|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Umivanje rok v jaslih
21.2.2006 14:36:33   
andrejaz
Ali si vaši otroci umivajo roke v jaslih oz. jim roke pomagajo umiti vzgojiteljice?

Pri nas v jaslih namreč ne poznajo umivanja rok!!! Po vsakem obroku vzgojiteljice otroke samo obrišejo s cunjo okoli ust in po rokah. Ko sem omenila na govorilnih urah, da mislim, da bi jim morali umivati roke pred in po jedi, sem sicer dobila odgovor, da jih bodo spomladi POČASI začeli navajati na umivanje rok pri umivalniku. Mislim pa, da bi jih morali osnovne higienske navade učiti že od prvega dne v jaslih.
Je pa v naših jaslih 10 otrok, ki so stari od 15 do 23 mesecev.

Prosim, če mi napišete kako je z umivanjem rok v vaših jaslih.

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Umivanje rok v jaslih
21.2.2006 14:45:30   
amadeusa
ko berem tvoja vprašanja glede jasli me je kar groza. ubogi malčki ki so tam. koliko je star tvoj otrok? daj ga v privat varstvo če imaš možnost cenovno ni velike razlike. otrok pa ni prepuščen takoj na nemilost tako kot bo zdaj. naša mala je bila do tretjega leta privat v varstvu, sedaj pa je v vrtecu. je kar samostojna sama si obriše nosek, umije roke, obriše ritko če kaka, pa tudi zatoži vse kaj ji ne paše, tako da mami potem urgira. pri nas v vrtecu imajo veliko stranišče malo stranišče pa še kahlice, tako da me čuti da v jaslijh nimajo. od kod pa si?

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Umivanje rok v jaslih
21.2.2006 15:01:14   
beti 1
Andrejaz ti bom odgovorila kar na obe vprašanji hkrati.
Glede na starost otrok v vaših jaslih se mi res ne zdi najbolj smiselno, da bi za vsakega imeli svojo kahlico, saj večina otrok pred drugim letom niti ni sposobna biti brez plenic. Bi pa lahko imeli vsaj kakšno kahlico za tiste najstarejše, ki bi se mogoče že bili pripravljeni začeti navajati na kahlico. Samo nikar ne sili otroka, da bo čimprej suh, dokler ni dovolj zrel, ni dovolj zrel in pika.
Kar se pa umivanja rok tiče, se pa povsem strinjam s tabo. Saj je res veliko dela 10 otročkom umiti roke pred in po obroku, ampak ima pa res svoj smisel in namen.
V naših jaslih so zadeve malo drugačne, ker imajo mešano skupino od 11 mes do 3 let in so nekateri že brez plenice, nekateri pa še hodijo ne. Imajo kar nekaj kahlic, roke si starejši umivajo sami pod nadzorom, mlajšim jih pa vzgojiteljice. Privajanje na kahlico pa je v dogovoru s starši.
lp

(odgovor članu amadeusa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Umivanje rok v jaslih
21.2.2006 15:15:45   
Marogica
Ko berem tvoje poste o vrtcih, je tudi mene groza, ko se samo spomnim na vzgojiteljico tvojega otroka. Upam, da ne komplicirajo vse mame tako, kot ti, ker če ji priporočam menjavo poklica ali pa vsaj skupine.
Kar se tiče umivanja rok, moram priznati, da tudi jaz mojemu 14-mesečniku ne umijem vedno rok, ker je enotavno še premajhen. Normalno, da se bo začelo z uvajanjem umivanja, vendar pa ne moreš pričakovati od vzgojiteljice, da bo pri vseh 10 to naredila in to 3-4x na dan. Ni že dovolj, če jih obrišejo? Še bo prišel čas, ko bodo stali otroci neprestano pri vodi, pa jih ne boš stran dobila.
Kar pa se kahlice tiče, bi bilo res fajn, če bi imeli vsaj eno ali dve, ker večina današnjih trok enostavno ni tako hitro čista, kot nekoč.
Imaš pa možnost, da vse te stvari, ki te motijo strikno prakticiraš doma, v vrtcu pa pusti, da jim še ostane še kaj časa za kaj bolj zanimivega, kot pa je umivanje rok in iskanja kahlice. Vrtec nudi kaj več, kot pa samo to

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Umivanje rok v jaslih
21.2.2006 15:42:27   
Seven*
Se strinjam z marogico.

Jaz bi dala vse mame za en dan bit vzgojiteljica.. user posted image


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Umivanje rok v jaslih
21.2.2006 15:58:10   
Carovnica Mica
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Se strinjam z marogico.

Jaz bi dala vse mame za en dan bit vzgojiteljica.. user posted image


točno tako in nič drugače-lahko je bit pameten ko imaš dom 1user posted image ,sej ne pravim da se ne da-se ampak ko eden umiva roke je lahko drugi isti moment moker kot miš-edino če znajo pri vas stati v vrsti in čakati?Sam čudim se da to ni napisala kaksna anonimna!!!user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Umivanje rok v jaslih
21.2.2006 16:38:29   
Anonimen
Imaš pa možnost, da vse te stvari, ki te motijo strikno prakticiraš doma, v vrtcu pa pusti, da jim še ostane še kaj časa za kaj bolj zanimivega, kot pa je umivanje rok in iskanja kahlice. Vrtec nudi kaj več, kot pa samo to


Ja, tole so pa prave besede.

(odgovor članu Carovnica Mica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Umivanje rok v jaslih
21.2.2006 17:39:25   
lex
Jaz sem tud vzgojiteljica in moj otrok je pri nas v jaslih in pri nas si otroci vedno pred in po obroku umivajo roke. Vedno sta dve v igralnici in pred obrokom se gre vedno manjša skupinica umivat roke (2-4 otroci), ko se pa najedo pa lepo po vrsti. Jaz osebno mislim, da nič ne preveč kompliciraš. Meni brisanje vseh ust z isto serveto tudi ni všeč.
Glede kahlice pa: pri nas jih ni, ker imamo čist ta male Wc školjke za ta male.

< Sporočilo je popravil lex -- 21.2.2006 17:41:53 >


_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Umivanje rok v jaslih
21.2.2006 20:51:16   
TaRe*
Pri nas je tudi kar se tega tiče lepo urejeno.Vse umazance lepo umijejo po obroku pri umivalniku.Tudi ko barvajo in so čisto pobarvani jih peljejo k umivalniku in jih učijo kako se umije rokice.
Tudi jaz mislim,da nič preveč ne kompliciraš Andreja.Kaj pa bi bilo,da bi vse otroke z isto cuno brisal okrog ust.Če samo pomislim na tiste smrknle,pa vnete učke,pa bohved kuga še.Pa mi nobena ne bo rekla,da je problem 5 mulcov umit,no.Za igranje,pa druge umetnije imajo še na pretek časa.

Moram še to povedat,da sem bila zadnč prav presenečena,ko sem prišla po tamalo,ki se je ravnokar zbudila.Pa jo je varuška ne samo da jo je umila po obrazu,še z kremico jo je po ličkah namazala.

Vse se da,če se hoče.Imamo pa pri nas v skupini 14 otrok od 11mesecev pa do 24 mesecev. 

_____________________________

............ja,takle mamo..;)


(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Umivanje rok v jaslih
21.2.2006 21:19:01   
andrejaz
Naj najprej poudarim, da sem z vrtcem in vzgojiteljicami zelo zadovoljna, prav tako je zadovoljen naš fant (star je 1,5 leta). Zmotilo pa me je samo neumivanje rok in neuporaba kahlic oz. školjk. Te moje pomisleke sem prejšnji teden na roditeljskem sestanku povedala tudi njegovi vzgojiteljici. Podala mi je odgovore, kot sem jih tudi napisala. Njenih odgovorov pač nisem bila nič vesela, ker poskušam našega fanta naučiti, da je potrebno pred in po jedi umiti roke in ga poskušam navaditi, da bi mogoče več kot nekaj sekund sedel na kahlici. Pač osnovne higienske navade, ki bi jih lažje osvojil, če bi imel skupinski zgled. Našemu namreč zelo pomaga skupinski zgled

Ker pa poznam razmere samo v naših jaslih in ne poznam kako to izgleda drugje v jaslih, me je zelo zanimalo, kako to dvoje (umivanje in kahlice) konkretno izgleda pri vaših malčkih v jaslih. Se lepo zahvaljujem tistim, ki ste konkretno odgovorile.
Bi pa zelo lepo prosila tiste, ki ste podale samo svoje komentarje in ne dejstev, če lahko poleg svojega komentarja napišete tudi kako to konkretno izgleda v vaših jaslih.
Ko bom dobila nekaj konkretnih odgovorov pa si bom lahko čisto sama ustvarila mnenje o tem ali kompliciram ali ne.

Kot anonimna pa nisem pisala, ker nimam nič skrivati in so me zanimala samo vaše izkušnje. Je pa drugače naša vzgojiteljica tudi članica tukaj na RR.

Prosim, če lahko še  katera napiše kako to konkretno izgleda pri vas v jaslih

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Umivanje rok v jaslih
21.2.2006 21:21:58   
andrejaz
Tare - Kot so mi povedali, naj bi imeli za vsakega otroka drugo cunjo.

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu TaRe*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Umivanje rok v jaslih
21.2.2006 22:47:49   
Pajaca
O kahlcah sem ti že tam napisala.... o umivanju pa toliko. Pri nas si umivajo roke (12 otrok od 11m- kaj vem 2.5 let). To vem, ker je tamala sama doma hotla žajfo. Baje je v vrtcu že hišnika napizdla ko si je roke le splahnu in ga poslala nazaj naj si umije roke z žajfo..... ha ha so se smejale ko so mi to povedale.

Pri nas zelo hitijo in jih čimprej probajo navaditi na samostojnost in na vse tele zadevice.... od umivanja rok, do kahlc, umivanje zob (tega sicer v naši skupini še ni), samostojnega hranjenja..... pač da imajo čimmanj dela..... kako jim uspe ne vem, a mislim da je vse pogojeno temu, da pač se večina otrok obnaša kot ena mala čreda in če vsi umijejo roke jih tudi on....

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Umivanje rok v jaslih
21.2.2006 23:07:20   
frutka_
Šparajo...user posted image

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
21.2.2006 23:25:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Umivanje rok v jaslih
21.2.2006 23:34:43   
mamči
Kolikor sem jaz seznanjena spada umivanje rok k osnovam osebne higiene.

In čisto dovolj časa je v vrtcu in za igro, kot za higieno

V našem vrtcu ne samo, da si roke umivajo, ampak tud zobke. In vsak dan so zunaj na zraku, pa še vedno imajo zadosti časa za igro in učenje.

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
21.2.2006 23:41:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Umivanje rok v jaslih
24.2.2006 17:12:06   
Pija2
Samo nekaj, kar sem doživela sama-na avtobusu sem sedela pred dvema vzgojiteljicama, ki sta se pogovarjali, koliko otrok ima katera za varovat in podobno. Potem pa je rekla ena drugi: "Veš kaj pa jaz naredim, če imam preveč otrok? Malo okno odprem, da se prehladijo in naslednji dan jih je pol manj v vrtcu." HAAALOOO??
Ne pravim, da so vse vzgojiteljice enake, ampak same so se odločile za ta poklic in ne govorit, da bi dale vsako mamico za en dan za vzgojiteljico!!!

Lp, Pija

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Umivanje rok v jaslih
25.2.2006 17:04:29   
frutka_
Pija2 ne vem na katerem avtobusu si sedela oz. v kateri čakalnici ali pa katera soseda te je to naplhtala ampak ta zgodbica kroži okorg že nekaj časa. Tema je zmeraj enaka(kako vzg. delajo prepih) le mesto tračanja je zmeraj drugo. 
Ne vem v katere vrtce vozite otroke in ali nimate jezika in pri hudiču že enkrat preverite zadeve po svojih vrtcih. Vprašajte kako zračijo.

Pa itak ne vem zakaj to sploh pišeš(m), ker je bilo vprašanje čisto drugo!!!

Antipropaganda in slaba izkušnja morda?!?


(odgovor članu Pija2)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Več kot 3000 novih primerov kožnega raka l...
Ob svetovnem dnevu melanoma NIJZ opozarja na prekomerno izpostavljenost ultravijoličnemu (UV) sevanju, ki je glavni deja...
9 idej za darila za vzgojiteljice
Kmalu bo konec šolskega leta, zato smo pripravili 9 idej, kaj lahko podarite vzgojiteljicam.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?