|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroci nočejo sami zaspati
2.12.2007 21:46:24   
Anonimen
Imam 10 in 8 letni hčeri, ki še sedaj ne zaspita sami. K tamali moram iti jaz spat, večja pa je še pred kratkim spala pri nama. Cel dan je vse v redu, ko pa pride večer se pa kregamo itd. in to samo zaradi spanja, kajti tudi midva po napornem dnevu želiva mir in spanje. Tako nama pa vse živce požreta, ko stojita na vratih spalnice. Tavelika je začela hoditi v svojo sobo spat, ampak zaspi šele po 11 uri, ker ne more zaspati in zato bere knjge. Poskušala sva tudi tako, da sva bila v kuhinji, onidve pa v sobi in čakala, da bi zaspali. Pa nič. Včasih bi se najraje zjokala, saj imata zvečer največ energije. Kar čakata naju in čakata. Ne moreva biti nič sama, kaj šele pogledati televizijo. Ampak to traja že skozi. Hotela sva jih tudi na silo, da sva jih zaprla v sobo pa je bilo še huje. Res ne vem, kaj naredit. Prosiva za zobe umit, prosiva za noge umit,... Ko pa se kaj pogovarjava, so jih pa sama ušesa, ko pa rečeva, naj se gresta učit, pa ne.Pričakujemo pa dojenčka, saj me je groza. Zdaj sva (par dni) edino toliko dosegla, da gredo po prepiru sami spat. Enostavno moramo vpit. Začela sva s kaznimi npr, ne dovoliva gledati televizije. Ima kdo kakšen pameten predlog?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otroci nočejo sami zaspati
2.12.2007 21:49:19   
Marogica
Nimam pametnega predloga, razen tega, da morata to pojesti, kar sta si skuhala. Najbrž sta vidva hčerki tako navadila in to, kar opisuješ je pač rezultat. In da ju sedaj kaznuješ ni pošteno, saj sta resnično samo vidva kriva.



_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Otroci nočejo sami zaspati
2.12.2007 22:02:38   
Anonimen
Ja, sta sama kriva, ampak enkrat je pač treba narediti red, če ti otroci čez glavo zrastejo. Ta velika pa naj kar bere, če ne more spat, saj to ni nič slabega, kvečjemu dobro.
Ne vem, v čem je problem pri nespanju. Če je kakšen strah prisoten, je to druga. Če pa je kar tako brezvezno zavlačevanje, bi pa jaz popenila, res. In bi leteli spat, kot sta dolgi in široki.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Otroci nočejo sami zaspati
2.12.2007 22:04:25   
lelaval
Mogoče pa malo izsiljujeta zaradi prihoda dojenčka, ker se bojita, da bi vsa vajina pozornost potem šla nanj. Nenazadnje tako veliki otroci morajo razumet določene stvari, brez, da se z njimi pričkaš. Čudim se, da je starejša tako dolgo spala pri vama.user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Otroci nočejo sami zaspati
3.12.2007 7:27:58   
total
Sta pa že oreng veliki,da bi lahko vedeli kaj je red,zato strogo pa bo.

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Otroci nočejo sami zaspati
3.12.2007 8:54:04   
Naty_ka
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Nimam pametnega predloga, razen tega, da morata to pojesti, kar sta si skuhala. Najbrž sta vidva hčerki tako navadila in to, kar opisuješ je pač rezultat. In da ju sedaj kaznuješ ni pošteno, saj sta resnično samo vidva kriva.




Se popolnoma strinjam z Marogico.
In težko je sedaj karkoli rečti. Mogoče bi še bilo najboljše da si nabaviš kakšno dobro knjigo o vzgoji in potem poskušaš uvesti nova pravila in obveznosti.
Ker-roko na srce- malo še in bosta najstnici in takrat te bosta mimogrede pohodili, če že zdaj ne ubogata...

Pa veliko sreče...user posted image

_____________________________

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!


NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)




Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Otroci nočejo sami zaspati
3.12.2007 8:58:56   
Anonimen
Ja, je strah pri obema prisoten. Pa dopovedujeva, le česa vaju je strah, pa ne vesta. Tavelika je začela obiskovati psihologa, da jo bo naučil tehnike sproščanja. Pa veliko se pogovarjam z njo. Mogoče je res, da hočejo izkoristiti še zadnjo šanso, ker bo prišel dojenček, saj jima dostikrat rečeva, da bosta mogli biti bolj samostojni. Pa pri taveliki sem pogruntala, da se boji komu kaj reči.  Npr ima prijateljico že od vrtca, ki jo komandira, ampak se ji ne upa reči ne, čeprav se zaveda, da jo ima bolj za rezervo. Potem pa premleva in ji je hudo. Dopovedujem ji, naj ne ima občutka krivde, če ji bo rekla ne. In ne sme dopustit, da jo drugi komandirajo. Je imela kakšna tak primer? In kaj bi ve storile? Lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Otroci nočejo sami zaspati
3.12.2007 14:01:38   
lenika
Otroke pošlji ob 20.00 v posteljo in tam morata tudi ostati, kdaj pa zaspita je pa njun problem. Tako veliki punci bi pa že morali sami zaspat. Kar pa se tiče neuboganja, postavi jasne meje in pravila in bodi pri tem dosledna, da ne bo čez nekaj let še huje, pri čem drugem seveda.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Otroci nočejo sami zaspati
3.12.2007 14:51:45   
AKP
Pri hčeri so bili isti problemi. Zaspala je v svoji sobi in potem prišla ponoči k nama v posteljo. Sploh ni bilo prijetno. In ko je prišel njen rojstni dan sem ji zagrozila, da bom njenim sošolkam in sošolcem povedala, da hodi k nama spat. Če pa mi obljubi, da ne bo več prišla pa ne bom nič povedala. Na srečo je pomagalo in od takrat dalje je spalnica zopet najina. Če bom imela slučajno še kakšnega otroka, ni več teorije, da pride spat k meni v posteljo. Pri sinu nisem popuščala in ni bilo nikoli problemov. Hčeri pa smo malo popustili pa smo imeli probleme do 12 let.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Otroci nočejo sami zaspati
3.12.2007 19:20:41   
žanai
Živjo!
Ko sva bila z bratom majhna, sva imela še skupno sobo in nikoli mi ni bilo žal za to, predvsem strah me ni bilo nikoli. Najbolj sva se zabavala zvečer, ko sva šla v posteljo, mama pa nama je dala na kasetofon poslušat kakšno pravljico. Imela sva jih nešteto, vse sva znala že na pamet... a sva jih vedno rada poslušala in ob tem zaspala. Včasih sva se zraven kaj hecala in še kakšno uro režala kot pečena mačka... mami je na vsake toliko časa prišla pogledat noter, čemu se smejiva...
No, tako je bilo pri nas.

Pozdravček!

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?