|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   AC po 21. tednu
27.2.2007 9:36:26   
Titty
Živjo,punce!
Dejte mi prosim kak nasvet. Sem namreč v 21.tednu nosečnosti, ob koncu tedna imam navaden morfološki UZ pregled. Bila sem na nuhalni svetlini, kjer so mi jo izmerili 2,2 in verjetnost za DS je bila 1:2344. Vem, nekaterim se zdi to malo, drugim veliko. Meni je osebno je svetoval ginekolog naj si ne delam skrbi, da je ta verjetnost zelo majhna za DS in da so ostali testi čisto odveč (v mislih imam THT in AC). OK, odločila sem se, da ne bom šla delat amniocinteze, ker je verjetnost za DS res majhna, pa vendar mi ta misel ne da spati. Kaj pa če je vseeno kaj narobe, kaj pa če bom rodila otroka z DS...nisem pripravljena na to, res ne....Zato mi še vedno misel na amniocintezo ne da miru in vas sprašujem, če je katera šla morda delat AC v 22. ali še v kasnejšem tednu in kako je bilo oz. ali so možnosti stranskih učinkov večje itd.itd.....prosim, dajte mi kak nasvet kako naprej, saj se res ne morem pomiriti, kar pa seveda škodi tudi mojemu sončku......Hvala in LP vsem...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: AC po 21. tednu
27.2.2007 9:56:43   
živa
Razumem tvojo dilemo in vem, da ti ni lahko. Ampak preden boš prišla na vrsto in dobila rezultate, boš noseča že vsaj kakih 25 tednov, raje več, in tudi če bi se odločila, da otroka ne bi imela, bi ga morala roditi (za splav je že prepozno) in pri teh tednih otroci že preživijo oziroma imajo zelo zelo dobre možnosti za to. Čeprav je težko, poskusi ne misliti na to, ne obremenjuj se, na morfologiji pa ginekologa prosi za temeljit pregled - otroci z DS imajo pogosto tudi druge znake, ki se z ultrazvokom lahko opazijo (reče se jim mehki markerji, ampak jih ne poznam - mislim, da se vidi na srcu ipd.).

Vso srečo, potolaži se in uživaj v nosečnosti, zagotovo bo vse v redu.

Lp,

živa

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: AC po 21. tednu
27.2.2007 10:40:17   
tinaaja
Pocakaj na morfologijo in povej, da imas pac neosnovane strahove,c e lahko pogledajo mehke markerje.
Predvsem pa probaj verjeti, da bo vse OK. rezultati so ok in mislim, da se po nempotrebnem obremenjujes, verjamem pa,  da ko je enkrat strah v tebi, da se ga je tezko otresti.
Glede na rezultate, jaz AC ne bi sla delat.  V teh tednih kot bi bila, ce bi sla delat AC in dobila rezultate in bi se odlocila za prekinitev, plodu vbrizgajo uspavalo (da "zaspi") ze v maternici, gres pa cez porod ja.
Ves, nihce ni pripravljen na otroka s kromosomsko napako...

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: AC po 21. tednu
27.2.2007 10:55:25   
Anonimen
Mene mogoče čaka AC naslednji teden, ko bom že v 23. tednu. Mogoče. Pa ti takrat povem. Sicer pa jaz tudi na osnovi takega rezultata NS ne bi šla delat AC. 

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: AC po 21. tednu
27.2.2007 11:53:05   
corfu
Imaš zelo lep rezultat NS, nikar se ne obremenjuj. Mislim, da svojemu otročku sedaj s to živčnostjo in nervozo najbolj ti sama škodiš.

Uživaj preostanek nosečnosti!

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: AC po 21. tednu
27.2.2007 12:21:28   
lana38
Titty, ne se obremenjevati. Vse bo OK. Nekatere so imele tudi slabšo NS, pa je potem AC pokazala, da je vseeno vse v redu.

živa, jaz sem bila na AC v 16. tednu. Če kaj ni v redu, te pokličejo takoj. Mene so klicali že 13. dan po opravljeni AC, se pravi ni minilo niti 2 tedna. 3-4 tedne čakaš, če je vse OK in te obvestijo z normalno pošto. Potem sem pa 2 tedna bila na raznih komisijah, pri genetikih in ginekologih, ki so mi odsvetovali, da bi obdražala otroka z DS. Na prekinitvi user posted image  sem bila v 20. tednu, pa sem tudi morala "roditi" in sodelovati kot pri normalnem porodu. Žal je postopek po 13. tednu user posted image  vedno tak, če greš na UPN.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: AC po 21. tednu
27.2.2007 12:52:32   
živa
user posted image Hvala za popravke, vidim, da sem napisala tudi kako neumnost.

Lp,

živa

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: AC po 21. tednu
28.2.2007 12:21:29   
Pikica pokica
Razumem tvoj strah, ampak glede na rezultat NS se nimaš kaj bati.
Mene čaka AC 23.3., ampak sem imela rezultat bistveno slabši kot ti 2,9 oz. tveganje 1:258.
Seveda želim biti 100%, zato tudi grem na AC.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: AC po 21. tednu
2.3.2007 9:39:49   
andie
js sem mela 1: 11000, pa se mi tvoj rezultat sploh ne zdi slab. Tut v literaturi če pogledaš, ta cifra ne predstavlja rizika!! Mislim, da je kritično tam ca. 1:200. Prijateljica je mela  1:168 in so jo poslal na AC, pa je blo pol kao ok in trnutno rojeva v bolnici!! Upamo, da bo zdrava in lepauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?