|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   LulaNJE IN TEPEŽ V VRTCU
22.3.2006 10:46:34   
Meggi




nO PREDEN ODDIDEM NA posvet v vrtec, bi rada vaše izkušnje.

Moja skoraj 4letnica je nov. dobila sestrico in takrat se doma tudi polulala. Prej je znala in zmogla sama na školjko in vse uredit potem seveda ne. iN to največkrat takrat ko je mami dojila sestrico. Doma smo to rešli seveda tako da jo pospremim na wc oz vsaj gledam. Ne vem kako je v vrtcu ampak 2krat tedensko pride z mokrimi hlačami domov seveda preoblečenim. Koliko se slišala od drugih gredo sami lulat. Tukaj je pa lahko problem, ker ima včasih kakšen hlače z gumbom sploh žametke ki pa ji ga je treba odpret.

oBTOžena sem bila kot da se s tem ne ukvarjam, seveda potem ko sem povedala par drugih stvari ki mi niso jasne v vrtcu.

Kako ste ve seznanjene z načinom dela in dejavnostjo ki jo delajo v vrtcu. Vam dnevno povedo otroci ali vzgojiteljice.

Kaj storite če vam otrok reče da ga v vrtcu tepejo?

Jaz sem moji rekla, da naj tistemu ki jo tepe (nisem 100% ker si včasih tudi kaj izmisli) pove da se to ne dela, da njo to boli in da mami ne dovoli da jo tepejo. Nisem pristaš klafuta za klafuto ker gre to v nasilje. A nočem da bi bila moja deležna nasilja.   Je pa res rakica in je včasih zelo nežna in občutljiva.

                Nasvet in mnenje prosim.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: LulaNJE IN TEPEŽ V VRTCU
22.3.2006 11:22:30   
amadeusa
poznam to, kako je ko otrok pride domov iz vrtca in pove kdo ga je vse tepel in to iz dneva v dan. moja pupa je stara tri leta papol in je od septembra lani v vrtcu. ko mi je vsaki dan tožila da jo nekdo vdari, ker ona je mirna sem ji rekla, da naj pove vzgojiteljici ali pa vdari nazaj, da pa bog ne daj da bi ona začela tepst. povedala pa sem tudi vzgojiteljici, da mi toži da jo tepejo in da sem ji rekla da lhko vdari nazaj. ena punčka v njeni skupini je pravi mali vrag ampak brez nje pa moja bitpunčki sem sama rekla če jo še enkrat vdari da jo bom potem jaz, da bo videla kako je če te kdo vdari in zdaj je mir. problematičen je pa še en fant in mi je moja pupika rekla naj tudi njemu povem da gabom jaz udarila če bo on vdaril mojo mišo. vgojiteljice otrok sploh nimajo kaj dosti zamar, zato malo staraha s starni staršev ne škodi. žalostno pa je da eni starši ne znajo vzgajat svojih otrok in to grobost prinesejo z doma in potem naši otroci, ki so doma deležni ljubezni in topline, včasih kar preveč na ta način pokasirajo.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: LulaNJE IN TEPEŽ V VRTCU
3.5.2006 17:38:15   
Anonimen
sem pomočnica vzgojiteljice v jaslih. ne zdi se mi fer, da smatrate vse vzgojitelje in pomočnike za malomarne oz. da se jim ˝fučka˝kaj se dogaja med otroci (glede tepeža). pomisliti morate tudi na to, da enostavno ne moreš imet vseg 14 in več otrok hkrati ˝pod nadzorom˝- s tem mislim na to, da ne moreš kontrolirat kdaj se bo kdo koga dotaknil oz. zamahnil proti njemu. res pa je, da takemu otroku tudi takoj pojasniš da se to ne dela in ga tudi ustrezno skregaš.
kar se tiče lulanja in odpenjanja gumbov. mislim,da nobena vzgojiteljica ni toliko nemarna, da ne bi otroku odpela gumba, če si ga otrok ni sam zmožen. res pa je, da so otroci dandanes nekolilko ˝leni˝, zato jih včasih prigovarjamo, da najprej poskusijo sami in če jim ne uspe, je popolnoma normalno, da pomagamo.user posted image

(odgovor članu amadeusa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: LulaNJE IN TEPEŽ V VRTCU
3.5.2006 19:31:29   
Anonimen
Kako ste ve seznanjene z načinom dela in dejavnostjo ki jo delajo v vrtcu. Vam dnevno povedo otroci ali vzgojiteljice.



pri nas imamo mesečno govorilne ure, če te kaj zanima, greš pač na govorilne, kjer izveš, kaj se dogaja. Pred začetkom leta je še roditeljski sestanek, kjer prav tako povedo v grobem, kaj bodo počeli čez leto. če pa pride vmes do kakšnega problema, pa se lahko pomeniš na hitro med vrati.

To da ti ponavadi mala - velika teži ravno med dojenjem, da jo lulat, čisto razumem, ker prav takrat, ko se najbolj posvetiš mali, išče pozornost in tebe seveda. To dela tudi naš, sicer ne med dojenjem, ker imamo samo enega, ampak čim se usedem, pogledam TV, jem ipd. Takrat je treba obvezno lulat, samo zdaj je že tako velik, štiri leta, da gre kar sam.

Za v vrtec ji pa poskusi obleč hlače brez gumbov, na elastiko, da ne bo imela problemov pri slačenju.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: LulaNJE IN TEPEŽ V VRTCU
3.5.2006 19:37:55   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Meggi
Kaj storite če vam otrok reče da ga v vrtcu tepejo?



Udari nazaj, če je premočan pa pove vzgojiteljici.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: LulaNJE IN TEPEŽ V VRTCU
3.5.2006 23:14:33   
Anonimen
Najprej naj povem,da sem tvoj post s težavo prebrala, ker si malo pobrklala par stvari. Ampak gremo k bistvu.
Če meniš, da se moraš karkoli pogovoriti z vzgojiteljico opravi to vljudno, s pozdravom in konkretnim vprašanjem. Ne pa na vratih ko so ostali otroci v igralnici prepuščeni sami sebi.
Po kurikulu je določeno, da naj bi starše obveščali o aktivnostih, ki se dogajajo v vrtcu. Pri nas to rešujemo tako, da imamo na zunanji oglasni deski zmeraj napisano kaj se bo počelo v prihodnjih dneh, tednih, mesecih. Prav tako pa še ima VSAKA igralnica svojo tablo s sporočili staršem, ki jo dnevno ažuriramo. Obenem redno 2-3krat tedensko sprintamo gor kakšne slike, kaj smo počeli da starši vidijo kaj se dogaja preko dneva.
Mesečno imamo za starše pogovorne ure ter 3krat letno obvezna srečanja s starši.
Če ima na hlačah gumbe ji kupi hlače, ki so bolj praktične za uporabo ali pa še boljše, nauči jo kako odpne gumbek. Da ne boš mislila da tega ne zmore. 4 letni otrok ZMORE odpreti in zapreti gumbke, zadrge. Nekateri znajo že celo vezati vezalke. Zakaj za takšne banalane zadeve obtožuješ vzgojiteljice mi ni jasno, ker so določene stvari ki jih otrok zmore vendar straši delajo iz otrok invalide in jim vse naredijo ...namesto njih...ker ne zmorejo...kao...
Če otrok udari drugega otroka je pa tako, da običajno rada slišim obe strani. Brezveze se zelo redko koga useka. Običajno so vzrok igračke, komunikacija,...Pretepača dam k mizi sedet da malo razmisli, pretepenega pa pocartam in skupaj grdo gledava pretepača.user posted image

Malo bolj na izi mamica. Otroci se zelo dobro znajo med seboj pogovoriti in urediti konflikte, včasih  je zadeve  enostavno bolje pustiti pri miru, da se uredijo same. V primeru, da zadeve ne grejo na bolje pa seveda vprašaj in se pogovori.

Klafutauser posted image -klOfutauser posted image


LPuser posted image





(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: LulaNJE IN TEPEŽ V VRTCU
4.5.2006 12:23:10   
kimba
Tudi jaz nisem pristaš tepeža, vendar je treba otroka naučit da se postavi sam zase. Moj sin bo letos star 7 let in jaz sem mu vedno rekla, da se ne sme tepsti (tudi on je rak in je zelo občutljiv). Vendar sedaj v šoli je velikokrat bil tepen od drugih, vendar on ni udaril nazaj, ampak je povedal učiteljici. Kasneje sem tudi jaz učiteljici povedala da sem jaz otroku prepovedala da se tepe in otrok se tega drži. Sedaj ko pa vidim v kakšni situaciji je sem mu pa "dovolila" da tudi on udari nazaj in to sem seveda povedala tudi učiteljici. Ravno včeraj ko smo ga prišli iskat v šolo je povedal da je bil tepen od tega in tega in mu je učiteljica sama rekla, da udari nazaj, če pa to ne pomaga pa da naj njej pove. Mene skrbi predvsem to da ko bo moj otrok udaril bo udaril z vso močjo in lahko rečem da ima veliko moči v rokah.
Pri nas se je pa s prihodom novega člana začelo dogajati da je začel zadrževati blato, tako doma kot takrat v vrtcu in so mi vzgojiteljice same povedale, ker sem jih tudi prosila za vse informacije.

< Sporočilo je popravil kimba -- 4.5.2006 12:24:22 >


_____________________________

kimba s tremi sončki

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Top poletno varstvo za otroke 2024
Napočil je čas, ko je treba poiskati in rezervirati termine za poletne počitnice. Mi smo vam pripravili izbor TOP idej z...
FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?