|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otrok noče spati - prosim, pomoč!!!
12.3.2006 9:37:52   
trisha32
Drage mamice,

prosim, da mi pomagate najti rešitev glede spanja, ker sva z možem že kot dva zombija. Naša 11-mesečnica nikoli ni bila velika zaspanka, še mesec nazaj sem jo tudi po trikrat na noč dojila, vendar je vedno lepo zaspala nazaj. Mislila sem, da slabše ne more bit, pa sem se zmotila. Odkar je začela hoditi ob opori, ne more biti niti 5 minut pri miru. Posledica tega je, da se noče več leže previjati (histeričen jok, brcanje, odrivanje ...) in seveda spati. Skratka, cel čas bi bila v vertikali. Čez dan jo včasih lažje, včasih težje uspavamo (1- do 2-krat na dan), pri babici (kjer bo tri mesece v varstvu, ker odhajam v službo) pa zaspi le v vozičku, pa še to le na kratko. No, prave težave pa se začnejo zvečer oz. ponoči. Mala se zbuja non-stop, tudi na 15 min, joka in se dviguje, včasih je tako zmatrana, da ji glavica kar pada v naročje, toda bog ne daj, da bi jo polegel. Včasih pa se dvigne, lepo sedi v postelji, se meni sama s sabo, ploska ... Imam občutek, da bi najraje videla, da bi jo odnesli v dnevno, kjer bi capljala okrog ... Vse skupaj pa se je začelo (morda slučajno?), ko sva jo nekega dne dala spat in odšla ven na večerjo (prvič po porodu), že kmalu zatem pa se je zbudila in ob sebi zagledala babico. Sicer ni jokala, zaspati nazaj pa ni hotela, in ko jo je odnesla v dnevno ter se z njo igrala (2 uri), je bila  baje zelo dobre volje. Okrog 24. ure je omagala in na rokah zaspala. Ko sva kmalu zatem prišla domov, je sicer spala, vendar se je že čez pol ure začela zbujati z jokom ... in tako na pol ure do jutra. In od takrat dalje z redkimi izjemami ne spimo. Zbuja se, dava ji dudo, zaspi za 15 min, se zbudi, vodo ... dudo ... pa v najino posteljo ... pa se vrti, dviguje, pada nazaj ... Za znoret!

Malce sem se razpisala, vendar sem želela, da si situacijo vsaj malo predstavljate. Aja, zobki jo tudi  matrajo, vendar takrat joka čisto drugače (prej ima drisko, plenični izpuščaj), tako da ji damo calpol. Vsak dan pa sigurno niso zobki.

Lepo prosim za podobne izkušnje in nasvete.

Hvala in lep pozdrav,
Trisha32
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otrok noče spati - prosim, pomoč!!!
12.3.2006 11:59:21   
Dejča
O, ko bi ti katera znala svetovati, bi najbrž za to dobila nobelovo nagrado user posted image . Žal nimam nobene ideje, kaj storiti. Mogoče samo to, da naj kdaj prespi kje drugje, da se boste vsaj kak dan naspali - če je vajina user posted image  sploh navajena na druge ljudi in zaradi tega ne bo še večje panike. Morda bi se tudi z možem menjavala, da bi vsaj eden od vaju prespal noč. Res ne vem, kaj napisati, le da upam, da bo kmalu minilo.

(odgovor članu trisha32)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Otrok noče spati - prosim, pomoč!!!
12.3.2006 18:23:58   
Tejcika
Nekje sem prebrala, da obstaja klub kronično neprespanih staršev!!! Tud mi smo neprostovoljno včlanjeni. Vsak večer upam, da bomo kaj spali, pa nič iz tega.user posted image Enkrat bo pa že moglo bit boljše, upam pa da čimprej, preden nas pobere, ha ha. Recepta po mojem ni, ko bo otrok hotel spati bo spal, do takrat pa...Vseeno, držim pesti, da bomo vsi čimprej vsaj nekaj spali!!!

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Otrok noče spati - prosim, pomoč!!!
12.3.2006 19:54:06   
vevi2
Tudi mi smo v tem klubu in upamo na boljše čase. Kakšno noč je boljše, kakšno slabše, nato pride noč, ko zjutraj odprem oči in rečem KATASTROFA, mali pa vstane vsak dan tako dobre volje in se že zjutraj smeji s svojim smešnim zobatim zapeljivim nasmehom, da se človek tud  jeziti ne more. Pa si rečem, skoraj vsako jutro danes pa ne bom mogla sploh vstati iz postelje, križ me boli za znoret, pa vseeno gre, pa čez dan pride kriza, pa je naenkrat večer in si rečem, no pa je še en dan mimo. In zvečer sediva z možem na kavču in preden greva spat rečeva upam, da bomo danes kaj bolje spali in že je ura 10.45 in nosi nosimo našega zlatka okrog da bo ja zaspal nazaj brez joške.

Tko je to pri nas!
Brez ideje kako pomagati, je pa fino mal pojamrat, je takoj bolje.

(odgovor članu Tejcika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Otrok noče spati - prosim, pomoč!!!
12.3.2006 20:50:42   
mimica
Dobrodošla v klubu ! Verjemi mi, če bi imela kakšen recept bi bila milijonarka, tako pa vsak večer samo upam, da bom spala vsaj tri ure skupaj. Včasih mi je že slabo, ko ga nosim in upam, da bo čimprej zaspal, zaletavam se v stol, pa vrata, v posteljico in sploh ne vem kako dolgo bom še zdržala, da ne bi stoje zaspala. Pa vedno nekako zdržim.
Najhuje je zjutraj, ko zaspim, mali pa se zbudi že ob 6.30, poln energije in pripavljen za akcijo. Čaz dan spi bolj malo tam okrog 1 uro, drugo uro pa spi v vozičku. Takrat, ko spi še jaz kaj postorim po stanovanju, da ne zgleda ravno kot štala. Včasih se prav čudim od kot energija.
Zvečer, ko se vležem v posteljo, si vroče želim, vsaj pol prespane noči. Včasih ( cca. 1x na mesec ) kaka mogoče pride.
Na žalost ni recepta, kar pomaga mogoče mojemu, tvojemu ne bi in obratno. Lahko samo upamo, da bo čimprej minilo. Vem, nisem ti bila ravno v pomoč...

(odgovor članu trisha32)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Otrok noče spati - prosim, pomoč!!!
12.3.2006 22:16:15   
pravljica
pri nas je isto odkar se postavlja na noge...nima niti minutke miru...zaspan je tako, da že stoje na robu posteljice drema, pa spet jok, pa pade in zapre oči, pa spet jamranje in obračanje pa pobiranje na noge...pa ga nosim in se isto ali še bolj dere, pa ga dojim in spet ziza not, ziza ven pa hop po postelji do prve opore...v vozičku in v avtu takoj zaspi, tako da to čez dan še nekako gre (vsaj 3x po uro ali več, glede na to, da zvečer in ponoči nima dovolj)...ne vem več, kakšno tehniko naj uberem, da bi lažje zaspal ob večerih user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Otrok noče spati - prosim, pomoč!!!
12.3.2006 23:10:48   
trisha32
Drage neprespane mamice,

čeprav mi niste mogle dati čarobnega nasveta, ste mi vseeno veliko pomagale. Da vem, da nismo sami in da je tudi to (normalni?) del odraščanja. Vsem skupaj tudi jaz želim čim več prespanih ur :) (raje bi zapisala noči) ter veliko zdravja.

Pozdravček,
Trisha

(odgovor članu trisha32)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Otrok noče spati - prosim, pomoč!!!
13.3.2006 10:16:00   
kati*
IZVIRNO SPOROČILO: Tejcika

Nekje sem prebrala, da obstaja klub kronično neprespanih staršev!!! Tud mi smo neprostovoljno včlanjeni.


user posted image user posted image

_____________________________

lp, K

(odgovor članu Tejcika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Otrok noče spati - prosim, pomoč!!!
13.3.2006 10:18:10   
kati*
kaj ni to življenska ironija - ko imamo čas (v otroštvu), da bi spali kolikor nas je volja - nočemo/jo, ko pa odrastemo in bi radi spali, pa ne moremo!

_____________________________

lp, K

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Otrok noče spati - prosim, pomoč!!!
13.3.2006 21:56:03   
Ali1
Pozdravljene...
Moja sestricna je bila tudi v vašem klubu... njihovega Tomazka so v dveh dneh naucili spati v svoji sobici - in imeli mir ter začeli normalno spat - s pomocjo ene kratke knjigice, ki so jo prodali na miljone... baje, da ti- če upoštevaš vsa navodila- uspe najkasneje v enem tednu- ampak se moraš pripravit na najhujše.... Upam, da je knjigica prevedena tudi v angleščino- pri nas- v knjiznici - je na voljo samo v italjanščini...

Fate la nanna. Il semplice metodo che vi insegna a risolvere per sempre l'insonnia del vostro bambino avtor: Estivill Eduard; De Béjar Silvia


(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Otrok noče spati - prosim, pomoč!!!
14.3.2006 10:41:35   
Tejcika
Sem preverla to knjigo.Je sam v italijanšđini, majo jo pa le v izolski knjižnici, škoda!!!

_____________________________

lp,T.

(odgovor članu Ali1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Otrok noče spati - prosim, pomoč!!!
14.3.2006 17:41:10   
trisha32
Ali, a bi se dalo dobit kakšen izvleček?

_____________________________

Lepa beseda lepo mesto najde.

(odgovor članu Tejcika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?