|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   število obrokov
8.8.2007 15:05:07   
larissa78
Koliko in kaj pojedo vaši user posted image stari tja od 7-9 mesecev?Namreč jaz sem svojega dojila še zjutraj in zvečer, pa se mi je začel zbujati čez noč, tako da sem mu sedaj dala še nekje 130 millupine kaše zvečer, nato pa še zizo, a kljub temu se mi zbuja, tako da verjetno ni lačen, hoče le ...Zanima me število, količina in vrsta obrokov čez dan?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: število obrokov
8.8.2007 21:50:13   
miška piška
mislim da priporočajo 4-5 obrokov v tej starosti. ampak ne obremenjuj se, če tvoj je drugače, saj je vsak sam svoj in ima svoj ritem. Če le ni kaj narobe, če normalno raste in se razvija, ni predebel, ni presuh, potem sploh ni panike.  
Drugač je pa moj star 7m in 1 teden in jemo tako: zjutraj se, takoj ko se zbudi, podoji, a čez ene pol ure do ure (to je okoli 8-9h)je sestradan in je še enkrat in to ful veliko- ponavadi mlečen obrok (gres, kašico, kosmiče, jogurt, ali skuto s sadjem), potem okoli 12h kosilo (zelenjava, meso). tudi pri tem obroku poje kar veliko. evo, do tukaj klapa vsak dan, potem se pa začne. Naslednjič naj bi jedel okoli 15h, ampak je vsak dan drugače. Če grem v trgovino, mu kupim žemljico in jo gloda (saj je itak nič ne poje, saj še nima nič zobkov). Potem če mene vidi, da jem, hoče tudi on. In mu vmes naribam jabolko, spasiram nektarino, dam malo  sladoleda, ker kar kriči če me vidi da ga jem, ali mu dam kašico, če sem kje uzunaj ali mu skuham/spasiram kaj....  zadnji pravi obrok ima okoli 18.30h -19h, in to je rižolino. Mleka po flaški noče že kakšen mesec. Zvečer pred spanjem ga podojim, potem pa še ponoči vsaj 2x do x kratuser posted image , odvisno od noči.  
Sedaj že točno vem, kako se vede, ko je lačen im mu takrat nekaj pripravim. Brezveze se mi zdi, da ga silim, kao toliko je ura- moraš jesti. Saj včasih se še vedno najdem, ko premišljujem: joj, kdaj bo jedel, že dolgo ni, ali pa kontra: koliko je že pojedel danes, najraje mu ne bi več dala, a on še kar odpira ustka. pa se hitro pomirim z mislijo, da če kdo ve, bo to on sam in mu poskušam čimbolj prisluhniti.   

Aja, čudno mi je samo zaradi dojenja: se mi zdi, da mu to dojenje pomeni samo crkljanje, in da se res nič ne naje. Ker dostikrat tudi čez dan kar kriči in sili vame in se mi obeša po majici. Potem ga podojim in se že veselo smeji. Tako da tudi tole dojenje ponoči je eno samo crkljanje in ne gre za lakoto. Gre za potrebo po bližini mamice. Uživaj v tem!! 




(odgovor članu larissa78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: število obrokov
9.8.2007 7:57:34   
larissa78
Hvala miška piška, res si me potolažila in si vzela čas za moje vprašanje.Ne vem, včasih ne neha odpirati ust, spet drugič nič ne spravim vanj, tako da količina hrane ni odvisna od tega kolikokrat se mi bo zbudil ponoči.Je pa res da je vse tisto ponoči mislim da samo eno crkljanje in iskanje mamine bližine.

(odgovor članu miška piška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: število obrokov
9.8.2007 19:04:54   
hariba
Moji so pri tej starosti običajno imeli 6 obrokov. Zjutraj izključno dojenje, dopoldan sadno malico, za kosilo kakšno jugo ali špinačo z govedino in pirejem,čufte... popoldan kak jogurt, zvčer rižolino ali polento z mojim mlekom, pa običajno tik pred spanjem še obilno porcijo dojenja. Sicer so se ponoči zbujali. Zlasti tastarejši, ki je bil bolj lačne sorte. Priporočajo jih pa 5.

(odgovor članu larissa78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: število obrokov
9.8.2007 22:28:59   
Naja30
Mi imamo tako:
- zjutraj dojenje
- okoli 10h sadna kašica
- okoli 13-14h kosilo - zelenjava, meso
- okoli 17-18h kakšen jogurt, sadje
- okoli 20h rižolino, polenta, ovseni kosmiči
- pred spanjem dojenje

Torej tudi 6 obrokov. Ampak naša punca malo poje na obrok (cca 100-130ml), zato večkrat je.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: število obrokov
9.8.2007 22:46:19   
frufru
Mi imamo tako:
- 5h dojenje
- 7h dojenje
- okoli 9h skutka s sadjem (100ml)
- okoli 13 dojenje
- okoli 15-16h kosilo, čeprav so velike muke (če rata 100 ml)
- okoli 18h dojenje (opuščamo, ker pije manj kot 5 minut)
- 20h rižolino, polenta, ovseni kosmiči (150ml) + dojenje
Vmes popije nekaj vode

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: število obrokov
9.8.2007 23:31:12   
miška piška
No ura bo pol polnoči, in mi smo pa ravno po večerji, ki sem mu jo poskušala dati že ob 19h, saj ni jedel od 3h popoldne. Sedaj je pa po nekaj urnem tečnarjenju in igranju zaspal ko koma. Jaz pa sploh ne vem, kaj naj- kaj pospravim, grem spat al pa kar počakam do jutra in se malo nadiham.... user posted image  

(odgovor članu larissa78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?