|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ZOBAR
5.10.2005 11:59:46   
patricija*
Cau! Noseča sem 32 tednov in zadnje čase me včasih malo skeli en zob, na katerem sicer že imam staro amalgamsko plombo. Ko sem šla na pregled sem izvedela, da je treba zob odpreti, da bi se videlo, kaj je z zobom. Če bi ga bilo treba zdravit, bi dobila v zob zdravilo. Mene pa zdaj zanima, če je to zdravilo kaj nevarno za otročka. Pa tudi to, da ti nekaj delajo po zobeh, ali to stresno vpliva na otročka? Ali ste si ve šle popravljat zobe med nosečnostjo ali je boljše počakat nekaj mesecev, da že rodim? Hvala za vaše odgovore! LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
5.10.2005 12:06:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu patricija*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ZOBAR
5.10.2005 12:51:09   
mateja78
Hojlauser posted image

Pred tremi tedni mi je zobar izpulil modrostni zob, ker se je pri korenini začel gnojiti. Dal mi je inekcijo , ki jo v nosečnosti lahko da.Res pa je da so bile bolečine po tem precej hude saj nisem smela vzeti ničesar proti bolečinam.
Po mojem je boljš da greš prej kot pa da je že prepozni in ti mora zob izpuliti.

Lp Matejauser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ZOBAR
5.10.2005 13:26:47   
Teni_



Jaz sem bila pri zobozdravniku prejšnji mesec. Dobila sem injekcijo in zdravilo v zob. Je pa vedela, da sem noseča, ker sem ji povedala. Torej ze ne vpliva, po moje. Je pa rekla, da mi zdaj do poroda več ne bo nič delala in da naj pridem enkrat po porodu. LP,Mojcauser posted image



(odgovor članu mateja78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ZOBAR
5.10.2005 14:11:39   
Eviii
jst bi mogla met kontrolo pr zobarci po enem letu, nekje februarja drugo leto. in sm jo poklicala in mi je rekla, da je treba zobe pridno kontrolirat med nosečnostjo (eni nenoseči kolegici je zadnič zobar reku, da je treba med nosečnostjo na vsake tri mesce na kontrolo, kar se mi pa zdi pretirano, če imaš zdrave zobe in dlesni). sm ji rekla, da imam konc februarja rok in da takrat ne bi hodla. pol sm vprašala, kaj mi priporoča, prej al po porodu. me je naročila konc novembra, da bo pol mir in bom pršla po porodu, če bo vse ok. po mojem pa tudi zobarji (kot vsi ostali zdravniki) vedo, kaj lahko dajo nosečnici in kaj ne in kaj škodi user posted image . glede tega se ne sikirat, ki so vsi končali faks in morejo poznat učinke zdravil, ki jih uporabljajo.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ZOBAR
5.10.2005 21:22:31   
Anonimen
Zobar bo sigurno vedel, kaj ti lahko da, kaj pa ne. Jaz sem še čisto na začetku nosečnosti imela operacijo na zobu, ker sem fasala gangreno - ponovno, ker prejšnje zdravljenje z zdravili ni bilo uspešno, oz. se mi je po dveh letih ponovila gangrena - zato mi je moral najprej spucat vse, kar se mi je gnojilo, s trakovi, potem pa prerezati dlesen in pobrati ven korenino, da je ohranil zob in za to mi je seveda moral dati tudi lokalno narkozo. Edino protibolečinskih tablet nisem smela jesti potem, tako da sem morala kar fejst potrpeti, ker je nekaj dni bolelo kot prauser posted image . Samo bi bilo za otročka sigurno bolj škodljivo,  kot če bi čakala, da rodim, ker bi lahko imela resne probleme zarad tega.
Zadnjič sem pa šla popravit skeleč zob. Mi je padlo pol stare plombe že dolgo nazaj ven, zdaj sem pa rekla, da moram pred porodom zrihtat to. In mi je poonudil injekcijo, če bi me bilo slučajno preveč strah, tako da očitno ni take panike glede tega. Injekcijo sem sicer zavrnila, ker bolečina itak ni bila tako huda.
Ti kar zaupaj svojemu zobarju, da bo naredil prav. Če je tako hudo z zobom, da bo moral dajati zdravilo v kanale, potem je to še vedno boljše za otročka, kot da pustiš tako kot je še nekaj mesecev.

(odgovor članu Eviii)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ZOBAR
6.10.2005 9:27:04   
ivana25
Ojla!

Sem bodoca zobozdravnica in ti svetujem, da le pojdi k zobozdravniku. Zdravilo, ki ti ga bo dal v zob, ne skodi ne tebi ne dojencku. Ocitno ti je zob zaradi vdora bakterij v zobno pulpo odmrl. Te bakterije se notri mnozijo, tvoj imunski sistem pa poskusa to okuzbo omejiti. Vendar pa se ti ob padcu imunskega sistema (kar je med nosecnostjo pogosto) to vnetje lahko razsiri iz zoba na okolna tkiva... najprej se pojavi bolecina in oteklina, kasneje lahko se vrocina... vcasih so potem potrebni antibiotiki, da se to vnetje pomiri, kar pa ne bo dobro ne zate ne za dojencka. Poleg tega pa ti lahko tak zob prehitro izpulijo, kar pa bi bila skoda. Zato pojdi cim prej, dokler se ga da se pozdraviti in ti ne dela vecjih problemov!!!

Pozdravcek vsem!
Ivana

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ZOBAR
7.10.2005 9:07:32   
janč
jaz zobozdravnika obisujem redno in mi do sedaj ni še nič škodovalo
nosim pa tretjega otroka in z obema prej ni bilo nič narobe

(odgovor članu patricija*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ZOBAR
7.10.2005 9:17:12   
Urša
Ni problem v zdravilu, ampak v tem, da je včasih potrebno zdravljeni zob rentgensko slikati, kar pa se v nosečnosti ne sme. Glede zdravila pa...kot so že druge povedale, ne škodi user posted image . Čimmanj takšnih težav!

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu janč)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ZOBAR
8.10.2005 17:25:09   
Anonimen
Mene so tudi slikali, ker je bilo to zaradi operacije pač nujno potrebno. Sicer se temu raje izognejo, vendar če je nujno, tudi slikajo. Sicer te pa dobro zaščitijo povsod drugje in tudi doza sevanja ni tako velika, da bi bilo treba paniko zaganjat. No, do sedaj kaže, da je z mojo pikico vse ok, vsi izvidi in UZ so bp.

(odgovor članu Urša)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ZOBAR
8.10.2005 20:10:43   
PiaM
Tudi jaz imam probleme z dlesnimi zadnje čase, odkar sem noseča, bo treba k zobarju...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ZOBAR
11.10.2005 17:24:31   
LadyKate
Ojla.

V materinski šoli so nam priporočili, da naj si zobe popravimo med samo nosečnostjo saj se bakterije ki sodelujejo pri nastanku zobne gnilobe prenašajo od matere na otroka....

Ravno tako po porodu nebomo imele toliko časa, da bi sedele in čakale pri zobarju....

LP

(odgovor članu PiaM)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ZOBAR
12.10.2005 8:52:16   
sarazan
Tudi jaz sem bila 2 dni nazaj pri zobarju in zamenjala 3 plombe, dve pa še čez 3 tedne. Stare plombe še iz srednje šole so bile že res boge in, ker bom čez 4 mesece imela dojenčka in res premalo časa za sedenje pri zobarju, sem se odločila preventivno vse poštimat, kar je treba.
Zobozdravnica mi je svetovala injekcijo, ampak sem jo zavrnila. Vedela je, da sem noseča in sigurno mi injekcije ne bi ponudila, če bi lahko karkoli vplivalo na otroka.
Uredi se zobe zdaj, ko si noseča, ker boš kasneje vse še bolj z muko prenašala, če ti je slučajno že zdaj zoperno hoditi v tako ordinacijo.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu LadyKate)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ZOBAR
12.10.2005 11:37:20   
baklica
Pa še moja izkušnja.

14 dni pred PDP se mi je odlomil zob (je bil slab že dolgo časa) in je blo nujno k zobozdravniku.

Pa sploh ni blo panike. On je zadevo uredil, tko, da še zdaj funkcionira, zraven pa hecau: saj ni panike, če bi slučajno se začelo kaj dogajat. Njegova asistenka je bla babica, za menoj je bil naročen pa ginekolog. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ZOBAR
12.10.2005 16:45:38   
Urša
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu baklica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?