|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje preko nastavka
9.8.2006 14:49:47   
pancek
Pozdravljene,

user posted image  polno dojim z nastavkom že od samega začetka, sicer sprva samo na razbolelo bradavico, po kakih 4 tednih pa sploh ni več vedela sesat brez nastavka in sem začela dojit tudi na drugi dojki z nastavkom.
Tako dojenje je precej naporno, prevsem če nisva doma, ko nimam povšra, na katerega bi jo položila. Punčko bi rada navadila sesati brez nastavka, pa nikakor ne gre. V knjigi Materinstvo in dojenje iz srca sem prebrala, da je avtorica nastavek (iz lateksa!) rezala in ga tako zmanjševala, pa se mi zdi to nevarno za user posted image  jeziček. Imate kak nasvet, kako naj jo pretentam? Ali vsaj kak dober nasvet kako naj bo dojenej lažje.

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenje preko nastavka
9.8.2006 15:11:20   
Hanna M.
zdravo! Jaz sem Zalo dojila z nastavkom zaradi vdrtih bradavic. Čeprav so se bradavice po parih mesecih popravile, ni znala jesti brez nastavka. Tako sem jo dojila do sedmega meseca, ko je dobila prvi zobek. Takrat je nastavek zgrabila in ga vrgla stran, se prisesala na bradavico in tako se dojiva še danes, ko ima 26 mesecev. Očitno jo je nastavek začel motiti, ko je dobila zob?! Tvojega problema, da jo lahko dojiš samo doma, na "povštru" ne razumem. Jaz sem jo dojila povsot, v naročju, leže, sede, včasih tudi stoje (ha,ha). Z eno roko držiš otroka, z drugo pa nastavek in joško.



_____________________________

Bog, daj mi pogum, da spremenim stvari, ki jih lahko, daj mi moč, da sprejmem stvari, ki jih ne morem spremeniti in modrost, da ločim to dvoje.

(odgovor članu pancek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojenje preko nastavka
9.8.2006 15:29:46   
ajdaN
Naš od začetka ni znal zagrabit, tako da sva se cca. 3 mesece dojila z nastavkom. Večkrat sem ga probala umaknit pa ni šlo. Ni znal zagrabit pa konec. Samo znervirala sem ga. Ampak nisem obupala - občasno sem še probala brez. In 1x mu je nekako uspelo in je zagrabil. Pa spet cel teden ne. Potem mu je pa vedno večkrat uspelo in ko je enkrat zakapiral kako to gre, ni bilo nobenega problema več.

Vztrajaj in poskušaj brez. Enkrat bo verjetno uspelo. Pa tudi če ne, ni panike, boš pa dojila z nastavkom. Meni z nastavkom ni bil noben problem. Praktično se je sam od sebe prilepil na dojko (od Aventa), ko je pa mali enkrat fejst potegnil se je pa itak naredil vakum, tako da ni šans da pade dol.

Ne vem pa zakaj rabiš povšteruser posted image  za dojenje?

(odgovor članu pancek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojenje preko nastavka
9.8.2006 15:42:25   
shooo
tudi mi smo imeli tezave zaradi teh pokretlih nastavkovuser posted image . no, ja.ce jih ne bi bilo nam dojenje sploh ne bi stekla ampak po 2 mesecih sem bila ze prav jezna na njih.tu pa tam sem probala odstraniti nastavek ko je neža ze dobro potegnila bradavico in je sesala le tako dolgo dokler ni ugotovila da ni nastavka se pravi 15 sekund!potem pa ihta, jok..no, dokler eno nedeljo ni zaspala popoldan za 4 ure, zunaj je padal sneg-zadnji letosnji, jaz sem dala vse nastavke preekuhat v lonec vode in sva se z dragim zacvekala.tak dolgo da so vsi nastavki bili peceni.
panika!
nedelja, snezi, a je za iti v celje v dezurno apoteko po nastavke? ah, kje pa!za prvo silo smo odtalili moje rezerve melka iz skrinje in ji dali na flasko.vmes sem si crpala in prpravila za noc.no, je prisla noc in sem jo vseeno pristavila in lej jo! je kar sesala!!!! potem smo kupili se ene nastavke ki smo jih upoabljali naslednjih 10 dni samo ko je bila razburjena sicer pa kar brez.in nam je uspelo!!!
ne recem da je tistih 10 dni vse teklo gladko, sem morala tu pa tam med enim podojem djati nastavke gor pa  dol (takart so podoji trajali tudi po uro pa pol) samo se je pa splacalo potrpeti!toliko sem pazila da je nisem fejst razjezila oz. cim sem videla da se jezi sem hitro dala nastavek gor.
probaj! veliko bolj sproscena bos brez nastavkov. jaz sem zaradi njih skoraj odnehala dojit! sedaj je stara 6,5mesecev in se kar dojimo
lp


_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojenje preko nastavka
9.8.2006 18:33:24   
pancek
joj sahoo, si predstavljam paniko ob "pečenih nastavkih". user posted image user posted image user posted image  Tudi mi se bojimo, da bi jih kje pozabli, ali da jih v trenutku "geeee" (Tjašin jok ob napadu ta  hude lakote) ne imeli pri sebi. Zato imamo ene rezervne nastavke v avtu in ene pri starših.
S povštrom je pa tako... otroka ne znam hraniti drugač kot na povštru, ker z eno roko držim dojko, z drugo pa nastavek (saj vem, da je glupo, pa kaj čemuser posted image ) Lih včeraj je bil "geee" v parku in štor kot sem, mi je Tjaška pri dojenju tako plesala, da sem se cela popackala z mlekecem. Joooj, kako neprijetno. 

No drugač, hvala za nasvete-bo treba pač ustrajat! Do enega leta se bomo ja že navadliuser posted image

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojenje preko nastavka
9.8.2006 19:55:41   
monika30
Tudi mi smo se dojili z nastavki 2 meseca.
Sedaj pa ima naš user posted image zelo nemirno fazo pri hranjenju, skoz se neki premika, pa prebava ga muči, tak da je pol mlekca šlo mimo, ko se pa nastaek zmoči pa pleše sem in tja, sej veste. Sem imela enkrat dost in sem jih vrgla stran, pa je kr zagrabil, sicer smo imeli še parkrat krizo in smo uporabili nastavek, ampak nam kr gre.
Sem tudi js mislila, da ne bo nikoli znal sam zagrabit bradavico, ampak se otroci zelo hitro naučijo.
Poskusi enkrat ko boš sproščena, pa boš vidla kak bo šlo.
Veliko sreče.

(odgovor članu pancek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dojenje preko nastavka
9.8.2006 20:44:06   
Marogica
Tudi sam sem dojila ta večjega z nastavkom(ki sem mu jaz pravila sombrerouser posted image ) in to ca. 2,5 meseca. Po tem obdobju pa sem naredila enostavno tako, da sem ga najprej dojila ca 5 min z nastavkom, nakar sem ga umaknila. Nekajkrat se je še pritoževal, nato pa navadil. Tako sem dojila samo nekaj dni(mogoče en teden-se ne spomnim točno), nakar je šlo brez problema tudi brez nastavka.
Mogoče še to- nisem hotela predolgo dojiti z nastavkom, da se mi ne bi otrok preveč navadil. Po drugi stani pa tudi nisem hotela nastavka takoj umakniti, ker sem se bala, da otrok ne bo ničesa pojedel, ker je bil enostavno še premajhen.
Dosti srečeuser posted image

(odgovor članu monika30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dojenje preko nastavka
9.8.2006 20:46:51   
bobika
Jaz sem z nastavkom dojila točno 12 tednov. Vmes sem ji večkrat poskusila dati brez in so vedno bili problemi. Potem sem pa začela iskati informacije kako odnehati z nastavkom in naslednjo jutro ni hotela več nastavka. To noč je prvič prespala celo noč in zjutraj je bila že tako lačna, da je samo jokala. Ni šans, da bi zgrabila nastavek. Moj user posted image  je rekle, da naj probam brez in mala je zgrabila in lepo jedla. Od takrat se doji brez nastavka. Nekaj časa sem ga še nosila zasabo za vsak slučaj.

Glede dojenja z blazino pz. tvojim načinom dojenja ti toplo priporočam, da dokler je še majhna (ne vem koliko je stara) in mirna se naučiš z eno roko držati otroka. Saj ko bo bolj živahna, ti bo v tem primeru všla iz rok. Jaz jo še komaj včasih zadržim, ker ji je že vse okoli zelo zanimivo.

Veliko sreče in uspeha pri dojenju! Pa ne obupati, saj bo!!!

< Sporočilo je popravil bobika -- 9.8.2006 20:47:51 >

(odgovor članu monika30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dojenje preko nastavka
11.8.2006 13:17:33   
Anonimen
Sama sem prvi teden dojila brez nastavkov. Potem so se mi na eni strani zamašile mlečne žleze, bradavica se je pogreznila in user posted image  ni mogla zagarbit bradavice. Tako sva se kakih 14 dni dojili na eni strani z nastavkom, na drugi brez. user posted image  je tako ustrezalo, ni kazala nobenih znakov kake zmede. Potem se je bradavica ponovno dvignila in je lahko normalno zagrabila, ampak se mi je na drugi strani istočasno naredila velika razjeda, tako da sem samo zamenjala stran, na kateri sem uporabljala nastavek. In sva se tako spet dojili 14 dni, da se je razjeda skoraj pozdravila. Potem se je naša pika navadila in ni več hotela piti brez nastavka. Tako sva se matrale nekaj dni, dokler me ni pojezilo in sem nastavek vrgla stran, čeprav razjeda še ni bila čisto zaceljena. Najprej je nekaj minut jokala, ker ni znala prav zagrabit, ampak je po petih minutah spet našla pravo tehniko in od takrat se dojiva brez problemov brez nastavka. Meni je pomagalo to, da sem tisti jok prenesla z mirnimi živci, jo tolažila in ji pomagala tako, da sem ji v usta dala moj mezinček, da je probala sesat. Ko sem čutila, da ga je pravilno obliznila, sem ji takoj ponudila dojko in je po nekaj poskusih uspela prav zagrabit.  

(odgovor članu bobika)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dojenje preko nastavka
14.8.2006 20:02:22   
karin412
Podobne izkušnje - po 10 dnevih dojenja z nastavkom, mi je mama kar naprej težila, naj jo dojim naravno brez. Če sem provala dat nastavek dol, se je Ajla drla, ampak včasih je potegnila. To sem provala pri vsakem podoju po 10. dnevu in izgleda, da sem jo čisto znervirala, ker ni hotela jesti ne z nastavki ne brez. Takrat sem se tudi jaz odločila, da se pomatram in dojim samo še brez nastavka. Dva dni je tako trajalo, da se je lepo navadila. Potem ni bilo problema, pa še bradavice so lepo ven skočile (mi je pa pediatrinja svetovala, naj si pred podojem posvaljkam bradavice, da izstopijo; jaz sem imela neizrazite bradavice-neoblikovane, ne pa vdrte)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dojenje preko nastavka
14.8.2006 21:37:15   
Anonimen
Dojila z nastavki 6 mesecev.
Nisem brala za nazaj, kaj so ti napisale, ampak daj malo poslini nastavek, pa ti bo stal na dojki. Jaz sem malega dojila na vseh možnih lokacijah (stopnice, klopice, tla, plaža...) pa mi nikoli ni nastavek dol padel, ali pa da bi rabila povšter.

(odgovor članu karin412)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dojenje preko nastavka
20.8.2006 20:16:58   
PBJ
Midva sva se tudi tam nekje štiri mesece dojila z nastavkom.
Vsakič sem mu ga odmaknila za nekaj časa, dokler se ni naučil sesati tudi brez tudi brez njega.
Na začetku podoja je pil z nastavkom, potem sem ga vzela. Če mu ni šlo oz., če se je začel pritoževati sem ga dala nazaj - postopno sem ga odvajala in je uspelo.

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu pancek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dojenje preko nastavka
20.8.2006 20:27:39   
Maxica
Tudi jaz sem nekaj časa dojila z nastavkom, zaradi vdrtih bradavic. Po parih mesecih sem potem probala par minut dojiti z nastavkom, nato pa ga umaknila. Ni bilo problemov, nič ni kompliciral, tako da sem jih potem postopoma umaknila in sva se lepo dojila vse do njegovih 23 mesecev.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?