|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kot da smo na maratonu
28.10.2006 13:26:24   
Leae
Tako se namreč počutim  po dobrih 3 mesecih matranja. Naš 9 m otrok namreč še nič noče jesti od goste hrane. Še vse obroke se dojimo, za vsako žlico, ki jo spravimo v usta pa kot da smo osvojili triglav. Kruh poje majhne tri koščke, piškotek morda polovičko in to je to. Sadje sesa če ga sama drži, na žlički ga pa noče. Vsak nasvet je zeloooo dobrodošel, ker sicer bomo mi na joški kot kaže do 20. leta.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kot da smo na maratonu
28.10.2006 14:01:54   
jazz
Eni prej drugi kasnej! Vi se kar trudite še. Ne ji dat zize,tako da bo fajn lačna,potem pa lahko s tvojega mleka zmešaš en čokolešnik pa poskusite. Saj bo skužila da se da od žlice fajn najesti!

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Leae)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kot da smo na maratonu
28.10.2006 18:26:29   
katerina
glede lakote se jaz z jazz ne bi strinjala, no vsaj pri nas je tako, da kadar je res lačen, noče čisto nič drugega, kot edino joško. kaj pa vem, otroci so različni, poskusi pač oboje. tudi jaz pogosto sfalim pravi trenutek za gh, ali je preveč lačen ali pa preveč zaspan, vsaj za čas kosila je pri nas tako.
glede dodajanja svojega mleka se pa strinjam. meni je to predlagala patronažna in sicer vsaj par kapljic mleka v vsako stvar, pa naj bo sadje, zelenjava, karkoli pač. potem pač počasi mleko ukinjaš, ravno toliko da je otroku za začetek okus bolj domač, potem se pa postopno navadi še na druge okuse. tudi naš fant na začetku ni maral nobene stvari, 'odprlo' se mu je pri mlečni riževi kašici, po moje res zato, ker mu je bil okus bolj znan, kot recimo jabolko.
če ti otrok štrajka pri gh, bi jaz rekla, da delaj po občutku in čim manj poslušaj druge, kaj in kdaj naj bi se jedlo, ampak se raje veseli vsakega npredka, pa čeprav čisto majhnega. najdi svoje finte. pa magari sadje za večerjo, ali karkoli neobičajnega, važno da otrok da nekaj vase, čeprav malo.
samo obupat ne. verjamem, da si poskusila vse mogoče, poskušaj še naprej. če ti gleda v krožnik, ko ti ješ, ji daj malo za poskusit, čeprav sta recimo malo prej poskušali jesti kaj posebej zanjo pripravljenega. če ji ne gre pretlačeno, poskusi miksati. če ne je pred dojenjem, poskusi po njem, ali pa kar vmes, kakorkoli, da le najdeta svoj način.

skratka nič pametnega nisem povedala. le pogum bi ti rada dala. nikar obupat, vsak otrok ima svoj ritem, tako pač je.

srečno!

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kot da smo na maratonu
29.10.2006 12:25:22   
sazi
Žal nimam nobenega nasveta.
Pri nas je isto. Naš 9-mesečnik ne mara ničesar na žlico, pa še doji se ne, ampak samo adaptirano melko po flaši. Zdaj nobene stvari ne poje niti tri žličke, pa je bilo kak mesec nazaj že malo bolje in je kakšne stvari pojedel malo več, zdaj pa spet nič. Da mu ne bi dala mleka, ko je lačen, mi na kraj pameti ne pade. To je tak jok in histerija, da se sploh ne umiri in v taki situaciji niti slučajno ne pogleda žlice.
Pediatrinja mi je rekla, da je pač lenišček in da bo že enkrat začel jest - sem ugotovila, da ni problem v okusu, ampak se mu hrane ne da po ustih valjat (namreč nekajkrat sem nazorno videla, kaj to pomeni, če mu je kaj ogabno). Je bil pa moj mož v tej starosti isti in je bil na flaši do enega leta. Sta pa ba taki suhi grinti, da me zdajle, ko ima prvič hudo drisko kar stiska, ker se bojim, da bo dete še shujšalo, pa že tako ga ni skoraj nič...
Mene tudi na trenutke mine in se mi sploh ne da več truduti ponujati mu hrano, ker sploh ne odpre ust - in to tudi 5x na dan, pa vseeno probavam in uapm, da ga bo enkrat prijelo. Hrane ne mara niti med kosilom z najinih krožnikov - nič od nič.
Upam, da vama kmalu uspe in da se ta "maraton" konča.

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kot da smo na maratonu
30.10.2006 8:29:17   
Anonimen
Do enega leta dobi dojen otrok večino hranilnih snovi preko materinega mleka.

Sama se zaradi neješčnosti nisem prav nič sekirala....če je jedla, prav, če ne, pa tudi. Pomembno je, da je otrok zdrav in da napreduje.

Včasih ni pojedla nič, ko je bila lačna, pa je odpirala usta kot Postojnska jama user posted image . Kakor kdaj, brez pravila.

(odgovor članu Leae)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kot da smo na maratonu
30.10.2006 15:47:04   
Leae
Hvala vsem za odgovore in vzpodbudo. Vem, da je treba vztrajat in to tudi počnem  skrbi pa me, ker moram čez dva meseca v službo in takrat ne bom mogla vsaki dve pa pol uri šibat v vrtec. Takrat ne vem kako bo, ona bo tulila od lakote jaz bom pa mastitis fasala.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kot da smo na maratonu
30.10.2006 15:51:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Leae
Takrat ne vem kako bo, ona bo tulila od lakote jaz bom pa mastitis fasala.


Nič bat user posted image .
Najina je bila tudi ena velika cuzonja, pa je šlo. Gladko, ob svojem času.

(odgovor članu Leae)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?