|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   decemberke, javite se!!!
25.11.2004 12:14:33   
BONI*
Hojla decemberke?
Kako vam gre? A ste že pripravljene? Še malo, pa bo!
Jaz sem že zelooo nestrpna. Komaj čakam na ta veseli december in na svojega :angel::duda:. Rok imam 17.12.04
Počutim se kar dobro. Moj :duda: se je že spustil dol in sedaj lažje diham in tudi zgaga me ne peče več tako pogosto. Samo nespečnost me spet daje zadnje dni:(. Pa noge me bolijo vsak večer za znoret. Bi jih od kolen na dol kar stran odšraufala, če bi se dalo;).

Imam eno vprašanje za vas. Ali vas vaše G sedaj v zadnjem mesecu (tiste, ki ste že) naroča na 1 teden in kakšne preiskave imate oz. ste imele sedaj?
Moja G je tako čudna:(. Naročila me je na 14 dni (1.12.). Me zanima, če mi bo sedaj še kakšen ginek pregled naredila, pa za pribljižno težo in velikost svoje :duda: bi tudi rada vedela. Kakih podrobnejših informacij o svojem :duda: že lep čas nisem dobila, saj vedno samo srček posluša in na hitro z UZ lego preveri, meni pa zmeri velikost maternice. To je pa tudi vse (sestra mi še zmeri pritisk in me stehta).
Kaj pa CTG? Ali je to standardna preiskava zadnji mesec?

Lp, Boni
Neposredna povezava do sporočila: 1
   decemberke, javite se!!!
25.11.2004 12:24:10   
Spark
Hojla!

Jaz pa imam rok 10.12.. Moji pregledi so sedaj na en teden. Pregled vsebuje CTG, pa trebuh mi zmeri. No nazadnje je pogledala na UZ, lego. To je pa tudi vse.
Jaz si še nisem pripravila torbe za v porodnišnico. Pa ne vem kaj čakam.
Imam pa tudi jaz težave z nespečnostjo, pa noge me tudi ful bolijo. Pa skos sem zadihana. No sej še malo pa bomo imele naše :duda: pri sebi.

Lp

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   decemberke, javite se!!!
25.11.2004 12:31:01   
Kova
Hoj!

Rok imam 15.12., pregledi pa so sedaj tudi na en teden. Pregled vsebuje pregled urina, CTG, zmeri mi trebuh in gin. opravi vaginalni pregled, da vidi, če se že kaj odpiram. Zaenkrat je MV še zaprt, popadi so ampak redki in šibki. To je pa tut vse.
Za našo :duda::roza: imamo že vse pripravljeno, razen torbe za porodnišnico. Vedno odlašam do zadnjega - pravim "sej je še čas".

Težav z nespočnostjo nimam, spim kot angelček, edino noge mi zatekajo pa ful bolijo. Pa zadihana sem tut skoz.

Še malo pa bo boljš ...

Lp, Kova :kuza::kuza::kuza::kuza:

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   decemberke, javite se!!!
25.11.2004 12:39:13   
sebtan
Juhu...:kuza::kuza:
jaz sm prva med vami punce, rok mam drugega decembra....pa mogoče se še prišvercam do miklavžka, kr je nazadne bla še kar visoko moja mala, pa tudi mirna, brez popadkov, neodprta.
Morm pa povedat, da v zadnem mescu sm bla enkrat na gin. pregledu, tam so mi poleg urina in pritiska še nardile CTG, rekle da mam mirnega otroka, kr ni mrdnila,....haha, jah tistih deset minut je pač spala..sicer pa je res, da se vse manj oglaša, kr se počasi pripravla proti Exitu in ma manj prostora.::)))

drugače pa mal nespečnosti je tudi pri meni, pa taki rahli glavoboli, kar čez dan:(((
ampak, bo že, komaj čakam da pride moja Tija.
:))uživajmo, papa

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   decemberke, javite se!!!
25.11.2004 12:51:18   
BONI*
Sem se odločila, da bom postala tečna in zoprna :nosecka:, ko bom imela spet pregled pri svoji G. Se mi zdi, da bi tale G pa le mogla kaj več dati od sebe. Zadnjič sem jo vprašala, kako to, da se pri njej nikoli ne pogleda krvnega sladkorja, pa je čisto pošizdila in mi začela razlagati, da naša država izak nič ne plača in da to že niso rutinske preiskave,... Potem se jo pa itak nisem upala nič več vprašati.
Ampak 1.12. se pa ne bom dala! Ma da mi pove čisto vse, od A do Ž! PIKA!

A ja, meni trebuh otrdi le občasno, kadar sem res preveč dolgo na nogah, še posebej če stojim na mestu. Drugače pa sploh nisem sigurna, če res vem, kako naj bi zgledali lažni popadki. Včasih mislim, da je to to, potem pa se mi vse bolj zdi, da se samo moj :duda: zelo ˝gužva˝

Lp, Boni

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   decemberke, javite se!!!
25.11.2004 13:22:31   
ZARJA
Ojla!

Moj komaj pričakovani dan je 12.12.
Zdej sem pa že res tako nerodna, da komaj hodim, diham kot slončica, da o obračanju v postelji z enega na drugi bok niti ne govorim. Zvečer ne morem zaspati, ponoči vstajam in se sprehodim do WC-ja enih 4 X. Pa mi je prav fajn, ker me začnejo kolki bolet od ležanja... Po "sprehodu" mi je boljš in potem se zvalim na drugo stran... za kaki 2 uri. Zjutraj sem prava zaspanka. Bi kar spala do 10-ih.
Dobila sem 16 kg (v primetjavi s prvo nosečnostjo je to še super - takrat je blo 23,5 kg):)-
Občasno imam prav posebno težavo. Bolijo me mišice medeničnega dna in še prav posebej okoli sramnih ustnic. Tako, da se moram prav počasi premikati...
Malo mi noge zaotekajo,...
Pregled sem imela v 37. tednu (urin, pritisk, tehtanje, poslušanje srčka) in me je naročil čez 14 dni... ko bomo isto vajo ponovili. Potem pa ne vem, če bo čez teden ali na PDP.

VELIKO SREČE VSEM (ne le decemberkam) IN DA BI BILO VSE OK z vami in vašimi :duda: !

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   decemberke, javite se!!!
25.11.2004 13:31:18   
Lidy
Boni jaz sem se zadnjič od sodelavke naučila,. da ne smeš biti vedno tako miroljubna.
Šlo je pa za to, da sem morala PO 12 poklicati ordinacijo svoje G za izvid. In da ne bi bila tečna sem poklicala 12:15 nakar mi una na recepciji reče, da ne bo nič ker klice sprejemajo do 12. Jaz pa panika, kaj naj naredim v četrtek, če je G rekla da morem nujno poklicat da mi potem da antibiotike ker je v petek ni :zmeden: ????

Seveda mi receptorka reče naj pokličem jutri. Ja koga če G ne bo? No to pa že ni bil njen problem.
Vsa panična kličem sodelavko naj pride 3 ure prej delat. Pa žal ni šlo in mi pove da naj probam drugače.

In res - jaz miroljubneš - pokličem še 1x. Odgovor od recep. enak. Jaz pa: no pa mi zaupate vaš ime in priimek, da bom vedela koga poimensko omeniti, če bo kaj narobe, ker morem sicer dobiti antibiotike in sem NOSEČA!!!!

TAKOJ ME JE VEZALA :bravo: :bravo: :bravo:!!!!

A vidiš kako je to enostavno. Boni ti lepo povej svoji G, če zdravstvo nima dovolj denarja pa pravosodje z veseljem dela!!!!

Želim ti veliko sreče s svojo :duda: , ko pa boš rodila pa potem reci svoji G samo PA-PA!

pozdravček Lidy

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   decemberke, javite se!!!
25.11.2004 14:56:32   
ronja5
OJLA!
PDP imam 15.12., v torek sem bila pri G. Pregledala me je vaginalno, poslušala srček in naredila še UZ. Naš fantek je tehtal 3 kg. Povedala je, da je že zelo nizko, posteljica je že kar zrela in rodila naj bi pred PDP. Naročena pa sem spet jutri. Vam poročam kako in kaj!
Sicer pa v glavnem počivam, vsak najmanjši "napor" se konča z globokim dihanjem.Kar precej zatekam in sem že zelo okorna, pa saj bo mimo, ni panike.
Vse dobro vsem srečkam :nosecka:

LP! Ronja



(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   decemberke, javite se!!!
25.11.2004 15:24:01   
mala račka
Jaz imam rok 25.12. in imam preglede tudi zaenkrat še na 14dni. Po moje, da če je vse v redu, je tako čisto ok :zmeden: .
Drugače se počutim ok. :duda: se je pomaknil malo niže in posledično me je zapustila tudi zgaga, ki je bila že prav neznosna :bravo: .

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   decemberke, javite se!!!
26.11.2004 6:58:24   
BONI*
Hojla decemberke! Pa nas je kar nekaj! To bo veseli december:bravo::bravo::bravo:!

Zarja, ko si opisovala sebe in svojo nespečnost je bilo glih tako, kot da bi govorila o meni. Poglej me! Že celo noč bedim kot sova in že navsezgodaj klofam po računalniku. Tudi jaz se zbujam pribljižno na 2 uri in hodim na WC (malo že kar iz navade, ker včasih v resnici sploh ni potrebe). Kar naprej zračim in hladim spalnico, kar naprej hodim piti vodo, proti jutru ratam že ful lačna,... ko pa gre moj dragi zjutraj v službo, takrat pa grem jaz spat. Pa mi spet ne uspe spati dlje kot kake 3 ure. Joj, kaj nosečnost naredi z nami:zmeden:. Mogoče so pa to priprave na potem, ko ne bomo mogle spati zaradi naših :duda:.

Lidy, ja po tanovem se strinjam, da moraš biti včasih kar bolj oster, če hočeš kaj dosežti. In od sedaj naprej bom tudi jaz taka!
Ker sem sama tudi zdravstveni delavec, sem vedno iskala opravičila za ostale zdr. delavce in njihovo obnašanje, sedaj pa ne bom več! Sem pa tudi že razmišljala, da bom po porodu zamenjala G in iskala kakšno boljšo. Sedaj naj me pač ta vodi do konca.

Ronja5, a ti pa že kar v nizkem štartu? A boš presenetila samo sebe in rodila že kar jutri;)?
Tako G bi si jaz želela, ki bi me naročila na pregled vsak teden in bi mi tudi malo več povedala o moji :duda: in o tem, kako napredujeva.

Lp, Boni


(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   decemberke, javite se!!!
26.11.2004 8:24:18   
Anonimen
Pozdravljene!
veseli december in naš težko pričakovani mesec bo hitro tu.
Rok imam 24.12.- naseldnji pregled 1.12.
Spanje mi zaenkrat ne povzroča težav, :duda: se umiri ko jaz hočem zaspati- spim še vedno celo noč.
Torba za porodnišnico je pripravljena na pol- si še vedno govorim, da imam čas.


lp


(odgovor članu BONI*)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   decemberke, javite se!!!
26.11.2004 15:21:31   
Taj
:bravo:Hojla,

Tudi mi smo že povsem pripravljeni:zmeden:. Kljub PDP 16.12., smo že prejšnji teden mislili, da se bomo morali odpraviti proti Zaloški:kuza:, ker je malemu srček razbijal kot nor(kot odziv na moj srček), popadki so bili že kar na power, imela sem povišano temperaturo in končno sva se z mojim dragim tudi psihično pripravila, da zdaj pa gre zares. In posledično tudi končno spokala, s čimer sva doslej odlašala.No, pa se je mali:duda: za tem spet malo umiril:zaspan: in teden kasneje smo še vedno v enem kosu in mislim, da bo tako še nekaj časa, čeprav imam sedaj po malem popadke vsak dan, a nikoli ne trajajo prav dolgo in na koncu se vedno vse skupaj umiri:angel:. Je pa malček še vedno zelo razgrajaški in vsak dan veselo brca:sloncek:, četudi ima že kar nekaj čez 3 kg in mamico zato kar pošteno zaboli:grrr:, ko ima vsakdanjo aerobiko.Od dopolnjenega 36.t dalje imam CTG vsak teden (tudi zato, ker se ves čas obeta finale), vodo in kri dajem na 14 dni (hemoglobin je šel spet dol na 98, zato sem fasala spet une bedne tablete na H), vaginalno pa me bo pregledala šele na PDP (če zdržimo do takrat), ker to rado pospeši porod. Na UZ smo vsakič (čudovita zdravnica!!:bravo:), obseg trebuha in glavice merimo sedaj na 3 tedne, vsakič pa pregleda posteljico in plodovnico.

Spim boljše kot kak mesec nazaj:angel:, predolgi sprehodi:kuza: pa več ne pridejo v poštev, ker glavica že trka tam doli in me potem začne preveč pritiskat, pa še WC je takoj na programu.Noge so pa OK, pridelali smo 11kg, a v glavnem v osrednji del.

To je to.

Držite se, če vas malčki prehitijo, pa stiskam pesti, da bo vse tako kot mora biti in se boste iz blaženih:nosecka: prelevile v prave blažene mamice.

Pozdravček trebušnicam in njihovim sončkom:duda:, :rozica:

Taj

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   decemberke, javite se!!!
26.11.2004 16:06:17   
ronja5
Ojla!

No pa sem prišla od G. Vse je OK, pregledala me je vaginalno, poslušala srček, pogledala vodo. Še vedno smo pripravljeni, a se še nič resnega ne dogaja. Je pa rekla, da je naš :duda: zavzel dober položaj in bi moralo vse dobro potekat. Upam, da bo res. Naročena sem spet 7.12., čeprav je rekla, da se verjetno ne vidiva več :zmeden:.

Božajte bušije!

LP! Ronja

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   decemberke, javite se!!!
28.11.2004 17:40:21   
BONI*
U, Ronja5, potem bo pa to zelo kmalu! Še malo,se boš iz :nosecka: prelevila v mamico!:bravo::bravo::bravo:

Lp, Boni

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   decemberke, javite se!!!
28.11.2004 17:43:20   
BONI*
:ups:Hm, no, najbrž si res malo :zmeden2:, glede na to, da imaš rok 15.12. Ampak očitno boš imela pravega malega avanturista(ko), ki se mu/ji že sedaj zelo mudi raziskovati.

Lp, Boni

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   decemberke, javite se!!!
29.11.2004 9:35:30   
ronja5
Ojla!

Smo še kar doma in se še nič resnega ne dogaja :zmeden:. Ko bo njegov čas, bomo zagotovo vedeli!

Lepo se imejte, božajte bušije!

Ronja

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?