|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pravice nosečnic
11.5.2007 11:28:38   
*Marty*
Nekje sem zasledila, da so izhodi med službo na nosečniške zdravniške preglede plačani. Pri nas v službi če greš k zdravniku se ti šteje to v minus ureuser posted image . zdej me pa zanima, a kdo ve, če je to res, da za nosečniške preglede to ne velja. Pa če je to res,  kje to uradno piše, da pokažem direktorju.user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pravice nosečnic
11.5.2007 11:38:48   
Anonimen
Kaj takega pa naša pravnica, ki delovno pravo obvlada v nulo prvič sliši in ji gre ob tem kar malo na smeh.

(odgovor članu *Marty*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pravice nosečnic
11.5.2007 12:02:30   
Spark
Pri nas v službi imamo 12 u na leto možnost, med delovnim časom koristiti za zdravnika, tako, da so plačane ure in ne rabiš nadomeščat. Seveda to ni možno če jih je v službi premalo, pa da greš še ti k zdravniku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pravice nosečnic
11.5.2007 12:33:12   
*Marty*
to sem prebrala v najnovejši izdaji revije Lisa, tko, da ne vem kolk je to smešno. Se  pravi da je najboljš da na uredništvo Lise pokličem in pobaram kje so to dobili.

(odgovor članu *Marty*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pravice nosečnic
11.5.2007 12:59:29   
N _ B
Jaz sem koristila nadure in pokrivala - ure. Če sem bila odsotna celo dopoldne pa bolniška ali dopust.

(odgovor članu *Marty*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pravice nosečnic
11.5.2007 13:49:21   
Anonimen
Slučajno sem prebirala zakon o delovnih razmerjih

2. VARSTVO DELAVCEV ZARADI NOSEČNOSTI IN STARŠEVSTVA 187. člen (splošno) (1) Delavci imajo zaradi nosečnosti in starševstva pravico do posebnega varstva v delovnem razmerju.
   (2) V primeru spora v zvezi z uveljavljanjem posebnega varstva zaradi nosečnosti in starševstva po tem zakonu, je dokazno breme na strani delodajalca.
   (3) Delodajalec mora delavcem omogočiti lažje usklajevanje družinskih in poklicnih obveznosti. 188. člen (varstvo podatkov v zvezi z nosečnostjo) V času trajanja delovnega razmerja delodajalec ne sme zahtevati ali iskati kakršnihkoli podatkov o nosečnosti delavke, razen če to sama dovoli zaradi uveljavljanja pravic v času nosečnosti. 189. člen (prepoved opravljanja del v času nosečnosti in v času dojenja) (1) V času nosečnosti in ves čas, ko doji otroka, delavka ne sme opravljati del, ki bi lahko ogrozila njeno zdravje ali zdravje otroka zaradi izpostavljenosti dejavnikom tveganja ali delovnim pogojem, ki se določijo z izvršilnim predpisom.
   (2) Če delavka v času nosečnosti in ves čas, ko doji otroka, opravlja delo, pri katerem je izpostavljena dejavnikom tveganja, postopkom in delovnim pogojem, ki se podrobneje določijo z izvršilnim predpisom, mora delodajalec sprejeti ustrezne ukrepe z začasno prilagoditvijo pogojev dela ali prilagoditvijo delovnega časa, če iz ocene tveganja izhaja nevarnost za njeno zdravje in zdravje otroka.
   (3) Če delavka opravlja delo po prvem odstavku tega člena, ali delo po prejšnjem odstavku, pa se z začasno prilagoditvijo pogojev dela ali prilagoditvijo delovnega časa ni možno izogniti nevarnosti za zdravje delavke ali zdravje otroka, mora delodajalec zagotoviti delavki opravljanje drugega ustreznega dela in plačo, kot da bi opravljala svoje delo, če je to zanjo ugodnejše.
   (4) Če delodajalec delavki ne zagotovi drugega ustreznega dela po prejšnjem odstavku, ji mora v času, ko je delavka iz tega razloga odsotna z dela, zagotoviti nadomestilo plače v skladu s prvim, drugim, sedmim in devetim odstavkom 137. člena tega zakona.
   (5) Izvršilni predpis, v katerem se podrobneje določijo dejavniki tveganja in delovni pogoji iz prvega odstavka tega člena, ter dejavniki tveganja, postopki in delovni pogoji iz drugega odstavka tega člena, izda minister, pristojen za delo, v soglasju z ministrom, pristojnim za zdravje. 190. člen (varstvo v času nosečnosti in starševstva v zvezi z nočnim in nadurnim delom) (1) Delavcu, ki neguje otroka, starega do treh let, se lahko naloži opravljanje nadurnega dela ali dela ponoči samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.
   (2) Delavka v času nosečnosti in še eno leto po porodu oziroma ves čas, ko doji otroka, ne sme opravljati nadurnega dela ali dela ponoči, če iz ocene tveganja zaradi takega dela izhaja nevarnost za njeno zdravje ali zdravje otroka.
   (3) Enemu od delavcev-staršev, ki ima otroka, mlajšega od sedem let ali hudo bolnega otroka ali otroka s telesno ali duševno prizadetostjo, in ki živi sam z otrokom in skrbi za njegovo vzgojo in varstvo, se sme naložiti, da opravlja nadurno delo ali delo ponoči, samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.

nekje pa piše tudi o tem, da mora delodajalec omogočiti delavcu obiske zdravnika, kako je to urejeno pa malo dame pobrskajte v zakonu o delovnih razmerjih.


(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Pravice nosečnic
11.5.2007 16:23:49   
karatina
Glede naših pravic:

˝Za čas preventivnih pregledov v zvezi z nosečnostjo, porodom in dojenjem, ki jih ni mogoče opraviti zunaj rednega delovnega časa, imate pravico do plačane odsotnosti z dela.˝

http://www.cilizadelo.si/default-30600.html?PHPSESSID=57e2cf1c73d64abfe1f02551394fd3e5

L.p.

< Sporočilo je popravil karatina -- 11.5.2007 16:26:45 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pravice nosečnic
11.5.2007 16:35:11   
Anonimen
Albina, zdaj pa se lahko ta tvoja sodelavka v rit nabrca, ko je tak pametna in obvlada pravo!!

Marty, daj si v iskalnik pravice nosečnic in boš tam našla vse odgovore, tudi tega da ti pripada prosto za obisk zdravnika in se ti to ne šteje kot dopust ali odsotnost od dela. In še veliko več. Sem pred dvema mesecema imela predstavitem na faksu ravno na to temo in sem samo to vpisala v iskalnik in našla vse odgovore na tvoja vprašanja.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pravice nosečnic
23.5.2007 10:31:14   
*Marty*
no evo....sam kaj to pomeni, da si moram najti ginekologa, ki dela popoldan, če je moj ginekelog skoz dopoldan??? mal čudn je to napisan....

(odgovor članu karatina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pravice nosečnic
23.5.2007 11:09:41   
Anonimen
Srček, in kaj je po tvoje plačana odsotnost z dela?

(odgovor članu *Marty*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pravice nosečnic
23.5.2007 11:18:14   
Anonimen
tudi tega da ti pripada prosto za obisk zdravnika in se ti to ne šteje kot dopust ali odsotnost od dela.

 
 
pa tole mi, prosim od nekje citiraj ali prilepi link, da ne bomo tavali v temi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pravice nosečnic
23.5.2007 11:27:12   
Anuška79
al bina      Tak stavek najdeš v brošurici, ki naj bi jo vsaka nosečnica dobila pri svojem ginekologu - sem 200%. Ne morem pa pogledat navedenega vira, ker ne vem, kam sem jo vtaknila. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pravice nosečnic
23.5.2007 12:22:32   
Anonimen
"Plačana odsotnost z dela" pomeni bolniška, ki ti jo G napiše, če ni možno pregleda opravljati izven delovnega časa. Lahko pa se koristi tudi dopust, če ti ga ni škoda.

Kar tako "na lepe oči", ti ne pripada nič, torej kar oditi za tri ure z dela, ker greš na pregled in imaš plačanih osem ur dela user posted image  Edino, če imaš zlatega delodajalca, takih pa je malo oz. skoraj nič.


(odgovor članu Anuška79)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?