|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj počnejo otroci v jaslih?
23.12.2006 0:04:13   
Pikica76
NAš 13-mesečnik še ne hodi v vrtec in ne bo šel verjetno do tretjega leta starosti. Vsak dan se igrava različne stvari. vendar imam vedno občutek, da bi mu lahko pokazala še več. Sama se pač ne spomnim vseh spretnosti, ki jih obvladajo tršice v vrtcu, zato prosim tiste, ki delate v vrtcih, da mi napišete par predlogov. Kaj počnete z otroci čez dan, posebej s tako malimi kot je naš?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj počnejo otroci v jaslih?
23.12.2006 22:11:12   
rainbow
jaz sicer nisem vzgojiteljica, imam pa ta malo letos v jaslih, ta velika pa je bila lani;

delajo vsega vraga; rišejo, barvajo, plastelin, odtise rok, plešejo, pojejo; vsak letni čas imajo neke teme; recimo spomnim se, da so lani jeseni delali z listjem, nabirali, potem lepili na papir, pa kamenčke so nabirali zunaj, delali z njimi ropotuljice, jih potapljali...
letos so delali hišo iz kartona; seveda sta glavnino naredili vzgojiteljici, ampak otroci so spremljali proces nastajanja; iz navadne škatle z odprtinami je nastala hiška z zavesami, pobarvana, s strehico, itd.
Jaz jih kar občudujem, no.

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj počnejo otroci v jaslih?
23.12.2006 23:00:54   
eya
Nekateri vrtci na svojih spltnih straneh opišejo, kaj se vse pri njih dogaja, mogoče tako najdeš kako idejo.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj počnejo otroci v jaslih?
24.12.2006 17:22:45   
tina104
Tudi jaz nisem vzgojiteljica, sem pa par stvari videla, ko sem tamalega uvajala v jasli. To, kar je rainbow napisala, počnejo starejši. Tamali - eno do dve leti - so takrat, ko sem bil jaz tam delali naslednje: sami se igrali s kockami, žogami, vstavljanje likov ipd. Tačas so jih vzgojiteljice previjale, jedli so, šli na sprehod, enkrat so šli ven na igrišče (travnato), poleg tega jim zgleda še kako knjigico preberejo, včasih rišejo z navadnimi barvicami ali voščenkami. Kaj več pa ne vem, če delajo. Se mi zdi, da se ogromno časa sami igrajo.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj počnejo otroci v jaslih?
25.12.2006 12:07:12   
Grascakinja
isto, kot je rainbow napisala. Pa SO jasli. 

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
25.12.2006 14:07:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Grascakinja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
25.12.2006 14:10:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj počnejo otroci v jaslih?
25.12.2006 14:52:44   
tosja
Se mi zdi, da se ogromno časa sami igrajo.  user posted image   user posted image   user posted image

Tako za otroke prvega starostnega obdobja ("jasli" od 1. do 3. leta) kot za drugo starostno obdobje (vrtec od 3. do 6. leta) velja uradni dokument RS, ki se imenuje KURIKULUM - kjer so zapisana NAČELA, CILJI DEJAVNOSTI, ki se izvajajo. Vzgojiteljica je zavezana, da dela po KURIKULUMU - povsod po Sloveiji.
Tako da bi se dalo debatirat o zgoraj postavljeni trditvi, da se otroci ogromno časa igrajo sami... user posted image

Delam v jaslih, tako da sem zelo vesela user posted image  da to ne velja za nas in da smo user posted image .


_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
25.12.2006 15:22:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj počnejo otroci v jaslih?
26.12.2006 15:43:07   
frutka_
Meni je zelo všeč potek dejavnosti, ki jih izvajajo pri tamalem v prvem starostnem obdobju. Recimo  brali so zgodbico "Rdeča žoga". Če je katera ne pozna naj povem da je to ena ogromna knjiga, v kateri nastopa deklica Liza ki ima rdečo žogo. Rdeča žoga jo spremlja skozi celo zgodbo in jo spremlja pri dnevnih zaposlitvah (ko sedi za mizo recimo). izšla je pri založbi Epta in je res krasna.
No, knjigo so večkrat brali. Kasneje jim je ta zgodbica bila iztočnica za nadaljne dejavnosti. Žoge so si sami izdelali s pomočjo tehnike "kaširanje". Žogice so barvali s prstki (šablono so imeli izdelano in so nanjo s prsti nanašali barvo in utrjevali barve). Po igralnici so imeli obešene žogice na elastiko s katerimi so se lahko igrali. Naučili so se pesem o žogi....In še mnogo več!
Zdaj, v prednovoletnem času, so brali o belem medvedu zgodbo in so si pripravili medvedjo čajanko, kamor so povabili svoje medvedke, ki so jih prinesli s seboj....

Ma, dogaja se jim mnogo! Časi, ko je vrtec bil samo varstvena ustanova so mimo!!! Že nekaj časa poteka reorganizacija vrtca, ena taka je bil KURIKULUM,ki ga bodo zdaj po 10-ih letih spet spremenili. Nad vrtcedm bdijo starši, svet staršev, ravnatelj, zunanji sodelavci...jaz si ne bi upala trditi, da se samo igrajo. Pa tudi če se kdaj, se otrok MORA naučiti samostojnosti, samostojnega igranja, reševanja konfliktov, komuniciranja. Vzgojiteljice jim pri tem pomagajo, nekaj pa mora biti samoiniciativnega dela!

Pikica, če meniš, da je zanj doma bolje, se ne obremenjuj kako bi bilo če bi bil v vrtcu. Morda ga kdaj pelji na kakšno igrišče vrtca, kjer so otroci. Povprašaj malo kaj se dogaja, kaj počnejo tamkajšnje vzgojiteljice. Vsekakor je drugače v vrtcu kot je doma. Tudi otrok je v vrtcu v drugem položaju kot doma. Odnos do vrstnikov je drugačen ko si z njim, kot takrat ko je sam.
Če imaš možnost, da je s teboj naj bo. Prehitro minejo zgodnja leta. Meni najboljša varianta se zdi recimo kakšne 4h vrtca (ne privat varstva!) in nato odhod domov k staršem. Ampak to je ideal!


UŽIVAJTA!


(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pridružila sem se gibanju Free ziza
Če bi sama vsakič, ko sem dobila butasto vprašanje, povezano z dojenjem, zaslužila, bi danes imela že ... hm, morda nove...
Zakaj je otrok najbolj poreden doma?
Ker smo doma najbolj sproščeni in se počutimo najbolj varne, si tudi najbolj upamo biti to, kar globoko v sebi smo, kdaj...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?