|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petkova ideja za vikend: Izdelajmo družinsko drevo

Helena Primic, 29.3.2019
Kako se lotiti izdelave družinskega drevesa, da bodo tudi otroci radi sodelovali, se zabavali in z veseljem prisluhnili družinskim zgodbam? Preveri v članku!

image
Družinsko drevo izdelajte skupaj z otrokom.
/11


Izdelovanje družinskega drevesa je lahko posebno doživetje tako za otroke kot starše. 

Iskanje starih fotografij, spomini iz otroštva, raziskovanje življenj družinskih prednikov ... kot bi se pred vami odvijal napet film, v katerem ima glavno vlogo prav vaša družina.

Da pa to raziskovanje družinskih korenin ne bo tako suhoparno in bo otroku ostal večen spomin, ki ga bo lahko tudi obesil ali prilepil na steno, smo za vas zbrali nekaj praktičnih idej za unikatno družinsko drevo.

 

Na steni

Najbolj preprost način, da v svojem domu ustvarite družinsko drevo je, da drevo enostavno narišete ali kupite nalepko drevesa, nato pa na veje pritrdite majhne okvirčke (lahko so vsi enaki ali vsak drugačne barve, če želite bolj pisano drevo), v katere dodajate fotografije družinskih članov.

 

Doma izdelano stojalo s posebnimi okraski

Drevo lahko tudi izdelate iz kartona, lesa ali kateregadrugega materiala, na katerega družinske člane le "obesite". Kakšni bodo okraski, ki bodo nosili fotografije družinskih članov, pa imate skorajda neskončno možnosti. Prisluhnite otrokom in njihovim idejam!

 

Na plakatu ali v posebni spominski knjigi

Če družinskega drevesa ne želite imeti razstavljenega, lahko skupaj z otrokom naredite le plakat. Ali posebej za ta namen kupite posebno spominsko knjigo, kamor lahko vpisujete tudi posebne družinske spomine. V takšnem "debelejšem" drevesu imate dovolj prostora tudi za druge podatke o družinskih članih - vse tiste, ki jih radi pozabimo, toda se jih tako zelo radi spominjamo. Pa seveda pazite, da boste zapisali le zares resnične in preverjene informacije, če gre za družinske člane, ki več niso živi.

 

Otrokova lepljenka družinskih članov in spominov

Zakaj ne bi na družinsko drevo poleg sorodnikov pripeli tudi spomine, ki nas vežejo nanje? V ta namen lahko skupaj z otroki izdelate posebno otroško lepljenko s fotografijami ožjih družinskih članov, poleg katerih bo otrok lahko prilepil tudi kakšno drugo fotografijo, vstopnico za kino, posebno risbico za mami in očijevo medaljo. 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...
79
Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
11
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
10
Smo za otrokove težave s spanjem krivi sta...
Nočno zbujanje otroka za nekatere družine pomeni resen problem. Še huje pa je, če otrok zvečer noče zaspati. To je za st...
8



Izdelajmo družinsko drevo
Kako se lotiti izdelave družinskega drevesa, da bodo tudi otroci radi sodelovali, se zabavali in z veseljem prisluhnili ...
Praktične priprave na veliko noč
Pred vrati je velika noč. Kaj je treba postoriti, preden napoči nedelja, ko bomo uživali v dobrotah in iskanju pirhov?