|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Motnje požiranja!
1.10.2007 14:40:01   
Pinokio
Se je mogoče kakšna mamica srečala s to težavo.............mi smo dali sicer celo vrsto preiskav skozi in na koncu je rekla fizioterapevtka, da ima motnje požiranja zaradi nedonošenosti....................prve tri in pol mesece je jedla krasno..............potem pa je vmes med hranjenjem kar jokala občasno.......to se je seveda stopnjevalo.............zgleda pa tako, da zagrabi čisto lepo in prve 3-4 požirke lepo je, potem pa kot, da ne bi znala več vrstnega reda:sesanje, dihanje in požiranje, ji moram cucelj ven vzet, če ne začne jokat..............kot, da ne zna več jesti po cuclu..................hranimo se samo še v spanju in mora teči čisto počasi, tako, da se hranimo eno uro.............če pa ne zaspi in da je lačna je pa eno uro jok in komaj jo uspavam, da potem kaj poje.............poje pa od 60-80ml povprečno........kdaj malo manj kdaj malo več.............ker se utrudi in ne more več, ker res skoraj nič ne teče po tem cuclju..........če je pa večji pretok, pa 3x potegne in glavico da nazaj in jok, ker očitno ne zmore...................če je imela katera mamica podobne težave bom vesela vsakega nasveta!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Motnje požiranja!
1.10.2007 19:57:53   
ALEKSA13
Pozdravljena,

tudi jaz imam nedonošenčka (star bo dva meseca, roditi pa bi se moral šele zdaj) in imama podobne težave, tako da sem že malce zaskrbljena. Hranima se na flaško-Aptamil Prematil. Sicer ne vem ali ima motnje požiranja, ker sma doma šele en mesec in sva bila do zdaj samo v posvetovalnici. Moj tudi je zelo različno. Na začetku ko sma prišla domov je lepo in dokaj hitro pojedel pojedel, nato pa je kak teden "štrajkal"in je jedel tudi več kot pol ure in količinsko manj. Isto na začetku ful potegne cuc enih parkrat, nato pa se ustavi in potem vleče cuc s kar dolgimi  premori in pa ful malo potegne, tako da je kar nekaj časa. Naredim 90 ml, pa še to pusti 30,(različno-včasih poje več , včasih manj) nekaj pa tako še izbljuva mimo ust. Pa še to ga silim, da poje. Pa zdi se mi da ga dajejo krči zraven (ker je čisto rdeč v glavo in se zvija), tako da še težje je in mu gre pol mimo ust.. Tudi on je imel najprej cuc 2 (večji pretok), nato pa sem zamenjala z 1. Zdaj razmišljam, da bi mu spet poskusila dat cuc 2, ker gre lažje pit. No, prejšni teden je nekaj dni spet kar lepo jedel (enih parkrat je pojedel celo cca 120 ml), zdaj pa se je spet ustavilo! Čisto sem že zmedena in nervozna, ne vem več kaj naj naredim. Sem že razmišljala, da bi poklicala zdravnico, če bo še nekaj časa tako....Sicer joka ne zraven ko je, stoka in gode pa, včasih pa tudi to ne. Zanimivo pa je to, da ko se zbudi, je ful lačen in ful odpira usta in si kar roke  hoče pojest (je prav paničen), ko pa mu dam flaško pa je tako... Hranim ga na 3 do 4 ure, zbudi se sam(večinoma), ponoči se tudi zbudi enkrat sredi noči, enkrat pa zjutraj 5-6. Različno... Na koliko časa pa ga hraniš ti, in ali prav tako kaže tako veliko zanimanje za hrano, potem pa noče jesti?? Res ne vem več, kak način naj uberem, da bo boljše...cele dneve premišljujem sam o tem.... LP. Sendy

(odgovor članu Pinokio)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Motnje požiranja!
1.10.2007 20:56:33   
Vrtnica1
Pri nas je bilo zelo podobno (rojen 5 tednov prezgodaj, sedaj star 27 mesecev). Ko sva se dojila oz. dodajala po flaški, se mu je venomer zaletavalo, da je komaj prišel do zraka. Luknjice na flaški smo menjavali vsaj 6 mesecev za normalno razvitimi otroci. Podobno je bilo pri uvajanju trde hrane. Šlo je zelo počasi, ene parkrat je bila prava kriza, ker se mu je kakšen grižljal orng zaletel. Kar sem mu dala v usta, sploh ni premlel z jezikom in dlesni, ampak je vse kar takoj pogoltnil. In potem seveda bruhnil, ker se je začel daviti. Sploh sadje (jabolka, hruške) in pa meso so problem še vedno. V bistvu ima cel proces grizenja in požiranja zelo počasen in občutljiv, velikokrat bruha, v bistvu pa trde hrane sploh ne mara. Predvsem bi jedel tekoče in pa hrano "na žlico". Kar se hrane tiče je ena res posebna kombinacija. Ne mara trde hrane in mu zato mogoče tudi ne gre preveč "od zob" user posted image . Počasi in s potrpežljivostjo. Druge poti ni. Enkrat bo že tudi to osvojil. Saj tudi shodijo ne vsi pri 10 mesecih.
lp

(odgovor članu Pinokio)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Motnje požiranja!
1.10.2007 21:25:13   
Pinokio
ALEKSA13 ..............jaz jo hranim na tri ure, včasih moram kar na dve................ker je lačna in se s tako malo količino sploh ne naje..............če poje 60ml ji dam čez dve uri.................če pa 90ml potem pa jo pustim malo dlje.............pa tudi kaže da je lačna in to zelo očitno..........rokice sesa in vse živo sesa kar ji pride pod usta............tako, da je res očitno, da je lačna, ko pa ji dam cucelj v usta pa jok, če je budna, če pa drema pa vleče tko počasi in zravn se mi zdi, da se ji zaletava, ker ji moram ves čas cucelj ven jemati, ko da glavico nazaj, da se ne začne jokat............danes smo imeli najprej fizioterapijo, potem pa še eno uro fizioterapevtko, ki se ukvarja samo s hranjenjem in jo dve nista mogli nahranit.............ni pojedla čisto nič.............šele doma v spanju. Je rekla, da tudi malo povezuje z bolečino, ker je mela vnetje dvanajsternika in nedonošenost (mišice).....vse skupaj.................tako, da doma upamo, da bo enkrat kar začela normalno jest.

< Sporočilo je popravil Pinokio -- 1.10.2007 21:27:23 >

(odgovor članu Vrtnica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Motnje požiranja!
4.10.2007 16:19:39   
anajmad
Pinokio mi smo imeli podoben primer. Že na EINT je dobesedno goltala mleko,potem se ji je pa zaletelo in konec. Sprobala sem vse vrste cucljev. Na koncu sem pristala na chiccotovih 1,2,3. To je cucelj,ki ima zarezco in potem daš otroku,odvisno kako vleče. Pa ti povem,da naša Ula pri dobrih 21 mesecih kronološke starosti oz. slabih 18 mesecev koirigirane,še zmeraj pije mleko na št.2, ker se ji preveč zaleti in potem bruha.
A ima mogoče tamičkena refluks?No,sej če imaš pomoč fizioterapevta bo mogoče boljše. Res imamo mi to srečo,da naša tamala ful rada je. Trkam,trkam.....na srečo nimam problema.
Držim pesti,da boste kmalu uredili tudo to nevšečnost. Kolikor jst vem je imela Lea od Janeje podobne težave. Kontaktiraj jo na zs,pa ti bo mogoče pomagala kej z nasveti.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Pinokio)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Motnje požiranja!
4.10.2007 16:39:22   
Pinokio
Naša je tudi zelo rada jedla, ampak, zdaj ne more.............mi je razložila danes malo bolj podrobno...........ona 4x potegne in glavico da nazaj in ne more več : je rekla, da jo potegne ekstenzija in ona je takrat v stiski in joka in naša je to povezala s cucljem, ker jo je tudi takrat bolelo, ko je imela vnet želodček in tu smo sedaj..............in kadar zategne glavico med hranjenjem jo potegne ekstenzija in ne more več....................zato moram res pazit, da je ne more nazaj dajat...................jaz pa sem jo pazila, sam ko jo je ona že zategnila sem jo dala nazaj, kar je že prepozno.........treba je preprečit, da ji ne gre nazaj...........ona to tako sunkovito nardi in tok je močna, da je težko zadržat...............zdej mamo poleg fizioterapije tudi terapijo z izkušeno fizoterapevtko tudi za hranjenje.................uglavnem jaz tudi upam, da se bo kmalu uredilo...................čeprav je rekla, da lahko kake dva meseca še traja! Smili se mi ko je lačna in je ne morem nahranit..........takrat sem čist mrzla in ne vem kako naj jo potolažim.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Motnje požiranja!
4.10.2007 22:57:47   
anajmad
O to pa je hudo. Tud naša se tako nazaj vrže,oz.ful zategne glavco nazaj,da je včasih kr hudo. V glavnem tako sunkovito je to delala,da je v vozičku čisto naslon zlomila. Hudo je,res hudo pr vas. Res srčno upam,da se bo kmal to uredil.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Pinokio)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Motnje požiranja!
7.10.2007 20:28:01   
ALEKSA13
No, moj fantek je spet začel kolikor toliko lepo jesti (enkrat bolj, drugič manj), velikokrat sicer zaspi zraven. Upam, da bo vedno boljše. LP

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Motnje požiranja!
10.10.2007 21:56:14   
Nanca2
Očitno so to težave nedonošenčkov, jaz sem tudi mislila, da mi bo odpihnilo ko sem ga hranila po cuclju na koncu še samo v spanju od 1 - 1,5 ure dolgo, še sedaj mi kdaj pokrov dvigne, ko noče jesti. Pri nas je bilo ravno tako kot je opisovala Pinokio in sedaj je tako kot pravi Vrtnica 1 in nobeden mi še ni znal nič povedat in nič pomagat. Za sesanje so mi rekli, da je imel slabo razvit sesalni refleks (32 tedenski), sedaj pa pravijo vadit koščke, vadit. Ampak kaj ko jih noče jesti, če pa že kakšnega sprejme pa dostikrat bruhne. Bruha tudi tekočo hrano, samo malo se napne pa že je cel obrok zunaj in baje nima refluksa. In potem hranit na novo.

Sicer težavo z sesanjem sem po 6 m odpravila, začela sem dajati mleko po žlici, kasneje še zraven kakšno žlico rižolina. Mislila sem, da so se mi prikazala nebesa, ker sem ga nahranila  v 20 min. Potem pa ko je bilo potrebno jesti pretlačeno banano, nastrgano jaboko, pretlačeno zelenjavo je bila pa druga pesem. Sedaj, ko je star korigirano 14 mesecev je dokaj grobo hrano, ki pa jo mora obdajati tekočina, npr. juhe, omakice. In urim ga s kruhom in keksi, da žveči, ampak vse poteka zelo počasi in tega se ne more najesti. Mesa skoraj da nič ne poje, prav tako pa frčijo po kuhinji krhli jabolk in kosi banan.

Jaz sem se skoraj sprijaznila, da pač moj otrok ne je rad, včasih se mi še skravžlajo živci, ko po mučnem ponujanju hrane vse izbruha. Moram pa reči, da se zgodi tudi kakšen teden, ko pa poje vse kar mu pripravim, vendar še vedno pretlačeno hrano in mogoče sam zgrize pol krhla jabolke in četrt žemlje.




(odgovor članu ALEKSA13)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?