|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   črpanje mleka in kašice
19.5.2009 17:25:21   
petra23
Pozdravljene!

Pediatrinja mi je svetovala, da naj svoji 4 mesece stari punčki začnem zvečer dajati malo riževe kašice, saj se v zadnjem mesecu ni dovolj zredila (čeprav se ej v treh tednih zredila za 350 g, kar pa tudi ni kriza). Se izključno dojiva in tudi te kašice naj bi pripravila s svojim mlekom. Zanima me ali je treba črpalko po vsakem črpanju sterilizirat ali je dovolj, da se jo temeljito umije? Koliko pa otročki pojejo tega na začetku, najbrž samo kakšno žličko. Malo mi je čudno, ker na navodilih piše kako moraš zmešat 2dcl mleka in daš noter 5 žličk kašice. Najbrž bo boljše, če na začetku delaš bolj po občutku, ne? Prosim za kak nasvet, sem malo v dilemi ali naj to sploh počnem, saj tako propagirajo dojenje do 6. meseca ni kako dojenim otrokom ni fino prezgodaj dajat druge hrane, po drugi strani pa punčke ne bi rada prikrajšala. A ima kaktera podobno izkušnjo?

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: črpanje mleka in kašice
19.5.2009 21:24:39   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: petra23

Pozdravljene!

Pediatrinja mi je svetovala, da naj svoji 4 mesece stari punčki začnem zvečer dajati malo riževe kašice, saj se v zadnjem mesecu ni dovolj zredila (čeprav se ej v treh tednih zredila za 350 g, kar pa tudi ni kriza). Se izključno dojiva in tudi te kašice naj bi pripravila s svojim mlekom. Zanima me ali je treba črpalko po vsakem črpanju sterilizirat ali je dovolj, da se jo temeljito umije? Jaz sem jo občasno še sterilizirala sicer pa umila z vročo vodo in detergentom.Koliko pa otročki pojejo tega na začetku, najbrž samo kakšno žličko. Žlička ali dve, res je. Otrok se mora najprej naučit odpirat usta, sprejet žlico in pogoltnit gosto hrano. Za uvajanje sem jaz imela Aventovo žličko, ki je čisto micena. Malo mi je čudno, ker na navodilih piše kako moraš zmešat 2dcl mleka in daš noter 5 žličk kašice. Najbrž bo boljše, če na začetku delaš bolj po občutku, ne? Prekuahj  malo vode, deci recimo. Dodaj kaše toliko, da je zmes kašasta, pa vendar ne pregosta. Zmešaj si malo kaše, ker boš sicer večino proč vrgla v začetku. Ko boš videla, da ni nobene reakcije po rižeku (izpuščajev) potem ji lahko v kašo daš prekuhano jabolko. In tako nadaljuješ s sadjem ter kasneje z ostalimi mlečnimi kašicami. Zelo dober je tudi baby gris. Prosim za kak nasvet, sem malo v dilemi ali naj to sploh počnem, saj tako propagirajo dojenje do 6. meseca ni kako dojenim otrokom ni fino prezgodaj dajat druge hrane, po drugi strani pa punčke ne bi rada prikrajšala. A ima kaktera podobno izkušnjo? Če je otrok zadovoljen in se redi potem bi jaz vztrajala z dojenjem do 6.meseca. Znaki po katerih opažiš, da je otrok pripravljen na GH so: gleda te, ko ješ, kaže zanimanje za hrano,...Kar počasi. Punčka še je majhna. Lahko poskusita tudi tako, da si mleko spumpaš na flaško in direktno v svoje mleko usuješ malo riževe kašice, da zgostiš obrok in ga narediš nasitnejšega.
  • Za uvajanje GH se običajno izbere dopoldanski čas
  • dobiš kašice, ki imajo adaptirano mleko že v zmesi in jih mešaš z vodo. Obstajajo pa tudi take, ki jim adaptirano mleko moraš primešati posebej. Na embalaži je običajno navedeno. Večina se jih meša z vodo. To sem napisala zato, ker nisem prepričana ali boš ji delala kašice s svojim mlekom ali z adaptiranim.

vso srečo!user posted image



(odgovor članu petra23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: črpanje mleka in kašice
20.5.2009 20:04:01   
petra23
FrutkaRR, hvala za odgovore. Sem ji danes probala dati malo kašice, zmešane z mojim mlekom, pa ni bila ravno navdušena. Bom po moje vsak dan probala samo s kakšno žličko. Meni se tudi še zdi premjhna, pa še ne zdi se mi ravnmo pripravljena na tako hranjenje, ampak kaj ko so me pa na posvetovalnici čisto prestrašili, da ne dobi dovolj. Nočem je čist izstradat. Bomo videli, ampak če nama je 4 mesece uspevalo samo z dojenjem, bova pa najbrž zmogli še 2 meseca.

lp

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: črpanje mleka in kašice
31.5.2009 15:59:01   
lidija***
Jaz sem z GH začela pri štirih mesecih. Ne veliko, vsak dan kakšno žličko in vsak teden nov okus. Tako, da pri šestih še vedno ni pojedla celega obroka in prišli sva ravno do sadja.
Zvečer pa je dobila kakšno žličko kašice, ki se meša z vodo. Je bila prava nespečnica!! No, še sedaj je, pa se napoka zvečer kot mali pujsekuser posted image

(odgovor članu petra23)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zakaj bi moral biti otrok v postelji ob de...
Če malček ostane pozno pokonci, je vse zmedeno. Ni vseeno, ali gre otrok spat okoli devete ure ali ko mu paše.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?