|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojim, uvajam in imam 2 problema
13.10.2005 21:56:15   
taška30
1. malo sem polno dojila - no, še vedno jo, le da sedaj malo uvajamo nove okuse. Zato ni nikoli pila vode ali čaja, ker se je odžejala z mlekom. Pa ne da nisem poskušala, še kako - na vse načine, po žlički, po različnih cucljih, različne čaje - NE! Niti poleti v najhujši vročini. In sedaj ko začenja z gosto hrano ni nič drugače. Pa bi morala malo piti. Če ne drugega, bi ji sedaj, ko ima malo problemov s kakanjem (je malo zaprta, pa jo napenja) dala kakšen čaj s kumino, komarčkom...pa ga ne spravim vanjo na noben način. Da ne omenjam, da je tudi za prebavo potrebno več tekočine.

2. ker se ponoči zadnje čase pogosto zbuja, sem mislila da bi ji zvečer nekako dodala malo kakšnega Lino-ta, ampak kako? Če otrok ni dojen, je preprosto - zmešaš v flašo. kako pa naj jaz? Če flaše ne mara? Razmišljam, da bi ji zvečer kar po žlički dala bolj gosti Lino, potem pa še podojila. Ampak to pomeni, da moram kupiti adaptirano mleko, saj se Linoti in kašce mešajo z mlekom (ali se motim?).
Kako ste to reševale tiste ki ste polno dojile?

Hvala, taška
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojim, uvajam in imam 2 problema
13.10.2005 23:32:22   
Wahoo RR




milsim da tukja nimaš kej...čim večkrat ji poskusiš dat pit...nekaj menda v ustih ostane...naša ni na flaši že zelo dolgo...samo iz kozarca pije...
bi morala zdej več pit, ja...

glede večernega obroka...ali si mleko istisni in ji naredi rižolino, medolino, frutolino ( mislim da se ta še celo z vodo ) ali pa z adaptiranim...in seveda po žlički, če ne gre drugače...

poskusi :)




_____________________________

Lp,
Wahoo RR



(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojim, uvajam in imam 2 problema
14.10.2005 7:58:20   
muki1
Kolikor se spomnim je od 4 do 6 mesecev starosti na razpolago le rižolino, ki se dela z mlekom. Kot ti je že wahoo priporočila, iztisni svoje mleko in ji zmešaj, vendar boš potem verjetno imela premalo za obrok dojenja?

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojim, uvajam in imam 2 problema
14.10.2005 8:20:11   
tascha
Tudi naš 6,5 mesečnik ni hotel in noče piti, pa smo probavali različne cuclje, po žlički.user posted image Ker ga dojim še 5 x na dan, ravno zaradi pitja, se mi zdi, da dobi tekočino s tem (vsaj upam, če ne bi že pil)user posted image .
Zvečer pred spanjem mu dam še kašico in to ali zjutraj stisnem mleko ali pa mu naredim tako, ki se meša z vodo (HIPP, Milupa...). Saj na škatli piše ali že vsebuje mleko ali ne.user posted image Potem pa še dojenje in lahko noč. user posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojim, uvajam in imam 2 problema
14.10.2005 8:30:53   
fipi
Ojla!

Taška30, midva pa imava čist isti problem. Ja groza je s temi čaji in vodo. Kupila sem že toliko dudic, pa nič, pa magičen lonček, pa po žlici, pa ne vzame nič..........  Ja jaz ne vem več kaj naj naredim. user posted image

Nič ti nisem pomagala, ampak zdaj veš, da nisi edina.

Čao

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojim, uvajam in imam 2 problema
14.10.2005 9:05:44   
lunca77
ja midva sva na istem. se še vedno dojiva in uvajava gosto hrano s tem da mali sicer pije iz flaške, ampak ni ravno žejen. mogoče popije deci vode na dan. po moje ni to nič hudega sej tako ali tako še pije mleko. če bi bil žejen bi po moje že. poskusi ji dat po žlički ali pa iz lončka.
kar se pa tiče riževe kašice pa jaz sploh ne kompliciram, mu dam pač z adaptiranim mlekom enkrat na dan ob večerih. saj tiste kašice, ki jih samo z vodo mešaš tako ali tako vsebujejo adaptirano mleko. jaz ga pač kupim.

lp lunca77

(odgovor članu fipi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dojim, uvajam in imam 2 problema
14.10.2005 10:00:26   
morskadeklica
1. Moja user posted image  že od začetka praktično ne pije. Ne prej, ne zdaj. Čez dan mi popije mogoče 10ml. Pa tudi poizkušam na različne načine, pa noče.

2. Kašice imaš ene full dobre od Alete, prodajajo v dm. So take, da imajo že dodano mleko in se tako mešajo samo z vodo. Naša jo ima full rada. So pa ene že od 4. mesecev naprej

_____________________________

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dojim, uvajam in imam 2 problema
14.10.2005 13:54:13   
Soncnica
Hoj!

Se bova še midva z Jašo pofočkala v ta klub user posted image . Tudi midva se še vedno dojiva, mali mi zavrača flaško, dudo in magični lonček, mi pa vsaj pije po žlički. Sicer pa tudi jaz, tako kot Lunca 77, ne kompliciram in če se kašica pripravi z mlekom, jo zmešam z Aptamilom. Res imam svoje mleko, ampak mi izbrizgavanje nikoli ni šlo najbolje user posted image

Najbolje, da kar vztrajaš pri poskusih; a po žlički tudi noče? Je pa tako, eni ljudje pijejo manj, drugi več. Mogoče tvoja punčka rabi manj, bi ji pa tekočina pomagala, da ne bi bila zaprta.

Upam, da se kaj znajdeš, danes sem čisto raztresena, ker smo bolj malo spaliuser posted image

lp

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dojim, uvajam in imam 2 problema
14.10.2005 14:23:52   
rikica
Oj!Tudi jaz sem imela čisto enake težave.Ni bilo šans o kakšni flaški.Pred kakšnim mesecem pa sem ji kupila magični lonček in je pila brez problema.Noče pa pit drugo kot sokec,ki ji doma skuham.V bistvu samo jabolka skuham in to najrajši pije.Saj super,boljše kot kakšne kupljene zadeve.Tako,da zdaj kar nekaj spije.Moram rečt,da ima zdaj res dosti boljšo prebavo.Zvečer pa ji dam kašico po žlički.Dobijo se od alete,hippa kašice,ki se zmešajo z vodo.Probaj po žlički saj bo šlo!Lpuser posted image

(odgovor članu Soncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dojim, uvajam in imam 2 problema
14.10.2005 19:30:52   
Suzi*
Ojla!

Hja, fino bi bilo, če bi res kaj spila. Naš tudi prej ni nikoli nič hotel pit. Zdaj pa mu skuham sadje in tisti kompotek po žlički ful lepo popije. Poskusi skuhati jabolko, hruške in slive. Naš to obožuje.

Glede kašic: Alete, Babydream, Hipp se mešajo z vodo. Malo poglej v kakšni trgovini. Pa ji lahko pred kopanjem kar po žlički daš, pred spanjem pa še podojiš. Drugače pa rižilino lahko tudi zapira.

papa

(odgovor članu rikica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dojim, uvajam in imam 2 problema
15.10.2005 15:56:00   
Skaana
Glej, so ti že fino svetovale,

sama sem pri identičnem problemu naredila takole. Z uvajanjem sem kljub nočnemu zbujanju počakala do šestih mesecev. Ponoči sem jo pač podojila. Kupila sem magični lonček z mehkim ustnikom, ga napolnila z vodo ali čajem in ji ga dala za žvečenje. Malo ga je grizla, malo se z njim igrala. Nekaj tekočine je najverjetneje ostalo. Če pa ni, pač ni. Saj se je dojila na dve uri. Pri šestih mesecih mi je prvič uspelo, da je spila iz kozarca. Pazila sem, da sem ji samo malo nagnila, tako da je v bistvu posrkala tekočino. Zdaj nama pa že kar dobro gre user posted image .
Nekje pri šestih mesecih in pol sem začela zvečer dajati večerjo in sicer vedno zraven adaptirano mleko Novalac IT (proti zapiranju). Le tri merce (na 90ml tekočine). S kašicami (Milupa brez glutena) ali pa na kompotu zakuhano koruzno moko - obožuje ali pa kuhanimi riževimi kosmiči. Ni pojedla in še ne poje vedno vsega, nekaj pa le dobi. Mleka si nisem mogla iztisniti kjub poskušanju in polnim prsam. user posted image  Pred spanjem jo pa še podojim. Že ko sem ji prvič dala Novalac IT se je takoj zjutraj pokakala redko.user posted image  Aja včasih pa ji kašice pripravim kar s čajem. To ima tudi rada.

Srečno, tole je res najbolj zoprn čas - otročki so že lačni, pa še ne znajo jesti.user posted image  Saj vama bo uspelo, upam da čim prej. Sonček user posted image



_____________________________

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dojim, uvajam in imam 2 problema
15.10.2005 21:59:17   
M i s h k a
Samo glede čaja: tudi naša princeska ne mara čaja, pije ga pa NA ŠPRICO - tisto injekcijsko user posted image , res ne šalim se...samo to vžge. Sicer pa sem poizkusila z magičnim lončkom...vsaj mislim, da se tako reče in z razredčenim jabolčno-borovničevim sokom...to pa je odlično. Mala madam pač ve kaj je dobro in kaj ne user posted image .
Lep dan.


(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dojim, uvajam in imam 2 problema
17.10.2005 22:22:06   
superfly
Hja, mi smo tud nekje na istem user posted image  , zdaj saj vidim da nisva edina. Hvala vam punce za vse tele nasvete, bomo probali. Jašiju sem zvečer sicer že dala Hippovo riževo kašico, ki se pripravlja z mlekom po žlički, pa smo meli ful ibunge, je Jašija zaprla in je blo zelo hudo :-( Zdaj pa mu ne upam dat kaj druga kot kuhano jabolko user posted image  in korenček, itak pa ničesar prav ne mara, če poje pri obroku vsega skupaj 2 žlički smo že pravi frajerji. Da pa je mera polna, bom začela naslednji mesec hodit 1x tedensko v službo in nimam pojma kak bomo to speljali, ker flaške pa tud ne mara, da bi si vsaj mleko izbrizgala in bi ga po flaški dobil. Ne vem no, sem tolk žalostna in v skrbeh, da bi najraj doma ostala, sam obljuba opač dela dolg user posted image  Upam, da bova čim prej prebrodila tole krizo, ostalim pa seveda prav tako.

lps

(odgovor članu M i s h k a)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dojim, uvajam in imam 2 problema
17.10.2005 22:36:52   
b.nika
Ojla.Tudi pri nas je isto, noče piti na noben cucelj, probali smo tudi z Aventovim magičnim lončkom pa tudi ne gre-ga samo grize.Pred 1 tednom sva poiskusila kar iz kozarca,bilo mu je zelo zanimivo in sedaj že lepo pije.Pije pa samo vodo.
S prebavo pa smo tudi mi imeli težave, tako da sedaj gledam kaj mu dam za jesti.
Superfly če je zaprt mu jaz ne bi dala korenja.pa lp

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: dojim, uvajam in imam 2 problema
18.10.2005 10:48:02   
sezam
Tud mi ne spravimo prav veliko tekočine dol. Se pa še dojiva - zjutraj in zvečer, ter vsaj še enkrat čez dan. Sem ji kupila Nukov lonček za učenje pitja (zelo podoben magičnemu), pa tudi samo grize. user posted image

_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu b.nika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: dojim, uvajam in imam 2 problema
18.10.2005 12:28:06   
BARBARA R.
Midve sva nekaj dni pred 4.-m mesecom začeli z uvajanjem goste hrane in to z mlečnimi žitnimi kašicami zvečer. VEDNO po žlički. Hkrati pa sem ji začela ponujati tudi tekočino, običajno vodo. Prvi poskus je bil z Tupperwarjevim lončkom, ki ima silikonski pokrovček z nastavkom. Zadevo je takoj sprejela in še vedno ga rada uporablja.
 
Nikoli ni imela dude ali pila po steklenički.
 
    
user posted image
 

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: dojim, uvajam in imam 2 problema
18.10.2005 16:50:39   
SU
Tudi naš korenjak ni nikoli pil iz flaške ( no, razen enkrat, ko mu je bilo očitno res hudo, hudo vroče, da je spil celo flašo čaja ) in tudi dude ne mara ( oz. jo ima za grizenje ). Poskusi, za hec, s plastičnim kozarčkom. Midva sva poskusila in je zagrabil kozarec z rokama in pije. Sicer ne še tako "pravilno", ampak mu gre tekočina v usta, se odmakne, pogoltne in spet potegne kozarec k ustom... Traja malce dlje, ampak če je žejen spije naenkrat po 1,5-2dcl čaja!user posted image
Za zvečer imamo mi od Alette riževo kašico, ki je za 4+ in jo obožuje. Ima že notri prilagojeno mleko in zmešaš samo z vodo! Menda so tudi od Hippa take kašice, ki se mešajo z vodo. So sicer malce dražje ampak se "zgliha", če računaš, da moraš  pri drugih kašicah kupovat še prilag. mleko.

_____________________________



(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?