|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Stalen jok v varstvu pri 16m, kaj narediti?
12.3.2010 9:23:24   
AnaOnimna
Na pomoč, ne vem, kaj narediti?! Naša 16-mesečnica je šla po bolezni ponovno v varstvo in včeraj je bil menda cel čas hud jok in stok in jo je morala imeti varuška skoraj ves čas v rokah. V bistvu je bila doma skoraj 6 tednov, s tem, da je vmes bila en teden v varstvu in sedaj po 10 dneh je halo za znoret. (Za)spala je sicer normalno, ampak očitno to varuško to tako obremenjuje, da mi je že po telefonu totalno prizadeto in slabe volje rekla, da tako hudo pa res še nikoli ni bilo in da bo za otroka najbolje, da ji uredimo varuško, ki bo pazila samo njo, češ, da otrok ne bo pod takim stresom.

Podobno situacijo z jokom smo imeli po 14-dnevni odsotnosti za novo leto, trajala je ene 4 dni, potem pa se je počasi umirilo. V varstvu smo od oktobra lani. Varuška ima skupaj 7 otrok in menda ji noben ne dela takih problemov, kot naša. Saj verjamem, da jo to dodatno obremenjuje, ampak jaz sem čisto obupana in ne vem, kaj narediti. Tudi na začetku je trajalo en čas, da se je mala aklimatizirala, ampak potem je bilo OK. Denarja za varuško, ki bi pazila samo njo, nimamo (da ne govorimo o tem, da je dobro in zanesljivo varuško težkooo najti). Pa tudi po moje to ni rešitev, ker se bo mala morala pač navaditi, da ni edina in ne bo vedno po rokah. V vrtcu bo verjetno še slabše, tudi tega ne moremo dobiti akr tako, jaz pa službe ne morem pustiti, ker ne bi mogli preživeti z eno plačo.

Prosim, svetujte, kaj bi vi naredili v tem primeru ali pa me vsaj potolažite, če ste imeli kak podoben primer, da je bilo s časom boljše in da moram samo varuško prositi, če lahko malo potrpi?? Zadeva me resno obremenjuje, ne spim, se počutim kot paralizirana in me vse boli, ko samo pomislim na vse skupaj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Stalen jok v varstvu pri 16m, kaj narediti?
12.3.2010 9:38:26   
pety78
Varuška ima skupaj 7 otrok in menda ji noben ne dela takih problemov, kot naša.


Verjetno gre za privat varstvo, a ne? Ali je sama s sedmimi otroki? Kdo pa kuha?
Težko ti svetujem, ker ne poznam otroka. Ali je prej rada hodila v varstvo, razen po daljših odsotnostih in v kolikšnem času je nehala jokat?
Problem pa je, ker varuško to očitno zelo nervira, itak je preveč obremenjena in ne sfolga vsega. Le kako bi? S sedmimi otroki. OMG! In potem mala začuti, da je varuški v breme in tako se sklene začaran krog. Mala še bolj joče, varuška je še bolj jezna, ....



_____________________________



(odgovor članu AnaOnimna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Stalen jok v varstvu pri 16m, kaj narediti?
12.3.2010 9:43:35   
krtekxx
Kaj pa ponovno uvajanje?
Sicer pa sočustvujem s tabo. Tale naš varstveni sistem, čeravno finančno "ugoden" tudi približno ni prijazen do staršev najmlajših otrok.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Stalen jok v varstvu pri 16m, kaj narediti?
12.3.2010 9:57:05   
kristinaj
jaz bi jo dala v vrtec....

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu AnaOnimna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Stalen jok v varstvu pri 16m, kaj narediti?
12.3.2010 11:08:43   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

jaz bi jo dala v vrtec....


Super nasvetuser posted image . Ko tako lahko povsod dobiš vrtec in tako z veseljem dajemo 2x več denarja za privat.


Naša varuška ima 6 otrok, včasih 7. Vsi so pridni angelčki, pa še vseeno ima pomoč fanta, včasih ji še sestra skoči na pomoč. Si sploh ne predstavljam toliko otrok, 1 oseba in 1, ki zahteva ful pozornosti. Če je punčka prej rada šla v varstvo in ni bilo problemov, potem res probajte spet z uvajanjem in čakanjem na boljše čase. Z varuško s epa najbrž da tudi malo pomenit oz jo poprosit. Mogoče kak dan če lahko vzameš dopust ali bolniško, ap ji malo pomagaš, ad se tudi ona razbremeni, punčka pa uvede. Težko kaj rečt, nismo imeli teh težav sploh

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Stalen jok v varstvu pri 16m, kaj narediti?
12.3.2010 11:56:51   
krfjolca
7 otrok na eno varuško je absolutno preveč. Če se še tako trudi, ne more sfolgat, kaj šele, da bi bilo tako varstvo kvalitetno in da bi imel otrok tudi kaj od tega. Verjetno je njena slaba volja posledica tega, otrok pa jasno to čuti. Jaz bi na tvojem mestu res razmislila o kaki drugi varianti varstva. Moja tašča čuva 4 otroke (sicer svoje vnuke), pa pravi, da še kakega več ne bi zmogla. Pa ne kuha, temveč dobi hrano iz lokalnega vrtca.

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Stalen jok v varstvu pri 16m, kaj narediti?
12.3.2010 12:31:50   
blaža
V jaslih jih je 6 na varuško oz vzgojiteljico, tako, da... tudi če bi jih imela 6 bi ji blo težko, ker ji tvoja tamala tako joče.

V vrtcu bi jo pa pustili na tleh. Do ene mere so po rokah, pol pa se morajo počasi privadit. Je mel naš eno tako v skupini, ki je niti pogledat nisi smel in je tulla tri mesece, samo, če je vzgojiteljica njo spustila z rok in vzela koga drugega, ki se je želel pocartat.

Otroci so različni.

Probaj se pogovorit z vašo varuško, da če lahko še en cajt, da bi se ta mala še malo privadla. Pa povej ji, naj je ne nosi skozi po rokah, naj jo poskusi s čim zaposlit.

sicer je pa le od njene dobre volje odvisno, če se ji bo dalo, se tolko ukvarjat z ta malo, ker je lahko to stresno za tvojo ta malo, njo in celo skupino.

Ti pa verjamem, da si v težkem položaju, ni kej, otroci so različni, eni rabijo več časa, da se privadijo.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Stalen jok v varstvu pri 16m, kaj narediti?
12.3.2010 12:56:36   
AnaOnimna
Hvala za odgovore in sugestije. Ja, po uvajanju, ko se je navadila, je bila v varstvu pridna in v redu razpoložena. Res pa je, da zjutraj nikoli ni kazala kakšnega veselja pri odhodu v varstvo in je bila vedno malo otožna. In problem z jokom se je pojavil vsakič po daljši odsotnosti, ampak sedaj je bila pa menda grozno.

Danes je bilo vsaj zjutraj prvo uro malo bolje, bom vodela konec dneva, kaj bo, prej raje ne kličem.

Težko pa vzamem bolniško ali dopust, ker sem bila zdajle v zadnjih 6 tednih 5 tednov z malo na bolniški in si odsotnosti v službi res ne morem več privoščiti. Že tako sem doma kot nora delala za službo vsak trenutek, ko se je mala zaigrala, spala ali pa zvečer.

Varuško sem že včeraj lepo prosila, če lahko malo potrpi in upam, da bo bolje iz dneva v dan. Upam, da bo res. Saj vem, da je vse skupaj stresno, tako za malo kot za varuško in za otroke.

Me je pa včeraj zabolelo, ker mi je varuška ravno dober mesec nazaj solila pamet, kako me mala obrača, ker jo imam doma v naročju, ko joče (takrat so ji ravno rasli zobki) in da jo naj dam kar na tla, sedaj pa mi sama nekako očita, kako je mala naporna.... Saj mala ima tam dosti možnosti, da se zaposli, upam, da se bo čimprej spet privadila in bo OK.

Bom pa vsekakor dala prošnjo v vrtec (prej nisem imela namena), čeprav vem, da jih tam še manj ujčkajo....

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Stalen jok v varstvu pri 16m, kaj narediti?
12.3.2010 14:49:07   
kristinaj
naj te malo potolažim...
moja dva sta šla s septembrom v vrtec. prvič. tavelika s 1.9, mali pa z 21. ker je moral imeti dopolnjenih 11m.. in ti povem , da sem zelo zadovoljna. rada gresta, mali zjutraj kar zbeži iz vozička in teče k vratom razreda, jaz pa za njim s copati, dudo, flaško, muco.. ta velika pa malce pojoka in vseeno rada gre..

kar vidim pri naših jih zelo radi pocrtajo, je pa tudi res, da ga ne morejo imeti cel dan po rokah, imajo več časa za se ukvarjat z otroci, ker jim ni treba kuhat, igrala so blizu, hrana-menuji so taki, da dol padeš, odlično..

sedaj bo še lepše, ker bo postalo toplo in bodo več zunaj na igralih. imajo svoje programe in kot vidim, se jim ful dogaja..

v jaslih jih je 14 v skupini in je več kot dovolj, malemu se pozitivno pozna, da hodi v vrtec, tudi doma se sam zamoti, igra, kar tavelika ni znala... pa tudi prej je začel sam jesti, piti iz lončka in bolj potrpežljiv je..

srečno



_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu AnaOnimna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Stalen jok v varstvu pri 16m, kaj narediti?
12.3.2010 15:03:35   
pikapikica83
Nekateri otroci pač rabijo malo več časa da se navadijo. Jaz mislim, da če je bilo prej v redu, bo sedaj tudi kmalu. Kakšen dan ali dva je pa normalno da joka.
Kar se pa tiče števila otrok pri varuški - v vrtcu je 14 otrok in 2 vzgojiteljici. Torej jih pride 7 na eno. Tako da ni tam čisto nič drugače. Otroci se morajo pač navaditi da niso cel dan v naročju in  da se morajo včasih tudi sami zamotiti. Sicer pa nekateri jokajo po 2 meseca - 9 ur na dan, nič ne pijejo in nič ne jejo. Si predstavljate? Tako da dokler ni tako hudo in otrok joka samo kakšen dan, je kar v redu. Varuška bo pa že potrpela kakšen dan.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Stalen jok v varstvu pri 16m, kaj narediti?
11.4.2010 18:18:20   
AnaOnimna
Se vam moram oglasit in zahvalit za vse odgovore, nasvete in izkušnje. K sreči so začele potem zadeve počasi iti na bolje in je sedaj vse OK. Morda je bil problem tudi v tem, ker takrat naša še ni hodila, potem pa, ko je nekaj dni za tem shodila (pri 16,5m), se je zgleda počutila bolj suvereno in ne več hendikepirano user posted image  in se je počasi vse uredilo in sedaj gre z veseljem v varstvo. Je bilo pa takrat stresno za vse nas: za malo in naju.

Toliko v tolažbo vsem, ki se boste srečale s podobnimi težavami, da ne boste preveč obupane - vse se uredi.

Lep preostanek vikenda vsem.

(odgovor članu pikapikica83)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?