|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ko gre mami na službeno pot
30.5.2007 22:40:39   
Naja31
Naslednji teden grem prvič po vrnitvi s porodniške na službeno pot , ne bo me od torka do petka.
Priznam, da me skrbi kako bo doma, priznam pa da se tudi veselim, da grem po res dolgem času nekam sama. Pa tudi 3 dni se mi ne zdi taka dolga doba, da bi zaradi tega imela hudo slabo vest.

Moj 2 letnik je še vedno precej name navezan. Doma je še vedno večinoma "mami mami". Skoz me mora imeti na oku, zvečer ga jaz dajem spat, ponoči se zbuja in mene kliče,... Če mu rečem, da ga bo kakšen večer dal oči spat, joka. Zdaj pa ne vem ali naj mu kaj razlagam, da grem, da me ne bo, ker niti ne vem če bo sploh razumel, ali pa naj me kar "ne bo". Čeprav to drugo se mi zdi malo grdo in nefer.

Kaj mislite?
Kakšne so vaše izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ko gre mami na službeno pot
30.5.2007 22:45:41   
total
Hvala bogu ne grem nikamor na nobeno pot,ker bi bilo pomoje vsega...tut je navezan name,sam mami...zvečer sam z mano spat,za atija sploh noče slišat zvečer..tako da bi bila kartastrofa če bi kam šla..bi pa treba kdaj poizkusit..user posted image

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ko gre mami na službeno pot
31.5.2007 0:00:36   
piščanc
naša dva sta oba zelo navezana name. skoz je mami mami. oči ju da spat 'za kazen' če mene ne ubogata.

vseeno pa čisto lepo preživita vse moje službene poti. kolikor jaz vidim se tako le bolj zbližajo in je za vse super.

ti kar uživaj in ne skrbi

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ko gre mami na službeno pot
31.5.2007 8:24:29   
April
Zato pa pri nas oči daje sina spat.user posted image  Kadar pa njega ni doma, sem pa tud jaz čist ok.

Vsekakor mu razloži, da te par dni ne bo doma. Pa tud, če ne razume. Moja prijateljica je 2 letni hlerkici naredila koledar, podoben adventovem, ko je mala lahko vsak dan spremljala kdaj bo mamica prišla. Tako majhni si še ne znajo predstavljat kaj pomeni tri dni, zato mu npr. rečeš, da prideš, ko sonček trikrat vstane, narišeš sonček, zraven daš kaken posladek....ne vem no, nekaj v tem stilu.user posted image

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ko gre mami na službeno pot
31.5.2007 8:31:07   
mml
Jaz sem šla na službeno pot, ko je bila Manca stara 15,5 meseca, par dni prej sva se zato zvečer nehali dojiti in v času, ko me ni bilo, ni bilo nobenih problemov. Ni me bilo od petka do torka in z očijem sta se imela prav lepo in sta uživala. Tudi ko sem prišla domov, ni bilo posebnih ovacij in veselja, bilo je povsem enako kot vsak dan, ko pridem iz službe. Tako da jaz imam čisto pozitivno izkušnjo. Je pa res, da je Manca boj ciganske sorte in ne komplicira kdo jo bo dal spat in podobno. Mogoče bo -"hujše", ko bo večja in bo stvari dojemala bolj zavestno

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ko gre mami na službeno pot
31.5.2007 8:59:50   
honey
Sicer ne grem nikoli na kakšno službeno pot, ampak včasih mi pa uspe, da se zmenim s kakšno prijateljico za kakšno pizzo ali pijačo zvečer. Drugače je pri nas isto - mami, mami in še enkrat mami. Ni šans, da ga da ati spat - samo mami. Ravno 14 dni nazaj pa sva šli s sestro na nek koncert in sem se začela oblačit in me mali samo malo čukasto gleda, kaj je zdaj to. Pa sem mu povedala, da grem s teto  ven na kavo in da ga bo dal danes spat ati. Mali je rekel prav in je šel k možu na kavč. Ko sem šla, sem ga samo polupčkala, rekel mi je adijo mami in to je bilo to. Zaspal je menda čisto brez problema. Se pravi, če sem jaz doma, sem samo jaz, če me pa ni, je pa tudi ati dober. Zato mislim, da mu ti kar lepo razloži, da te pač nekaj časa ne bo, da bosta hodila z atijem spat, da mu bo ati kuhal, da mu bo ati povedal pravljico zvečer  in tako, pa najbrž jima ne bo hudega.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ko gre mami na službeno pot
31.5.2007 9:44:04   
Naja31
Ja, saj verjetno jima res ne bo nič hudega.
Honey, pri nas pa je po tem ko sem jaz en večer šla in mu rekla, da ga bo oči dal spat, še dve uri jokal, tako da me to skrbi. Čeprav nekako mislim, da če me ne vidi cel dan, bo lažje, kot če me vidi, da grem ko bi ga morala dati spat.

Ideja od April se mi ne zdi slaba. Bo treba nekaj podobnega pogruntati.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ko gre mami na službeno pot
31.5.2007 9:47:28   
Pajaca
Lani sem prvič šla nekam za tri dni.... tavelika je imala 2 leti in ni tri dni nič pojedla, bruhala še pa še, pa je čist navajena bit z očkom sama. Tamal je bil bolj jokav, a nič takega.

Letos ko sem šla za 3 dni je bilo vse ok. Sicer sta oba cel dan pol na men visela, a ni bilo nobene panike.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ko gre mami na službeno pot
31.5.2007 12:33:56   
Naja31
Lani sem prvič šla nekam za tri dni.... tavelika je imala 2 leti in ni tri dni nič pojedla, bruhala še pa še, pa je čist navajena bit z očkom sama.


o, hudo.
Zdaj me pa še bolj skrbi.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ko gre mami na službeno pot
31.5.2007 14:51:48   
Nika v službi
Jaz relativno pogosto hodim na službene poti in pri nas ni večjih problemov. Je pa pri nas že od vsega začetka tako, da si midva z možem skrb za našo punčico (sedaj 20 mesecev) vedno deliva. Popoldneve preživljamo skupaj ali pa izmenično, spat jo tudi dajeva izmenično - en dan oči, en dan mami. Iskreno povedano, gre očiju "uspavanje" bolje od rok, pri meni bolj tečnari. Vsak ima svoj obred in ona pač ve, kako stvari stojijo, ko je mami zraven njene postelje in kako, ko je zraven oči. Pa to je povsem o.k., se mi zdi.

Ko sem prvič šla na pot po porodniški in vrnitvi na delo (Nika je takrat imela 14 mesecev), je tudi mene malce stisnilo, ampak hkrati so bili občutki podobni tvojim, naja31. Kar veselila sem se - sama, v hotelu malo wellnessa, pa spanje celo noč, pa kakšna večerja povsem v miru, sprehod po mestu, nakupovanje, pravi luksuz!
Doma so se med mojo odsotnostjo povsem brez problemov "uštimali".

Je pa res, da sedaj, ko je večja, veliko bolj pogreša mamico. Ko me ni, večkrat čez dan reče "mami", gleda, kdaj se bom pripeljala z avtom, ves čas ponavlja, da je mami daleč (ker ji tako razložimo, da gre mami na potovanje daleč, daleč...) itd. Ko se vrnem, je neznansko vesela in to so krasni trenutki. Ker sicer se zelo nerada crklja in stiska (ves čas mora biti akcija), mi pravzaprav prav godi, ko je potem po vrnitvi, prilepljena nekaj dni name. Samo mami, mami.

Predlagam, da začneš počasi deliti skrb z možem oz. partnerjem, za vse bo bolje.
Sicer pa mi je tista varianta s sončki od April izredno všeč. Jo bomo uvedli!user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ko gre mami na službeno pot
1.6.2007 16:04:55   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Lani sem prvič šla nekam za tri dni.... tavelika je imala 2 leti in ni tri dni nič pojedla, bruhala še pa še, pa je čist navajena bit z očkom sama.




Jaz tega nebi jemala kot reakcijo na odsotnost mame, meni bolj deluje kot viroza z bruhanjem in neješčnostjo, ki je mogoče zaradi odsotnosti mame bila nekoliko bolj izražena (je manj pojedla). Neješčnost je lahko reakcija, pogosto bruhanje pa le res izjemoma, sploh glede na to da piše, da je bila vajena bit sama z očkom.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ko gre mami na službeno pot
2.6.2007 10:03:04   
Jessy
Jaz sem bila lani odsotna celih 6 dni, pa so vse lepo "pošlihtali". Mene je na začetku skrbelo, pol sm pa vidla, da se dobro znajdejo, me pa ni več. Stara je bila 13 mesecev. Letos se bo vsa situacija ponovila. Stara bo že 2 leti in me ne skrbi, kako bo, saj sem prepričana, da bo vse vredu.
Je pa kar navezana name, vendar ko me ni bilo, ni bilo panike.

< Sporočilo je popravil Jessy -- 2.6.2007 10:04:01 >


_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ko gre mami na službeno pot
2.6.2007 10:08:20   
Maxica
Mene je tudi ful to skrbelo, ko sem morala iti v porodnišnico. Sploh ker sem bila zadnji mesec skoz doma in se je ful navezal name. Ampak po moje smo tukaj bolj problem mamice, bolj kot otroci. Naš takrat dveletnik je čisto ok sprejel, da gre mamica pač po dojenčka in tudi zvečer je čisto normalno zaspal pri očku, pa je prej tudi vedno zahteval mene in moj popek. user posted image (dolga zgodbauser posted image )
Čim manj se obremenjuj s tem, čim manj otroka vnaprej pripravljaj na to, da ne bo res mislil, kaj za en vrag se bo zgodil, pa bo vse v redu. Prepričana sem. Otroci so precej prilagodljivi, kljub temu, da mamice mislimo, da smo pri njih alfa in omega. Smo, ko smo zraven njih. Ko nas pa ni, se pa tudi drugače znajdejo. No, vsaj pri nas je tako, je pa verjetno od otroka tudi malo odvisno.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".
To so znaki, ki kažejo na psihopatijo pri ...
Strokovnjaki na področju duševnega zdravja govorijo predvsem o teh štirih znakih.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?