|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vodene koze in v 14.tednu
10.12.2010 22:41:01   
teičy
Pozdravljene mamice in tiste ki to še boste postale!

Sem v 14. tednu nosečnosti in se danes ugotovila da imam vodene koze. Prvi izpuščaj se je pojavil že par dni nazaj a nisem šla za tem da bi to lahko bile vodene koze- norice. že skoraj tri tedne me spremlja glavobol, bolečine v grlu in utrujenost vendar sem to vse pripisovala virozi. Jutri zjutraj se bom odpravla do dežurne ginekologinje in splošne zdravnice, da me pregledajo in napotijo kam naprej( na infekcijsko).

Zanima me, če je imela katera podobno izkušnjo ker me je nenormalno strah. Vse to kar sem prebrala po netu je grozno ( vse posledice za plod če pride do njega...)

<prosim vas za vaše izkušnje, mnenja...

Hvala  in vsem en prisrčen pozdravček user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vodene koze in v 14.tednu
11.12.2010 0:34:53   
nokiamb
Pozdrav,
Tudi meni se je zgodilo isto. Bila sem v 8 tednu, ko sem izvedela da so izpuščaji na telesu vodene koze.
Bila sem na pregledu na infekcijskem  oddelku, zaradi nosečnosti pa nisem dobila nobenih zdravil.
Preboleti jih je treba in upati, da nosečnost ohraniš, Jaz sem vse dobro prebolela, res pa je da sem zato imela nonstop redne preglede in UZ da so dosledno spremljali razvoj otroka, v bolnici so me obravnavali kot rizično nosečnico, napotili so me tudi na amniocintezo, ki mislim da je bila nekje proti koncu 4 meseca in ta test je pokazal da je z otrokom vse ok.  Šele takrat sem res brezskrbno začela uživati nosečnost user posted image .   Danes je moj sin star 2 leti in popolnoma zdrav in čudovit fant.

Vem da je zelo grozno in dosti potrpljenja boš potrebova, a ne pusti se prestrašiti od drugi ljudi in raznih zgodbic ki ti jih bodo govorili.  Če vama je namenjeno se bo vse dobro izteklo.

Če te še zanimajo kakšne podrobnosti, me pa kar vprašaj. Jaz takrat nisem imela nikogar ki bi imel tako izkušnjo in mi dal kakšne informacije...
LP

(odgovor članu teičy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vodene koze in v 14.tednu
11.12.2010 7:56:37   
Anonimen
nokiabm zdaj se pa odloči kaj boš pisala. najprej ji napišeš da naj se ne prestraši od raznih zgodbic- hmm zgodbice ali življenskih izkušenj ,ki so imele nosečnice in so v nosečnosti prebolelo vodene koze. To niso zgodbice.Potem ji pa napišeš če ji je namenjeno se bo vse dobro izteklo.
Ti pa res znaš potolažiti človeka.

teičy izkušenj žal nimam. Lahko pa vprašaš pušenjaka na mon-u ,vse kar te zanima. On ti bo več znal povedat. Sem pa prebrala da virusi težko pride do posteljice in je  okužba ploda REDKA

Se pa tudi nosečnice zdravi tako da kar do zdravnika

(odgovor članu nokiamb)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vodene koze in v 14.tednu
11.12.2010 11:52:08   
nokiamb
Anonimna, če nimaš te izkušnje, potem ne veš v kakem precepu je človek ki to doživlja, zato ne kritiziraj mojega pisanja, ker sem bila samo realna. Zagotovit ne mora nihče kaj se bo zgodilo, žal.
Kot zgodbice so bile pa mišljena mnenja drugih ljudi, ki tega niso izkusili in ne poznajo dejstev kako virus lahko vpljiva na otroka, Ki sem jih pa žal poslušala non-stop in ni bilo lahko...
Zsto pa sem ji povedala, da imam jaz danes popolnoma zdravega otroka, torej se vsa zadeva tudi pri njej lahko konča srečno! V to je pač treba verjati!

Jaz sem dobila takrat od strokovnjakov zelo malo informacij, ker so ti primeri zelo redki! Bi mipa kak odgovor nekoga ki je to doživel prišel zelo prav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vodene koze in v 14.tednu
11.12.2010 12:42:22   
botrca
Pojdi k zdravniku, ker se lahko zgodi da bo z otrokom kaj narobe. Naj ti naredijo preglede...pa veliko sreče in držim pesti, da bo vse ok.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu nokiamb)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vodene koze in v 14.tednu
17.12.2010 12:15:35   
teičy
 Punce hvala za vse vaše odgovore...

Bila sem pri splošnem zdravniku in ginekologu...tako sem dobila veliko odgovorov na vprašanja ki so me morila. Šele po 6 tednih od prvega dneva moje prve vodene koze lahko ugotovijo če je šlo na plod. prej se nič še ne vidi....bila sem napotena v Lj na oddelek za genetiko kjer me bojo sprmljali pri vseh nadaljnih priskavah da ugotovijo če je prišlo do ploda ali ne. Zdaj moram samo korajžno naprej in upati na vse najboljše. Če pa bo potrben splav oz porod pa bom tudi to opravila raje kot da bi se otrok rodil prizadet.


Vsem veliko srečeuser posted image in uživajte!

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vodene koze in v 14.tednu
19.12.2010 19:04:57   
nokiamb
Samo pogumno naprej. user posted image

(odgovor članu teičy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?