|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noseče študentke
28.5.2007 18:32:41   
birdy
Hoj, saj ne vem, če na pravo mesto postavljam vprašanje, pa vseeno. Bojo že moderatorji poštimal, če ni prav. Zanima me, kakšna potrdila in te stvari rabimo študentke za faks, kako je s tem zamrznjenim statusom, pa ta "porodniška", skratka vse okoli tega. Prosim za čimveč informacij, ker sem sama čisto zmedena kaj pa kako. Če pa kera ve res veliko okoli tega mi lahko tudi na ZS piše.
Proooooosiiiim, bi bila ful veselauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noseče študentke
28.5.2007 18:55:56   
pikica86
hojla.tudi jaz sem noseča študentka, in te popolnoma razumem.nenormalno veliko stvari je za uredit.najprej porodniška:ker si študentka ti ne pripada, ampak lahko dobivaš starševski dodatek, pa neka denarna pomoč ti pripada...
več si preberi na www.mddsz.gov.si(pod rubriko družinski prejemki)

kar se tiče faxa, če želiš dodatno študijsko leto,(ki prpiada vsaki mamici študentki)moraš oddat vlogo-več ti bodo povedali na tvojem faxu.jaz veliko stvari zvem tudi na www.svetovalnica.com/klepetalnica/viewforum.php?f=63 ; kjer lahko sama postavljas vprasanja, in ti bodo strokovnjaki odgovorili.ta forum je namenjen studentom.
če te pa kaj konkretno zanima, mi pa lahko pošlješ zs, ti bom z veseljem odgovorila, če bom le vedelauser posted image

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: noseče študentke
28.5.2007 21:06:20   
birdy
Hvala za pomoč. Res je en kup stvari za uredit. Bom začela že naslednji teden, da imam čim hitreje mir s tem. Tele strani sem si že pogledala, so res fine. Če povem po pravici pojma nimam kako bo moj faks reagiral, sem na teološki. Sem slišala že za nekaj zanimivih stvari glede nosečnosti na tem faksu. Imajo eno politiko o neporočenih materah. Me je kar strah.

(odgovor članu pikica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: noseče študentke
28.5.2007 22:25:33   
Anonimen
Teologija in neporočena mamica... user posted image
Veš kaj jim povej - pokvarjen ni tisti, ki otroke dela ampak tisti, ki jih ubija.

Pa čestitke!

(odgovor članu birdy)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: noseče študentke
29.5.2007 12:02:59   
beki24
fax je fax, nekam jih pošlji, dodatno leto pripada po zakonu vsaki mamici študentki, pa neglede na to ali je poročena ali ne

dobiš pa starševski dodatek cca 175 eur/mesec in otroški dodatek, ker če si stara manj kot 26 let in si študentka, so te po zakonu dolžni preživljati starši dokler študiraš!

pa jst sem od ginekologinje rabila potrdilo o PDPju in ostalem za fax, ampak sem že absolventka


_____________________________



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: noseče študentke
29.5.2007 12:43:19   
ronja
IZVIRNO SPOROČILO: jjasna

Teologija in neporočena mamica... user posted image
Veš kaj jim povej - pokvarjen ni tisti, ki otroke dela ampak tisti, ki jih ubija.

Pa čestitke!


user posted image user posted image user posted image

birdy, ne sekiraj se preveč, kaj bojo rekli! Saj se nisi zaobljubila celibatu! Pač študiraš to in oni celo promovirajo, da učijo vse religije enakovredno itd... ni v vseh bit neporočen in met otroka neko hudičevo dejanje in greh. Pa jim to povej, če te bojo sekiraliuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: noseče študentke
30.5.2007 11:08:12   
birdy
Hvala za podporouser posted image   Kr se pa tiče tega da je to veda o verah na splošno... Sem tudi jaz tako mislila... Pa ni res.Samo o krščanstvu. Celibatu se pa res nisem zaobljubilauser posted image  No, pa mislim da so to že vsi opaziliuser posted image
Uživejte in bodite user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: noseče študentke
31.5.2007 12:36:48   
solatja
oh, birdy, mislim,da ne bodo komplicirali... če bo kak profesor zafrkaval, je pa to drugo (naši so vsi palili na trebuh in dajali višje ocene ter lažja vprašanjauser posted image user posted image user posted image ). glede podaljšanja in tega pa ti nimajo nič za praskat!!
najboljše je, da pokličeš v referat, kjer ti bojo dali več informacij in ti bojo tud povedali, kaj potrebuješ.
na ff sem se ponovno vpisala v isti letnik in potem zaprosila za mirovanje statusa (pomeni, da ti ni treba obiskovat predavanj, delat seminarskih, ki jih še nimaš opravljenih, zbirat inskripcij in frekvenc...). ker ponavljaš (v teoriji), moraš vpisat tiste predmete, ki jih še nisi opravila, ampak na predavanjih ti dejansko ni treba biti. za mirovanje statusa sem mogla napisat prošnjo (pri nas je en obrazec neumen), priložit rojstni list otroka in index. (verjetno boš potrebovala potrdilo o pdp namesto rojstnega lista, če boš koristila med letom (če se sploh da user posted image ). sem mela "srečo, da je bilo vse zelo jasno, ker sem rodila julija in v tem študijskem letu mi pač miruje status. kako pa je, če med letom koristiš, pa res vprašaj v referatu.

boš pa  dobila starševski dodatek (nekaj čez bivših 40000 sit) za eno leto, ki pripada vsem mladim mamicam eno leto po rojstvu otroka in ki ne dobivajo porodniške (se pravi, ki niso zaposlene. ta dodatek je torej porodniška za nezaposlene user posted image ) in pa daj seveda prošnjo za otroški dodatek (doklade). pa ne pozabi na paket ob rojstvu oz. denarno nadomestilo! sicer pa je na družinski zakonodaji kaj več o tem, sem tud prpopala link o študentskih družinah...

kr pogumno!!


_____________________________

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: noseče študentke
31.5.2007 13:25:58   
pot
Birdy, tukaj je dobra stran, kjer si lahko vse prebereš, kar te zanima okoli stvari, ki jih moraš urediti, obrazcev, potrdil, do denarja, ki ti pripada...:
http://www.svetovalnica.com/index.php?option=com_content&task=view&id=32&Itemid=111


(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?