|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolan otrok, vrtec...
16.10.2007 17:57:20   
Anonimen
user posted image no moj mali je sptembra začel z vrtcem.Lepo in prav..dokler ni pred dvema tednoma dobil vnetih očk,vročino,kašelj, boleče grlo,..Vročina je minla, okice tudi, ostalo pa ne.Danes je spet dobil vročino...ima je vedno vsaj 38, dr. pa mi reče naj mu dam daleron, nič druga.A je to normalno ali sem komplikator??Namreč ista zdravnica v petek ni na sestrinem otroku vi8dla v petek vnetih uhic, v nedeljo pa je imel že gnojno vnete da je mogla po dežurnih letatuser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 16.10.2007 19:12:18 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolan otrok, vrtec...
16.10.2007 19:24:29   
piščanc
iz naših izkušenj:
ponavadi traja vsaj tri dni, da se iz prehlada razvije bakterijsko vnetje (npr. ušesa). če greš prekmalu k zdravniku se ne vidi še nič, ker še nič ni. v dveh dnevih se pa lahko stanje poslabša ali izboljša, odvisno od imunskega sistema in mirovanja. antibiotiki so potrebni samo za bakterijska vnetja, pozdravi pa se telo samo.
pri otroku je vročina šele nad 38.5, kar je prej je kuhanje. otrok naj veliko pije, tudi zbijati je ni potrebno veliko, ker se telo tako brani (vročina ubija bacile, pa še otrok bolj miruje). zbijaj nad 38.5, k zdravniku če se to vleče na par dni in vročina ne pade pod 39, ter če ima še kakšna druga vnetja (ga boli uho, oči...).

otroku lahko najbolj pomagaš z veliko tekočine, kakšnim sirupom za grlo (slezov), vitamini (pikovit...), izpiranjem noska s fiziološko, izparilnik ponoči med spanjem... in mogoče se bolezen sploh ne bo razvila.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bolan otrok, vrtec...
16.10.2007 20:36:43   
Anonimen
No smo šli k dežurnem, in mali ima laringitisuser posted image

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bolan otrok, vrtec...
16.10.2007 20:48:05   
corfu
No, jaz sem zaradi takih bedastih in površnih pregledov lani zamenjala pediatra, sicer me je mal pisano gledala, men pa dol visi, za svojega otroka hočem najboljše! Upam, da se kmalu pozdravite. Srečno!

_____________________________

Uživaj življenje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bolan otrok, vrtec...
16.10.2007 21:26:12   
piščanc
in za laringitis ni zdravila. to je virusno vnetje grla (pri glasilkah). pazi, če se bo ponoči slučajno dušil. v sobi naj bo izparilnik, da bo veliko pare. grlo rahlo oteče in pojavi se sluz, zato otrok teže diha in kašlja (ponavadi zelo suho).

žiga je imel laringitis ravno 14 dni nazaj. ponoči sem mislila, da se bo zadavil, jokal je in ni mogel dihati, pa kar lajal med kašljem. odpeljala sem ga v kopalnico in napolnila bano z vročo vodo, potem je lahko zadihal. v sobi je imel tudi izparilnik s paro. naslednji dan sva šla k zdravnici. zdravila ni, pomaga pa claritine (da je manj sluzi). uporabljala sva še slezov sirup in pikovit, ter izparilnik, ko je spal. po dveh dnevih se je že lahko odkašljal in vse je bilo OK.

hitro se pozdravite

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bolan otrok, vrtec...
16.10.2007 21:41:02   
ursa_p
Glede uses bi povedala samo to, da se lahko stanje poslabsa v parih urah!!! Toliko, da boste vedele, da lahko zjutraj peljete otroka k zdravniku pa bo se vse ok, popoldne bodo pa ze vneta usesa.

Tako zgodbo smo imeli mi februarja, ko je zacel z vrtcem.  1 teden ali manj v vrtcu, 1 teden doma ... viroza na virozo pa 4x vneta usesa, 4x vnete oci.

Za vneta usesa je priporocljivo, da se jih greje ... se pravi trak na glavo, pa vato v usesa.

PS: A kdo kaj ve, da v tujini za vneta usesa ne dajejo vec antibiotikov???

Lp, Ursa

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?