|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ZELO HUD GLAVOBOL!!!!!!!
24.11.2006 11:07:13   
kamy
Pozdravček!
Včeraj ponoči okoli druge ure sem se prebudila zaradi grozno močne bolečine v vratu, ki je močno prodirala v male možgane! Ko sem se vsedla na posteljo se je zadeva malo ublažila, nikakor pa ne izginila. Odcepetala sem v dnevno sobo, kjer sem sedela na zofi in premišljevala kaj naj naredim,....lekadol ni prijel niti malo! Bolečina se je tako zelo intenzivno stopnjevala, da bi glavo najraje kar "odsekala"!
Po uri in pol mučenja se mi je pričelo vrteti in postajati slabo. Slabost ni izvirala iz želodca temveč od tako močne bolečine, nakar sem bruhala! Po vseh mukah se je bolečina le umirila in zaspala sem!
Zjutraj se prebudim ponovno z takšno bolečino in vrtoglavico! Odpavim se do osebne zdravnice, ki mi žal ni znala pomagati. Napoti me na nevrološko, kjer niso odkrili ničesar,....slikali me niso, ker sem noseča vendar vsi testi niso pokazali nikakršnega nevrološkega izpada! VSE JE BILO OK!!!!!!
Zanima me, je možno, da se tako grozna bolečina lahko pojavi zaradi pritiska ploda (kam v hrbteničnem delu na kak živc?), kajti osebna zdravnica mi je pritrdila, da se to ne bi smel biti vzrok!

Ker sem zaskrbljena se imam namen danes odpraviti k G. in upam, da ni kaj hujšega! Kajti glava ne boli brez razloga in upam, da ni kaj narobe z mojo pikico!?

Če ima katera podobno izkušnjo, bi jo lepo prosila, če ni zaupa, kaj je naredila v takšnem primeru, da je prenehala bolečina, če sploh je,.....

Hvala vsem!
LP,K
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ZELO HUD GLAVOBOL!!!!!!!
24.11.2006 11:15:42   
draja
Jaz imam izkušnje z migrenskimi napadi (tako pred nosečnostjo kot tudi po nosečnosti). Če me že zvečer malo boli glava in ne vzamem takoj lekadola, se dostikrat zgodi, da me zbudi sredi noči tak glavobol, da se mi dobesedno blede. Rabim kar nekaj časa, da se sploh zberem in orientiram kje imamo doma zdravila in kako naj pridem do njih. Potem pa mučno čakanje, da bo prijelo, če sploh bo prijelo, ko se mi od bolečin dobesedno meša, poleg tega mi je pogosto tudi slabo in tudi bruhanje je redni spremljevalec migren.

Jaz ne vem ali je šlo pri tebi za migrenski napad ali ne. Pa vseeno, kaj pomaga? Ko te enkrat tako boli, samo še protibolečinske tablete (pred nosečnostjo sem jemala Bonifen, ki je meni vedno zelo hitro prijel in popolnoma odpravil bolečino, zdaj pa se trudim z lekadolim, ki pa primejo bolj tako tako). Pomagali naj bi tudi mrzli obkladki na čelu in sencah, pa tudi kava z limono, vendar ob tako razviti bolečini ponavadi to ne prime več.
Lahko pa preprečiš tak hud izbruh tako, da ob prvih znakih migrene popiješ kavo z limono in veeeeliko vode. Če pa ti zvečer še vedno nabija v glavi (pa četudi ne tako zelo močno) pa vzemi lekadol, ker če greš spat z blago migreno, se ti lahko ponoči razvije taka katastrofa kot sem ti jo opisala.

Prav je da si šla do zdravnice, sa je možno, da je šlo pri tebi za nekaj popolnoma drugega in morajo ugotoviti za kaj gre. Želim ti, da ti glavobol popusti in se ti nikoli več ne vrne v taki oblik.

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ZELO HUD GLAVOBOL!!!!!!!
24.11.2006 11:17:22   
Anonimen
S temi glavoboli je križ. Lahko je čisto kaj nedolžnega (v veliki večini primerov), lahko pa tudi ne.

Mene tvoj opis spominja na čisto navadno migreno. So te mogoče tudi oči pekle/skelel/bolele?  Je bolečina prihajala v sunkih, malo popustila in bila potem še močnejša? Te bolj boli v ležečem položaju, bolečina nekoliko popusti, če se dvigneš?  Ker tako izgleda migrena pri meni. Imela sem jo pogosto, ko sem jemala kontracepcijeke tabletke, potem nič, dokler nisem zanosila, v nosečnosti pa kake 4x. Pri meni je trajal en napad do tri dni, tablete mi ne pomagajo, razen če jih vzamem še preden se začne bolečina (mene prej nekaj ur bolijo oči).

Lahko tudi, da te boli zaradi spremenjene drže. Nosečnicam se hrbtenica ukrivi, obremenitev na vratu postane večja - posledica je lahko bolečina.

To je moje laično sklepanje, ne se zanašat na to, v vsakem primeru pojdi še do G. Je pa zelo verjento, da ni nič narobe.

A pritisk so ti izmerili? Je normalen?

(odgovor članu kamy)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ZELO HUD GLAVOBOL!!!!!!!
24.11.2006 11:19:09   
eva1
Točno tako je mene bolela glava ko sem imela visok pritisk-v vratu in zadaj ! drugače pa ne vem-upam, da bo vse ok!

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ZELO HUD GLAVOBOL!!!!!!!
24.11.2006 20:04:38   
kamy
Hvala vsem za pojasnila!
Bila sem tudi pri G. pa si ni znal razlagati, kje naj bi bil vzrok za tako močno bolečino! Sem bila pa  zelo pomirjena, ker sem dobila potrdilo še s strani G. da je vse OK! Lekadoli, lekadoli in še enkrat lekadoli le to lahko vzamem, bom pa upoštevala vaše napotke, ....že ob majhnem glavobolu ga bom vzela!

Hvala vam za pojasnila in lepo pozdravljene!
K

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ZELO HUD GLAVOBOL!!!!!!!
24.11.2006 21:05:42   
tinaaja
Se ena z migrenami tukaj, prezivela 3 v nosecnosti brez zdravil - GROZA... PA v nosecnosti sem prvic bruhala zaradi migrene.
Priporocam ti, da ful pijes vode, caja, da se izogibas hrani, ki povzroca migrene: orehi, sir, cokolada,.. Jaz vcasih, ko cutim kaksen glavobol, popijem slab dcl vina, ker siri zile in mi je ze pomagalo.

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
24.11.2006 22:32:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ZELO HUD GLAVOBOL!!!!!!!
25.11.2006 10:34:16   
Tinka_s
Tudi meni so se ti migrenski glavoboli pojavljali, ko sem jemala diane kt, potem sem zamenjala za yarina kt in je bilo ok. sedaj sem v petem mesecu nosečnosti in sem imela redne tedenske migrene v prvih treh mesecih. Groza, sede sem pretrpela veliko noči, ker lekadol tako ne pomaga. No, potem sem se navadila, da tako pač je in tablet sploh nisem jemala. Na srečo so v četrtem mesecu glavoboli minili, ker to te res izčrpa. Priporočajo čimveč pitja vode in mogoče kdaj pravo močno kavo. Sicer pa tega nobeni ne privoščim.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ZELO HUD GLAVOBOL!!!!!!!
25.11.2006 10:59:39   
Anonimen
Ni vsak glavobol migrena,obstajajo tudi drugi,kot na primer tenzijski glvobol.

http://www.ezdravje.com/si/bolecina/glavobol/?v=tenzijski_glavobol

(odgovor članu Tinka_s)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?