|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   IVF z genskim pregledom
6.8.2010 18:39:48   
Helgga
Po mamini strani sem podedovala gen, ki naj bi sprožil Hungtintonovo choreo, ki je ena taka grozna stvar, da je ne želim prenesti naprej na svoje otroke, za kar pa obstaja 50% možnosti, če zanosim po naravni poti.

Glede na raziskave, ki sem jih naredila, in razgovore, ki sem jih opravila,
sem prišla do zaključka, da je najboljša rešitev zame na genetski kliniki,
kjer bi torej moja jajčeca zunajmaternično oplodili s partnerjevimi semenčicami,
in potem zdrava oplojena jajčeca vstavili vame.

Zanima me, ali ima katera izkušnje s tem? Če prav razumem, je postopek isti, kot pri umetni oploditvi, se pravi,
da pridobiva napotnico za genetsko kliniko, potem čakava najbrž, da prideva na vrsto, potem se začne zame hormonska terapija, proizvedem jajčeca, in potem držimo pesti.

Zanima me tudi, ali je katera imela glede jemanja bolniške za to zadevo težave v službi?

Hvala!!

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 7.8.2010 22:01:04 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: IVF z genskim pregledom
11.8.2010 14:26:44   
DaisyE
Sicer nimam izkušenj z prednatalno genetsko diagnostiko (PGD), ampak nekaj informacij je tule:

http://www4.kclj.si/index.php?m=5&s=4&odd=1&id=10&o=2

Mogoče se je najbolje obrniti na njih, pa potem oni povedo kakšen je postopek naprej in kakšno napotnico mora izdati os. zdravnik oz. ginekolog.

Sam postopek je drugače enak kot pri neplodnih parih (mislim, da greš direkt v ICSI), se pravi hormoni, punkcija, ICSI, nato PGD in potem ti vstavijo zdrave zarodke.

Čedo članek

Kar se tiče bolniške, načeloma ni problemov, itak ti jo da os. zdravnik, nekateri na šihtu sploh ne povedo zakaj manjkajo. Pa veliko sreče.

_____________________________

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.


(odgovor članu Helgga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: IVF z genskim pregledom
14.8.2010 0:38:32   
tinas
helgga, jaz čakam na ta postopek. nekaj lahko prebereš tudi na temi predimplantacijska genetska diagnostika ali na med over net.
bom na hitro povedala: midva sva prenašalca cistične fibroze, možnost, da je otrok bolan 25%, imam eno zdravo hčerko in eno prekinitev nosečnosti pred 1 letom. zdaj bo skoraj 1 leto kar sem bila na genetskem posvetu. če se odločiš za pgd greš na genetski posvet, kjer ti razložijo postopek, prednosti in slabosti. potem podpišeš papirje in te iz genetike napotijo na vse potrebne preglede na ginekološko (enako kot če bi bila neplodna - torej: ginekolog, spermiogram, androlog, psiholog. ko to opraviš (kar se lahko kar zavleče, saj je kar gužva na kliniki) začneš čakat. in čakaš in čakaš in čakaš user posted image . no, midva čakava, ker gredo celice najinega zarodka na pregled  v Rim (ne vem kako je pri tvoji bolezni) in si oni vzamejo veliko časa, da pripravijo dokumentacijo. baje, da bova na vrsti čim pride befel iz rima.
gre pa za ivf postopek, saj najbrž tudi ti nimaš težav z zanositvijo. icsi se dela pri slabem spermiogramu, kar pa ponavadi ni težava, če sicer nimaš težav z zanositvijo. sicer se opravi čisto enako kot pri neplodnih parih s to razliko, da zarodku vzamejo ene dve celici (ko jih ima ene 5 ali 6) in jih pošljejo v laboratorij na pregled.
torej čimprej pojdi na posvet, ker se potem še precej čaka....pa srečno!
poročaj kako napredujejo stvari

lp
t

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: IVF z genskim pregledom
14.8.2010 0:41:23   
tinas
še enkrat pripopam link na med.over.net, ker prej mi je samo en link čez celo nardilo user posted image

(odgovor članu tinas)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: IVF z genskim pregledom
23.8.2010 7:20:54   
Helgga
Živjo,
hvala za odgovore.
Ja, s prejšnjim partnerjem sva šla na genetski posvet. Potem sva se nekak odločila, da kljub 50% možnosti, da se moj gen prenese, da poskusiva pač naravno zanosit, in upava na najboljše. Poskusila sva mogoče 2x, iz česar ni nastalo nič. Mogoče je bila moja želja večja kot njegova...v glavnem, zdaj imam drugega partnerja. Z njim še nisva bila na posvetu, je pa  zdaj spet prišla želja, da bi zanosila. Malce se poigravam z mislijo, da bi najprej poskusila z naravno zanositivjo, in potem opravila tisti pregled, ko plod pregledajo (ne vem točno katerem tednu), mislim, da je to tisti pregle, ko gredo z iglo noter, in vzamejo njegovo DNK, ki jo potem pregledajo za ta gen.
Nato sledi opcija splava, za katerega načeloma sploh nisem, ampak otročka s tem genom si ne bi drznila rodit.

Ali je to to, zakaj si ti splavila, tinas?

Iskreno, ne vem, kako naj se tega lotim, ampak mislim, da v eno ali drugo smer bo hmmm...na nek način boleče in čustveno naporno. Edino, kar me zdaj dodatno skrbi je, da sem od 1.10. brez službe, (pripada mi 3 mesece podpore),in to mi pomeni ogromen dodaten stres, kar že zdaj čutim.

Po drugi strani pa bi si želela imeti mir pred kakšnim šikaniranjem na bilo kakšnem novem delovnem mestu, ki bi znalo nastati, ko bi postalo jasno, da želim zanositi.
Cela godlja.

S partnerjem se še nisva poglabljala v te teme, nočem ga prestrašiti, saj veš, kakšni so včasih moški,
po drugi strani bi ga rada tudi sama še bolj spoznala preden začneva ustvarjat družino (sva skupaj 5 mesecev). Čeprav mi ura tiktaka...(33 let). Je pa moj dragi oćitno čisto ok s tem, da če bi se "zgodilo".

lep dan želim!



(odgovor članu tinas)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?