|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Otroke uspavam zgodaj, tako zaradi svojih kot zaradi njihovih potreb.

Uredništvo Ringaraja.net, 16.10.2023
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali četrto leto.

image
Napredujejo in rastejo ter zato potrebujejo spanec. (FOTO: Freepik.com)
/11


Zdaj sta stara šest in sedem let, čas spanja se je sicer spremenil, vendar ne veliko.

 

Oba gresta spat okoli 19.30, vsak večer. Da, tudi poleti in med vikendi. Tako napredujeta in rasteta, saj potrebujejo spanec za gradnjo telesa. Osupljivo sta aktivna.

 

Ko ju odpeljem v park, se ne ustavita. Nekega popoldneva sem poskušala z njima se obešati na igralih, pa me je dva dni vse bolelo. Vendar moji otroci to naredijo brez težave. Ta stopnja vzdržljivosti je osupljiva. Zdi se mi, da se nikoli ne utrudita in si nikoli ne vzameta odmora.

 

Seveda, ko sta v šoli, nimata enakih fizičnih izzivov, ker sta ves dan v učilnici. Imata mentalne izzive, raven učenja, za katero vem, da izčrpava. To je še posebej težko za majhne otroke, ki niso vajeni, da bi morali večino dneva preživeti v učenju in mirnem sedenju.

 

Prehod iz vrtca v šolo je velika prilagoditev. Običajno padeta v posteljo, tudi če rečeta, da nočeta spati. Morda se ne počutita utrujene, vendar sta.

 

PREBERITE TUDI: Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu razvoju

 

Obstaja še en razlog, zakaj se strogo držimo odhoda v posteljo ob 19.30, in to sem jaz.

 

Moj mož pogosto dela pozno, zato otroke pošljem v posteljo sama. In od 19:30 sem pripravljena na čas "zame". Poslati ju moram v posteljo, da lahko izpraznim pomivalni stroj, operem perilo in tla, ne da bi okoli hiše eksplodirali trije tornadi.

 

Da stabiliziram lastno duševno počutje. Če želim nekaj ur brati, gledati televizijo ali se pogovarjati po telefonu. Da se ne počutim krive zaradi preživljanja časa za računalnikom, ker mi ni treba početi ničesar drugega.

 

PREBERITE TUDI: No, dragi moj, danes si pa vzamem prost dan!

 

In to delam tudi za svoj zakon. Po starševstvu in celotnem delovnem dnevu potrebujeva čas zase. Preden sva imela otroke, sva vsak večer preživela skupaj.

 

Po službi sva si pripravila večerjo, se pogovorila, se nasmejala in nadoknadila izgubljeno. Zdaj tega časa ni več, razen če ga ustvariva. In morava, da se lahko brez prekinitve pogovarjava in spijeva kozarec vina, če želiva.

 

Najin zakon je temelj naše družine. Brez "naju" ne bi bilo "njih". V tej družbi, ki je osredotočena na otroke, je enostavno pozabiti. Vse naredimo za svoje otroke in naše življenje se vrti okoli njih.

 

To počnemo iz ljubezni, vendar moramo vsak večer nekaj ur nameniti sebi, ker smo tudi mi pomembni.

 

Nekega dne nas bodo zapustili naši otroci. Prešli bodo na naslednje poglavje svojega življenja, naj bo to fakulteta, služba ali zakon, nato pa bomo spet samo mi. Potem bomo imeli veliko časa, da bova sedela skupaj samo midva.

 

On je moj najboljši prijatelj in tudi ta odnos mora rasti in se razvijati. Tudi če ure zase ukradeva samo zvečer.

 

Vir: Lolamagazin

 

PREBERITE TUDI: Dragi mož, nekoč bova vse to pogrešala


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
10
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
8
Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
7
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...
6



Praktične priprave na veliko noč
Pred vrati je velika noč. Kaj je treba postoriti, preden napoči nedelja, ko bomo uživali v dobrotah in iskanju pirhov?
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...