|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zobozdravnik
30.5.2007 17:31:13   
Lidy
Naš mali je star 25 mesecev in do sedaj še niti enkrat ni bil pri zobozdravniku, ker je naša zdravnica mnenja, da to pač ni potrebno user posted image  . OK, ko še nima zobkov recimo da to štekam, ampak bi se lahko že privajal na okolje pa lučke pa stol pa to da mora usta odpret ..... pa ne vem kaj še. V Ljubljani vabijo k zobozdravniku že od 6-8 meseca starosti.
Ko sem to povedala naši zdravnici je rekla, da vse kar bi mi povedal zobozdravnik mi lahko pove ona ali pa si preberem in da obisk pred 3 letom starosti ni smiselen user posted image  .

Pa mi ni dalo miru in smo ga vseeno že zdaj naročili. Prvi pregled ima oktobra, do takrat pa naj otroku z žličko potiskamo jezik dol, da ne bo ob pregledu kakšnih problemov user posted image  .

Zdej pa ne vem a sem jaz malo čoknena al tile dohtarji res vejo kaj delajo. In po tem odgovoru zobozdravnice sklepam da z tako majhnimi nima prov veliko opravka.

Zanima pa me, če katera ve ali bi lahko peljala otroka kam drugam in kje so bolj .... ne vem kaj ... dostopni user posted image  . Mogoče kakšen privat? A je priva sploh možno za tako majhne. Sicer pa že od teh ni prov veliko koristi. Predvsem imam slab občutek....pa sej veste da zobar ni kar tako...ne bi rada da otrok dobi strah pred njimi...še manj pa da mu kaj zafuša.

Prosim za nasvet, pomoč.

Hvala

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 30.5.2007 18:15:19 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zobozdravnik
30.5.2007 18:46:16   
ona
jaz ti bom takole povedala oz svetovala!
Imam sina starega 8 let,ki redno hodi k zobozdravniku samo se točno ne spomnim kako smo začeli in kdaj hodit.
imam pa punčko staro 28 mesecev,katera redno hodi z nama k zobarju kadar hre sin in do sedaj je bila tam ene 5x,začela pa sem jo vlačit s sabo,da se navadi na zobarja in tudi zobozdravnica je bila navdušena,dfa je prav da jo vozim s sabo.Torej prvič je bila,ko je bila stara ene 15 mesecev in takrat se ji je zdelo samo vse zanimivo,zobarca jo je vsakič povabila,da se usede na stol,kot njen bratec a ni hotela.zadnjič pa pred enim tednom je pa komaj čakala,da gre bratec dol s stola in se je lepo usedla gor še ona in lepo pokazala vse zobke in zobarca ji je vse lepo pogledala,na koncu pa niti ni hotla dol s stola!jaz sem bila prav presenečena,zobarca tudi in je prav pripomnila,da se je splačalo jo vozit vedno z bratcemuser posted image user posted image
praviš,da imaš oktobra prvi pregled in ne se nič bat,lahko da otrok ne bo odprl ust,boš šla pa še parkrat!Se mi pa ne zdi smiselno,da mu nekaj daješ jeziček dol,da otroka navadiš na zobarja.se bo že navadil,ni panike!!
pa dosti srečeuser posted image

(odgovor članu Lidy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zobozdravnik
30.5.2007 18:52:56   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Lidy

Pa mi ni dalo miru in smo ga vseeno že zdaj naročili. Prvi pregled ima oktobra, do takrat pa naj otroku z žličko potiskamo jezik dol, da ne bo ob pregledu kakšnih problemov user posted image  .





Tole pa prvič slišim.
Otroka lahko naročiš kateremu zobozdravniku želiš. Jas in moja dva sina hodimo k privat zobozdravnici in najmlajši bo tudi hodil k njej. Sedaj je še premajhen. Je pa res nabolj pomemben tisti prvi stik z zobozdravnikom za otroka.
Prvič sem tasrednjega sina peljala pač k tisti otroški zobozdravnici pod katero šolo je spadal in ga pol nekaj časa nisem več pripravila do tega da bi šel. Celo pobegnil mi je iz ordinacije. Tale h kateri sedaj hodiva ga je kar nekaj časa pripravljala, da je dobil zaupanje in mu je sploh začela kaj delati. Star je 9 let in sedaj ni nobenih težav več. Ne more pa pozabiti tiste prve zobozdravnice in ta tudi v šoli pregleduje zobe. Celo naročila ga je dvakrat, da naj bi k njej prišel(ker večina iz te šoli hodi k njej), čeprav sem ji povedala, da imava svojo zobozdravnico.
Naj gre k zobozdravniku, vendar glej, da takšnemu, da bo otrok imel zaupanje, čene bojo težave kasneje.

(odgovor članu Lidy)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zobozdravnik
30.5.2007 19:12:05   
Lidy
Ja morem reč, da sem podatek, da moram otroka peljat k zobozdravniku, ki je za to "izučen", dobila od svoje zobozdravnice. Da naj bi imeli drugačne stole, drugače poslikano ordinacijo.....skratka vse bolj prijazno malčkom. BAJE !
Ampak očitno to ni tko. Resnično sem v dilemi kaj naj naredim. Z možem imava isto zobozdravnico, ki pa tamalega zaradi starosti ne želi vzeti.

Če katera iz svojih izkušenj lahko katerega priporoči bi bila zelo vesela.

Hvala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zobozdravnik
30.5.2007 21:04:21   
Anonimen
JAz sem bila z mojim 1,5 strim pri zobozdravniku in se drl kot zverina, ker se je bal. In mi je zobozdravnica rekla, da ga ne bo gledala, ker mu noče vzbuditi strahu pred zobozdravniki ter da do 3 leta ni potrebe hoditi. 1 obisk bi pa naj bbil bolj spoznavanje in ne zdravljenje ali pregled.

(odgovor članu Lidy)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zobozdravnik
31.5.2007 7:30:19   
honey
Mi smo iz Logatca, vendar malega vozim k zobozdravniku v ZD Lj. Vič. Prvič je bil pri 1 letu, sedaj pa hodi na "kontrole" na 6 mesecev. Prvi obisk je zgledal tako, da se je pač zobozdravnica predstavila, mu razložila kdo ona je (čeprav ne vem, če jo je povsem razumel user posted image ), potem sta se pa z možem usedla na stol in mu je rekla, da bo samo zobke pogledala. Mali jo je sicer malo čukasto gledal, potem pa je usta malo odprl, do konca je pa potem ona odprla - mislim toliko, da je lahko pogledala notri, ampak seveda brez vseh pripomočkov, samo tako, na hitro. Vse skupaj ni trajalo 3 min, kar je bil na stolu. Potem pa mu je razkazala ordinacijo, seveda mu je bilo vse zanimivo, kaj je toliko lučk in kablov in vsega, pa možu je pripravila "predavanje" o čiščenju zobkov, o hrani, dudi, steklenički ipd. No, ko sva bila drugič, je bilo sicer vse skupaj malo hitreje, ampak je isto samo pogledala v usta, rekla, da ima lepe zobke, da morajo 5-ke še zrast in to je bilo to. Ampak tamal si je očitno tako zapomnil, da mi je kar sam povedal, da bo šel na stol, da bo teta zobe pogledala user posted image  Ne moreš verjet. Tako da mislim, da je pametno, da se otroka čimprej začne vozit k zobozdravniku, da se jih navadi. Pred 3. letom starosti pa itak menda nič ne vrtajo in delajo, tako da imajo do takrat mir.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zobozdravnik
31.5.2007 15:33:52   
Lidy
Punce hvala vam. Bomo počakali in videli kaj bo.

Honey upam da bo naš tudi tako sprejel user posted image , če pa ne nam pa bog pomagaj user posted image

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zobozdravnik
31.5.2007 15:55:28   
Nika v službi
Ful me čudi taka različna praksa.

Mi smo dobili vabilo od zobozdravnika na pregled pri 6. mesecu starosti. In smo šli. Takrat naša Nika sploh še ni imela niti enega zobčka. Pa je pogledala ustno votlino, čeljusti, dala nekaj napotkov glede pitja, dude, dojenja, ipd. Od takrat dalje pregledi sledijo vsakih 6 mesecev. Po vsakem pregledu zobozdravnica naredi balonček iz rokavice, na rokico dobi štampiljko in je ful uredu. Meni se zdi hudo pomembno, da so pregledi stalni in da se začnejo čimprej.


(odgovor članu Lidy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zobozdravnik
31.5.2007 17:38:21   
Lidy
Nika v službi si sigurno iz Ljubljane. Vem da je v Ljubljani taka praksa, da dobijo vabila da se zglasijo pri zobozdravniku. In to od 6 meseca starosti. Mi iz okolice pa..... S tem, da sva ga sedaj naročila k zobarju na našo željo, pediatrinja je mnenja da pred 3 letom nima smisla.

Hvala vsem za odgovore

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zobozdravnik
1.6.2007 14:46:54   
pinki3
Nas bo tudi sel sele zdaj prvic k zobozdravniku, saj ga prej nisem znala prepricati. Sem dobila informacijo o enem baje res super zobozdravniku v Ljubljani v Trnovem, ki se baje zelo potrudi, se igra z otrokom, mu vse razkaze ipd. Jaz sem se narocila na pregled za cez tri tedne, tako da ti kaj vec iz prve roke ne morem povedati, lahko ti pa dam telefonsko.

To je ordinacija Babid, tel. 031 656 341. Baje se je treba narociti za dr. Mateja Pirtovska. Jaz sem se, pa bomo videli.

(odgovor članu Lidy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zobozdravnik
1.6.2007 17:13:57   
Lidy
PINKI HVALA

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?