|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   lulanje!
12.8.2007 9:09:47   
JERČI
Imamo eno majhno težavico! Naš Jernej bo septembra star 2 leti. Nič ga ne silimo na kahlico, ker še ne gre. Sva parkrat poskusila, pa je sedel par sekund in lulal kasneje potleh. Sedaj pa k težavici. Sedaj on hoče bit brez plenice. Ampak ne lula na kahlico, sicer se vsede, pol pa gre in lula potleh. Ga ne kregam, obrišem in mu razložim, da mora lulat v kahlico, če hoče bit brez plenice. No, ko trikrat lula potleh, mu dam plenico in on v histeričen jok. Ne vem kaj naredit. Vem, da ga moram pustit, ampak mislim, da še ni pripravljen. kaj pravite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: lulanje!
12.8.2007 9:18:31   
Anonimen
joj no ne znam ti pomagat ker to mene še vse čaka....tako da......

sicer pa lahko ja da še ni pripravljen..jz ga nebi prov silila...ne vem no...

(odgovor članu JERČI)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
12.8.2007 9:31:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: lulanje!
12.8.2007 9:37:07   
BLAŽIKA
Probajte res z WC škojko, mogoče mu bo pa tam všeč, pa še dol ne more in ko se mu bo prvič posrečilo mu bo všeč in bo sigurno še hotel več. Mi smo na začetku bili na školjki vsakih 10 minut, tako ji je bilo všeč po prvem lulanju.

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: lulanje!
12.8.2007 12:05:52   
JERČI
Saj on se vsede tudi na školjko, ampak noče ne lulati ne nič. Saj vam pravim, da ga jaz še ne bi silila, ker po mojem še ni pripravljen, ampak ON HOČE bit nagec po hiši. V tem je problem. ker lula vsepovsod in VALDA mi to ne paše. če pa ga oblečem, je KATASTROFA. Mogoče sem bla zdaj malo bolj jasna.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: lulanje!
12.8.2007 12:09:22   
Anonimen
ampak ON HOČE bit nagec po hiši.


A če HOČE sam na cesto, ga tudi pustiš? Misim, dveletnega otroka boš pa že ukrotila oz. naredila, tako kot je prv. Pri enih stvareh ni pogajanj.

(odgovor članu JERČI)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
12.8.2007 12:16:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: lulanje!
12.8.2007 12:16:27   
JERČI
joj, si pametna al bina. Valda ga ne pustim. Vprašala sem za kakšen nasvet, če ima katera kakšen podoben primer.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: lulanje!
12.8.2007 12:17:29   
Anonimen
joj, si pametna al bina.


Hvala.

(odgovor članu JERČI)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
12.8.2007 12:20:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: lulanje!
12.8.2007 16:14:39   
mamuška
No, pri nas se je upor plenici začel bistveno prej, pri dobrih 16 mes. Ko tudi rokoborski prijemi niso več zadostovali za to, da bi sin na rit dobil plenico in bi tam tudi  OBSTALA, sem se vdala in šla kupit en štos gatk. Btw - ne, na cesto ga nismo pustili, njegovemu impulzu po čistoči pa smo sledili in se je splačalo.  Kakšnih idiotskih primerjav ste eni sposobni! No, prvi pojekt je bil, dobit gate za 1-letnika! Jih ni! Dvojka mu je pa opletala okoli in okoli s tistimi njegovimi 8 kg! Ma koncu smo kupili - dekliške, ker za punčke se pa še kaj najde od enkeuser posted image Potem pa - plenico dol, kahlo k rokam, razlaga na dolgo in široko, sin je vneto kimal in ponavljal "uat u kaho!" ampak prvi teden je bilo malo  mimo in še več zraven. Nič hudega, smo pobrisali, s tem, da še niti slučajno ni bilo poletja, ampak en zoprn deževen april. V začetku drugega tedna je prvič sam ta pravi čas prišel do kahle in NOT naredil lužo. Navdušenje (njegovo!) je bilo nepopisno. Potem je šlo kar hitro navzgor. Na kahlo je kakal od 10. mes, tako da s tem sploh nismo imeli nobenih "uvajanj". Se je še zgodilo, da ga je bilo treba opomnit, ker je med igro pozabil, da je treba it lulat, vendar smo bili že pred koncem 2. tedna na največ 1 nesreči dnevno.  Po 3 tednih smo šli brez plenic že na sprehod, kmalu za tem jih tudi za v avto nismo več spravili nanj, ker se je kot sraka drl, da bo "vedal!!!!!" Saj on je povedal, ampak jaz ne morem  isti sekundi ustavit avta, njega odmontirat s sedeža in dat lulat. Pa ni nič pomagalo, smo na stolček dali nepremočljivo podlogo in rjuho čez, pa če se prav somnim, je bila mokra samo 2x in še takrat je zaspal, sicer se ni nikoli polulal. Tako smo pred 18. mes ukinili "budne" plenice popolnoma, malo po 19. mes jih tudi za dnevno spanje ni imel več, malo pred 3. letom pa so šle v pokoj tudi nočne.

Otrok izraža željo. Pa to ne neko trapasto željo po nekem ž avtu, ampak željo po čistoči. Prisluhni mu! Če noče lulat v sede, naj lula v stoje ob školjki. Daj mu pručko zarven in naj poskusi ali naj mu ati pokaže. Otroci imajo različne predstave in želje. Naš je mesece in mesece bežal pred lastnim kakcem, kot da ga bo ugriznil user posted image user posted image . Potem je jokal za njim, ko smo ga odplaknili v školjkiuser posted image Vse živo si izmislijo in predstavljajo, kar je nam čist mimo, pa vse se počasi uredi. Tudi če ima 2 leti, ne priakovat, da bo z danes na jutri vse dojel. En teden luž in packarije je v vsaki starosti povsem normalna doba za prehod na čistost in suhost - brez panike. Pač pobrišeš, in zraen poveš, da to ne delamo sem, ampak - tja. Če ima otrok res željo in je pripravljen, bo razumel. Teden do dva časa pa čisto vsak rabi.  Jaz bi torej vztrajala, mogoče mu daš v roko kahlo in naj stoje lula vanjo- verjetno se mu ful zanimivo zdi, kaj se zdaj z njegoim lulijem dogaja, v sede pa tega ne vidi. Daj mu to možnost.  Ali pa mu na kahli pokaži kako knjigo, ki ga pritegne, da lažje pokača tisti dve minuti. Vsekkor pa sem hudo proti vsakršni prisili na tem podorčju.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: lulanje!
12.8.2007 20:58:33   
JERČI
Hvala Mamuška, bom poskusila! Si mi res lepo razložila. Sem tudi sama mnenja, da ko mu bo prvič ratalo, bo šlo vse močno lažje.

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: lulanje!
12.8.2007 21:06:45   
Naty_ka
Naš je željo po lulanju v kahlico pokazal v vrtcu.  In je večino dneva več ali majn čist.

Kaj ti svetujem?
Najprej mu res 100 krat razloži zakaj je kahlica. Ali pa mu naj ati pokaže. Pri nas je to hit, ko ati kaj pokaže user posted image

Potem pa ga budno spremljaj in boš videla da lula na določene časovne intervale. In ko veš da bi lahko lulal, ga postavi na kahlo. Ali pa če boš videla da je že začel lulati na tla, ga hitro postavi na kahlo.
Ni ziher da bo delovalo, a škodit ne more. Mi bomo novembra stari dve leti, pa imamo še vedno nesreče. Ker se včasih tako zamoti s kako stvarjo da enostavno pozabi da mora lulat.

Veliko sreče.

_____________________________

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!


NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)




Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu JERČI)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?