|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   urejenost financ
13.11.2006 0:02:40   
Anonimen
Pa nas se še jaz malo razpišem. No moj je zaposlen in dobiva plače 150000. Jaz pa dobivam od države okoli 100000. No do sedaj me ni ravno motilo, danes pa sem začela razmišljati. Skratka, vsa hrana, komplet kar rabim za user posted image , bencin in kar rabim zase, gre od teh mojih 100000. Stanovanjske stroške nam plačuje tašča, ker sta se z mojim tako dogovorila.

Jaz nikoli ne prosim za kakšen denar od mojega, nikoli ne rečem da user posted image karkoli potrebuje. Oblačilca kupujem rabljena in zato je strošek toliko manjši ko pa rečem, da bi moj kdaj tankal pa je ogenj v strehi. Pravi, da je avto moj in da naj ga jaz tankam. Vozi pa se ravno tako tudi on. Njegov denar pa se kopiči na bančnem računu. Jaz pa ne morem nikakor nič privarčevati. Največja groza me je takrat ko je potrebno registrirati avto saj mi noče dodati nič zraven. Je pa ta avto naš družinski avto.

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: urejenost financ
13.11.2006 1:10:02   
lelaval
Midva imava že od začetka pošlihtano - tako prihodki, kot odhodki so skupni.
Kar je "odvečno", pa tudi skupno zapravimo. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: urejenost financ
13.11.2006 2:09:08   
Anonimen
Zanimivo logiko imata, ni kaj... user posted image

Midva imava mesečno cca. pol milijona SIT (50 jurjev gor ali dol). Morda jaz dobim kakšen tolarček več od Kamikaze, ampak to sploh nima veze. Vsaj pri nama ne. Denar je skupen. Najprej najemnina, potem stanovanjski stroški, potem domače položnice (mobiteli, zavarovanja, rente in ostale gluposti). Kar ostane, je od obeh. Je čisto vseeno, kdo ima v denarnici. Jaz pravzaprav še denarnice ne nosim s sabo - imam prepognjene bankovce v zadnjem žepu kavbojk, kakor Bosanc. user posted image  Kdor potrebuje, vzame. Če ni, potem nimava oba.

Bi mu jaz dala hudiča, da bi jaz vse plačevala, s hrano, bencinom in otrokom vred, gospod bi imel pa denar na računu, ja... No, seveda, razen v primeru, da bi se prej tako dogovorila in da bi na tak način šparala za karkoli. To bi bila pa druga zgodba...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: urejenost financ
13.11.2006 7:26:42   
srki
Midva imava to pošlihtano, njegov denar je tudi moj in obratno. Če grem jaz v štacuno, plačam s svojega, če pa pač jaz nimam ali pa obratno, plačam z njegovega ali on z mojega. Avto tankava oba, za otroka dajeva oba, za položnice dajeva oba. Upam, da ti vsaj za vložke da, če ti denarja zmanjkauser posted image .

In to je zame totalni egoizem. Poznam še hujši primer, kjer mož zasluži okrog milijona, ali pa še čez, ona pa dela po štiri ure, pa ji tudi denarja za tankat ne da. Res žalostnouser posted image .

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: urejenost financ
13.11.2006 8:08:58   
NTS
Midva pa sva se že od začetka odločila da jaz dobim obe plači - mojo in njegovo- plačujem najemnino, položnice, hrano..njemu pa ostane tisto kar dobi "na roko" vsak mesec.
To sma se dogovorila pa preprosto zato ker se je kdaj zgodilo da je gospod pozabil plačati kakšno položnico. Ne kaj velikega, ampak tisto so se potem nabirale obresti pa opomini tako da imam sedaj raje jaz vse preko.

in tako kot je Kerensa rekla Če ni, potem nimava oba.

Račun sva si sedaj naredila kar skupen tako da sma še tukaj nekaj prihranila, ampak nikoli in res mislim nikoli nisma delila denarja na tvoj in moj.

če ti lahko svetujem : postani ti škrta.
On kot "gospodar" hiše naj skrbi za otrokove potrebe, za hrano na mizi in za prevozno sredstvo, ti pa si plačaj samo svoje (mobi, vzajemna..).  user posted image

ali pa mu povej koliko so ti skupni stroški in naj ti da polovico.

Takšno ureditev kot jo imaš ti poznam - ima jo tašča. Medtem ko je njena plača trgovke, ko plača položnice  samo še spomin ima tast, ko plača kredit za avto še čistih 200 tisočakov. Saj tudi on varčuje- to je res, ampak je pa tudi čisto vsaki dan v gostilni in namesto ob treh hodi domov ob sedmih zvečer in plačuje pijačo tem "šmrkavim" kelnarcam. Za kar pa tašča seveda ne ve on je ubošček ker mora toliko delati.

Upam da se ti bo uredilo v zadovoljstvo obeh, ampak morala se boš malo postaviti za sebe drugače ...

user posted image user posted image user posted image  za tebe in tvojo družino

lp
Nataša




_____________________________

Naši Nikiti se je pridružil bratec Patrick ! ! !

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: urejenost financ
13.11.2006 8:37:28   
Anonimen
Že večkrat sem načela to temo, da bi mi dajal nekaj zraven za hrano. Pa je rekel da lahka kar obrnemo, da da on za hrano, jaz pa za položnice da če to hočem. Kar se pa potrebščin za user posted image  tiče pa itak dobim jaz otroški dodatek da če pa to hočem lahka pa damo spremembo da otroški dodatek prihaja na njegov račun. Problem je, ker jaz dobim največji otroški dodatek ker sva ločena samo na papirju in mi ta znesek hudičevo prav pride. Tako da sem spet v začaranem krogu.

No in če postanem škrta in ne kupim hrane, kaj naj pa potem skuham? Tega že zaradi user posted image  ne morem. Če bi mu rekla, če bi mi  dal za vložke bi mi dal ampak bi mi non stop pod nos metal

(odgovor članu NTS)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: urejenost financ
13.11.2006 8:38:06   
mala maja
Midva imava vsak svoj račun, noben ni pooblaščen na nobenem računu.

Če ga nimam jaz vzamem njegovo kartico in na BA vzdignem denar isto moj vzame mojo kartico. Seveda si poveva za to sam kaj sej skupej živiva.Skupni stroški skupni denar.

Je pa tako če ga ni ga nima noben ne jaz ne on tako kot pri Kerensi.

(odgovor članu NTS)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: urejenost financ
13.11.2006 9:01:23   
soncece24
Midva imava urejeno tako: on ima čez kredite in trajnike, jaz stanovanjske stroške in tedenske nakupe hrane. Ko to odštejemo sva zapravila nekje isto, kar nama ostane je skupno. Za vsak večji nakup se zmeniva skupaj, on sproti na poti iz službe kupi, kaj pač zmanjka, kar ostane je skupno. Nisva pooblaščena na kartice od drug drugega, ampak pač ko kateremu zmanjka, mu ta drugi da denar (če še ima). Ko ni, pa pač več ni user posted image user posted image user posted image prišpara pa itak nihče nič ne. Za zdaj se še nikoli nisva kregala okoli financ, se nama zdi, da sva si zadevo kr fer razdelila. 

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: urejenost financ
13.11.2006 9:44:22   
Jutra
Ne samo finance, tudi vajin odnos se mi ne zdi ravno urejen.user posted image  Družina naj bi imela, kljub ločenemu računu, skupen budget, s katerim oba razpolagata. Delitev stroškov, kakršno pa imata vidva, pa mi daje občutek, da si želi imeti tvoj partner vse pod kontrolo in živeti zastonj: stroške bivanja, hrane, prevoza mu krijeta ti in njegova mama, on pa špara zase... bog si ga vedi za katero stvar že??

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: urejenost financ
14.11.2006 14:36:47   
sisi80
Mi2 imava približno enake plače. On plačuje položnice in vzdržuje svoj avto, jaz imam preko hrano in plenice ter kozmetiko ter svoj avto. Kar nama ostane, dajeva na skupno knjigo, včasih ne ostane nič, včasih par deset tisoč tolarjev. Kar imamo na knjigi pa zapravljamo za dopuste, adaptacije in potem spet jamrava, kako hlapi. Za luksuz (gledališče, večerja, ...) pa da tisti, ki ima denarnico s sabo. Pa nama gre za enkrat brez težav in prepirov.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?