|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pri 2 letih še vedno težave z bruhanjem
20.12.2006 10:37:26   
Bejba
Naš ta starejši je bil oktobra star 2 leti, pa imamo še vedno težave z bruhanjem. Kot dojenček je imel povečan refluks in je res ogromno polival oz bruhal (tudi v loku). Na pregledih ni bilo nič ugotovljenega, le da se bo počasi popravilo, ko želočna zaklopka dozori. Ob gosti hrani se je stanje počasi začelo umirjati, vendar je še vedno dolgo časa kdaj pa kdaj kaj priteklo ven.
Že zelo dolgo časa pa se dogaja, da če poje kakšen kos (npr. pizze, kruha), da ga enostavno ne zna lepo prežvečiti in požreti ter nato vse zbruha ven (ves prejšni obrok). Enostavno sem ugotovila, da mu gredo košči za jeziček in jih  ne zna spraviti ven in potem zaradi tega bruha.
Da ne omenjam raznega kostanja, arašidov ali drugih trdih prigrizkov. Ne zna "ščistiti" ust in potem se mu te drobtinice toliko časa valjajo po ustih, da bruha. Saj mu dam takoj za pit, pa ali noče ali pa ne pomaga.
Enako je z mesom. Ne zna ga normalno pojest, da se mu ne bi dvignilo.
Sem že čisto obupana, saj bi pri 2. letih pa ja moral znati vse lepo pojest, a ne?
Zadnjič smo šli na Dedka maza v mojo službo, oba miškolina sta bila lepo napravljena (srajčke in to), nakar se mi oba v avto totalno pobruhata. Dobro, za ta malega mi je jasno, ker itak še vedno veliko bruha (ima enako težavo kot ta večji), ampak pri ta večjem pa že obupujem. Predno smo šli je pojedel nikej koščkov pizze in potem en delček toliko časa valjal v ustih, da je bruhal. Potem si predstavljate kako dišeči in lepi smo prišli pred Dedka mraza user posted image .
Vse je še huje, če kašlja. Takrat obvezno vse zbruha.

Je imela katera podobne težave in kdaj hudiča se bo tole bruhanje nehalo? Resnično imam že dovolj, ker imamo vse tepihe in tapisone doma pobruhane, da o čem drugem niti ne govorim user posted image .

Kakšen nasvet prosim. Kako naj ga naučim normalno jesti?

LP; Bejba

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pri 2 letih še vedno težave z bruhanjem
20.12.2006 12:51:44   
KIKI****
Bejba pozdrav!
Ja tudi mi smo tako bogi...ampak pri 3 letih in pol...
Ni sicer več tako hudo in ne vsak dan pa vendarle pogosto.

Kot dojenček je sin polival pri vsakem obroku in vedno vmes-preoblačili smo se non stop. Po 6 mesecu pa se je začeli pri kašlju, ko mu kaj ne paše ali enostavno zaradi navajenega refleksa bruha ko to sam želi. Sredi noči če noče spati začne bruhati-v tem tednu že 2x. včasih pa ob kašlju kar dosti. Veliko ga opominjam da naj ne kašlja čeprav vem da je težko ampak ga mine takrat in ko že misli bruhat vidim kako mu dviguje ga skušam preusmerit na dobre stvari, igro,...

Je kr problem-meni so rekli samo to da da ima slabo trebušno zaklopko in da bo s časom bolje. Saj je, ni pa prijetno ker hči ki je stara leto in pol ni nikoli polivala in tudi bruhala je ene parkrat do zdaj.

Nisem ti pomagala sem ti pa napisala lastne izkušnje...
lp

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pri 2 letih še vedno težave z bruhanjem
23.12.2006 13:37:36   
dory
No pri nas niso ugotovili niti,da gre za refluks...le zaradi povisanega tonusa je imel tezave..s poziralnikom....jedel ni pravzaprav nic do enega leta, temu primerne so bile tudi kilce...pozirat ni mogel normalno...bruhal pa kot za salo...to se seveda ne dogaja po vsakem obroku...je pa hitro obrok zunaj, sploh ce se zacne kaj razburjat...vcasih pa je dovolj le en koscek zemlje pa je...pa je star 2,5leti..ampak ker normalno pridobiva zej na tezi se ne sekiram vec dosti...tudi jest je pri dveh letih zacel :)...le stroj je ubogi,ker morm mal pretirano prat :)

< Sporočilo je popravil teja. -- 23.12.2006 13:38:12 >

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pri 2 letih še vedno težave z bruhanjem
26.12.2006 19:19:40   
Bejba
Torej naš le ni edini "bruhalček". Kdaj se bo pa to kaj nehalo? Ker meni se zdi, da gre na slabše, ne na boljše user posted image . Včasih je lepo pojedel meso ali kruh ali pizzo, zdaj pa skoraj po vsakem obroku, ki vsebuje "ne tekoče" stvari, na koncu bruha. Danes je jedel pomfri in sem mu prav zbrala najbolj mehke krompirčke, pa je na koncu spet bruhal user posted image .  Da o faširanem mesu sploh ne govorim.
Praktično mu doma enostavno dajem za kosilo razne juhe, ker se mu kaj druzga že bojim dat, potem še tisto juho zbruha, ki jo je prej pojedel.
Ampak kilc mu pa res ne manjka, kvečemu ima kakšno viška, pa res ne vem od česa. Pri 26 mesecih ima 96 cm in 16 kg. Je pa res da ogromno, ogromno pije, hvala bogu vsaj to.
Upam, da se pri vas in pri nas stvar čimprej uredi.

LP; Bejba

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?