|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ICT- pozitivn....panika!
20.2.2008 14:41:36   
anaya
Lep pozdrav!

Prosim vse , ki se kaj bolj spoznate na rezultate krvnih raziskav, da pomagate. Pred dnevi sem namreč slučajno pri pogovoru zasledila, da mora biti oz. da je vredu če je coombsov test NEGATIVN(prej se s tem nisem obremenjevala) . Pri meni je pa POZITIVN. Ginekologinja ni nič komentirala da bi blo kaj narobe, sama je tudi nisem spraševala saj se na to ne spoznam. Strah me je da je mogoče spregledala.

Kakorkoli, preden v ordinaciji zaženem vik in krik me zanima, če je to sploh potrebno.

moji rezultati so:
krvna skupina: A, RhD negativna
eritrocitni antigeni kell: K-
indirektni coombsov test, gel: pozitiven
specifikacija PT, gel test: ni možna
Specifikacija PT, s papainom: PT niso prisotna

Vse kar od tega razumem je krvna skupina.user posted image

Prosim če mi katera, ki se na to spozna pove samo če je potrebno bit na kaj od tega še posebej pozorn.

Hvala vam za odgovore...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ICT- pozitivn....panika!
20.2.2008 14:51:22   
žigolino
http://med.over.net/klinicne_stroke/porodnistvo/faq/pregledi.htm
Sicer ne vem veliko o tem ampak tukaj nekaj piše o tem.

(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
20.2.2008 15:23:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu žigolino)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ICT- pozitivn....panika!
20.2.2008 15:44:51   
Mikica
Najprej...brez panike.
Pred 4 leti sem bila v isti situaciji, seveda si paničen (popolnoma normalna reakcija, sploh ko divjajo nosečniški hormoni user posted image ), ampak potem ko mi je ginekologinja stvari razložila sem se pomirila. Svetujem ti, da za razlago vprašaš ginekologa, ki to bo najbolje znal razložiti.

Moja nosečnost je potekala brez težav, le zaradi tega sem imela planiran porod. Danes imamo živahnega triinpolletnika.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ICT- pozitivn....panika!
20.2.2008 21:54:49   
Azzurra
No, jaz sem ena tistih s pozitivnim ICT, s to razliko, da sem Rh pozitivna in je do protiteles prišlo z eno transfuzijo, ki sem jo prejela pri operaciji pred 20 leti. Meni so tudi lahko določili za katere protitelesa gre, medtem ko vidim, da pri tebi niso ugotovili.

v 1. nosečnosti (rodila sem pred 19 meseci) je bil ict negativen, ob porodu pa je očitno prišlo do krvavitev in mešanja moje in sinove krvi, s tem so se protitelesa aktivirala in v zdajšnji nosečnosti (ki jo ravno zaključujem), je bil pač ICT pozitiven.
Zaradi njega nisem smela na amniocintezo npr.

Kaj pomeni na splošno to stanje, je najbolje, da ti razloži tvoj ginekolog oz. mene so povabili na Oddelek za transfuzijo v naši bolnišnici, kjer tudi opravljajo ICT in mi tam vse razložili.
Kri sem dajala na 4, 3 in 2 tedna, pogosteje zdaj na koncu nosečnosti. Ugotavljali so koncentracijo protiteles (titer), ki je bil na začetku 32, nato je padal na 16, 8, 4, nato se je spet dvignil iz 4, na 8, zadnje 4 meritve so bile enake - 16. Moj ginekolog je optimističen.
Kaj pa to stanje pomeni? Protitelesa lahko napadejo plodove krvničke in povzročijo slabokrvnost. Stanje se lahko spremlja z natančnimi UZ, kjer ugotavljajo pretoke in vidijo, če se plodu godi slabo. Po menda 23. tednu nosečnosti lahko plodu že dajo transfuzijo v maternico, preko popkovnice. V kolikor to ni potrebno, se spremlja stanje po porodu, lahko pride do zlatenice (bolezenske), lahko pa do izmenjalne transfuzijie (otroku menjajo kri).

Moj ginekolog (POUDARJAM - ZDAJ ME OBRAVNAVA DRUGI) tudi ni nič kaj dosti komentiral, tak pač je. Na resnost situacije me je opozorila genetičarka, ko smo se pri njej dobili za genetski posvet pred amniocintezo (ki je potem nisem opravljala, kajti odsvetovani so vsi posegi, ki bi lahko povzročili krvavitve in s tem mešanje moje in plodove krvi), poleg tega mi je bil sumljiv pripis na izvidu, kjer iz oddelka za transfuzijo prosijo za vse moje zdravstvene kartoteke...user posted image user posted image user posted image  To človeku da malo mislit, mar ne?

Skratka, stanje je lahko zelo resno, lahko pa ni nič kaj takega. Protiteles je več vrst in niso vsa enako agresivna in niti vsa enako škodljiva, ena sploh niso.

Kaj naj rečem? Upam, da te nisem prestrašila. Vidim, da si Rh negativna in niti ni nujno, da je pozitiven ict pri tebi sploh problem, morda celo mora bit, se ne spoznam. Pri meni je stanje drugačno, ker sem Rh pozitivna in da me doleti kaj takega je skoraj neverjetno, pa je žal tako. KO so mi dajali transfuzijo tega niso vedeli, takrat se je reševalo pač drugo.
moj nasvet je, da se res obrneš na ginekologinjo in na oddelek za transfuzijo v bolnici v kraju, kjer živiš. mislim, da se oni na to najbolje spoznajo.
jaz grem tudi na planiran porod zaradi tega stanja (plus sladkorna...user posted image ), zato da se izognemo možnosti, da pridem ponoči ali med vikendom, če bi otrok potreboval transfuzijo.
Kako bo potekalo in kaj bo, ti naknadno javim.

Drži se, informiraj se, ne delaj panike vnaprej, ker morda ni nič oz. je stanje pri tebi normalno, vsekakor pa ne dovoli, da ostane v zraku! Ni nas dosti s takim stanjem, mislim, da se številka giblje nekje okoli 25 nosečnic letno v SLO.
Srečno! (tebi in meni tudi)



_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Mikica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ICT- pozitivn....panika!
21.2.2008 8:49:47   
anaya
Hvala vsem za odgovore, zlate ste.
Azzurra tebi pa vso srečo, držim pesti, da bo vse ok.

Naj še povem, da sem včeraj po naklučju srečala enga zdravnika ( od prijatlov prijatl) in sem ga takoj vprašala o tem. Pa je tut on rekel, da brez panike, ker to ni nič hudega. Pomenlo naj bi predvsem to, da z otrokom nimamva enakega Rh faktorja ( oče otroka je namreč Rh pozitivn). Nevarno je edino če bi krvavela.

Tako da sem si z njegovo in seveda vašo kr malo oddahnila, vsekakor pa je to prvo vprašanje na naslednjem pregledu.

Vso srečo vsem in lepo nosečnost.user posted image

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ICT- pozitivn....panika!
27.2.2008 10:07:32   
Azzurra
Evo, anaya iz prve roke. Tisti večer, ko sem ti to pisala, je bil predvečer poroda, namreč, zaradi pozitivnega ICT pa diabetesa, ki sem ga dobila med nosečnostjo, so se odločili za indukcijo poroda, sem pa rodila 10 dni prej, deklico Dašo, težko 3430g in 53 cm veliko.

Takoj po porodu so nama odvzeli kri in v naslednjih dneh še nekajkrat, da so opravili vse izvide. Prve ure po porodu so za otroka najbolj kritične. Zlatenica, vezana na ICT, se lahko zelo hitro razvije in pri nas se na srečo ni. Daša je sicer malce rumena, vendar ni bilo niti za obsevanje in meni osebno se zdi še manj rumena, kot sinček, ki tudi ni bil obsevan. Tako, da upam na najbolje.
So pa pri njej diagnosticirali pozitiven direktni Coombsov test, za kar še ne vem kaj pomeni. Bom pa povprašala pediatrinjo.
Želim ti vso srečo.

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?