|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kam postaviti posteljico?
14.12.2006 9:42:09   
tikka
Imam dilemo kam postaviti posteljico za novorojenčka in ker nimam nobenih izkušenj me zanima vaše mnenje.

Torej situacija je sledeča-imam posteljico, ki sem jo sprva nameravala imeti v spalnici poleg postelje, vendar sem ugotovila, da bo to zelo težko izvedljivo, oz. bo potrebno vse preuredit, da bo prostor sploh prehoden. Edina možnost je pod oknom, kar se mi pa ne zdi dobro, pa še radiator je tik poleg. Poleg spalnice pa trenutno urejava otroško sobico, kjer je prostora zadosti in tam bodo tudi vse ostale zadeve (previjalna...) in sedaj ne vem-ali naj otročka že od začetka imam ločeno v sobici (seveda pri odprtih vratih) v posteljici ali naj spalnico obrnem na glavo in stlačim poleg postelje še otroško posteljico in kasneje preselim posteljico v svojo sobo?

Brala sem tudi o napravi Angelcare, ki nadoruje dihanje in premikanje in me zanima ali je to smiselno kupiti in tako imeti boljši nadzor nad spanjem dojenčka v sosednji sobi?

Tretja možnost pa je, da nabavim košek, ki pa ga lahko postavim poleg postelje, ampak tudi ne vem do kdaj je sploh uporaben, saj meni zgledajo nekam majhni in ne vem če se mi ga splača kupovati za 3 mesece. Kaj menite? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kam postaviti posteljico?
14.12.2006 10:02:44   
anjaa
jaz bi si na tvojem mestu definitivno kupila košek, če zas posteljico v spalnici nimatap rostira!! košek je manjši, pa še čez dan ga bom lahko imela v dnevni sobi oz. tam kjer se vidva največ družita ..
verjetno je to vajin prvi otrok? sploh prve dni ko tako ali tako samo spančkajo ga verjetno ne boš hodila vsakih 10 minut v otroška sobico gledat kako spančka ... nevem no, meni je košek ful priporočljiv! vsaj za prvega otroka, ki ti je tako ali tako waw čim se rodi, je pač nekaj novega v vajinem življenju user posted image

angelcare mi nimamo

(odgovor članu tikka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kam postaviti posteljico?
14.12.2006 10:05:55   
anjaa
moja "sotrpkinja" iz materinske šole uporablja košek še zdaj, pa je mala stara malo manj kot 5 mesecev! če potem izračunaš, košek s posteljnino stane 40.000 sit, deljeno 5 mesecev = 8.000 sit na mesec. to niti ni tako veliko!! ga bosta pa npr. imela še za drugega otročka če ga slučajno načrtujeta, alp pa ga bosta lepo prodala in to je to. se pa prodajajo rabljeni po 17.000 - 30.000 sit! 

(odgovor članu anjaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kam postaviti posteljico?
14.12.2006 10:07:27   
triša
Mi imamo posteljico ob okno in radiatorju,ampak je radiator zmeraj samo mlačen. V spalnici naj ne bi bilo itak več kot 18 C. Tako da ni noben problem. Samega otroka jaz od začetka ne bi puščala v svoji sobi. Tiste napravice mi nimamo zato ne vem kako deluje. Sicer si pa uredi tako da ti bo najlažje ponoči za vstajat, jaz bi se definitivno naveličala 10 x na noč v drugo sobo hodit. Jaz našo po prvem hranjenju kar k sebi vzamem pa spiva (ponavadi), kot polha do jutra. Včasih ji samo duda pade ven pa ji hitro not popravim,ker če ne se zbudi in če bi morala zaradi tega vstajat, bi bla zjutraj kot zombi. Je pa res da tisti otroci ki spijo sami se pa hitreje navadijo da spijo celo noč. Probaj poš boš vidla kaj ti bo bolj ustrezalo.

(odgovor članu tikka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kam postaviti posteljico?
14.12.2006 10:29:57   
škratek
Oj!
Mi smo imeli prve 3 mesece pikico v zibelki, ki je stala zraven postelje. To je najin prvi otrok in sploh na začetku, ko smo se še vsi trije navajali drug na drugega je bilo super, da je bila tako blizu. Če dojiš sploh. Jaz sem na začetku podnevi dojila celo na 1.5 h, ponoči pa na 2 - 3 in mi je bilo super piko vzet iz zibelke (ali pa mi jo je dal ven ponosni ati) nahitro podojit in naprej pančat. Ko so se ponoči začela daljša obdobja spanja (tam ob koncu 3 meseca), pa sva jo prestavila v svojo sobo v normalno otroško posteljo. Imamo pa ponoči še vedno odprta vrata. Boš videla mamica ponoči sliši vsak šum svojega otroka, tako, da če z otrokom ni kaj narobe (pbčasno prenehanje dihanja) je Angel Care po mojem nepotreben.

(odgovor članu tikka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kam postaviti posteljico?
22.12.2006 17:37:30   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: škratek

Boš videla mamica ponoči sliši vsak šum svojega otroka, tako, da če z otrokom ni kaj narobe (pbčasno prenehanje dihanja) je Angel Care po mojem nepotreben.



Ampak sej "smrt v zibki" lahko doleti tudi popolnoma zdravega otroka. Najpogosteje tja do 1l starosti. To ni nič s kakšno boleznijo oz. težavami ob rojstvu povezano. Poznam primer ko je bil fantek popolnoma zdrav, pa je v starosti 8m umru zaradi tega.

Jst ti angelcare priporočam. Tudi če boš imela otročka ob sebi. Sploh pa kasneje ko ga boš prestavila v svojo sobico.

(odgovor članu škratek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kam postaviti posteljico?
22.12.2006 17:39:29   
Petraa
V čem pa je smisel sploh angel care? da pač začne pisakti ko otrok preneha dihati in potem.Saj smrt ne moreš preprečiti.

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kam postaviti posteljico?
22.12.2006 18:12:11   
anjaa
no ampak lahko pa vsaj takoj reagiraš, mogoče še otroka rešiš. je boljše kot ga zjutraj opaziš da otrok ne diha več

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kam postaviti posteljico?
22.12.2006 20:42:30   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: Petraa

V čem pa je smisel sploh angel care? da pač začne pisakti ko otrok preneha dihati in potem.Saj smrt ne moreš preprečiti.


Ja lahko jo preprečiš.  Pri nenadni smrti v zibki ponavadi otrok v spanju "pozabi" dihat. Tako, da z dovolj hitrim ukrepanjem se ga lahko reši.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?