|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uhani, znova
18.9.2006 12:27:27   
reina
Naša hči bo kmalu stra tri leta in si neskončno želi uhane. Moje mnenje je seveda, da je premajhna, da jo bo bolelo itd, vendar pa ker vedno dobi kar želi, bo najverjetneje tako tudi s tem. Če ji že bomo dali uhani, bi si želela, da jih da zdravnik, tako kot je to bilo v mojih časih. Ali veste, kje to počno zdravniki, ne zlatarji?Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uhani, znova
18.9.2006 12:29:38   
Udb
Nisem še slišala, da bi to počeli zdravniki. user posted image Kaj je pa z zlatarji narobe? Vsaj pri nas so zelo korektni - razkužijo uhane, razkužijo pribor, roke. Kaj bi bilo pa še treba??

Drugače pa - čeprav je splošno mnenje na forumu drugačno - se meni zdi, da pri 3 letih že lahko dobi uhančke. Tudi meni so jih dali nekje pri tej starosti, ker sem do neskončnosti tečnarila, da bi jih rada imela.

(odgovor članu reina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: uhani, znova
18.9.2006 12:31:56   
reina
saj vem vsa ta različna mnenja, tudi jaz sem jih dobila pri treh letih, ker sem jih seveda hotela imet, in hči je očitno moja ::)), vendar so meni luknjice naredili zdravniki z injekcijsko iglo, sem že malce v letih:), takrat tega zlatarji niso počeli, in mi je ostalo prepričanje, da to mora zdravnik narest, saj on ve kaj in kako.Hmmm,

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: uhani, znova
18.9.2006 12:32:11   
Anonimen
Če otrok sam izrazi željo je ok.Razloži je vse kaj je treba,potrebno bo paziti pri igri,da nekdo ne prime uhan in povleče itd


(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: uhani, znova
18.9.2006 12:35:02   
reina
sem ji razložila, in njena interpretacija, da bo šla k zdravniku, da bo dobila inekcijo, in bo malo bolelo ampak OKAJ!no OK pove na svoj način, ampak njej je OKAJ. Pa smo tam, samo še zdravnik nam manjka, pa junak , ki bo šel z njo, jaz ne morem, ker bi jokala kot dež!Jaz namreč!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: uhani, znova
18.9.2006 12:37:00   
ines2001
živio. Reina. Mi smo dali hčeri sicer stari čez 4 leta uhane. Prišli v zlatarno, izbrala si je uhančke, ker noče imeti zlatih ampak srebrne smo izbrali belo zlato. Potem si je izbrala medicinske ki so bili 1000 sit enotna cena. naštimajo na pištolce, od zadaj pokliče še kakšnega sodelavca in oba naenkrat ustrelta, vsak na eno stran. Mal šoka in konc. Sem pa seveda vprašala zakaj oba naenkrat, pa mi je blo pol jasno da verjetno druge luknjice ne bi več pustila delat. To je to. In seveda se gledat takoj v ogledalo, kako je. In že smeh, zadovoljna seveda.

                                                                            lep pozdrav
                                                                            ines2001

(odgovor članu reina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: uhani, znova
18.9.2006 12:37:22   
mily
Ne vem, če se to sme, ampak bo vseeno. Prilepila bom zanimiv post iz sosednjega foruma (mama). Napisala ga je soustvarjalka mesečnika Mama in meni se zdi zanimiv in vreden premisleka.


Hvala vam za zanimivo temo ter odkrita mnenja. Primernost oziroma neprimernost luknjic v ušesih pri dojenčkih ter malčkih je zagotovo nekaj, o čemer ljudje vemo precej malo. Zato smo se tudi na uredništvu odločili, da bomo vse skupaj podrobno raziskali ter o tem pripravili članek za novembersko številko. Za mnenja bomo povprašali pediatre, infektologe, mojstre za "luknjanje" oziroma "piercing", vzgojiteljice ter podobno. Tako da stvari enkrat za vselej pridemo do dna ter vam pomagamo pri odločitvi, kdaj naj otrok pravzaprav dobi prve uhančke.
Za podrobnosti torej malo počakajte, že sedaj pa nekaj zanimivih drobnarij:
-pediatri uhančke odsvetujejo, saj lahko pride do hudih infekcij - še posebej pri dojenčkih, ki še nimajo popolnoma razvitega imunskega sistema. Priporočajo, da počakate do četrtega leta ali še dlje in svetujejo, naj otrok sam izrazi željo po uhanih.
-če ne gre drugače, počakajte vsaj toliko, da ima otrok za sabo prva tri cepljenja (pomembno je namreč cepljenje proti tetanusu!)
-uhančke odstranite, če jih otrok cuka, saj se mu lahko ušesna mečica vname ali celo raztrga
-zadnji del uhana naj bo na navoj, ki ga pogosto preverite ter zategnite, sicer lahko otrok uhan iztakne ter pogoltne
-uhani niso priporočljivi, če hodi otrok v vrtec - drugim malčkom bo svetleč dodatek na vašem otroku všeč, zato ga bodo hoteli prijeti in imeti ter ga tako povlekli za ušesa in uhane, kar lahko enako pripelje do poškodb mečice
-"zdravljenje" luknjice traja 6 - 8 tednov, šele nato lahko medicinske uhane zamenjate z drugimi.
-liknjice postanejo stalne po tem, ko otrok nosi uhane eno leto, prej pa se rade zarastejo, če uhane odstranite
-luknjice ter uhane redno čistite! Tudi ko otrok uhanov nima, se v luknjicah nabere bela smrdeča snov, ki jo je treba od časa do časa iztisniti
-uhani naj imajo zadnji del tako majhen, da ne draži otrokove lobanje, kadar ta spi na boku, sprednji del pa naj bo varno zaobljen in gladek - uhani v obliki zvezdic in podobno se radi med oblačenjem zataknejo v pletenino kakšnega puloverja ali v šal
-uhani naj bodo iz kvalitetnih materialov, ne pozabite pa tudi tega, da so nekateri ljudje alergični na določene kovine
-luknjice naj se naredijo pri osebi, ki ima za to registrirano dejavnost ter ima sterilen pribor!

Upam, da bodo ta dejstva pomagala vsem tistim, ki se odločate, pa tudi tistim, ki ste že odločeni, in boste lahko z njihovo pomočjo poskrbeli za varno luknjanje ušesc ter varno nošenje uhanov pri otrocih

_____________________________

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: uhani, znova
18.9.2006 12:42:11   
dskubin
Joj, ne predstavljam si, da bi dandanes punčki v uho vrtali z iglo. Danes imajo zlatarji tako pištolco, ki ti jo prislonijo na uhelj in je vsega konc v sekundi. Dobesedno! Skoraj ne čutiš, tako, da sem mnenja, da bi jo lahko tudi ti peljala.

(odgovor članu reina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: uhani, znova
18.9.2006 15:27:31   
lelaval
Poskusi hčerko prepričat, da je mož v zlatarni zdravnik.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroci naj bodo bosi
Hoja brez čevljev je najbolj naravna in primerna za otroke, zato naj bodo ti čim večkrat bosi. Malo stopalce se namreč n...
BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?