križu....le nekako zbadanje v predelu nožnice...
pazite na svoje pikce.....mislite na njih in njihovo zdravje.....user posted image

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pridobitev bolniške
2.10.2005 20:00:26   
Anonimen
Pozdravljena Ribica in ostale,...

tudi sama sem bila vozačica. Na dan sem naredila 140km in tako vstrajala do skoraj 7 meseca.
Sedaj pa sem se odločila, da temu naredim konec, saj takšne obremenitve nisem več prenašala.
Domov sem se vračala kot ... cota, cele popoldneve prespala. Komu na čast?
Vsak dan sem videla kakšno nesrečo in kar streslo me je, ko sem pomislila kaj tvegam.

Delo, ki ga opravljam me zelo veseli, je pa tudi zelo stresno....
Po pogovoru z ginekologinjo sem se odločila, da bom doma mesec dni, potem bom izkoristila še stari dopust in ponovno šla v bolniško, potem pa bo tako napočil dan za porodniško.

Vse vozačice! Pomislite nase in na svoje sončke in se dogovorite s svojimi ginekologi in ostanite doma!




(odgovor članu ribica76)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pridobitev bolniške
4.10.2005 23:07:44   
Galja
Jst sem že od začetka tretjega meseca na bolniški, ravno zaradi dolge vožnje in slabega počutja. Do službe sem pa imela 118 km v eno smer; ginekologinja sploh ni komplicirala, ampak mi je sama predlagala bolniško.

Ribica76, ne vem zakaj te tvoja ginekologinja primerja z drugimi puncami, ki so to izkoriščale; naj raje pomisli na tvojo in na varnost otroka. Če te ne bo hotela dat v bolniško, ji pa reci, da ti je slabo in da se moraš večkrat ustavljati na poti v službo - 75 km ni malo in iz lastnih izkušenj vem, da je dolga vožnja v nosečnosti utrujajoča. Meni so se včasih na poti domov kar učke zapirale in dajala me je utrujenost, ki je prej sploh nisem poznala.

Zdaj pa uživam doma in se pripravljam na prihod user posted image , enkrat sem še imela zdravniško komisijo zaradi podaljšanja bolniške in tudi tam niso nič komplicirali, ampak so lepo podaljšali do poroda.

Upam, da ti bo uspelo urediti zadevo z ginekologijo in da boš uživala v nosečnosti - brez naporne vožnje in stresov.

< Sporočilo je popravil Galja -- 4.10.2005 23:18:44 >

(odgovor članu ribica76)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pridobitev bolniške
5.10.2005 11:49:50   
ribica76
Galja, hvala za te vzpodbudne besede. Se razume, da moram najprej misliti nase in na  user posted image  . Pač pa ne zastopim Andre...no ja vsak po svoje, nekateri smo bolj obzirni do sebe, drugi manj.   

(odgovor članu Galja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pridobitev bolniške
6.10.2005 9:24:30   
Anonimen
oj

tudi sama sem na bolniski od 03.10.2005 dalje, rok pa imam 17.12. Ginekologinja me je dalal brez tezav na bolnisko, ker sem slabokrvna in imam zaradi tega vrtoglavico, delam sede tudi po vec ur in ne smem prekinjat dela. Problem so tudi voznje z avtomobilom, ker se mi  je 2x zvrtelo v avtu. Tudi delodajalec ne komplicira, ker sem v sluzbi v drzavni upravi. Rada bi sla na porodnisko 28 dni prej, to je 19 novembra, vmes pa bi rada ostala na bolniski. Manjkalo mi bo 17 dni (2. novembra se mi izteče bolniska. Me pa zanima ali katera ve, koliko je moznosti, da me bo komisija za teh 17 dni pustila oziroma vrgla ven iz bolniske, ker letosnjega dopusta nimam vec toliko, da bi lahko pokrila vse te dni? Torej povedano drugace ali komisija kar odobri bolnisko, če ginekologinja napise priporočilo?

lp 


(odgovor članu ribica76)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Pridobitev bolniške
6.10.2005 10:05:53   
pinka1
Ha anonimen - kot da bi sebe brala, samo en mesec za tabo. Sama bom namreč tudi šla v bolniško nekje v začetku novembra, na porodniško pa nekje 20 decembra, imam rok 18.1. Prav tako delam v državni upravi in mi delodajalec ne bo delal problemov. In prav tako se daleč vozim in sem slabokrvna. Me je že zdravnica spraševala, če imam vrtoglavice. Jst zaupam zdravnici in bo že tak speljala, da mi ne bo treba vmes prekinjat bolniške pred porodniško. Mislim, da tud pri tebi ne bi smel bit problem, ker gre za dobra dva tedna... Upajmo na najboljše....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Pridobitev bolniške
6.10.2005 10:23:33   
Eviii
hojla, jst sm tudi vozačica. s 1.10. sem začela delat v lju (drugače sem iz izole) za polni delovni čas, prej sem bila pa v lj zaposlena za polovični delovni čas (polivico po v kopru). tako da sm se kr morala vozit gor in dol. pa še poleti, ko so ceste obupne in sm kr neki cajta presedela v mojem jeklenem konjičku. sem se pa z delodajalcem zmenila, da se ne vozim gor vsak dan, ampak samo takrat, ko me res potrebujejo (sestanki v službi, pa s strankami). drugače pa delam od doma. tako sem bila navajena vse do sedaj. kak dan je pač malo več dela, kak dan pa malo manj. in delam, ko sem pri volji. sicer imam tudi določene obveznosti pri projektih, ko morem bit v lj, recimo dvakrat tedensko. to pa še gre. zaenkrat nimam namena spraševat za bolniško (rok imam 25.2, porodniško 28.1.). ker je pa takrat zima in ne bi rada reskirala na cesti za kako poledico, se bom zmenila za koriščenje letošnjega dopusta (nisem koristila niti enega dne) in še 10 dni dopusta za drugo leto (da mi ne propade). tako da bi mogla ostat doma od srede decembra. seveda pa bom takrat aktivna v službi, le da bom opravljala delo od doma in mi ne bo treba sploh hodit v lj.
nasvet za anonimno. torej, potrebuješ še najt nekje kritje za tistih 17 dni. vzemi letošnji dopust - kolikor ti ga je ostalo. potem naj ti spet zdravnica predpiše bolniško za tisti teden ali dva. nič komisije in podobnih nevšečnosti. in ti boš mirno spala in se pripravljala za prihod user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Pridobitev bolniške
6.10.2005 10:39:43   
Anonimen
saj to sem že sama razmišljala, le da ne vem, koliko časa moram vzet dopust, da se šteje za prekinitev, ali je to 10 koledarskih ali delovnih dni? Imam namreč še 9 delovnih dni dopusta (ker moramo zaradi narave dela več kot polovico dopusta koristiti v času sodnih počitnic) in bi šlo, če gre za 10 koledarskih dni. Saj drugače bi tistih 14 dni preživela tudi v službi, vendar se mi ravno izteka enoletni program in potem, če grem delat bi mogla nekaj čarat z drugoletnim programom in stvar full zakomplicira. Če pa ostanem na bolniški še teh 17 dni pa je veliko bolj enostavno, ker potem prestavim vse skupaj za 13 mescev in teh 17 dni. Mi je že kar malo žal, da nisem zdržala še 17 dni in šla kasneje na bolniško, sam je blo že čisto nevzdržno, 2x se mi je zvrtelo v službi in sem pustila vse skupaj in komaj odšla ven (enkrat celo s tujo pomočjo). Ni blo ravno zabavno, ko me je 10 ljudi pol ure čakalo.

Saj jaz tud zaupam g. saj ona ne komplicira, skrbi me komisija.

lp

(odgovor članu Eviii)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Pridobitev bolniške
6.10.2005 10:46:56   
Eviii
kolkor jaz vem, komisija ne komplicira preveč. sploh pa ne v takih primerih. drugače pa kar na dopust in spet nazaj na bolniško za tisti teden. ne se sikirat, vse bo ok. in vem, da če prideš nazaj, te bodo spet zasuli z delom in boš pol še pol porodniške v službi...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Pridobitev bolniške
8.10.2005 17:21:00   
Galja
Jaz sem bila na zdravniški komisiji in so mi podaljšali bolniško do poroda; predlagali so mi, da izkoristim preostanek dopusta pred porodniško. Glede podaljšanja niso komplicirali, tako da upam, da tudi vam ne bodo. Držim pesti za vse, ki morate urediti bolniško.



(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?