|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sporazum, CSD, sodišče?
24.1.2008 9:53:18   
Anonimen
Verjetno me bodo moderatorji prestavili, se opravičujem, ampak želim ostati anonimna.

S partnerjem se razhajva. Nekako ne razume, da se lahko z moje strani na lep način (to pomeni brez groženj, podtikanj, kot dva odrasla čoveka) in mi očita še in še, da sem ga izigrala, da sem to planirala... Včeraj sem ga vprašala, če se bova sporazumno o vsem pogovorila, pa ga to očitno ne zanima.

Sem pa noseča, že z enim otrokom. Ja žalostno, ampak za ta zadnji korak sem se fiksno odločila predvčerajšnjim, ker sem zaradi fizičnega napada morala poklicati policijo. Prav tako me je obiskala zdravnica, ker sem dobila poleg vseh porivanj tudi močno brco v rit. Ja, na bolniški sem, ker se težko premikam, ker me boli, ko spreminjam položaje, ker me močno boli, ko zakašljam ali grem na blato. user posted image Trtica je poškodovana ali poknjena. Na rentgen me zaradi nosečnosti ne dajo, saj v bistvu tu niti ni kaj za pomagati, razen tablete proti bolečinam.
Ker je bila pred 14 dnevi situacija podobna, sem šla na CSD, da bi se pozanimala, kako in kaj, vendar pristojna za to ni bila dosegljiva. Potem pa sem rekla, da bom še malo počakala, na CSD bom samo prosila za kakšno svetovanje ali če mi lahko svetujejo kakšnega zakonskega svetovalca. Ker se je situacija ponovila, vem, da ni izhoda in se umikam že zavoljo otrok. Težko bom, vem, predvsem, ker ne vem, kam naj grem.
Prosim svetujte mi, kako naj nadaljujem postopek, če partner ni za sporazum?
Ali imam pravico ostati v stanovanju, ki je last obeh, torej oba plačujeva kredit s tem da on več? Mogoče vsaj še nekaj mesecev ali dokler se stanovanje ne proda? Kaj pa če se partner ne želi izseliti? Kaj pa če ga ne želi prodati? Lahko plačuje še moj del kredita, ampak jaz vsaj do poroda in do septembra, da prvega otroka vpišem v drug vrtec, nimam kam. Ali se naj sedaj selim s trebuhom, nimam pa nikogar od svojih v bližini?

Res sem v nezavidljivi situaciji iz katere ne najdem izhoda. Dejansko bom ostala sama z dvema otrokoma in brez vsega. Brez avta, brez stanovanja,...

Varna hiša ne pride v poštev, ker prvi otrok obiskuje vrtec, nimam pa avtomobila, da bi ga iz kod drugod vozila.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sporazum, CSD, sodišče?
24.1.2008 15:07:26   
Anonimen
Nobenega nasveta?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sporazum, CSD, sodišče?
24.1.2008 18:26:47   
Anonimen
Vso pravico imaš ostati v stanovanju seveda, vendar bolje zate, da se čimprej umakneš. Če se bo tkole nadaljevalo varna hiša, če nimaš druge možnosti. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Sporazum, CSD, sodišče?
24.1.2008 20:53:17   
mama54
Zakaj pa bi se ti umaknila pred nasilnežem iz stanovanja.In to z otrokom.Naj gre on .Vsekakor pa takoj pokliči policijo, če bo zopet nasilen.Takrat bo dobil od policije prepoved prebliževanja.S tem pa tudi, da se more on seliti.Te pa občodujem.In takšnim kot si ti,  pravimo da je dobra mama.In vztajaj zase in tvoja sončka še naprej.

_____________________________

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Sporazum, CSD, sodišče?
25.1.2008 12:17:10   
sonček00
Po mojem mnenju v tem trenutku nimaš nobene druge možnosti kot da se izseliš. Lahko na sodišču vložiš tožbo na razvezo zakonske zveze in predlagaš neko začasno odredbo v skladu s katero boš ti upravičene živeti v vajinem stanovanju dokler postopek ločitve ne bo zaključen. Te zadeve sicer rešujejo prednostno, ti pa ne znam poovedat koliko časa to traja. Iz stanovanja pa ga v tem trenutku ne moreš izselit, ker je lastnik tudi on... Na centru za socialno delo dvomim, da ti bodo dali kakšne koristne informacije, mislim pa da obstaja nek telefon za pomoč v stiski, kjer imajo enkrat na teden tudi pravne nasvete. ZARES ali nekaj takega se imenuje. Predlagam ti, da pokličeš in vprašaš kakšne pravne možnosti v tem trenutku imaš.
kar se tiče tiste začasne odredbe boš po vsej verjetnosti upravičena ti živet v stanovanju dokler zadeva ne bo razrešena, ampak bojim se, da to ne gre tako hitro.
Želim ti srečno, pa da bi se situacija čim bolje razrešila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Sporazum, CSD, sodišče?
25.1.2008 12:28:05   
Anonimen
Ko drugič pokličeš policijo, dobi prepoved približanja... Pogovori se s delavkami v CSD, one ti bodo znale pomagati, kako ukrepati, kot so meni... Vso srečo user posted image

(odgovor članu sonček00)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Sporazum, CSD, sodišče?
11.2.2008 16:08:40   
Lusa
Prva anonimna ,a mi lahko pišeš na ZS?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




prevara
danuska

Ali bi oprostili partnerju če bi vas prevaral?

da (9%)

ne (58%)

mogoče (33%)


Število vseh glasov: 500

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!