|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   delo preko štud. servisa
11.5.2006 16:07:00   
Anonimen
Vem za dve osebi, ki delata na tujo napotnico preko študentskega servisa, ti dve osebi nimata statusa, ker ne študirata oz. sta trenutno brezposelne. Kako se lahko to prijavi inšpekciji? Delodajalec nudi delo brezposelnim osebam preko štud. servisa, vem pa da je to kaznivo.

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: delo preko štud. servisa
11.5.2006 16:09:53   
baguSka
Zakaj bi bla pa taka bič???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: delo preko štud. servisa
11.5.2006 16:23:19   
mia-2
So dobri da si to danes sploh še upajo! Pri nas so vse razhajkali-vse so našli imajo redne kontrole.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: delo preko štud. servisa
11.5.2006 16:31:26   
Anonimen
Ne mislim škodit tistim, ko delajo, ampak delodajalcu, ki sa VELIKI IZKORIŠČEVALCI!! Pa nisem nobena bič BaGuska!!


(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: delo preko štud. servisa
11.5.2006 16:32:34   
G in T
Anoninma, zakaj te pa jezik tako srbi, da bi vse zblebetala. Pejt raje po šmirgel papir, pa si ga popraskaj. Pa izberi številko 5user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mia-2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: delo preko štud. servisa
11.5.2006 16:40:55   
pikica123
Ej, jst rajš nebi. Vseeno lahko nastradajo tud tisti, ki delajo. Če jim to ne privoščiš, se raj ne spuščej v to.


(odgovor članu G in T)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: delo preko štud. servisa
11.5.2006 16:43:55   
K_a_t_j_a
Zato me srbi jezik, ker mi študenti, ko pa mamo status pa ne moremo delat zarad takih, ki so "kao" bolj izkušeni. Oni imajo vsaj socialno 48 čukov, jaz pa nimam niti štipendije in bi si rada vsaj nekaj zaslužila pa si zaradi takih ne morem!! user posted image

(odgovor članu G in T)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: delo preko štud. servisa
11.5.2006 16:45:44   
Ro-La
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Vem za dve osebi, ki delata na tujo napotnico preko študentskega servisa, ti dve osebi nimata statusa, ker ne študirata oz. sta trenutno brezposelne. Kako se lahko to prijavi inšpekciji? Delodajalec nudi delo brezposelnim osebam preko štud. servisa, vem pa da je to kaznivo.






slovenska faušijauser posted image

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: delo preko štud. servisa
11.5.2006 17:18:12   
Anonimen
In kaj točno boš ti mela od tega, če ti dve osebi ostaneta brez službe? Ker konec koncev, če ti prijaviš delodajalca........?

Danes je pač tako, kriva je naša zakonodaja, ki to dovoljuje in je pač ta varianta veliko bolj ugodna, ker imamo take ogromne davke na plače! In pač tudi delodajalci iščejo ugodnejše načine, za zaposlitev. Dve pa imata zato vsaj službo!!!

(odgovor članu Ro-La)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: delo preko štud. servisa
11.5.2006 19:03:12   
Anonimen
Ne bit "špeckahla".
Pa če si že tako poštena, ne vem zakaj si anonimen??

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: delo preko štud. servisa
11.5.2006 20:23:56   
K_a_t_j_a
Veš ne bi rekla, da imajo komaj za preživetje, imajo 2 avta... Jaz pa nimam štipendije (sem študentka) in bi si rada nekaj zaslužila, ker so starši v kreditih in mi pač ne morejo nudit ne vem kaj. Imam samo 10 000 jurjev otroškega dodatka na mesec in to je vse! Zdaj pa mal poštudiraj, da pač je treba na faks prit (mb), malica, kopije, oblačila, pa še s fantom si urejama svoj dom! Bi si pač rada nekaj zaslužila, pol sem pa fauš, pa špeckahla pa ne vem kaj vse še bom...
Vem, da je današnja država kruta do brezposelnih (tudi sama sem eno leto pavzirala in bila brezposelna tak, da vem kako je to).


Pa tudi anonimna nisem več, tak da ne mislit da sem mevža!
Pa hvala za prijaznost!!!user posted image

< Sporočilo je popravil K_a_t_j_a -- 11.5.2006 20:26:46 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: delo preko štud. servisa
11.5.2006 20:58:37   
Marogica
Ti jih kar prijavi, pa sporoči, če boš ti zaradi tega imela kaj več. Tvoja situacija ni zavidljiva, vendar si pač sama "zaslužna", da je tako. Jebi ga.
Po drugi strani, pa  mi ne govorit, da študentje nimajo kaj in kje delat. Iz mojih izkušenj ti povem, da so študentje izbirčni, kar pomeni, da ne delajo vsega, da delajo površno, in da so kaj hitro utrujeni in ne zmorejo celo lahkih del.
Mogoče je ta delodajalec vzel dve osebi, ki nista študentki ravno za to, ker sta zanesljivi. Na napotnico pa seveda za to, ker je ceneje. Jih pa to dela toliko, da bi lahko diplomsko nalogo iz vseh teh delodajalcev naredila.
p.s. Je seveda kar nekaj študentov, ki so drugačni, kot sem jih opisala. Da pa dobiš takšne, je pa za delodajalca sreča. Velika sreča.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: delo preko štud. servisa
11.5.2006 21:33:49   
pikica123
Mislim, da je en kup študentskega dela na razpolago, tok da nisi ti nič zaradi tega prikrajšana.
Najprej mal razčisti pri sebi, kaj boš dejansko na blojšem, če boš škodovala tem 2 osebam.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: delo preko štud. servisa
11.5.2006 23:27:16   
Anonimen
zdaj ko si studentka jamras, kak ti je tezko?
zdajle bom zleht, ampak prav privoscim ti, da po studiju ne dobis sluzbe, niti priloznosti, da magari na crno zasluzis kak tolar; pa kaksno najemnino visoko, pa svoje poloznice, pa se kak lustkan stroskec.
ja, in pol ti bodo studenteki faus, ce si bos kje zasluzila kakih 5000, tak faus, da ti bodo privoscili enih 150.000 kazni inspektorja. seveda vse za dobro na svetu, da bos lazje knjigice kupovala.
sram te je lahko!

(odgovor članu pikica123)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: delo preko štud. servisa
11.5.2006 23:34:11   
Anonimen
pa se to: delodajalcem se pac sladko jebe za tisto kazen. jo s studentskim delom dobi not v parih mescih, in je v vsakem primeru na profitu. oni, ki delajo tam, jim je malo huje.
dokler bo drzava dopuscala, da podjetja zaposlujejo studente po vec let, in dokler bodo bolj kaznovani delavci kot delodajalci, ne bo nic boljse. tu se gre samo za denar.
in se to: a mislis, da je folku fino delat na crno in v strahu, verjetno si vsak zeli redne in normalne sluzbe! in ko se bo sistem poslihtal, potem pa studenti RES ne boste imeli kaj delat; ker je tricetrt zaposlitev takih, pri katerih bi lahko delavce redno zaposlili.

in tako kot predvidevas, da imajo vsi brezposelni socialno pomoc, predvidevam tudi jaz, da ocitno imate prek zadosti denarja, ce ne bi imela ti stipendijo! vsaj za drugo sama ves da ni tako, tako da tudi za prvo ne sklepaj nekaj na pamet. a slucajno ves, koliko je cenzus na csd. nekaj cez 90 tisoc za 4! no, mogoce bos pa kdaj ugotovila ,kak je to lusno. in upam, da bos mela takrat vsaj malo slabe vesti!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: delo preko štud. servisa
12.5.2006 13:49:06   
K_a_t_j_a
Veš kaj, če se tak pametno delaš pa ne bodi anonimna!!! Mislim tole je pa tu mač!!!!!!!!!!!  Pa ne govori na pamet,da IMAMO VELIKO DENARJA, ker se zelo motiš!!! Ko govorite kak smo študenti zbirčni pri delu, tule si poglejte, kakšne pogoje delodajalci postavljajo http://www.stud-serv-mb.si/search.php3. Če hočeš recimo delat v trgovini: trgovska, ekonomska ali aranžerska šola, hostese: simpatične, dolge nohte, velike prsi (celo sliko moraš poslat, da vidijo kako izgledaš), promotorka šampona: mora imeti dolge lase.... Pa ne mislit, da nisem nikoli delala v firmi za strojem, ko je treba na normo delat. Nisem taka fina dama, da bi me bilo strah, da bi si nohtke zlomila!

Pa sej brezveze, da kaj pišem, sej boste imele svoje otroke kot študente pol bote pa vidle. Če imaš 500 000 čukov plače ali še več, normalno, da to ni problem!!user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil K_a_t_j_a -- 12.5.2006 13:52:12 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: delo preko štud. servisa
12.5.2006 14:14:39   
Anonimen
zaj pa se enkrat preberi: tako kot ti predvidevas, da imajo vsi socialno podporo (NIMAJO), tak lahko sklepamo da mete vi dovolj denarja (SI TUD NAPISALA DA NIMATE, VERJAMEM IN RAZUMEM).
Sam povedat sem ti hotla, da ne smes bit faus in v se vecji drek tiscat brezposelnih, ker so navadno na veliko slabsem kot studenti. sploh oni, ki za malo presegajo cenzus za socialno podporo, in ne zivijo vec pri starsih in imajo konkretne poloznice in obveznosti.
ti mas vsaj izbiro, lahko delas kaj je; brezposelni lahko delajo tisto, kar se sploh dobi.
ne ti meni o anonimnosti, ker si ti bila isto. jaz pa sem zato ,ker me je ena fausljivka isto prijavila, ko sem nazadnje tako delala. hvala ji lepa. sem zato mogoce malo alergicna na take ideje. ko placama stanarino, kredite in poloznice, ostane komaj kaj za hrano. in pol mi je ena faus, da lahko vsaj enkrat grem v trgovino in si nakupim za zret brez slabe vesti.
probaj mal bolj pocasi brat, da bos kaj zastopla vmes. vsi smo v istem dreku, pa nisi kriva ti, ne jaz, ampak drzava, ki to dopusca. in s tem, da bos druge v drek tiscala, ne bos nic boljse skoz prisla.

(odgovor članu K_a_t_j_a)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: delo preko štud. servisa
12.5.2006 14:39:50   
digi
K_a_t_j_a in anonimna, ne se razburjat. Anonimna za prijavo greš na študentski servis  in vprašaš kje se da to pirjaviti... Drugače pa tako, večina res dobiva socialno pomoč in dela preko napotnic študentov, ampak odkrito povedano, saj se vsak poskuša znajti na svoj način. Valda ni fer od delodajalce, ampak kaj češ... Jaz sem študentka, redna, delam preko študenta (no sedaj ne toliko, ker sem srečka user posted image ), ampak moram rečt,da tudi to ni kar tko. Delala sem vikende po 26 ur, domov za 3, 4 ure pa spet nazaj še en tak kros... zraven tega pa mi tega nihče ni upošteval an faksu, tam moraš bit, pa čeprav vedno vsi trdijo, da si na faksu samo številka- dreka... Aja pa ne živim več doma, ker mi s starši preprosto ne znese (nikakor se ne moremo)... Sicer imam z njima sklenjeno preživnino- celih 14 čukov, ampak kaj je to? Sem res štipendistlka in to zoisova in iamm lepo štipendijo, ker se vsak dan znova borim za povprečje, ampak kaj je to? Do faksa imam 50 km- štipendija gre cela za bencin, stanovanje je treba plačat, pa jest je tud treba....
Nočem nikogar zagovarjat in nič, ampak eni so res pač na socialni (imam nekaj takšnih znank) in delajo preko študenta.... Drugi pa hodijo na borzo in zavračajo dela- jaz pa ne bom v strežbi, ap ne čistil, itd. Kdo  pa študenta vpraša, če bo kaj delal ali ne? Nihče. Mene je enkrat en šef zmerjal z narkomanko, opico, da mi bo jaja vtaknil itd., zaklenil me je v klet.... Kdo to gleda? Nihče.... Maš pa tudi študente, ko pa res uživajo, starši jih podpirajo itd...., ampak ni vsem tako lepo..... in niso vsi brezposelni, ki delajo preko napotnic tudi prejemniki soc. pomoči.... Aja pa še to, saj študentsko delo tud ni kaj prida plačano, pač delajo za tak dnar kot študenti.....

Jaz rečem, če se človek znajde, prav tak....
Je a res, da s prijavo draga anonimna ne boš nič škodila delodajalco, temveč res samo tistim, ki tako delajo....

Pa pa

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: delo preko štud. servisa
12.5.2006 14:56:40   
Anonimen
Draga K_a_t_j_a!
Ti sam nam povej koliko več boš ti mela, ker bosta dve ostali brez službe? Boš potem lažje prišla na faks? user posted image

(odgovor članu digi)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: delo preko štud. servisa
12.5.2006 15:02:03   
baguSka
Ne. Katja bo dobila službo namesto njiju!!user posted image  

Resnično ne razumem kako lohk obstajajo taki ljudje, ki hočejo nekomu škodovat, ker sami nimajo..user posted image  Zdej pa: 'Če jst nimam, tud ti ne boš mel!'user posted image  Katastrofa res..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: delo preko štud. servisa
12.5.2006 15:06:21   
Anonimen
Aja, je že zmenjen? user posted image  Ja, potem pa le še malo potunkaj utapljajočega!
Mislim... brez veze...user posted image

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: delo preko štud. servisa
12.5.2006 17:05:36   
Anonimen
joooj Katja Katja...ti si enauser posted image navadna. Pusti druge da živijo kak pač lahko najboljše, če pa ti nimaš toliko sreče pa niso drugi krivi. Živi svoje življenje in se bori po svojih močeh, namesto da trošiš čas in energijo za druge. Če boš v življenju za vsaki drek tak odreagirala ne boš nikamor prišla, ker moraš vedet, da to ni ni še NIČ proti temu koliko takih boš še srečala.....mogoče pa boš kdaj ti delala na črnouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?