|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Resnično rizične nosečke - bi počvekale z mano?
9.10.2007 20:40:08   
Anonimen
Najprej se opravičujem za anonimnost. Ne vem še sama zakaj sem se odločila biti anonimna, ampak upam, da me  zaradi tega ne čaka forumski linč.

Odkar sem noseča prihajam na forum. Nekaj časa sem se pogovarjala z ostalimi nosečkami v temi, odprti pod mesecem v katerem imam pdp. Vse dokler sem izvedela, da moja nosečnost ni ravno "normalna" nosečnost.
Ko tako berem te vesele in hudomušne poste mojih "so-bork", mi zmanjka besed in idej kaj napisati, kajti kljub temu, da je večina njih na bolniški, se niti v sanjah ne srečujejo s težavami, kakršnimi se srečujeva midva. In tako sem počasi nehala pisat. moji posti so bili razlaga kaj se dogaja z nami, med vrsticami prošnje za tolažbo, včasih sem naletela na kak "drži se" a v istem trenutku me je preplavila večina in teme o tem koliko kil je katera dobila, pa kolikokrat na teden jedo v mcdonaldsu. Kaj je to rizično za njih, je zelo relativno, a če poglobljeno berem, je večina še vedno rizična predvsem preventivno, za kar bi jaz sama takoj podpisala, a je resnica žal, žal in še enkrat žal, daleč od preventive.

Ravno zato odpiram novo temo v upanju (in misleč, da morda še katera čuti podobno), da se oglasite tiste, katerih izid nosečnosti še ni gotov. Vem, da se marsikomu sliši kruto in hladno, a tudi take smo, ki smo začele optimistično a ki ne vemo, kako bo ko bo nastopil tisti trenutek, ki bi moral biti najsrečnejši v življenju.

Če sem koga prizadela, se iskreno opravičujem. Če bi katera rada počvekala z mano in izlila svoje tegobe, le pogumno.

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Resnično rizične nosečke - bi počvekale z...
9.10.2007 20:42:38   
Anonimen
Kaj pa je narobe s tvojo nosečnostjo, če nisem preveč fibčna? user posted image

Pa en user posted image  za pogum.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Resnično rizične nosečke - bi počvekale z...
9.10.2007 20:51:36   
Anonimen
Zaradi določene moje anomalije oz. bolezni, ne vem kako drugače ji reči, je vprašljivo kakšen bo potek nosečnosti in kakšne bodo sploh posledice. Na žalost ni nič predvidljivega in lahko le čakamo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Resnično rizične nosečke - bi počvekale z...
9.10.2007 20:53:25   
Taula
Naj te ne bo strah zaradi anonimnosti.user posted image
Ne vem pod kaj definiraš resnično rizične? Jaz sem bila smatrana za ''rizično'' ker sem bila user posted image  z dvojajčnima user posted image user posted image . Žal je eden umrl, drugi naj bi še živel. Sama sebe nočem smatrati za rizično, ker me je že tako preveč strah da je še drugi umrl.
Kot mi je rekla na urgenci...če bo kaki user posted image  bo le eden, ne dva...a zna se zgoditi da ne bo nobenega. Kruto, a resnično.

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Resnično rizične nosečke - bi počvekale z...
9.10.2007 21:06:01   
Anonimen
Taula, živijo. Saj, tudi sama se nisem hotela smatrati za rizično, a ko sem ugotovila, da enostavno nimam kaj lepega povedati pač pa stalno samo nove skbi, sem prišla do točke, ko sploh nisem več pisala. Pa tudi berem ne več, po pravici povem. Kaj smatram za rizično? Saj sem nekako povedala. Da je izid še negotov, da se ne ve kako se bo končalo. Saj vem da je po eni strani vsaka nosečnost taka in vsako življenje tako, a drugo je če ti to napovejo zdravniki in če s tem strahom živiš vsak dan. A vidim, da ti to poznaš. Koliko pa si noseča?


(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Resnično rizične nosečke - bi počvekale z...
9.10.2007 21:09:01   
Taula
Sredi 9 tedna sem komaj. V najbolj rizičnem času še.user posted image  Bomo videli kaj bo čas prinesel, drugega kot čakati in upati ne morem.

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Resnično rizične nosečke - bi počvekale z...
9.10.2007 21:16:23   
marita
jaz sem še ena rizična, s tem, da sem iz tahujšega ven. Kaj vem kaj naj rečem, na začetku krvavitve, bolečine, krči, g. ni dala nobene spodbude razen mirovanja in dabrostona. Kaj veliko se ni dalo narediti, sem pa po naravi optimistična, tako da me ni toliko vrglo. Sem bla pa na začetku ful švoh, komaj sem šla sama na wc, 5 min nisem mogla biti pokonci...še bi lahko naštevala, strogo sem preležala kritične tedne. Vsaka katera je mogla ležat ve kako je to, ne bom opisovala. Potem sem počasi začela hodit na kratke sprehode za 5 minut ven na zrak, komaj sem prehodila nekaj 100 metrov in se spraševala ali naj grem še 10 m naprej ali ne, ali bom zmogla. Počasi je šlo na boljše, sedaj pa lahko hodim tudi na daljše sprehode, kar mi ogromno pomeni. Z otrokom je blo skoz ok, sama pa sem bila fizično švoh zaradi ležanja. Sedaj je najhujše mimo in počasi začenjam uživat v nosečnosti, čeprav še vedno gledam na spodnje hlače in wc papir, če se bo prikazal rdeč madež. Mirna ne bom do konca nosečnosti, skoz je prisoten strah.

Kot si napisala ne veš kako bo z otrokom, jaz ti upam na vse najboljše. Saj veš, upanje umre zadnje.

Želim ti vse dobro.user posted image

Marita

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Resnično rizične nosečke - bi počvekale z...
9.10.2007 21:30:02   
ElaM
Anonimna, user posted image , vem kako se približno počutiš, moji prvi nosečnosti je sledil splav, potem 2. nosečnost mirovanje in upanje, da bo vse ok, rodila sem zdravo punčko, zdaj v 3. je pa tudi skoz nekaj in komaj čakam december, da objamem to mojo štručko.
Anonimna, a se mogoče midve "virtualno" poznava, mi je znan stil pisanja.
Taula, user posted image  tudi zate. Nisem vedela, kaj se ti je zgodilo.

_____________________________

:)

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Resnično rizične nosečke - bi počvekale z...
9.10.2007 22:05:41   
Magi*
Anonimna, v prvi nosečnosti sem bila smatrana za rizično. sem krvavela, imela placento previo, stalno krče... vsakič, ko sem šla na pregled, so me še s čim novim razveselili. gledat me je hodilo vedno nekaj G, ne samo moj. kot neko sedmo čudo.

in sem se na forumu počutila tako kot ti.

danes, ko pa sem drugič noseča, je za zdaj vse OK, pa se tudi sama pogovarjam s sonosečkami o kilah, oblekah... in sem čisto pozabila kako zoprno zna biti kaki nosečki, ki mora doma počivati in se iz dneva v dan, iz minute v minuto sprašuje ali bo vse v redu, se prepričuje, upa, moli...

naj ti ne bo nerodno izraziti svoja čustva. včasih je treba v vsakodnevni rutini biti mogoče malo bolj direkten. mogoče se bo pa vseeno katera izmed nas spomnila kako ti je in ti dala kaj več kot en bežen "drži se!".

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Resnično rizične nosečke - bi počvekale z...
10.10.2007 8:29:31   
lana38
Anonimna!user posted image
Ne vem, kje bi sploh začela o svoji rizičnosti, pred zanositvijo ali potem. Lani sem bila na UPN, ker so na AC odkrili, da ima moja punčka Downov sindrom. Po samem UPN sem bila pa kar trikrat na abraziji, ker je bila posteljica tako čvrsto priraščena. Ko sva se ponovno odločila za user posted image , pa nisem mogla zanositi. Po 6 mesecih sem bila na Klomifenu. Učinka ni bilo in tzato sem bila na HSG in diagnostični HYSC. Preiskave so pokazale, da imam na desni strani maternice zarastline. Praktično je samo leva stran OK. Dobila sem napotnico za operativno HYSC in čakala user posted image , da bi se naročila. Ker pa sem po nekem čudežu zanosila, user posted image  ni bilo od nikoder. Ne morem povedati, kako srečna sem bila, ko sem zagledala user posted image . Hkrati pa polna strahu. V 6T pa sem na WC papirju zagledala rjav izcedek. Takoj sem šla do G, ki mi je predpisal Dabroston in strogo mirovanje. Rekel je, da jaz glede na svoje stanje, moram biti pripravljena na vse. Dva meseca sem več ali manj ležala. Izcedek pa je po par dnevih izginil. Potem sem dobila dovoljenje za krajše sprehode. Komaj sem prišla gor in dol po ulici, tako sem bila zaležana. Ko sem končno malo prišla k sebi (fizično), pa sem morala ponovno na AC. Po posegu sem spet en teden ležala, ker mi je tako svetoval G. Potem pa sem spet začela počasi hoditi ven. Tudi izid moje user posted image  je ves čas negotov. Lahko se zgodi, da user posted image  ne bo imel več dovolj prostora za razvoj. Zaenkrat je vse OK in G na vsakem pregledu omeni, da je to skoraj čudež. Da sploh ni pričakoval, da bom s takšno maternico lahko zanosila. Oba sva zelo vesela, da user posted image  kljub temu tako lepo napreduje. Tudi izvid AC je pokazal, da je tokrat vse OK. Zdaj sem v 29T. Kmalu bom ven iz tahujšega. Na zadnjem pregledu mi je G rekel, da še en mesec zdrživa in potem sva skoraj na konju. To bo konec oktobra. Večina user posted image  rojenih v tem obdobju, že lahko preživi. Mene pa je vseeno še strah, kako se bo izteklo. Upam, seveda, da bom prišla čim bližje PDP in bom na koncu v naročju držala svojega user posted image . Tudi jaz še vedno gledan, ko grem na WC, da se ne bi spet pojavil kak izcedek.
Moram pa pohvaliti moje kolegice "decemberke", ki so vedno našle, kakšno dobro besedo zame, ko sem bila v težavah. Moji posti niso bili neopaženi. Hvala vam za to, če bo katera brala.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Resnično rizične nosečke - bi počvekale z...
10.10.2007 8:52:28   
koala
Draga anonimna!
Meni so sicer skrbi rizične nosečnosti sicer prihranjene, havla vsem naravnim in nadnaravnim silam.
Vseeno pa jaz še velikokrat čekiram kaj se dogaja v "taspodnjem" štuku.

Prav je, da izliješ svoje občutke in 1000% sem, da boš vedno našla spodbudne besede.
Rada bi ti samo zaželela, da se nosečnost razvije tako kot mora in da boš, ko bo čas k sebi stisnila čudovito in zdravo majhno dišečo štručko.

Veliko poguma in nič več slabih novic ti želim.user posted image user posted image user posted image user posted image zate in tvojega razvijajočega sončka.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Resnično rizične nosečke - bi počvekale z...
10.10.2007 9:38:31   
TANTRA
Anonimna,

sama sem četrtič rizično noseča.... Prvič in drugič se je končalo srečno, tretjič pa sva se morala sprijazniti s kruto realnostjo,  da je narava naredila svoje..
Bil je hud udarec za oba....
Po tem nisem nekaj mesecev dobila menstruacije, ciklus se mi je popolnoma porušil za več kot pol leta....
Čas je mineval, pri moji starosti je vse postalo vprašljivo, vendar se je zgodil čudež, ki še pridno raste v mojem trebuščku....
Sem se pa od vsega začetka zelo bala, da bo kaj narobe...Od prvega pregleda, do nuhalne, do ac...do morfologije, kritičnih tednov za preživetje...Toda vse sva srečno prestala do avgusta, ko sem začela krvaveti in pristala na daljši hospitalizaciji v porodnišnici....Bilo je zelo hudo...takoj rodit, ....pa vendarle so se stvari čudežno obrnile...Zdaj sem doma in odštevam dneve zadnjega meseca, presrečna nad srečnim koncem...

Zato, anonimna, želim ti veliko vzpodbude in pozitivnih misli, da se vse srečno izteče... Včasih se res zgodi čudež in ti ga iz srca privoščim.
Misli na svojo user posted image ,  ki v tem trenutku potrebuje močno voljo svoje mamice, da bosta na koncu zmagali...
Vso srečo ti želim user posted image  in upanje umre zadnje... 

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Resnično rizične nosečke - bi počvekale z...
11.10.2007 8:43:34   
Nasy
Pozdravljena! Vem, kako se počutiš, jaz sem tudi doma na rizični nosečnosti. Sicer nisem tako hudo rizična več ampak na začetku me je bilo pa zelo strah in se sploh z nikomer nisem hotela pogovarjtat, da semuser posted image Dvakrat sem imela čiščenje, zato si sedaj nisem upala niti veseliti. Prve tedne sem krvavela in tako kot marita dobila samo dabroston in nekaj proti krčem. Soočili so me s kruto resničnostjo, da pomoči ni, če se telo odloči, da zavrne plod. Zdaj čakam na morfologijo in upam, da je vse ok. Vmes nisem več imela nobenega pregleda, razen nuhalne tako, da sploh ne vem, kaj se dogaja in se prav bojim. V bistvu se ne morem pripraviti do tega, da bi se sproščeno pogovarjala o tem, da se nama čez nekaj mesecev pridruži nov član, še vedno se bojim..in vsakič, ko začutim nekaj mokrega na spodnjicah, se ustrašim..Tem o raznih sindromih in zapletih pri porodu pa sploh ne berem več.

Draga anonimna, želim ti vse dobro, da srečno izpelješ do konca! Upam, da se bo za vse nas dobro izteklo!


_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?